Bruin Bolletje met Smeerleverworst en Ananas
Een snel en hartig broodje met smeerleverworst en een verrassende zoete twist van ananas. Perfect voor een snelle lunch of tussendoortje.
Bereidingstijd3 minuten min
Servings: 1 personen
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 1 bruin bolletje
- 5 stukjes ananas uit blik
- Halvarine of margarine
- 20 g Saksische smeerleverworst
Snijd het bolletje open en besmeer beide kanten licht met halvarine of margarine.
Smeer de onderste helft royaal in met smeerleverworst.
Dep de stukjes ananas droog met keukenpapier en verdeel ze gelijkmatig over de smeerleverworst.
Plaats de bovenste helft van het bolletje erop en druk voorzichtig aan.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 7g | Vet: 10g | Zout: 0.6g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 88
Brabantse Roggebrood Sandwiches met Geitenkaas en Honing
Een snelle en smaakvolle Brabantse sandwich met roggebrood, honing en geitenkaas. Perfect voor een lichte lunch of als tussendoortje!
Bereidingstijd5 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 4 sneetjes licht Brabants roggebrood
- Halvarine
- 2 eetlepels honing
- 30 g geschaafde geitenkaas
- 12 blaadjes verse basilicum
Bestrijk de sneetjes roggebrood heel dun met halvarine en besprenkel elk sneetje met een halve eetlepel vloeibare honing.
Beleg twee sneetjes roggebrood met geschaafde geitenkaas en blaadjes basilicum.
Plaats de andere sneetjes er met de besmeerde kant naar beneden op.
Snijd de sandwiches diagonaal door en serveer direct.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 5g | Vet: 5g | Zout: 0.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 88
Tijgerbroodje met Appel, Kaas en Appelstroop
Een snel en smaakvol tijgerbroodje met appelstroop, kaas en verse appel. Perfect voor een voedzaam ontbijt of een licht tussendoortje!
Bereidingstijd5 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1 personen
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 1 sneetje tijgerbrood
- ¼ appel in dunne schijfjes
- Halvarine
- 1 eetlepel appelstroop
- Plakjes jong belegen kaas of Hollandse geitenkaas
Schil ondertussen de appel en snijd hem in dunne schijfjes.
Bestrijk het geroosterde brood dun met halvarine en een laagje appelstroop.
Verdeel de plakjes kaas over het brood en leg hierop de schijfjes appel.
Serveer direct.
Serveertip:
Voeg een snufje kaneel toe aan de appel voor extra smaak.
Wijnadvies:
Dit tijgerbroodje past goed bij een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 88
Tijgerbroodsandwich met Geitenkaas, Aardbeien en Munt
Een verfijnde tijgerbroodsandwich met verse geitenkaas, zoete aardbeien en een vleugje munt. Perfect voor een frisse lunch of lichte snack!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 2 sneetjes tijgerbrood
- 3 aardbeien in plakjes gesneden
- 1 theelepel suiker
- Enkele druppels citroensap
- 2 eetlepels verse geitenkaas
- ½ eetlepel verse munt in reepjes gesneden
Meng de plakjes aardbeien met suiker en enkele druppels citroensap.
Bestrijk elk sneetje tijgerbrood met een eetlepel verse geitenkaas.
Beleg één sneetje met de plakjes aardbei.
Garneer met reepjes verse munt en leg het andere sneetje er losjes bovenop.
Snijd de sandwich diagonaal door.
Serveertip:
Rooster de sneetjes tijgerbrood in een broodrooster voor een extra krokant resultaat.
Wijnadvies:
Deze frisse sandwich combineert uitstekend met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een mousserende rosé.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 6g | Vet: 8g | Zout: 0.6g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 88
Maïsbrood met Roomkaas, Rookvlees en Komkommer
Een eenvoudig en smaakvol maïsbrood met romige roomkaas, rookvlees en een frisse twist van komkommer. Perfect voor een snelle en gezonde lunch!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 sneetje maïsbrood
- 1 eetlepel verse roomkaas of Hüttenkäse
- 2 plakjes rookvlees
- Enkele plakjes komkommer of 1 plakje sinaasappel of enkele aardbeien
Bestrijk het sneetje maïsbrood dun met verse roomkaas of Hüttenkäse voor een lichtere optie.
Leg de plakjes rookvlees losjes gevouwen op het brood.
Voeg enkele plakjes komkommer toe voor een frisse crunch.
Voor een kleurrijke twist kun je in plaats daarvan een plakje sinaasappel of enkele aardbeien toevoegen.
Serveer direct en geniet van de heerlijke smaken.
Serveertip:
Serveer met een glaasje versgeperst sinaasappelsap of een lichte salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze lichte lunch gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 10g | Vet: 6g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 88
Mueslibol met Mascarpone, Aardbeien en Sinaasappel
Een heerlijke mueslibol met romige mascarpone, frisse aardbeien en een vleugje sinaasappel. Perfect voor een zoet ontbijt of tussendoortje!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 personen
Calories: 260kcal
Author: Cor Klaar
- 1 mueslibol
- 2 eetlepels mascarpone
- 1 eetlepel abrikozenjam
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- Snufje kaneel
- 3 aardbeien gehalveerd
- Verse muntblaadjes
Meng de mascarpone met een halve eetlepel abrikozenjam, geraspte sinaasappelschil en een snufje kaneel tot een romig mengsel.
Snijd de mueslibol doormidden en besmeer de onderkant met het mascarponemengsel.
Schep de overgebleven abrikozenjam er gelijkmatig over.
Halveer de aardbeien en leg deze op de mascarpone.
Garneer met verse muntblaadjes voor extra frisheid.
Plaats de bovenkant van de mueslibol erop en serveer direct.
Serveertip:
Combineer deze mueslibol met een kopje thee of een glas versgeperst sinaasappelsap voor een compleet ontbijt.
Wijnadvies:
Deze zoete en fruitige snack past goed bij een lichte, sprankelende witte wijn zoals een Moscato d'Asti.
Calories: 260kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 5g | Vet: 13g | Zout: 0.3g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 88
Duitse Roggebroodsandwich met Appel, Roomkaas en Casselerrib
Een heerlijke Duitse roggebroodsandwich met appel, casselerrib en roomkaas. Perfect voor een snelle, smaakvolle lunch of als stevig tussendoortje!
Bereidingstijd5 minuten min
Land van herkomst: Duitsland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 2 sneetjes Duits zuurdesem roggebrood
- 25 g verse roomkaas
- 3 plakjes casselerrib
- ½ appel in dunne schijfjes
- 15 g rucola
Bestrijk de sneetjes roggebrood met een laagje verse roomkaas.
Vouw de plakjes casselerrib losjes dubbel en leg ze op één van de sneetjes roggebrood.
Verdeel de schijfjes appel over de casselerrib en voeg de rucola toe.
Plaats het andere sneetje roggebrood met de besmeerde kant naar beneden op de vulling.
Snijd de sandwich diagonaal door, leg deze op een bordje en serveer direct.
Serveertip:
Serveer de sandwich met een handje noten of een glas karnemelk voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Deze hartige en licht pittige sandwich past goed bij een frisse Duitse Riesling of een lichte Duitse pilsner.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 88
Gerookte Kipfilet Sandwich met Avocado en Tuinkers
Een heerlijke sandwich met gerookte kipfilet, romige avocado en frisse tuinkers. Perfect voor een voedzame lunch of lichte maaltijd!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 Franse boule in 8 dikke sneden gesneden
- 5 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels mosterd
- 200 g gesneden gerookte kipfilet
- 2 avocado’s geschild en in plakjes gesneden
- 1 bakje rucolakers of tuinkers
Meng in een kom de mayonaise met de mosterd tot een smeuïge saus.
Snijd de Franse boule in 8 dikke sneden brood en bestrijk elke snee met de mayonaisesaus.
Beleg de helft van de sneetjes met plakjes gerookte kipfilet en avocado.
Verdeel de rucolakers of tuinkers gelijkmatig over de belegde sneetjes brood.
Plaats de overige sneetjes brood met de mayonaisekant naar beneden bovenop de belegde sneetjes.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade of een glas versgeperste sinaasappelsap voor een complete lunch.
Wijnadvies:
Deze stevige sandwich combineert uitstekend met een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De frisse tonen van de wijn passen mooi bij de romige avocado en de hartige kipfilet.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 18g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 88
Petit Pain met Rosbief, Komkommer en Yoghurt-Bieslooksaus
Een luxe petit pain met malse rosbief, frisse komkommer en een romige yoghurt-bieslooksaus. Ideaal voor een snelle, verfijnde lunch!
Bereidingstijd6 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1 petit pain
- ¼ komkommer in blokjes gesneden
- 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- Versgemalen peper naar smaak
- Boter
- 2 plakjes rosbief of fricandeau
Meng de komkommer met de bieslook door de Griekse yoghurt.
Voeg naar smaak versgemalen peper toe.
Snijd het petit pain open en bestrijk de snijvlakken dun met boter.
Leg de plakjes rosbief op de onderkant van het broodje.
Schep het komkommer-yoghurtmengsel over de rosbief.
Plaats de bovenkant van het broodje erop en druk licht aan.
Serveer direct.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 88
Zoete Abrikozenbolletjes met Hazelnootpasta en Marshmallows
Een zoet en verrassend bolletje met abrikozen, hazelnootpasta en marshmallows. Een heerlijke traktatie voor jong en oud!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 2 verse abrikozen
- 1 zacht wit of bruin bolletje
- 2 eetlepels hazelnootpasta
- 2 marshmallows
Was de abrikozen en snijd ze in partjes.
Snijd het bolletje open en bestrijk beide snijvlakken met hazelnootpasta.
Verdeel de abrikoospartjes over de onderkant van het bolletje.
Leg de marshmallows in het midden bovenop de abrikozen.
Plaats de bovenkant van het bolletje erop en druk licht aan.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een glas koude melk of een kop thee om de zoete smaken in balans te brengen.
Wijnadvies:
Hoewel dit gerecht geen wijnadvies nodig heeft, kun je het combineren met een kop thee of een glas melk voor een perfecte smaakervaring.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 88