Italiaanse Salade met Tomaat, Olijven en Knoflookdressing
Deze frisse Italiaanse salade met tomaat, olijven en een knoflookdressing is een heerlijke en makkelijke bijgerecht voor zomerse maaltijden.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g tomaten in partjes
- 1 zak familie zomermix 400 g
- 1 rode ui in dunne ringen
- 75 g olijven groen of zwart
- ½ cup zongedroogde tomaten in stukjes
- 1 cup sladressing met knoflook
Was en snijd de tomaten in partjes.
Doe de slamix in een grote kom en voeg de tomaten en rode ui toe.
Giet de knoflookdressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de zongedroogde tomaten en olijven over de salade.
Schep de salade pas aan tafel om zodat de smaken goed intrekken.
Serveertip:
Lekker bij gegrilde karbonade en gebakken aardappeltjes, of als frisse lunchsalade.
Wijnadvies:
Een Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij deze lichte salade.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 4g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 76
Indische Wraps met Pittige Kip en Kokossaus
Deze Indische wraps met pittige kip in kokossaus en roerbakgroenten zijn een heerlijke fusion-maaltijd vol kruidige smaken.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 150 g rijst
- 4 el zonnebloemolie
- 400 g kipfilet in blokjes
- 2 uien gesnipperd
- 1 zakje boemboe ajam paniki
- 100 ml kokosmelk blik
- 1 zak roerbakgroenten
- Zout naar smaak
- 4 wraps
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 1,5 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom bruin.
Voeg de ui toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
Roer de boemboe en kokosmelk erdoor en laat de saus smelten en binden.
Verhit de resterende olie in een wok en roerbak de groenten beetgaar.
Breng de groenten op smaak met zout.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de wraps elk in een diep bord en vul ze met rijst, groenten en kip in kokossaus.
Vouw de wraps dicht en serveer direct.
Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade of een beetje kroepoek.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rosé zoals Atacama Rosé past perfect bij de kruidige en romige smaken van dit gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 68g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 76
Indiase Kip Kiev met Curryboter en Mangochutney
Deze Indiase variant van de klassieke Kip Kiev is gevuld met een romige curryboter met mangochutney en limoen, wat zorgt voor een explosie van smaak.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
- 1 sjalot in stukken
- 1 limoen rasp en sap
- 125 g boter op kamertemperatuur
- 1 tl milde currypasta
- 1 tl mangochutney
- 600 g kipfilet
- 4 el bloem
- 1 ei losgeklopt
- 6 el broodkruim of Japans panko
- 3 el zonnebloemolie
- Peper en zout naar smaak
Snijd de sjalot in grove stukken.
Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
Meng in een keukenmachine de boter met de sjalot, limoenrasp, limoensap, currypasta en mangochutney tot een romig mengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd een diepe inkeping in elke kipfilet en draai het mes voorzichtig om een zakje te creëren.
Vul een spuitzak met het botermengsel en spuit een ruime hoeveelheid in de inkeping van elke kipfilet.
Druk de kipfilet stevig dicht en vouw de punt naar binnen.
Steek eventueel vast met een cocktailprikker.
Wentel de kipfilets eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door het broodkruim tot ze volledig bedekt zijn.
Laat de gepaneerde kipfilets 15 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin op matig vuur.
Plaats de kipfilets in de oven en bak ze nog 10-12 minuten tot ze gaar zijn.
Laat de kipfilets 2 minuten rusten en snijd ze vervolgens in schuine plakken.
Serveertip:
Serveer met basmatirijst en een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een aromatische witte wijn zoals Norton Torrontés past perfect bij de kruidige boter en het krokante korstje van de kip.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 42g | Vet: 24g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 76
Hamlappen Stroganoff met Sperziebonen en Maïs
Deze smaakvolle hamlappen stroganoff met sperziebonen en maïs is een kruidige en romige klassieker. Heerlijk geserveerd met aardappelpuree of rijst!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 3 el olijfolie
- 1 ui in partjes
- 300 g hamlappen in kleine stukjes
- 2 paprika’s in stukjes
- 500 ml warm water
- 1 pak stroganoffsausmix
- 250 g sperziebonen schoongemaakt
- Zout naar smaak
- 1 blik maïs uitgelekt
- 1 el peterselie fijngehakt
Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
Bak de paprika 3 minuten mee.
Voeg 500 ml warm water en de stroganoffsausmix toe en breng al roerend aan de kook.
Laat de saus 15 minuten zachtjes koken tot het vlees gaar is.
Kook intussen de sperziebonen 7 minuten in gezouten water en giet ze af.
Schep de sperziebonen en de maïs door de saus.
Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met aardappelpuree of rijst voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Jean Balmont Cabernet Sauvignon past perfect bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 18g | Zout: 1.8g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 76
Kempense Krachtsoep met Bonen en Spek
Deze traditionele Kempense krachtsoep met witte bonen, prei en spek is een stevige, voedzame soep die perfect is voor koude dagen!
Bereidingstijd1 uur uur
weken12 uur uur
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g gedroogde witte bonen
- 1 ui fijngesneden
- 1 wortel in grove stukken
- 1 kruidentuiltje laurier, tijm, peterselie
- 2 preien fijngesneden
- 50 g boter
- 1,5 l vleesbouillon
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 250 ml kokende melk
- 2 sneetjes brood in blokjes
- 100 g spek in reepjes
Week de witte bonen een nacht in ruim water.
Kook de bonen in licht gezouten water met een ui, wortel en het kruidentuiltje tot ze zacht zijn.
Snijd intussen de overige uien en prei fijn en stoof ze aan in boter.
Voeg de groenten toe aan de pan met bonen en vul aan met vleesbouillon.
Breng aan de kook en laat zachtjes gaar worden.
Verwijder de wortel en het kruidentuiltje en pureer de soep met een staafmixer.
Breng op smaak met zout en peper en roer de kokende melk erdoor.
Bak de broodblokjes in boter krokant en bak het spek uit in een koekenpan.
Serveer de soep met de krokante broodkorstjes en uitgebakken spek.
Serveertip:
Serveer met een stevige snee roggebrood en een klontje boter.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij deze rijke soep.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 22g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 76
Kalmthoutse Roomsoep met Sla en Ui
Deze romige Kalmthoutse soep met sla en ui is een verrassend zachte en smaakvolle klassieker uit België. Perfect als lichte maaltijd of voorgerecht!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 kroppen sla gewassen en fijngesneden
- 8 uien fijngesneden
- 50 g boter
- 60 g bloem
- 3 l runderbouillon
- 2 eidooiers
- 250 ml melk
- 1 brood in blokjes
- 2 el olie
Verhit de boter in een grote pan en stoof de uien zachtjes aan tot ze glazig zijn.
Voeg de fijngesneden sla toe en stoof kort mee.
Giet de runderbouillon erbij, breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de uien zacht zijn.
Bind de soep met de bloem, mix tot een gladde soep en zeef indien gewenst.
Klop de eidooiers los met de melk.
Bak de broodblokjes in olie krokant.
Haal de soep van het vuur en roer het melk-eigeelmengsel erdoor zonder de soep te laten koken.
Serveer direct met de krokante broodkorstjes.
Serveertip:
Serveer met extra vers gehakte peterselie of een scheutje room voor extra romigheid.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze soep.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 76
Jonge erwtensoep
Deze lichte en romige jonge erwtensoep met verse postelein en kruiden is een heerlijk frisse lentevariant op de klassieke erwtensoep.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 2 uien in stukken
- 50 g boter of olie
- 1,5 l bouillon
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 8 kleine aardappelen in stukken
- 1 prei in ringen
- 250 g jonge erwten
- 50 g peterselie fijngehakt
- 50 g postelein fijngehakt
Verhit de vetstof in een grote pan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
Voeg de bouillon, tijm en laurier toe en breng aan de kook.
Snijd de aardappelen en prei in stukken en voeg ze toe aan de pan.
Laat de soep 15 minuten zachtjes koken, verwijder de tijm en laurier en pureer of zeef de soep.
Was de erwten en voeg ze toe aan de soep, laat nog 10 minuten koken.
Hak de peterselie en postelein fijn en voeg toe aan de soep.
Laat nog enkele minuten meekoken en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met knapperig brood en een scheutje room voor extra romigheid.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Grüner Veltliner of Sauvignon Blanc past goed bij de lichte en kruidige tonen van deze soep.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 8g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 76
Heldere Mosterdsoep met Peterselie en Room
Deze heldere mosterdsoep met peterselie en room heeft een verfijnde smaak en een subtiele pittigheid van mosterdzaad. Perfect als smaakvol voorgerecht!
Bereidingstijd30 minuten min
weken2 uur uur
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 2 el mosterdzaad
- 500 ml kokend water
- ½ winterwortel in reepjes
- 1 prei in reepjes
- 1 ui in smalle partjes
- 1 el olie
- 1 pot kippenbouillon zonder vlees 500 ml
- 1 liter water
- 3 el peterselie fijngehakt
- 100 ml Room Culinair
- 3 el mosterd
- Zout naar smaak
- Tabasco naar smaak
Giet het kokende water over het mosterdzaad en laat het 2 uur weken.
Snijd de wortel en prei in reepjes en de ui in smalle partjes.
Fruit de ui in wat olie op middelhoog vuur tot goudbruin, ongeveer 5 minuten.
Voeg de groenten, het mosterdzaad met weekvocht, de bouillon en 1 liter water toe.
Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Hak de peterselie fijn en voeg 3 eetlepels toe aan de soep.
Meng de Room Culinair en de mosterd met een paar lepels soep en roer het mengsel terug in de pan.
Breng op smaak met zout en een paar druppels tabasco.
Verwarm de soep nog kort en bestrooi vlak voor het serveren met extra peterselie.
Serveertip:
Serveer met versgebakken brood en een klodder grove mosterd voor extra pit.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Riesling of Chardonnay past goed bij de romige en pittige smaak van deze mosterdsoep.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 76
Heldere Vlaamse Groentesoep met Kervel
Deze traditionele Vlaamse groentesoep is licht, smaakvol en gevuld met spruiten, rapen en kervel. Een heerlijke, gezonde soep voor elk moment!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 140kcal
Author: Cor Klaar
- 2 wortelen in julienne gesneden
- 2 rapen in julienne gesneden
- 150 g spruiten gehalveerd
- 2 preien wit gedeelte, in dunne ringen
- 30 g boter
- 1 l kippenbouillon
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 2 el doperwten
- 50 g kervel fijngehakt
Was en snijd de wortelen, rapen, spruiten en prei in dunne reepjes (julienne).
Smelt de boter in een grote pan en fruit de groenten tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg de kippenbouillon en doperwten toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Hak de kervel fijn en voeg deze op het laatst toe aan de soep.
Laat de soep nog enkele minuten doorkoken zonder deksel en serveer warm.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een klontje boter voor een extra smaakvolle maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij deze soep.
Calories: 140kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 7g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 76
Hartige Rodenbach-uiensoep met Karameliseerde Ui
Deze hartige uiensoep krijgt een unieke, lichtzure smaak door de toevoeging van Rodenbach bier. Een Belgisch klassiek gerecht met een heerlijke diepgang!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 8 uien grof gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 50 g boter
- 500 ml vleesbouillon
- 1 el bloem
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 2 flesjes Rodenbach 33 cl
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en laat lichtjes bruinen.
Voeg de grofgesneden uien en knoflook toe en bak deze goudbruin en licht gekarameliseerd.
Strooi de bloem over de uien en roer goed door.
Laat nog enkele minuten sudderen om de bloem te garen.
Giet de bouillon en het Rodenbach bier in de pan en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een sneetje geroosterd brood en geraspte kaas voor een extra smaakvolle beleving.
Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep combineert het beste met een glas Rodenbach of een ander Vlaams roodbruin bier.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 76