Tomaten Gevuld met Roerei en Geitenkaas

Tomaten Gevuld met Roerei en Geitenkaas

Gevulde tomaten met romig roerei en geitenkaas, een smaakvol en eenvoudig gerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kaas, Ovenschotel
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 15 g boter
  • 2 takjes peterselie
  • 4 eieren
  • 4 tomaten
  • 6 olijven
  • 75 g geitenkaas
  • ½ dl koffieroom of -melk
  • Peper
  • Prei ± 4 cm
  • Zout

Instructies

  • Was de tomaten en snijd de kapjes af.
  • Hol de tomaten uit en zet ze omgekeerd op keukenpapier.
  • Snijd de prei in ringetjes en 4 olijven in plakjes.
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Klop de eieren los met koffieroom, zout en peper en schep de prei, olijfplakjes en de helft van de geitenkaas erdoor.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Voeg het eimengsel toe en laat al roerend stollen.
  • Schep het roerei in de tomaten en zet ze op het grillrooster.
  • Strooi de rest van de geitenkaas erover en laat ± 2-3 minuten goudbruin kleuren onder de grill.
  • Garneer met een olijf en peterselie.
  • Lekker met risotto.

Notities

Serveertip:
Lekker met risotto of brood.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, of een lichte rode wijn, zoals een Bardolino.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Exotische Saffraanrijst met Kalfsvlees en Dadels

Exotische Saffraanrijst met Kalfsvlees en Dadels

Geurige saffraanrijst met malse kalfsvleesreepjes, zoete dadels en geroosterde pijnboompitten, een exotische smaakexplosie.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Rijst
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 gram rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kalfschnitzels
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 300 ml vleesbouillon van tablet
  • 4 dadels zonder pit, in stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verhit 1 el olie in een pan, fruit ui, rijst en saffraan 2-3 minuten.
  • Voeg kaneel en dadels toe, schenk bouillon erbij en kook de rijst gaar.
  • Snijd het kalfsvlees in reepjes en kruid met zout, peper en kaneel.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het vlees 3-4 minuten.
  • Voeg pijnboompitten toe en bak 2-3 minuten tot goudbruin.
  • Schep de saffraanrijst op borden en leg de kalfsvleesreepjes erop.

Notities

Serveertip:
  • Serveer met een frisse salade van waterkers en sinaasappelpartjes.
Wijnadvies:
  • Trio White Concha y Toro.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g

Pittige Vispasta met Spek en Tomaat

Pittige Vispasta met Spek en Tomaat

Een pittige en smaakvolle pasta met vis, spek, tomatensaus en een vleugje bladselderij.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Fusion, Italië, Mediterraan
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik tomaat
  • 1 bosje bladselderij of kervel/peterselie
  • 1 Spaanse peper in reepjes
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 4 plakjes ontbijtspek in dunne reepjes
  • 400 gram spaghetti
  • 400 gram visfilet schelvis, kabeljauw, tilapia, zalm
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Bak het spek langzaam uit in eigen vet.
  • Bak de peper en knoflook enkele minuten mee.
  • Voeg de tomaten toe, maak fijn en warm goed door.
  • Kook de spaghetti gaar.
  • Snijd de vis in blokjes en bestrooi met zout en peper.
  • Bak de vis 5 minuten gaar en bruin in hete olie.
  • Roer de bladselderij door de tomatensaus.
  • Schep de saus en vis voorzichtig door de spaghetti.

Notities

Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 5g

Vegetarische Curry Noedels met Babymaïs en Cashewnoten

Vegetarische Curry Noedels met Babymaïs en Cashewnoten

Een kruidige en snelle noedelmaaltijd met babymaïs, wortel, prei en cashewnoten, op smaak gebracht met Conimex Curry Lemongrass & Chili wokpasta.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Land van herkomst: Azië, Fusion, Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en halveer de maïs.
  • Hak de cashewnoten en koriander fijn.
  • Verhit de wokolie in een wok en wok de wortel en prei 3 minuten.
  • Voeg de babymaïs toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de wokpasta en noedels toe, meng en verwarm.
  • Verdeel de noedels over borden en bestrooi met cashewnoten en koriander.

Notities

Serveertip:
  • Serveer met Conimex Cassave Kroepoek.
Variaties:
  • Voeg kip, kalkoen of gehakt toe voor een niet-vegetarische variant.
  • Gebruik 20 gram cashewnoten bij een niet-vegetarische variant.
Wijnadvies:
  • Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 8g

Hartige Pizza Omeletten met Groenten en Parmezaan

Hartige Pizza Omeletten met Groenten en Parmezaan

Hartige pizza omeletten gevuld met een kleurrijke mix van groenten en rijkelijk bestrooid met Parmezaanse kaas.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 tomaat
  • ½ courgette
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • Basilicum
  • Enkele olijven
  • Peper & zout
  • Parmezaan
  • 8 eieren
  • 3 dl melk
  • 80 gram bloem
  • Boter
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Was de prei, snijd in stukjes.
  • Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.
  • Snipper de ui en snijd de paprika en courgette in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de groenten, beginnend met de prei en ui.
  • Laat enkele minuten stoven en roer basilicum en olijven erdoor.
  • Splits de eieren en klop de eidooiers met een deel van de melk los.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de bloem los in de rest van de melk en roer door het eimengsel.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel door het eidooiermengsel.
  • Smelt boter in een pan en bak 4 omeletten.
  • Verdeel de groenten over de omeletten en bestrooi met Parmezaan.
  • Voedingswaarden (per portie):

Notities

Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Aspergetoast met Ham en Kaas

Aspergetoast met Ham en Kaas

Een heerlijke toast met asperges, ham en kaas, perfect als lunchgerecht of luxe borrelhapje.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente
Servings: 1
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 plak jong belegen kaas
  • 1 plak ham
  • 1 sneetje brood
  • 3 puntasperges
  • 5 gram boter
  • Paprikapoeder

Instructies

  • Rooster het brood.
  • Besmeer het brood met boter.
  • Beleg het brood met de plak ham.
  • Leg de puntasperges op de ham.
  • Vouw de ham over de asperges, zodat de kopjes eruit steken.
  • Leg de plak kaas op de ham en asperges.
  • Laat de kaas smelten onder de grill.
  • Strooi paprikapoeder over de toast.

Notities

Serveertip:
Serveer de toast direct na bereiding.
Wijnadvies:
Droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 18g | Vet: 12g | Zout: 2g | Sugar: 2g

Mexicaanse Tortilla Tosti’s met Ossenworst

Mexicaanse Tortilla Tosti's met Ossenworst

Deze knapperige Mexicaanse tortilla tosti's met ossenworst en gesmolten kaas zijn de perfecte borrelhap. Snel klaar en vol smaak!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Rundvlees, Tosti's, Wraps
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 8 personen
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 stoneleeks bosuitjes
  • 4 tortilla wraps
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eetlepels pikante ketchup
  • 200 g ossenworst in plakjes
  • 150 g belegen kaas geraspt
  • 1 theelepel gemalen komijn djinten

Instructies

  • Snijd de worteltjes en de uiteinden van de stoneleeks af.
  • Bestrijk de tortilla’s aan één kant met olie.
  • Verhit een koekenpan op matig hoog vuur en leg een tortilla met de geoliede kant naar beneden in de pan.
  • Bestrijk de tortilla met 2 eetlepels pikante ketchup en bestrooi met een kwart van de kaas.
  • Verdeel de helft van de plakjes ossenworst en stoneleeks erover.
  • Bestrooi met een snufje gemalen komijn en nog een kwart van de kaas.
  • Dek af met een tweede tortilla met de geoliede kant naar boven.
  • Bak de tortillatosti op matig hoog vuur 4-5 minuten knapperig en goudbruin.
  • Draai de tortillatosti voorzichtig om met een spatel en bak nog 4-5 minuten tot de kaas is gesmolten.
  • Haal de tortilla uit de pan en snijd in acht punten.
  • Herhaal dit met de overige ingrediënten om nog een tortillatosti te bakken.

Notities

Serveertip:

Serveer de tostipuntjes met een frisse guacamole of zure room voor extra smaak.

Wijnadvies:

Een kruidige Tempranillo of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij dit hartige gerecht.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Geroerbakte Witte Kool met Spekjes en Currykruiden

Geroerbakte Witte Kool met Spekjes en Currykruiden

Deze smaakvolle witte kool met krokant gebakken spekjes en Indiase currykruiden is een eenvoudig en heerlijk gerecht dat perfect past bij rijst of aardappelen.
Bereidingstijd20 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2 personen
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g witte kool in dunne reepjes
  • 200 g gerookte spekjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel Indiase currypasta
  • 1 eetlepel water
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekjes krokant.
  • Snipper de ui en snijd de witte kool in dunne reepjes.
  • Schep het meeste spekvet uit de pan en voeg de ui toe.
  • Roerbak de ui tot deze glazig is en voeg de kool toe.
  • Roerbak de kool ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de currypasta en een eetlepel water toe en meng goed door.
  • Laat de groenten nog enkele minuten bakken tot de kool beetgaar is.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Serveertip:

Serveer met gekookte rijst of een stevige aardappelpuree voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 16g | Vet: 28g | Zout: 2.2g | Sugar: 5g

Lauwwarme Feta Salade met Pancetta en Rozemarijn

Lauwwarme Feta Salade met Pancetta en Rozemarijn

Deze lauwwarme feta salade met pancetta, paprika en rozemarijn is een heerlijk bijgerecht voor een zomerse barbecue of een lichte maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 200 g feta in blokjes
  • 1 paprika in dunne reepjes
  • 100 g pancetta of gerookte spekjes
  • 1 takje verse rozemarijn fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de feta in blokjes en doe deze in een kom.
  • Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de pancetta of spekjes krokant.
  • Voeg de paprika toe en bak tot deze iets zachter is geworden.
  • Voeg op het laatste moment de fijngehakte rozemarijn en zwarte peper toe en roer goed door.
  • Schep het warme mengsel over de feta en meng voorzichtig.
  • Serveer direct als bijgerecht of lichte maaltijd.

Notities

Serveertip:

Lekker als bijgerecht bij de barbecue of geserveerd met een stuk vers stokbrood.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij deze salade.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 14g | Vet: 24g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g

Groentestoofpot met Verse Worst en Spek

Groentestoofpot met Verse Worst en Spek

Geniet van een heerlijke winterse groentestoofpot met verse worst, spek en een rijke smaak van mosterd en tijm.
Bereidingstijd40 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 winterwortelen in plakjes
  • 4 aardappelen in stukken
  • 100 g spek in dobbelsteentjes
  • 400 g verse worst in stukken van 4 cm
  • 3 uien in partjes
  • ½ groene kool in repen
  • 2 dl pils
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Bak de spekjes in een braadpan zachtjes uit.
  • Voeg de stukjes verse worst toe en bak ze in 4 minuten rondom bruin.
  • Snijd de uien, winterwortelen en groene kool en voeg deze samen met de aardappelen toe aan de pan.
  • Bak de groenten 4 minuten mee.
  • Roer de mosterd, tijm, bouillonpoeder en pils erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Stoof het geheel met het deksel schuin op de pan in 10 minuten zachtjes gaar.

Notities

Serveertip:

Lekker met een stuk donkerbruin brood of een frisse mosterdsaus.

Wijnadvies:

Een kruidige rode wijn zoals een Côtes du Rhône past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 28g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g