Recept afdrukken
No ratings yet

Knisperige kaneelcake

Voor een springvorm van ca. 23 cm.
Recept categorieën: Cake
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 2 eieren
  • 100 gram boter of margarine
  • 150 gram suiker
  • 165 gram tarwebloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ½ deciliter melk

Voor de garnering:

  • 1 kop cornflakes
  • 15 gram gesmolten boter of margarine
  • 50 gram suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet een springvorm van ongeveer 23 cm in en bestuif deze met bloem.
  • Splits de eieren en klop de eierdooiers samen met de boter of margarine en de suiker tot een luchtig mengsel.
  • Zeef de tarwebloem, bakpoeder, zout en kaneel bij het eier-suikermengsel en voeg geleidelijk de melk toe terwijl je roert tot een glad deeg.
  • Klop de eiwitten bijna stijf en spatel deze voorzichtig door het deeg.
  • Giet het deeg in de voorbereide springvorm.
  • Verkruimel de cornflakes iets fijner en meng ze met de gesmolten boter en suiker.
  • Bedek het deeg gelijkmatig met dit mengsel.
  • Bak de cake gedurende ongeveer 1 1/4 uur in het midden van de voorverwarmde oven op 175°C.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rabarbertaart

Probeer dit recept eens uit en geniet van de heerlijke rabarbertaart!
Recept categorieën: Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 200 gram bloem
  • Snufje zout
  • 100 gram boter of margarine
  • 80 gram suiker
  • 1 ei
  • Voor de vulling:
  • 500 gram rabarber
  • 80 gram suiker of naar smaak
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 125 ml slagroom optioneel, voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloem met een snufje zout.
  • Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe aan de bloem.
  • Wrijf met je vingers de boter door de bloem totdat het op broodkruimels lijkt.
  • Voeg de suiker en het ei toe en meng tot een samenhangend deeg.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm.
  • Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.
  • Bestrooi de bodem met paneermeel.
  • Meng de rabarber met suiker en custardpoeder.
  • Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
  • Bak de rabarbertaart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, tot de rabarber zacht is en het deeg goudbruin.
  • Laat de taart afkoelen en serveer eventueel met een beetje opgeklopte slagroom.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 4g | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Soezen

Recept categorieën: Gebak
Porties: 4 personen
calorieën: 300kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 125 ml water
  • 60 gram boter
  • Snufje zout
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • Poedersuiker naar smaak

Optioneel:

  • gesmolten chocolade voor glazuur

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200°C.
  • Breng in een pan het water met boter en zout aan de kook.
  • Voeg de bloem in één keer toe en roer snel met een houten lepel tot het deeg als een bal van de pan loslaat.
  • Haal het deeg van het vuur en laat het iets afkoelen.
  • Voeg één voor één de eieren toe en blijf goed roeren tot een glad deeg ontstaat.
  • Spuit of lepel kleine hoopjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de soezen ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.
  • Haal de soezen uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Vulling:
  • Klop de slagroom stijf met poedersuiker naar smaak.
  • Snijd de afgekoelde soezen horizontaal doormidden en vul ze royaal met de opgeklopte slagroom.
  • Voor een extra touch kun je gesmolten chocolade over de soezen gieten als glazuur.

Notities

Probeer deze heerlijke soezen uit en vul ze naar wens met slagroom of andere lekkernijen!

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 5g | Vet: 122g | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme salade met kidneybonen

Snel te maken
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 duopakje magere spekreepjes 250 g
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 2 blik kidneybonen à 400 g
  • 4 zoetzure augurken
  • 1 zak gemengde sla 200 g
  • 100 ml balsamicodressing fles à 300 ml
  • 1 bruin stokbrood

Instructies

  • In droge koekenpan spekreepjes krokant uitbakken.
  • Intussen ui pellen en snipperen.
  • Tomaten schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Spek uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Ui en tomaat ca. 3 minuten in achtergebleven spekvet bakken.
  • Bonen afgieten, toevoegen en ca. 3 minuten meewarmen.
  • Augurken in plakjes snijden.
  • Sla in schaal doen en bonenmengsel erop scheppen.
  • Stokbrood snijden en bij salade serveren.
  • Dressing, spekreepjes en augurk door bonenmengsel scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Linzensalade met oude kaas

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien in halve ringen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 theelepel djinten gemalen komijn
  • 300 g spinazie panklare
  • 1 blik linzen 400 g, uitgelekt
  • 250 g cherrytomaten gehalveerd
  • 2 eetlepel(s) rode-wijnazijn
  • 150 g oude kaas verbrokkeld

Instructies

  • In wok ui in 2 eetlepels olie goudbruin fruiten.
  • Knoflook en komijn toevoegen en 30 seconden meebakken.
  • Spinazie in gedeelten toevoegen,laten slinken en op smaak brengen met zout en peper.
  • Spinazie uit wok nemen.
  • Rest van olie verwarmen, linzen toevoegen en al omscheppend 2-3 minuten verwarmen.
  • Tomaatjes en azijn erdoor mengen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Spinazie op schaal leggen en linzen erover verdelen.
  • Kaas erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maaltijdsoep met pesto

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta, Soep
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 zak Italiaanse groentemix 400 g
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • 2 zakken Italiaanse tomatensoep (à 400 ml)
  • 100 g schelpjespasta
  • 6 eetlepel(s) pesto rosso potje
  • 80 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 zak Pan Tostado Italiaans geroosterd brood 160 g

Instructies

  • In soeppan olie verhitten.
  • Groentemix ca. 3 minuten bakken.
  • Basilicum fijnhakken.
  • Soep, 200 ml water en schelpjes toevoegen en op laag vuur in ca. 10 minuten gaar koken, af en toe roeren.
  • Pesto en basilicum door soep roeren.
  • Soep bestrooien met kaas en serveren met Pan Tostado.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lasagne met spinazie en gerookte kip

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië

Ingrediënten

  • 1 pak spinazie deelblokjesdiepvries, 450 g
  • 1 schaaltje gerookte kipfilet ca. 200 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g gorgonzola blauwaderkaas
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • ½ l halfvolle melk
  • 200 g lasagnebladen pak à 250 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • In pan spinazie volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Knoflook boven spinazie uitpersen.
  • Kaas in stukjes snijden.
  • Helft van kaas, kipreepjes, zout en peper door spinazie roeren.
  • Boter in steelpan smelten.
  • Bloem erdoor roeren tot bal ontstaat.
  • Helft van melk toevoegen en aan de kook brengen.
  • Met garde bloemmengsel er stevig doorkloppen, blijven kloppen tot alle klontjes zijn opgelost.
  • Rest van melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In ovenschaal dun laagje saus schenken.
  • Met lasagnebladen afdekken.
  • Achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagneblad afwisselen.
  • Rest van kaas door saus roeren.
  • Saus over lasagne schenken.
  • Schotel in midden van oven in 30 minuten gaarbakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Krieltjes met tartaar, spek en paddestoelen

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes
  • ½ duobakje gerookte spekblokjes à 250 g
  • 1 bakje champignons
  • 50 g boter
  • 2 zakjes barbecuekrieltjes à 425 g
  • 4 tartaartjes

Instructies

  • Spruitjes schoonmaken en in 8 minuten beetgaar koken.
  • In koekenpan spekblokjes uitbakken.
  • Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Spek uit pan nemen, helft van boter verhitten en champignons en krieltjes 8 minuten al omscheppend bakken.
  • Tartaartjes bestrooien met zout en peper en in 7 minuten gaar bakken.
  • Spek door krieltjes scheppen.
  • Krieltjes met spruitjes en tartaar serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfsschnitzels met gepofte aardappels

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels kruimige à ca. 200 g
  • 800 g broccoli
  • 4 eetlepel(s) boter of margarine
  • 4 kalfsschnitzels à ca. 125 g
  • zout
  • peper
  • 1 beker crème fraîche 125 ml
  • 1 zakje peterselie verse 30 g
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen met vork inprikken.
  • Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen.
  • Aardappels in magnetronschaal in magnetron op vol vermogen (700 Watt) ca. 10 minuten verhitten.
  • Broccoli in ca. 8 minuten beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten.
  • Kalfsschnitzels bestrooien met zout en peper en in ca. 8 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Halverwege keren.
  • Intussen crème fraîche losroeren met zout en peper.
  • Peterselie fijnknippen.
  • Peterselie door crème fraîche roeren.
  • Knoflook pellen, boven sausje uitpersen en doorroeren.
  • Aardappels half opensnijden en opdienen met flinke lepel saus.
  • Serveren met kalfsschnitzels en broccoli.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfsvleesragoût met kaas

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Kalfsvlees, Vlees
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 2 zakken miniworteltjes à 300 g
  • 2 blikken kalfsragoût à 400 g
  • 50 ml witte wijn
  • 75 ml crème fraîche
  • 1 zakje Formaggio da Pasta grof geraspt 100 g
  • 3 bosuitjes
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Worteltjes in ca. 8 minuten beetgaar koken.
  • Ragoût verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Wijn, crème fraîche en kaas door ragout scheppen en even meeverwarmen tot kaas gesmolten is.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Helft van bosuitjes door ragout scheppen.
  • Worteltjes op smaak brengen met zout, peper en suiker.
  • Ragoût garneren met rest van bosuitjes en serveren met rijst en worteltjes.