Mediterrane Pesto Spaghetti met Gehakt en Feta

Mediterrane Pesto Spaghetti met Gehakt en Feta

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories: 750kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • ruime pan
  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400 g
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 500 g spaghetti
  • 75 g fetakaas
  • 1 potje pesto alla genovese 90 g
  • Zout en peper naar smaak
  • Snufje suiker

Instructies

  • Maak het gehakt los in een kom met behulp van een vork.
  • Verhit een droge koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt op laag vuur, regelmatig omscheppen, tot het rul en gaar is.
  • Fruit de gesnipperde ui in een ruime pan in olijfolie tot deze goudbruin is.
  • Voeg de gepelde tomaten en gedroogde oregano toe aan de ui en laat het geheel op hoog vuur in 15 minuten iets inkoken, blijf roeren.
  • Pureer de saus met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde consistentie.
  • Breng op smaak met een snufje suiker, zout en peper.
  • Houd de saus warm terwijl je de spaghetti bereidt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Schep eventueel overtollig vet van het gehakt (of laat het uitlekken in een vergiet) en breng het gehakt op smaak met zout en peper.
  • Rasp de fetakaas grof.
  • Meng de gekookte en uitgelekte spaghetti met de pesto.
  • Verdeel de tomatensaus over vier borden.
  • Leg de pesto-spaghetti erop en schep het gehakt erover en eromheen.
  • Bestrooi het gerecht met de geraspte feta.

Notities

Wijnadvies:

De rijke smaken van het gehakt en de tomatensaus vragen om een stevige rode wijn zoals een Chianti of Sangiovese. Deze wijnen vormen een perfecte aanvulling op de kruidige tonen in het gerecht en accentueren de smaken van de feta en pes

Nutrition

Calories: 750kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 30g | Vet: 38g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g

Verfrissend Kaki Honing Yoghurtijs

Verfrissend Kaki Honing Yoghurtijs

Geniet van dit verfrissende kaki honing yoghurtijs als een heerlijk dessert op een warme dag!
Bereidingstijd3 uur 8 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs, Noten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 5 rijpe kaki's
  • 100 ml vloeibare honing
  • 300 ml biogarde roer naturel yoghurt
  • 2 eetlepels gepelde ongezouten pistachenoten

Instructies

  • Schil 4 kaki's en verwijder eventuele harde stukjes aan de bovenkant.
  • Snijd het vruchtvlees in stukken.
  • Pureer het kaki vruchtvlees met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Meng tweederde van de kakipuree met de honing door de yoghurt.
  • Dek het yoghurtmengsel af met plasticfolie en zet het in de diepvries.
  • Laat het mengsel in 2-3 uur bijna bevriezen.
  • Bewaar de resterende kakipuree afgedekt in de koelkast.
  • Rooster de pistachenoten 1-2 minuten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Schil de overgebleven kaki en snijd deze in mooie plakken.
  • Pureer het kaki-yoghurtmengsel kort met een staafmixer of roer het goed door met een vork.
  • Schenk de gepureerde kaki in vier dessertschaaltjes.
  • Schep het bijna bevroren yoghurtmengsel erop en leg er een paar plakjes kaki naast.
  • Bestrooi het geheel met de geroosterde pistachenoten.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 7g | Vet: 4g | Sugar: 34g

Gegrilde Kabeljauw met Romige Witte Bonenpuree

Gegrilde Kabeljauw met Romige Witte Bonenpuree

Geniet van deze heerlijke combinatie van malse kabeljauw met romige witte bonenpuree en knapperige snijbonen!
Bereidingstijd17 minuten
Servings: 1 persoon
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • Kleine pan
  • Staafmixer of keukenmachine
  • koekenpan met antiaanbaklaag

Ingrediënten

  • 1 pot witte bonen 370 g, uitgelekt
  • 100 ml melk
  • ½ theelepel bonenkruid
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g kabeljauwfilet
  • ½ teentje knoflook fijngehakt
  • 150 g panklare snijbonen
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • poel de witte bonen af onder koud water in een zeef.
  • Verwarm de bonen in een kleine pan met melk, bonenkruid en een mespunt zout.
  • Pureer de bonen met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde puree, voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe.
  • Schep de bonenpuree terug in de pan en houd warm op laag vuur, roer af en toe door.
  • Dep de kabeljauwfilet droog en bestrooi met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwfilet goudbruin en gaar, ongeveer 4 minuten per zijde.
  • Fruit de knoflook in de resterende olie in een wok, voeg de snijbonen toe en roerbak gedurende 5 minuten op hoog vuur.
  • Breng de snijbonen op smaak met zout en peper.
  • Schep de bonenpuree en snijbonen op een bord en leg de gegrilde kabeljauw ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegrilde kabeljauw met romige witte bonenpuree vraagt ​​om een frisse witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne. De romige textuur van de wijn zal mooi contrasteren met de romige puree en de delicate smaak van de kabeljauw complementeren.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 3g

Romige Kabeljauw-Broccoli Puree

Romige Kabeljauw-Broccoli Puree

Bereidingstijd20 minuten
Servings: 1 voor 1 baby van 9-12 maanden
Calories: 230kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 3 cherrytomaatjes ontveld en gehalveerd
  • 1 kleine kruimige aardappel ca. 75 g, in kleine blokjes
  • 1 theelepel olie of vloeibare margarine
  • 75 g broccoli in kleine roosjes
  • 30 g kabeljauwfilet in blokjes

Instructies

  • Verwijder de zaadjes uit de cherrytomaatjes.
  • Kook de aardappelblokjes gaar in een pan met weinig water.
  • Verhit intussen olie in een pan en smoor de broccoli en tomaatjes in 7 minuten op zacht vuur afgedekt gaar.
  • Voeg de kabeljauw toe en laat deze in 5 minuten gaar worden.
  • Giet de aardappels af en vang het kookvocht op.
  • Doe de gekookte aardappel, vis en groenten in een kom en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Voeg indien nodig een klein scheutje kookvocht toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  • Geniet van deze romige kabeljauw-broccoli puree als voedzaam hoofdgerecht!

Notities

Wijnadvies:

Deze romige kabeljauw-broccoli puree gaat goed samen met een frisse Sauvignon Blanc. De verfrissende citrusaroma's van de wijn zullen de lichte en delicate smaken van het gerecht aanvullen.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 9g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g

Groente Gehaktstamppotje

Groente Gehaktstamppotje

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 1 persoon
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine aardappel 75 g, in kleine blokjes
  • 3 eetlepels tuinerwten-wortel diepvries
  • 1 theelepel vloeibare margarine of olie
  • 30 g rundergehakt

Instructies

  • Kook de aardappelblokjes in een pan met weinig water gedurende 6-8 minuten.
  • Voeg de tuinerwten en wortel toe aan de pan en laat nog 5-7 minuten meekoken, tot de groenten zacht en gaar zijn.
  • Vang het kookvocht op.
  • Verhit intussen de margarine of olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul gedurende 5 minuten.
  • Pureer de aardappel, groenten en gehakt met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde stamppot.
  • Maak de stamppot smeuïg met een scheutje kookvocht en zeef het geheel.

Notities

Wijnadvies:

Bij dit simpele maar smakelijke stamppotje past een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. Hun fruitige aroma's en zachte tannines zullen de milde smaken van de groenten en het gehakt mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g

Champignonpaté met Bosvruchtendressing

Champignonpaté met Bosvruchtendressing

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Fruit, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • Magnetron of steelpan,
  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 150 g diepvries bosvruchten doos à 300 g
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels rode port
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • ½ veldslamelange à 100 g
  • 2 plakken champignonpaté

Instructies

  • Ontdooi het bevroren fruit snel in de magnetron of in een steelpan met 1 eetlepel water.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil dun (de vrucht wordt verder niet gebruikt).
  • Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de bosvruchten samen met de rode port, sinaasappelrasp en poedersuiker tot een gladde saus.
  • Verdeel de veldslamelange over vier kleine borden.
  • Snijd de plakken champignonpaté doormidden en leg ze naast of op de sla.
  • Schep de bosvruchtendressing over de paté.
  • Serveer met knapperige kleine broodjes, zoals miniciabatta's.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige rosé past goed bij de combinatie van de rijke champignonpaté en de frisse bosvruchtendressing.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 6g | Vet: 11g | Zout: 0.5g | Sugar: 9g

Romige Bruinebonensoep met Kruidnagel en Bakbacon

Romige Bruinebonensoep met Kruidnagel en Bakbacon

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 340kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 blik bruine bonen 850 g, uitgelekt
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 liter vleesbouillon van tablet
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 150 g bakbacon in reepjes

Instructies

  • Verhit in een ruime soeppan de olijfolie op laag vuur en fruit de ui en knoflook goudbruin.
  • Voeg de tomatenpuree en gemalen kruidnagel toe en bak enkele seconden mee.
  • Roer de bruine bonen (houd 2 eetlepels bonen apart) en crème fraîche door het uimengsel.
  • Schenk de vleesbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de bonensoep afgedekt 15 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Voeg de resterende bonen en paprikareepjes toe aan de gepureerde soep.
  • Verwarm de soep indien nodig met wat extra water.
  • Breng de soep op smaak met gedroogde peterselie, zout en peper.
  • Bak ondertussen de bakbacon in een droge koekenpan op laag vuur krokant.
  • Verdeel de soep over vier kommen en bestrooi met de krokante baconreepjes.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de hartige en kruidige smaken van deze bruinebonensoep.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 21g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Verfijnde Artisjokken-Muntpuree

Verfijnde Artisjokken-Muntpuree

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 211kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 blikjes artisjokharten à 400 g uitgelekt
  • gr munt
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 pakje ciappe Italiaanse toast

Instructies

  • Leg de artisjokharten in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
  • Pureer de artisjokharten, munt en olijfolie met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde puree.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • Serveer de artisjokkenpuree op de toast of gebruik het als een dip met soepstengels.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze artisjokkenpuree.

Nutrition

Calories: 211kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 2g | Vet: 22g | Zout: 0.7g | Sugar: 1g

Zalmfilet met rode paprikasaus

Zalmfilet met rode paprikasaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Zalm
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 1 sjalotje
  • 60 g boter of margarine
  • 2 eetlepels witte vermouth
  • 1 theelepel dragon
  • 1 dl visfond pot á 380 ml, AH,
  • 2 eetlepels zalmpaté worstje á 125 g, wijnen,
  • 1 bekertje crème fraîche 200 ml,
  • zout peper,
  • 400 gr zalmfilet

Instructies

  • Paprika's wassen en 8 dunne ringen eraf snijden.
  • Rest van paprika schoonmaken en klein
  • snijden. Sjalotje pellen en snipperen.
  • In kleine pan 20 g boter smelten.
  • Sjalot en paprikastukjes erdoor schepen en afgedekt ca. 3 minuten zachtjes smoren.
  • Vermouth, dragon en fond toevoegen.
  • Aan de kook brengen en onafgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Intussen zalmpaté en 1/4 deel van crème fraîche door elkaar roeren.
  • Met staafmixer of in keukenmachine fond-paprikamengsel tot gladde saus pureren.
  • Rest van crème fraîche erdoor roeren.
  • Saus onafgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper (= paprikasaus).
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Zalmfilets erin leggen.
  • Zalmfilets op halfhoog vuur in ca. 7 minuten net gaar bakken, halverwege keren.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Paprikasaus op borden scheppen.
  • Zalmfilets erin leggen.
  • Zalmpaté-roommengsel erop scheppen.
  • Garneren met paprikaringen.
  • Serveren met sugar snaps en aardappelpuree.

Penne met pompoen

Penne met pompoen

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 750 g pompoen geschild
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 300 g penne volkoren
  • 2 el olijfolie met chilipeper
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 el rozemarijn fijngehakt
  • 100 g walnoten grof gehakt
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

Voorbereiden:

  • Snijd de pompoen in grote blokken en kook ze samen met de knoflook in ruim kokend water met zout in ca. 15 min. gaar.
  • Giet de pompoen af in een zeef.
  • Schep de helft van de pompoen in de keukenmachine of hoge smalle kom en pureer de pompoen in de machine of met de staafmixer.
  • Schep de andere helft op een plank en hak die vrij grof.

Bereiden

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit intussen in een hapjespan de olie en fruit de ui ca. 5 minuten.
  • Voeg de pompoenpuree, rozemarijn en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta toe en verwarm het geheel zachtjes.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Schep enkele eetlepels van het kookvocht in een kommetje en giet de pasta af in een vergiet.
  • Roer de pasta door de pompoen.
  • Voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe om het iets losser te maken.
  • Verdeel de pasta over 4 diepe borden en strooi de noten erover.
  • Geef de kaas apart erbij.

Notities

Lekker met grof gehakte rucola.