Bruin Bolletje met Smeerleverworst en Ananas

Bruin Bolletje met Smeerleverworst en Ananas

Een snel en hartig broodje met smeerleverworst en een verrassende zoete twist van ananas. Perfect voor een snelle lunch of tussendoortje.
Bereidingstijd3 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1 personen
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • keukenpapier
  • mes

Ingrediënten

  • 1 bruin bolletje
  • 5 stukjes ananas uit blik
  • Halvarine of margarine
  • 20 g Saksische smeerleverworst

Instructies

  • Snijd het bolletje open en besmeer beide kanten licht met halvarine of margarine.
  • Smeer de onderste helft royaal in met smeerleverworst.
  • Dep de stukjes ananas droog met keukenpapier en verdeel ze gelijkmatig over de smeerleverworst.
  • Plaats de bovenste helft van het bolletje erop en druk voorzichtig aan.

Notities

Serveer met een handje verse rucola of een klein glaasje verse jus d’orange.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals Chardonnay past perfect bij dit broodje.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 7g | Vet: 10g | Zout: 0.6g | Sugar: 6g

Brabantse Roggebrood Sandwiches met Geitenkaas en Honing

Brabantse Roggebrood Sandwiches met Geitenkaas en Honing

Een snelle en smaakvolle Brabantse sandwich met roggebrood, honing en geitenkaas. Perfect voor een lichte lunch of als tussendoortje!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Land van herkomst: Nederland, Noort Brabant
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sneetjes licht Brabants roggebrood
  • Halvarine
  • 2 eetlepels honing
  • 30 g geschaafde geitenkaas
  • 12 blaadjes verse basilicum

Instructies

  • Bestrijk de sneetjes roggebrood heel dun met halvarine en besprenkel elk sneetje met een halve eetlepel vloeibare honing.
  • Beleg twee sneetjes roggebrood met geschaafde geitenkaas en blaadjes basilicum.
  • Plaats de andere sneetjes er met de besmeerde kant naar beneden op.
  • Snijd de sandwiches diagonaal door en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Voeg een paar schijfjes peer of appel toe voor een extra fris accent.
Wijnadvies:
Deze sandwiches passen goed bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 5g | Vet: 5g | Zout: 0.5g | Sugar: 8g

Tijgerbroodje met Appel, Kaas en Appelstroop

Tijgerbroodje met Appel, Kaas en Appelstroop

Een snel en smaakvol tijgerbroodje met appelstroop, kaas en verse appel. Perfect voor een voedzaam ontbijt of een licht tussendoortje!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Brood, Fruit, Kinderkoken, Ontbijt, Tussendoortje
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1 personen
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 sneetje tijgerbrood
  • ¼ appel in dunne schijfjes
  • Halvarine
  • 1 eetlepel appelstroop
  • Plakjes jong belegen kaas of Hollandse geitenkaas

Instructies

  • Schil ondertussen de appel en snijd hem in dunne schijfjes.
  • Bestrijk het geroosterde brood dun met halvarine en een laagje appelstroop.
  • Verdeel de plakjes kaas over het brood en leg hierop de schijfjes appel.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Voeg een snufje kaneel toe aan de appel voor extra smaak.
Wijnadvies:
Dit tijgerbroodje past goed bij een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.8g | Sugar: 6g

Tijgerbroodsandwich met Geitenkaas, Aardbeien en Munt

Tijgerbroodsandwich met Geitenkaas, Aardbeien en Munt

Een verfijnde tijgerbroodsandwich met verse geitenkaas, zoete aardbeien en een vleugje munt. Perfect voor een frisse lunch of lichte snack!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Fruit, Lunch, Tussendoortje
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sneetjes tijgerbrood
  • 3 aardbeien in plakjes gesneden
  • 1 theelepel suiker
  • Enkele druppels citroensap
  • 2 eetlepels verse geitenkaas
  • ½ eetlepel verse munt in reepjes gesneden

Instructies

  • Meng de plakjes aardbeien met suiker en enkele druppels citroensap.
  • Bestrijk elk sneetje tijgerbrood met een eetlepel verse geitenkaas.
  • Beleg één sneetje met de plakjes aardbei.
  • Garneer met reepjes verse munt en leg het andere sneetje er losjes bovenop.
  • Snijd de sandwich diagonaal door.

Notities

Serveertip:
Rooster de sneetjes tijgerbrood in een broodrooster voor een extra krokant resultaat.
Wijnadvies:
Deze frisse sandwich combineert uitstekend met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een mousserende rosé.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 6g | Vet: 8g | Zout: 0.6g | Sugar: 10g

Maïsbrood met Roomkaas, Rookvlees en Komkommer

Maïsbrood met Roomkaas, Rookvlees en Komkommer

Een eenvoudig en smaakvol maïsbrood met romige roomkaas, rookvlees en een frisse twist van komkommer. Perfect voor een snelle en gezonde lunch!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Fruit, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sneetje maïsbrood
  • 1 eetlepel verse roomkaas of Hüttenkäse
  • 2 plakjes rookvlees
  • Enkele plakjes komkommer of 1 plakje sinaasappel of enkele aardbeien

Instructies

  • Bestrijk het sneetje maïsbrood dun met verse roomkaas of Hüttenkäse voor een lichtere optie.
  • Leg de plakjes rookvlees losjes gevouwen op het brood.
  • Voeg enkele plakjes komkommer toe voor een frisse crunch.
  • Voor een kleurrijke twist kun je in plaats daarvan een plakje sinaasappel of enkele aardbeien toevoegen.
  • Serveer direct en geniet van de heerlijke smaken.

Notities

Serveertip:
Serveer met een glaasje versgeperst sinaasappelsap of een lichte salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze lichte lunch gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 10g | Vet: 6g | Zout: 1g | Sugar: 2g

Mueslibol met Mascarpone, Aardbeien en Sinaasappel

Mueslibol met Mascarpone, Aardbeien en Sinaasappel

Een heerlijke mueslibol met romige mascarpone, frisse aardbeien en een vleugje sinaasappel. Perfect voor een zoet ontbijt of tussendoortje!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Fruit, Kinderkoken, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Moederdag, Valentijnsdag
Servings: 1 personen
Calories: 260kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 mueslibol
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • Snufje kaneel
  • 3 aardbeien gehalveerd
  • Verse muntblaadjes

Instructies

  • Meng de mascarpone met een halve eetlepel abrikozenjam, geraspte sinaasappelschil en een snufje kaneel tot een romig mengsel.
  • Snijd de mueslibol doormidden en besmeer de onderkant met het mascarponemengsel.
  • Schep de overgebleven abrikozenjam er gelijkmatig over.
  • Halveer de aardbeien en leg deze op de mascarpone.
  • Garneer met verse muntblaadjes voor extra frisheid.
  • Plaats de bovenkant van de mueslibol erop en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Combineer deze mueslibol met een kopje thee of een glas versgeperst sinaasappelsap voor een compleet ontbijt.
Wijnadvies:
Deze zoete en fruitige snack past goed bij een lichte, sprankelende witte wijn zoals een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 260kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 5g | Vet: 13g | Zout: 0.3g | Sugar: 15g

Duitse Roggebroodsandwich met Appel, Roomkaas en Casselerrib

Duitse Roggebroodsandwich met Appel, Roomkaas en Casselerrib

Een heerlijke Duitse roggebroodsandwich met appel, casselerrib en roomkaas. Perfect voor een snelle, smaakvolle lunch of als stevig tussendoortje!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Brood, Broodjes, Brunch, Fruit, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Duitsland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sneetjes Duits zuurdesem roggebrood
  • 25 g verse roomkaas
  • 3 plakjes casselerrib
  • ½ appel in dunne schijfjes
  • 15 g rucola

Instructies

  • Bestrijk de sneetjes roggebrood met een laagje verse roomkaas.
  • Vouw de plakjes casselerrib losjes dubbel en leg ze op één van de sneetjes roggebrood.
  • Verdeel de schijfjes appel over de casselerrib en voeg de rucola toe.
  • Plaats het andere sneetje roggebrood met de besmeerde kant naar beneden op de vulling.
  • Snijd de sandwich diagonaal door, leg deze op een bordje en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer de sandwich met een handje noten of een glas karnemelk voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Deze hartige en licht pittige sandwich past goed bij een frisse Duitse Riesling of een lichte Duitse pilsner.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Gerookte Kipfilet Sandwich met Avocado en Tuinkers

Gerookte Kipfilet Sandwich met Avocado en Tuinkers

Een heerlijke sandwich met gerookte kipfilet, romige avocado en frisse tuinkers. Perfect voor een voedzame lunch of lichte maaltijd!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kip, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 Franse boule in 8 dikke sneden gesneden
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 200 g gesneden gerookte kipfilet
  • 2 avocado’s geschild en in plakjes gesneden
  • 1 bakje rucolakers of tuinkers

Instructies

  • Meng in een kom de mayonaise met de mosterd tot een smeuïge saus.
  • Snijd de Franse boule in 8 dikke sneden brood en bestrijk elke snee met de mayonaisesaus.
  • Beleg de helft van de sneetjes met plakjes gerookte kipfilet en avocado.
  • Verdeel de rucolakers of tuinkers gelijkmatig over de belegde sneetjes brood.
  • Plaats de overige sneetjes brood met de mayonaisekant naar beneden bovenop de belegde sneetjes.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade of een glas versgeperste sinaasappelsap voor een complete lunch.
Wijnadvies:
Deze stevige sandwich combineert uitstekend met een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De frisse tonen van de wijn passen mooi bij de romige avocado en de hartige kipfilet.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 18g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Petit Pain met Rosbief, Komkommer en Yoghurt-Bieslooksaus

Petit Pain met Rosbief, Komkommer en Yoghurt-Bieslooksaus

Een luxe petit pain met malse rosbief, frisse komkommer en een romige yoghurt-bieslooksaus. Ideaal voor een snelle, verfijnde lunch!
Bereidingstijd6 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Ontbijt, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 petit pain
  • ¼ komkommer in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Boter
  • 2 plakjes rosbief of fricandeau

Instructies

  • Meng de komkommer met de bieslook door de Griekse yoghurt.
  • Voeg naar smaak versgemalen peper toe.
  • Snijd het petit pain open en bestrijk de snijvlakken dun met boter.
  • Leg de plakjes rosbief op de onderkant van het broodje.
  • Schep het komkommer-yoghurtmengsel over de rosbief.
  • Plaats de bovenkant van het broodje erop en druk licht aan.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Voeg wat extra verse bieslook of een paar rucolablaadjes toe voor extra smaak en presentatie.
Wijnadvies:
Deze lichte en frisse sandwich past perfect bij een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc. De frisheid van de wijn versterkt de smaak van de yoghurt-bieslooksaus en de malse rosbief.
 
 
 
 
 

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 3g

Zoete Abrikozenbolletjes met Hazelnootpasta en Marshmallows

Zoete Abrikozenbolletjes met Hazelnootpasta en Marshmallows

Een zoet en verrassend bolletje met abrikozen, hazelnootpasta en marshmallows. Een heerlijke traktatie voor jong en oud!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Fruit, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 verse abrikozen
  • 1 zacht wit of bruin bolletje
  • 2 eetlepels hazelnootpasta
  • 2 marshmallows

Instructies

  • Was de abrikozen en snijd ze in partjes.
  • Snijd het bolletje open en bestrijk beide snijvlakken met hazelnootpasta.
  • Verdeel de abrikoospartjes over de onderkant van het bolletje.
  • Leg de marshmallows in het midden bovenop de abrikozen.
  • Plaats de bovenkant van het bolletje erop en druk licht aan.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een glas koude melk of een kop thee om de zoete smaken in balans te brengen.
Wijnadvies:
Hoewel dit gerecht geen wijnadvies nodig heeft, kun je het combineren met een kop thee of een glas melk voor een perfecte smaakervaring.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g