Gestoomde Ba Bao Broodjes met Gehaktvulling
Deze zachte, gestoomde Ba Bao broodjes met een smaakvolle gehaktvulling zijn een heerlijk Aziatisch hapje. Perfect als snack of bijgerecht!
Bereidingstijd2 uur uur
Totale tijd2 uur uur
Servings: 12
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
Stoompan of stoommandje
mes
Koekenpan of wok
- 1 pak wittebroodmix
- 2 eieren
- 1 ui fijngehakt
- 2 tenen knoflook geperst
- 25 g boter op kamertemperatuur
- 300 g mager gehakt
- 3 el donkere zoete sojasaus
- 1 el azijn
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Bereiding van het deeg:
Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking, maar vervang de boter door de eieren.
Kneed het deeg goed door en laat het rijzen volgens de instructies op de verpakking.
Bereiding van de vulling:
Verhit de boter in een pan en fruit de ui glazig.
Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Doe het gehakt in de pan en bak het rul.
Voeg de sojasaus en azijn toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat het mengsel iets afkoelen.
Samenstellen van de broodjes:
Verdeel het deeg in 12 gelijke bollen.
Druk een kuil in elke bol en vul deze met het gehaktmengsel.
Kneed de bollen weer dicht en leg ze op een stukje bakpapier.
Laat de broodjes nog 10-15 minuten narijzen.
Stomen van de broodjes:
Breng een stoompan of stoommandje met water aan de kook.
Stoom de broodjes in ongeveer 20 minuten gaar.
Serveer ze warm met chilisaus.
Serveertip:
Serveer met een pittige chilisaus of sojasaus met een paar druppels sesamolie voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichtzoete Riesling of een fruitige Pinot Noir past goed bij de hartige en lichtzoete smaken van de broodjes.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 9g | Vet: 4g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 69
Amandeltahoe met Sinaasappelpartjes
Deze zijdezachte amandeltahoe met frisse sinaasappelpartjes is een heerlijk Aziatisch dessert. Perfect om een lichte maaltijd mee af te sluiten!
inclusief opstijven2 uur uur
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1½ el gelatine
- 3 dl melk
- 2 tl amandelaroma
- 1½ dl sinaasappelsap
- 2 sinaasappels
- 6 el suiker
- 3 dl water
Doe de gelatine in een kom en los op in 1,5 dl koud water.
Breng 1,5 dl water aan de kook en voeg toe aan het gelatinewater.
Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
Voeg al roerend de melk, suiker en amandelaroma toe.
Giet het mengsel in een vierkant bakblik en zet het 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Schil de sinaasappels, verwijder de pitten en verdeel ze in partjes.
Snijd de opgesteven amandeltahoe in blokjes van 2,5 x 2,5 cm.
Leg de sinaasappelpartjes in een schaal en verdeel de amandeltahoe erover.
Giet het sinaasappelsap over het geheel en serveer direct.
Serveertip:
Serveer gekoeld en garneer met enkele blaadjes munt voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een lichtzoete Moscato d'Asti of een dessertwijn met citrusaroma's past perfect bij dit frisse en romige dessert.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 6g | Vet: 2g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 69
Gepofte Aardappelen met Vegetarisch Gehakt en Aubergine
Deze gepofte aardappelen met vegetarisch gehakt, aubergine en romige kruiden zijn een heerlijk en voedzaam plantaardig gerecht.
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 4 grote aardappelen
- 1 aubergine
- 1 blik cannellinibonen uitgelekt
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook fijngehakt
- ½ tl komijnpoeder
- ¼ tl chilipoeder
- 1 pakje plantaardige kookroom Alpro® soya Cuisine
- 1 pak plantaardig fijngehakt Alpro® soya Fijngehakt
- 1 el plantaardige boter of olie
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrooi een ovenplaat met een beetje zout en leg de aardappelen en aubergine erop.
Pof de aardappelen en aubergine ongeveer 1 uur in de oven.
Bak de knoflook en ui glazig in een pan met plantaardige boter of olie.
Voeg de bonen, het plantaardige gehakt, komijn- en chilipoeder en de plantaardige kookroom toe.
Laat dit geheel zachtjes sudderen.
Halveer de aubergine, lepel het vruchtvlees eruit en voeg dit toe aan het gehaktmengsel.
Snijd de gepofte aardappelen kruislings in en duw ze open.
Schep het gehakt-auberginemengsel over de aardappelen en serveer warm.
Serveertip:
Garneer met verse peterselie of koriander voor extra smaak en serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de aardse smaken van aubergine en kruiden.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 18g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 69
Vegan Erwtensoep met Kruiden en Plantaardige Reepjes
Deze verwarmende vegan erwtensoep met knolselderij, prei en plantaardige reepjes is heerlijk romig en vol van smaak. Perfect voor koude dagen!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- ¼ knolselderij in blokjes van 1 cm
- 1 ui in blokjes van 1 cm
- ½ prei in stukjes van 1 cm
- 1 wortel in blokjes van 1 cm
- 125 g gele spliterwten
- 2 takjes verse tijm fijngehakt
- 1 laurierblad
- 1 liter groentebouillon
- 1 pakje plantaardige reepjes licht of pittig gekruid
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 el plantaardige boter of olie
Verwarm een scheutje plantaardige boter of olie in een soeppan.
Bak de knolselderij, ui, prei en wortel 8 minuten op matig vuur tot de ui glazig is.
Voeg de spliterwten, tijm, laurierblad en groentebouillon toe.
Breng de soep aan de kook en laat 30 minuten sudderen tot de erwten zacht zijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder het laurierblad en voeg de plantaardige reepjes toe.
Roer goed door en serveer warm.
Serveertip:
Serveer met stevig volkorenbrood of een roggebrood met plantaardige boter.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige en hartige smaak van deze soep.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 18g | Vet: 8g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 69
Vegan Caesar Salade met Krokante Croutons
Een frisse en romige vegan Caesar salade met knapperige croutons en plantaardige reepjes. Perfect als lichte maaltijd of bijgerecht!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 1 krop Romeinse sla
- 8 sneetjes volkoren brood
- 1 pak plantaardige reepjes licht gekruid
- 100 g vegan Parmezaanse kaas optioneel
- 1 el plantaardige boter of olie
- Dressing:
- ¼ blok tofu
- 1 tl mosterd
- Sap van ½ citroen
- 100 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 50 g vegan Parmezaanse kaas
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het volkoren brood in grove stukken en besprenkel met olijfolie.
Leg de broodstukjes op een bakplaat en rooster ze 10 minuten tot ze knapperig zijn.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de plantaardige reepjes goudbruin.
Was en droog de Romeinse sla en scheur de bladeren in grove stukken.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
Meng de sla, croutons en plantaardige reepjes met 3 eetlepels dressing.
Garneer de salade met vegan Parmezaanse kaas en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met extra dressing aan de kant en een schijfje citroen voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past perfect bij deze salade.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 18g | Vet: 20g | Zout: 1.3g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 69
BBQ Sweet & Sour Spiesjes met Frisse Rijstsalade
Deze smaakvolle BBQ sweet & sour spiesjes met tofu en groenten worden geserveerd met een frisse rijstsalade, perfect voor zomerse avonden!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Steelpan met deksel
mes
spiesen
BBQ of grill
Oven (optioneel)
Marinade:
- 2 el sojasaus
- 1 el tomatenketchup
- 1 el suiker
- 1 el sherry
- 1 cm gember fijngehakt
- 1 teen knoflook fijngehakt
- ½ tl five spice kruiden
Groentespiesjes:
- 1 blok tofu in blokjes
- 1 courgette in plakken
- 250 g champignons gehalveerd
- 300 g aardappels in blokjes
Rijstsalade:
- 250 g rijst
- 100 g erwten
- 1 paprika fijngehakt
- 125 g taugé
- 50 ml rijstazijn
- 1 tl zout
- 2 tl suiker
Breng de rijst met 350 ml water aan de kook.
Dek de pan af, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes gaar koken.
Meng in een kom de rijstazijn, suiker en zout.
Voeg de erwten, taugé en fijngehakte paprika toe aan de rijst en meng goed door.
Meng de gember, knoflook, sojasaus, tomatenketchup, suiker, sherry en five spice kruiden tot een marinade.
Snijd de tofu, courgette, champignons en aardappels in blokjes van 2 cm en laat ze minstens 10 minuten marineren.
Verwarm de BBQ of grill voor.
Rijg de gemarineerde groenten en tofu aan de spiesen.
Grill de spiesen in 5 minuten, draai ze regelmatig.
Optioneel: Bak de spiesen 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Serveer de spiesjes op de lauwwarme rijstsalade en besprenkel met extra marinade.
Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurtdip of pittige chilisaus voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Riesling past perfect bij de zoetzure marinade.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 18g | Vet: 8g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 69
Groentequiche met Kruidenkaas en Knapperig Bladerdeeg
Deze groentequiche met kruidenkaas, paprika en courgette is een heerlijk romig en knapperig gerecht dat perfect is voor lunch of diner.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 prei in ringen
- 200 g roomkaas met kruiden
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- ½ tl dragon
- 1 el boter voor invetten
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol ze uit tot een ronde plak.
Vet een taartvorm in met boter en bekleed deze met het bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Snijd de paprika's, courgette en prei in kleine stukjes.
Roerbak de groenten in een pan tot ze gaar zijn en breng op smaak met zout en peper.
Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
Snijd de kruidenkaas in kleine blokjes.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Klop in een kom de eieren los met de slagroom en dragon.
Verdeel de groenten en de kruidenkaas over de taartvorm.
Giet het eiermengsel gelijkmatig over de groenten.
Zet de quiche in de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C.
Bak de quiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Controleer of de quiche stevig is, verleng de baktijd indien nodig.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een lichte vinaigrette.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een zachte Chardonnay past perfect bij deze romige quiche.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 1.4g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 69
Kokos Varkenssaté in Mini Naanbroodjes
Deze heerlijke varkenssaté met een romige kokos-pindasaus wordt geserveerd in warme mini naanbroodjes en krijgt extra frisheid door een vleugje limoen!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 200 ml kokosmelk
- 4 el pindakaas eventueel met stukjes noot
- 1 el ahornsiroop of honing
- 2 el lichte sojasaus
- 4 druppels tabasco
- 25 g cashewnoten gebroken
- 300 g varkensvlees in blokjes gesneden
- 4 mini naanbroodjes of pitabroodjes
- 1 verse limoen
- Peper en zout naar smaak
- Olie om te bakken
Week de satéprikkers 10 minuten in heet water.
Doe de kokosmelk en pindakaas in een kom en meng goed met een garde.
Roer de sojasaus, ahornsiroop, tabasco en cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Voeg eventueel een beetje water toe als de saus te dik is.
Rijg de varkensvleesblokjes aan de satéprikkers en wentel ze door de saus.
Verhit wat olie in een pan en bak de spiesjes krokant en gaar in ongeveer 10 minuten, regelmatig keren.
Verwarm ondertussen de naanbroodjes volgens de verpakking en snijd ze open.
Haal de varkensstukjes van de spiesen en vul de broodjes ermee.
Knijp er een beetje limoensap over en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade of extra pindasaus als dip.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij de romige kokos-pindasmaak en het malse varkensvlees.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 2.1g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 69
Kletskopijs Sandwich
Een heerlijk knapperig en romig dessert met kletskoppen en ijs. Simpel, snel en perfect voor een zoete afsluiting van je maaltijd!
exclusief wachttijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 250 ml vanille-ijs
- 16 kletskoppen koekjes
Laat het ijs ongeveer 30 minuten in de koelkast iets zachter worden.
Breek 4 kletskoppen in kleine stukjes en meng deze door het ijs.
Zet het mengsel terug in de vriezer tot gebruik.
Leg op elk bord in het midden één kletskop.
Vul een bakje met heet water en doop de ijsbolletjestang hierin om makkelijker bolletjes te scheppen.
Schep op elke kletskop een bolletje ijs en leg er een tweede kletskop bovenop.
Druk deze lichtjes aan.
Herhaal dit proces voor een tweede laag met nog een bolletje ijs en een kletskop erbovenop.
Serveer direct of bewaar kort in de vriezer tot het moment van serveren.
Serveertip:
Serveer met een toefje slagroom of een scheutje chocoladesaus voor een extra feestelijke touch!
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Muscat de Beaumes de Venise of een Sauternes past perfect bij de zoete en knapperige kletskoppen.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 69
Kiptosti met Ananas en Kaas
Deze tropische kiptosti combineert sappige ananas met hartige kip en gesmolten kaas, perfect voor een snelle lunch of snack!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Tosti-ijzer of grillpan
mes
- 8 witte casinoboterhammen
- 3 eetlepels curryketchup
- 8 plakken kipfilet broodbeleg
- 4 plakken jonge kaas ontkorst
- 4 schijven ananas uit blik, uitgelekt
Bestrijk de sneetjes brood aan één kant met curryketchup.
Beleg vier sneetjes met de kipfilet en kaas.
Leg een schijf ananas op elke tosti en dek af met de overige sneetjes brood.
Bak de tosti’s in een tosti-ijzer, contactgrill of grillpan goudbruin en krokant.
Serveer direct, eventueel met een extra beetje curryketchup.
Serveertip:
Lekker met een frisse salade of wat extra curryketchup als dip.
Wijnadvies:
Een frisse Chenin Blanc of lichte rosé past goed bij de combinatie van zoet en hartig in deze tosti.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 22g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 69