Geroosterde Ham en Kaaswraps uit de Airfryer
Deze geroosterde ham- en kaaswraps uit de airfryer zijn een perfecte combinatie van gemak en smaak. Met een krokante buitenkant en een hartige vulling van ham, Zwitserse kaas, Dijon-mosterd, en mayonaise, zijn ze ideaal voor een snelle lunch of een hartig tussendoortje. De airfryer zorgt voor een heerlijke knapperigheid zonder veel olie, waardoor deze wraps een gezondere keuze zijn.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
bakkwast
Magnetronbestendig bord
mes
- Bloemtortilla’s
- Boter gesmolten, voor het bestrijken
- Dijon-mosterd
- Ham
- Mayonaise
- Zwitserse kaas
Tortilla’s Voorbereiden:
Leg de tortilla’s op een magnetronbestendig bord en dek ze af met een vochtige papieren handdoek.
Verwarm ze gedurende 20-30 seconden in de magnetron om ze flexibel te maken en scheuren bij het rollen te voorkomen.
Wraps Rollen:
Vouw de zijkanten van de tortilla’s naar binnen en rol ze strak op als een burrito.
Bestrijken met Boter:
Gebruik een bakkwast om de buitenkant van elke wrap lichtjes in te smeren met gesmolten boter, dit zorgt voor een gouden korstje.
Bakken in de Airfryer:
Plaats de wraps met de naad naar beneden in de airfryer.
Bak ze gedurende 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
Controleer ze halverwege om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig garen.
Combineer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 16g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 33
Frisse Zalmsandwich met Mierikswortel en Komkommer
Deze frisse zalmsandwich, gemaakt met gerookte zalm, knapperige komkommer en een pittige mierikswortelpasta, is perfect voor een snelle, lichte maaltijd.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 240kcal
Author: Auteur onbekend
- Gerookte zalm
- Bagel croissant, of ander soort brood
- Komkommer
- Lente-ui
- Mierikswortelpasta
Besmeer het brood met mierikswortelpasta.
Leg de gerookte zalm bovenop de mierikswortel.
Snijd de komkommer in dunne plakjes en leg deze op de zalm.
Voeg fijngesneden lente-ui toe voor extra frisheid.
Serveer de zalmsandwich direct.
Wijnadvies
Deze frisse zalmsandwich gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, die de smaken mooi in balans brengt.
Calories: 240kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1.3g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 33
Zalmfilet met Kerriepasta
Een heerlijke zalmfilet met kerriepasta, sperziebonen en Mon Chou, perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Auteur onbekend
- 400 g zalmfilet
- 2 uien
- 250 g sperzieboontjes
- 1 eetlepel kerriepasta
- 100 g Mon Chou
- 1 eetlepel citroensap
- 4 cl olijfolie
- Zout
- Witte peper
- 300 g penne rigate
Snijd de zalmfilet in blokjes en wrijf deze in met zout en peper.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de zalmblokjes om en om.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak even mee tot de ui glazig is.
Wijnadvies:
Deze zalmfilet met kerriepasta past goed bij een frisse en lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 33
Heerlijke Dipsaus voor Rauwe Groenten
Deze eenvoudige dipsaus is heerlijk bij rauwe groenten. De frisse dille en ui geven de saus een geweldige smaak, perfect voor een gezonde snack.
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 potje mayonaise bij voorkeur met ei
- 1 ui zeer fijn gesneden
- Dille
- Peper
Serveer met rauwe groenten.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze dipsaus, waarbij de frisse smaken van de saus goed samenkomen met de wijn.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 1g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 33
Detoxsap met wortels en druiven
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 1 stengel selderij
- 300 g wortels
- 150 g witte druiven
- peterselie Een paar grote takken
Deze verkwikkende sapmengeling helpt bij het ontgiften en zuiveren van je lichaam.
Snijd de groenten in stukken en plaats de helft ervan in de sapcentrifuge, voeg dan de witte druiven toe.
Voeg de peterselie toe en vervolgens de overgebleven helft van de groenten.
Sap direct na bereiding consumeren.
Je kunt 150 gram rode druiven of 150 gram appel toevoegen voor een anderesmaaknuance.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 33
Klassieke Cuba Libre Cocktail
Geniet van de verfrissende en klassieke Cuba Libre, een eenvoudige maar smaakvolle cocktail die perfect is voor warme zomerdagen.
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 persoon
Calories: 160kcal
Author: Auteur onbekend
longdrinkglas
roerstaafje
mes
- 50 ml witte rum bij voorkeur Havana Club
- 100 ml goed gekoelde cola
- ½ limoen
- 3 ijsblokjes
Zorg ervoor dat de cola goed gekoeld is.
Doe de rum, de cola en de ijsblokjes in een longdrinkglas.
Snijd de halve limoen in 2 partjes.
Pers 1 partje uit boven het glas en voeg het andere partje toe aan het glas.
Roer het geheel kort door met een roerstaafje.
Geniet van deze verfrissende Cuba Libre cocktail.
Geen wijnadvies nodig, aangezien dit een cocktail is.
Calories: 160kcal | koolhydraten: 17g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0.02g | Sugar: 17g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 33
Romige Pindasaus met Kokosmelk
Een heerlijke, romige pindasaus met een pittige kick en een vleugje kokos. Perfect voor bij saté en andere Aziatische gerechten.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Auteur onbekend
- ¼ kop arachide-olie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
- ½ kop geroosterde pinda's fijngehakt en gezouten
- ½ theelepel trassi
- 2 eetlepels ruwe suiker of rietsuiker
- 3 eetlepels gedroogde uienvlokken
- 3 theelepels knoflook gesnipperd
- 1 theelepel gedroogde chilipepertjes
- ⅓ kop kokosmelk
- 250 g pindakaas met nootjes
Verhit de helft van de arachide-olie in een wok op middelhoog vuur.
Bak de gesnipperde knoflook en uienvlokken tot ze lichtbruin zijn.
Haal ze uit de pan en leg ze opzij.
Bak de gedroogde chilipepertjes in dezelfde pan tot ze opzwellen en zwart worden.
Hak ze vervolgens fijn.
Voeg de resterende arachide-olie toe en bak de trassi kort, breek het met de achterkant van een lepel.
Zet het vuur uit en voeg sojasaus en citroensap toe.
Roer goed door en smoor kort.
Voeg de pindakaas toe aan het mengsel en roer tot een gladde saus.
Voeg het knoflook-uienmengsel, de gehakte chilipepertjes, suiker en gehakte pinda's toe.
Meng goed door.
Schep de geconcentreerde pindasaus in een schone pot met schroefdeksel en bewaar deze in de koelkast.
Verwarm voor gebruik de kokosmelk in een kleine pan om de saus te verdunnen.
Voeg 2/3 kop van de geconcentreerde pindasaus toe en roer tot een gladde consistentie is bereikt.
Deze saus gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 8g | Vet: 32g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 33
Duo van gemarineerde asperges en zalm
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Voor de gemarineerde asperges:
- 1 potje groene asperges goed merk
Marinade:
- 5 eetlepels goede olie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel droge witte vermouth
- 1 theelepel vloeibare honing
- Zwarte peper naar wens
- 1 ons rauwe ham in plukjes
- Voor de gemarineerde zalm:
- 2 ons verse zalm in blokjes gesneden
- Glaasje droge witte wijn
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- Zout en peper uit de molen
- Sap van een 1/2 limoen
- Partjes limoen voor de garnering
- Zeewier voor de garnering
Voor de dressing:
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel truffeltapenade pas op, kan snel overheersen
- Klein sjalotje fijn gesneden
- 3 cherrytomaatjes van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden
Asperges:
Laat de asperges uitlekken.
Maak de marinade.
Leg de asperges hierin voor ongeveer 1/2 uur afgedekt in de koelkast.
Maak mooie plukjes van de ham.
Zalm:
Meng de wijn, laurierblad, tijm, zout, peper en limoensap in een pannetje en breng aan de kook, laat dit 10 minuten trekken.
Voeg de zalm toe en vul aan met heet water totdat de zalm net onder water staat.
Pocheer de zalm 1 minuut.
Laat de zalm afkoelen in het mengsel.
Bereidingswijze:
Neem 4 niet al te kleine borden.
Haal de asperges uit de marinade en leg ze links op het bord, drapeer er de ham over.
Leg de uitgelekte zalm rechts en garneer met zeewier en limoenpartjes.
Om het af te maken: voeg een gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille toe, evenals in knoflook gebakken oesterzwammen.
Geniet van dit heerlijke voorgerecht!
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 33
Snelle Hete Bliksem Ovenschotel
Een snelle en eenvoudige ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en appelmoes. Perfect voor een doordeweekse avond!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Auteur onbekend
- 500 g gehakt
- 1 ui fijngesneden
- 500 g aardappelpuree bereid volgens de verpakking
- 1 pot appelmoes met stukjes appel
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 150°C.
Snijd de ui fijn.
Verhit een koekenpan en rul het gehakt samen met de fijngesneden ui.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bedek de bodem van de ovenschaal met het gehakt- en uimengsel.
Verdeel de aardappelpuree gelijkmatig over het gehaktmengsel.
Schenk de pot appelmoes met stukjes appel over de aardappelpuree.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15 minuten.
Serveer met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 33
Supersap
Een verfrissend en gezond sapje vol tropische smaken! Ideaal om je dag vol energie te beginnen of als verfrissende dorstlesser.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 110kcal
Author: Auteur onbekend
- ½ ananas in stukken zonder top en schil
- 1 grote sinaasappel geschild
- 1 papaja of 1 mango geschild en zonder pit of zaadjes
- 2 grote wortelen gewassen en ontdaan van steel en top
- ½ limoen geschild
Snijd de ananas, sinaasappel, papaja of mango, wortelen en limoen in stukken.
Doe alle ingrediënten in de blender.
Mix goed tot een gladde en vloeibare consistentie.
Serveer direct in glazen en geniet van je supersap.
Geen wijnadvies nodig, dit sap is het perfecte gezonde alternatief.
Calories: 110kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 1.5g | Vet: 0.2g | Zout: 0.03g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 33