Geroosterde Ham en Kaaswraps uit de Airfryer

Geroosterde Ham en Kaaswraps uit de Airfryer

Deze geroosterde ham- en kaaswraps uit de airfryer zijn een perfecte combinatie van gemak en smaak. Met een krokante buitenkant en een hartige vulling van ham, Zwitserse kaas, Dijon-mosterd, en mayonaise, zijn ze ideaal voor een snelle lunch of een hartig tussendoortje. De airfryer zorgt voor een heerlijke knapperigheid zonder veel olie, waardoor deze wraps een gezondere keuze zijn.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Lunch, Snack, Wraps
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Bloemtortilla’s
  • Boter gesmolten, voor het bestrijken
  • Dijon-mosterd
  • Ham
  • Mayonaise
  • Zwitserse kaas

Instructies

Tortilla’s Voorbereiden:

  • Leg de tortilla’s op een magnetronbestendig bord en dek ze af met een vochtige papieren handdoek.
  • Verwarm ze gedurende 20-30 seconden in de magnetron om ze flexibel te maken en scheuren bij het rollen te voorkomen.

Airfryer Voorverwarmen:

  • Verwarm de airfryer voor op 190 graden Celsius en zet de timer op 5 minuten.

Wraps Samenstellen:

  • Smeer een dunne laag mayonaise en Dijon-mosterd op de verwarmde tortilla’s.
  • Leg op elke tortilla 2 plakjes ham en daarop een plakje Zwitserse kaas.

Wraps Rollen:

  • Vouw de zijkanten van de tortilla’s naar binnen en rol ze strak op als een burrito.
  • Bestrijken met Boter:
  • Gebruik een bakkwast om de buitenkant van elke wrap lichtjes in te smeren met gesmolten boter, dit zorgt voor een gouden korstje.

Bakken in de Airfryer:

  • Plaats de wraps met de naad naar beneden in de airfryer.
  • Bak ze gedurende 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Controleer ze halverwege om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig garen.

Serveren:

  • Haal de wraps uit de airfryer en laat ze even afkoelen.
  • Snijd ze vervolgens doormidden of diagonaal en serveer direct.

Notities

Combineer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 16g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Frisse Zalmsandwich met Mierikswortel en Komkommer

Frisse Zalmsandwich met Mierikswortel en Komkommer

Deze frisse zalmsandwich, gemaakt met gerookte zalm, knapperige komkommer en een pittige mierikswortelpasta, is perfect voor een snelle, lichte maaltijd.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Zalm
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick
Servings: 4 personen
Calories: 240kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • mes

Ingrediënten

  • Gerookte zalm
  • Bagel croissant, of ander soort brood
  • Komkommer
  • Lente-ui
  • Mierikswortelpasta

Instructies

  • Besmeer het brood met mierikswortelpasta.
  • Leg de gerookte zalm bovenop de mierikswortel.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en leg deze op de zalm.
  • Voeg fijngesneden lente-ui toe voor extra frisheid.
  • Serveer de zalmsandwich direct.

Notities

Wijnadvies
Deze frisse zalmsandwich gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, die de smaken mooi in balans brengt.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1.3g | Sugar: 2g

Zalmfilet met Kerriepasta

Zalmfilet met Kerriepasta

Een heerlijke zalmfilet met kerriepasta, sperziebonen en Mon Chou, perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zalm
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet
  • 2 uien
  • 250 g sperzieboontjes
  • 1 eetlepel kerriepasta
  • 100 g Mon Chou
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 cl olijfolie
  • Zout
  • Witte peper
  • 300 g penne rigate

Instructies

  • Snijd de zalmfilet in blokjes en wrijf deze in met zout en peper.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de zalmblokjes om en om.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak even mee tot de ui glazig is.

Notities

Wijnadvies:
Deze zalmfilet met kerriepasta past goed bij een frisse en lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 5g

Heerlijke Dipsaus voor Rauwe Groenten

Heerlijke Dipsaus voor Rauwe Groenten

Deze eenvoudige dipsaus is heerlijk bij rauwe groenten. De frisse dille en ui geven de saus een geweldige smaak, perfect voor een gezonde snack.
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Dip, Saus
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Borrel
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 potje mayonaise bij voorkeur met ei
  • 1 ui zeer fijn gesneden
  • Dille
  • Peper

Instructies

  • Snijd de ui zeer fijn.
  • Voeg de fijngesneden ui toe aan de mayonaise en voeg een beetje peper toe.
  • Meng goed door.
  • Strooi dille over de saus voor garnering.

Notities

Serveer met rauwe groenten.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze dipsaus, waarbij de frisse smaken van de saus goed samenkomen met de wijn.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 1g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g

Detoxsap met wortels en druiven

Detoxsap met wortels en druiven

Recept categorieën: Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • sapcentrifuge
  • mes

Ingrediënten

  • 1 stengel selderij
  • 300 g wortels
  • 150 g witte druiven
  • peterselie Een paar grote takken

Instructies

  • Deze verkwikkende sapmengeling helpt bij het ontgiften en zuiveren van je lichaam.
  • Snijd de groenten in stukken en plaats de helft ervan in de sapcentrifuge, voeg dan de witte druiven toe.
  • Voeg de peterselie toe en vervolgens de overgebleven helft van de groenten.
  • Sap direct na bereiding consumeren.

Notities

Je kunt 150 gram rode druiven of 150 gram appel toevoegen voor een anderesmaaknuance.

Klassieke Cuba Libre Cocktail

Klassieke Cuba Libre Cocktail

Geniet van de verfrissende en klassieke Cuba Libre, een eenvoudige maar smaakvolle cocktail die perfect is voor warme zomerdagen.
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Cuba
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Picknick, Verjaardag
Servings: 1 persoon
Calories: 160kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 50 ml witte rum bij voorkeur Havana Club
  • 100 ml goed gekoelde cola
  • ½ limoen
  • 3 ijsblokjes

Instructies

  • Zorg ervoor dat de cola goed gekoeld is.
  • Doe de rum, de cola en de ijsblokjes in een longdrinkglas.
  • Snijd de halve limoen in 2 partjes.
  • Pers 1 partje uit boven het glas en voeg het andere partje toe aan het glas.
  • Roer het geheel kort door met een roerstaafje.
  • Geniet van deze verfrissende Cuba Libre cocktail.

Notities

Geen wijnadvies nodig, aangezien dit een cocktail is.

Nutrition

Calories: 160kcal | koolhydraten: 17g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0.02g | Sugar: 17g

Romige Pindasaus met Kokosmelk

Romige Pindasaus met Kokosmelk

Een heerlijke, romige pindasaus met een pittige kick en een vleugje kokos. Perfect voor bij saté en andere Aziatische gerechten.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • ¼ kop arachide-olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
  • ½ kop geroosterde pinda's fijngehakt en gezouten
  • ½ theelepel trassi
  • 2 eetlepels ruwe suiker of rietsuiker
  • 3 eetlepels gedroogde uienvlokken
  • 3 theelepels knoflook gesnipperd
  • 1 theelepel gedroogde chilipepertjes
  • kop kokosmelk
  • 250 g pindakaas met nootjes

Instructies

  • Verhit de helft van de arachide-olie in een wok op middelhoog vuur.
  • Bak de gesnipperde knoflook en uienvlokken tot ze lichtbruin zijn.
  • Haal ze uit de pan en leg ze opzij.
  • Bak de gedroogde chilipepertjes in dezelfde pan tot ze opzwellen en zwart worden.
  • Hak ze vervolgens fijn.
  • Voeg de resterende arachide-olie toe en bak de trassi kort, breek het met de achterkant van een lepel.
  • Zet het vuur uit en voeg sojasaus en citroensap toe.
  • Roer goed door en smoor kort.
  • Voeg de pindakaas toe aan het mengsel en roer tot een gladde saus.
  • Voeg het knoflook-uienmengsel, de gehakte chilipepertjes, suiker en gehakte pinda's toe.
  • Meng goed door.
  • Schep de geconcentreerde pindasaus in een schone pot met schroefdeksel en bewaar deze in de koelkast.
  • Verwarm voor gebruik de kokosmelk in een kleine pan om de saus te verdunnen.
  • Voeg 2/3 kop van de geconcentreerde pindasaus toe en roer tot een gladde consistentie is bereikt.

Notities

Deze saus gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 8g | Vet: 32g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g

Duo van gemarineerde asperges en zalm

Duo van gemarineerde asperges en zalm

Recept categorieën: Asperges, Vis, Voorgerechten, Zalm
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de gemarineerde asperges:

  • 1 potje groene asperges goed merk

Marinade:

  • 5 eetlepels goede olie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel droge witte vermouth
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • Zwarte peper naar wens
  • 1 ons rauwe ham in plukjes
  • Voor de gemarineerde zalm:
  • 2 ons verse zalm in blokjes gesneden
  • Glaasje droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • Zout en peper uit de molen
  • Sap van een 1/2 limoen
  • Partjes limoen voor de garnering
  • Zeewier voor de garnering

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel truffeltapenade pas op, kan snel overheersen
  • Klein sjalotje fijn gesneden
  • 3 cherrytomaatjes van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden

Instructies

Voorbereiding:

    Asperges:

    • Laat de asperges uitlekken.
    • Maak de marinade.
    • Leg de asperges hierin voor ongeveer 1/2 uur afgedekt in de koelkast.
    • Maak mooie plukjes van de ham.

    Zalm:

    • Meng de wijn, laurierblad, tijm, zout, peper en limoensap in een pannetje en breng aan de kook, laat dit 10 minuten trekken.
    • Voeg de zalm toe en vul aan met heet water totdat de zalm net onder water staat.
    • Pocheer de zalm 1 minuut.
    • Laat de zalm afkoelen in het mengsel.

    Dressing:

    • Meng alle ingrediënten.

    Bereidingswijze:

    • Neem 4 niet al te kleine borden.
    • Haal de asperges uit de marinade en leg ze links op het bord, drapeer er de ham over.
    • Leg de uitgelekte zalm rechts en garneer met zeewier en limoenpartjes.

    Serveertips:

    • Om het af te maken: voeg een gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille toe, evenals in knoflook gebakken oesterzwammen.

    Notities

    Om het af te maken: voeg een gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille toe, evenals in knoflook gebakken oesterzwammen.
    Geniet van dit heerlijke voorgerecht!

    Snelle Hete Bliksem Ovenschotel

    Snelle Hete Bliksem Ovenschotel

    Een snelle en eenvoudige ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en appelmoes. Perfect voor een doordeweekse avond!
    Bereidingstijd30 minuten
    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Stamppot, Vlees
    Land van herkomst: Nederland
    Servings: 4 personen
    Calories: 450kcal
    Author: Auteur onbekend

    Ingrediënten

    • 500 g gehakt
    • 1 ui fijngesneden
    • 500 g aardappelpuree bereid volgens de verpakking
    • 1 pot appelmoes met stukjes appel
    • Zout naar smaak
    • Peper naar smaak

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 150°C.
    • Snijd de ui fijn.
    • Verhit een koekenpan en rul het gehakt samen met de fijngesneden ui.
    • Voeg zout en peper naar smaak toe.
    • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Bedek de bodem van de ovenschaal met het gehakt- en uimengsel.
    • Verdeel de aardappelpuree gelijkmatig over het gehaktmengsel.
    • Schenk de pot appelmoes met stukjes appel over de aardappelpuree.
    • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15 minuten.

    Notities

    Serveer met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir.

    Nutrition

    Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 10g

    Supersap

    Supersap

    Een verfrissend en gezond sapje vol tropische smaken! Ideaal om je dag vol energie te beginnen of als verfrissende dorstlesser.
    Bereidingstijd10 minuten
    Recept categorieën: Dranken, Fruit, Groenten, Sapjes, Smoothies
    Land van herkomst: Internationaal
    Feestdagen etc: Picknick
    Servings: 4 personen
    Calories: 110kcal
    Author: Auteur onbekend

    Equipment

    Ingrediënten

    • ½ ananas in stukken zonder top en schil
    • 1 grote sinaasappel geschild
    • 1 papaja of 1 mango geschild en zonder pit of zaadjes
    • 2 grote wortelen gewassen en ontdaan van steel en top
    • ½ limoen geschild

    Instructies

    • Snijd de ananas, sinaasappel, papaja of mango, wortelen en limoen in stukken.
    • Doe alle ingrediënten in de blender.
    • Mix goed tot een gladde en vloeibare consistentie.
    • Serveer direct in glazen en geniet van je supersap.

    Notities

    Geen wijnadvies nodig, dit sap is het perfecte gezonde alternatief.

    Nutrition

    Calories: 110kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 1.5g | Vet: 0.2g | Zout: 0.03g | Sugar: 20g