Knoflook-Parmezaan Kippenspiesjes

Knoflook-Parmezaan Kippenspiesjes

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Boters, Kip
Servings: 10 spiezen
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Kip Knoflook Parmezaan:

Knoflookboter:

Instructies

  • Rijg de stukjes kippendij op satéprikkers.
  • Meng de Italiaanse kruidenmix, Salty Lemon kruidenmix en olijfolie en marineer de kipstukjes hiermee.
  • Zorg ervoor dat alle stukjes goed bedekt zijn met de olie en kruidenmixen.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kipspiesjes rondom goudbruin en gaar.
  • Als je de pan afdekt, creëer je een soort oven die ervoor zorgt dat de kip sneller gaart.
  • Zet de hittebron dan wel wat lager en keer de spiesjes regelmatig om.
  • Smelt ondertussen de roomboter in een steelpan op een lage temperatuur.
  • Voeg de fijngehakte knoflook, peterselie, Italiaanse kruidenmix en Salty Lemon kruidenmix toe.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg deze ook toe aan de gesmolten boter.
  • Roer goed door tot alles goed gemengd is.
  • Bestrijk de gare kippenspiesjes royaal met de knoflook-Parmezaan botersaus met behulp van een kwastje.

Notities

Serveer de knoflook-Parmezaan kippenspiesjes direct en geniet van de heerlijke smaak!
De rijke smaken van de knoflook-Parmezaan kippenspiesjes vragen om een witte wijn met wat body en een lichte kruidigheid. Een Chardonnay of een Viognier zou hier goed bij passen. Als je liever rood drinkt, probeer dan een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De fruitigheid en zachtheid van deze wijnen zullen de smaken van het gerecht mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 350kcal

Rijke Chocoladesaus

Rijke Chocoladesaus

Maak deze eenvoudige en heerlijke chocoladesaus voor een perfecte finishing touch op ijs, cake of een ander dessert naar keuze.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Saus
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g cacao
  • 50 g suiker
  • ¼ liter water
  • liter slagroom

Instructies

  • Meng de cacao, suiker en water in een steelpan.
  • Breng het mengsel al roerend aan de kook op middelhoog vuur.
  • Zodra het kookt, voeg je de slagroom toe en roer je door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn en de saus glad is.
  • Blijf roeren tot de saus een mooie, zijdezachte consistentie heeft.
  • Haal de pan van het vuur en serveer de chocoladesaus warm over ijs, cake of een ander dessert naar keuze.

Notities

Deze chocoladesaus is ook heerlijk om te serveren met vers fruit, pannenkoeken of wafels. Bewaar de overgebleven saus in de koelkast en verwarm deze opnieuw voor gebruik.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Port of een rode Muscat past goed bij de rijke smaak van deze chocoladesaus.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 2g | Vet: 10g | Zout: 0.1g | Sugar: 10g

Indonesische Lumpie met Kleefrijst en Kerriekip

Indonesische Lumpie met Kleefrijst en Kerriekip

Een smakelijke variatie op de klassieke Indonesische loempia, gevuld met kerriekip en kleefrijst, omhuld in een compacte rol.
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Indonesië
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el azijn of citroensap
  • 5 g hete kerriepoeder
  • 1 grote kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • ¼ komkommer in 4 repen van ½ cm breed gesneden
  • 250 ml kokosmelk
  • 400 g gekookte kleefrijst ± 200 g rauwe kleefrijst
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd een plak van ongeveer 8 cm lang van de komkommer en snijd er 4 repen van ½ cm breed en dik van.
  • Doe de kokosmelk, kerrie, ui, kipblokjes, zout en peper naar smaak in een steelpan.
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de kokosmelk is ingekookt en er een dik mengsel ontstaat.
  • Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
  • De kip is nu gaar.
  • Breng de gare, lauwwarme kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
  • Leg een vel plasticfolie op je werkblad en plaats 100 g kleefrijst in het midden.
  • Leg er een tweede vel folie op en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
  • Verwijder het bovenste vel folie.
  • Leg een strookje gare kipvulling in het midden van de rijstplak, laat aan alle randen minimaal 1½ cm ruimte vrij.
  • Plaats een reep komkommer bovenop de kipvulling.
  • Rol het geheel strak op met behulp van de folie en knoop de uiteinden van het plastic aan beide kanten dicht.
  • Verwarm de lumpie in de magnetron tot deze goed warm is.
  • Verwijder het plastic en serveer direct.

Notities

Deze lumpie past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Duo van gemarineerde asperges en zalm

Duo van gemarineerde asperges en zalm

Recept categorieën: Asperges, Vis, Voorgerechten, Zalm
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de gemarineerde asperges:

  • 1 potje groene asperges goed merk

Marinade:

  • 5 eetlepels goede olie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel droge witte vermouth
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • Zwarte peper naar wens
  • 1 ons rauwe ham in plukjes
  • Voor de gemarineerde zalm:
  • 2 ons verse zalm in blokjes gesneden
  • Glaasje droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • Zout en peper uit de molen
  • Sap van een 1/2 limoen
  • Partjes limoen voor de garnering
  • Zeewier voor de garnering

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel truffeltapenade pas op, kan snel overheersen
  • Klein sjalotje fijn gesneden
  • 3 cherrytomaatjes van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden

Instructies

Voorbereiding:

    Asperges:

    • Laat de asperges uitlekken.
    • Maak de marinade.
    • Leg de asperges hierin voor ongeveer 1/2 uur afgedekt in de koelkast.
    • Maak mooie plukjes van de ham.

    Zalm:

    • Meng de wijn, laurierblad, tijm, zout, peper en limoensap in een pannetje en breng aan de kook, laat dit 10 minuten trekken.
    • Voeg de zalm toe en vul aan met heet water totdat de zalm net onder water staat.
    • Pocheer de zalm 1 minuut.
    • Laat de zalm afkoelen in het mengsel.

    Dressing:

    • Meng alle ingrediënten.

    Bereidingswijze:

    • Neem 4 niet al te kleine borden.
    • Haal de asperges uit de marinade en leg ze links op het bord, drapeer er de ham over.
    • Leg de uitgelekte zalm rechts en garneer met zeewier en limoenpartjes.

    Serveertips:

    • Om het af te maken: voeg een gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille toe, evenals in knoflook gebakken oesterzwammen.

    Notities

    Om het af te maken: voeg een gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille toe, evenals in knoflook gebakken oesterzwammen.
    Geniet van dit heerlijke voorgerecht!

    Indonesische Gevulde Kleefrijstrolletjes

    Indonesische Gevulde Kleefrijstrolletjes

    Lumpie
    Bereidingstijd20 minuten
    Recept categorieën: Snack, Warme hapjes
    Land van herkomst: Indonesië
    Servings: 4 personen
    Calories:
    Author: Auteur onbekend

    Equipment

    Ingrediënten

    • ¼ komkommer
    • 250 ml kokosmelk
    • 1 afgestreken eetlepel hete kerriepoeder ongeveer 5 g
    • 1 grote kipfilet in kleine blokjes gesneden
    • Zout
    • Peper
    • 400 g kleefrijst gekookt (ongeveer 200 g ongekookte kleefrijst)
    • 1 eetlepel azijn of citroensap
    • 1 ui gesnipperd

    Instructies

    • Snijd een plak komkommer van ongeveer 8 cm lang en snijd er vervolgens 4 repen van ½ centimeter breed en dik van.
    • Doe de kokosmelk, hete kerriepoeder, gesnipperde ui, kipfilet, zout en peper naar smaak in een steelpan.
    • Laat het mengsel zachtjes pruttelen totdat de kokosmelk is ingekookt en er een dik mengsel ontstaat waarin de kip gaar is.
    • Roer regelmatig over de bodem.
    • Breng de gekookte kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
    • Leg een vel plasticfolie op een werkbank.
    • Leg in het midden 100 g gekookte kleefrijst.
    • Leg er nog een vel folie bovenop en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
    • Verwijder het bovenste vel folie.
    • Leg in het midden van de rijstplak een strookje van het kipmengsel.
    • Laat aan alle randen minimaal 1½ centimeter ruimte vrij.
    • Leg hierop een reep komkommer.
    • Rol het geheel strak op en knoop het plastic aan beide uiteinden dicht.
    • Verwarm de lumpie in de magnetron.
    • Verwijder het plastic en de lumpie is eetklaar.

    Notities

    Eet de lumpie als een waterijsje: duw de lumpie uit het plastic omhoog. Let op, het kan heet zijn, dus gebruik een servet.

    Wijnadvies:

    Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij deze snack. Hun verkwikkende smaken vormen een mooie aanvulling op de kruidige kerrie en de romige kokosmelk.

    Romig Stracciatella IJs

    Romig Stracciatella IJs

    Geniet van dit zelfgemaakte romige Stracciatella-ijs, gevuld met heerlijk knapperige stukjes pure chocolade. Dit klassieke Italiaanse dessert is perfect voor een zomerse traktatie of een feestelijk nagerecht.
    (inclusief koeltijd)1 uur 30 minuten
    Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs, Zuivel
    Land van herkomst: Italië
    Servings: 4 personen
    Calories: 290kcal
    Author: Cor Klaar

    Equipment

    • Bak met koud water
    • Folie
    • fijne zeef
    • IJsmaschine
    • pan met dikke bodem
    • Schone kom
    • Vlamverdeler

    Ingrediënten

    • 75 g pure chocolade fijngehakt of grof geraspt
    • 85 g fijne tafelsuiker
    • 85 ml slagroom
    • 170 ml melk
    • 1 klein theelepeltje maïzena
    • 2 eierdooiers
    • Iets minder dan een half vanillestokje

    Instructies

    • Snijd het vanillestokje in de lengte open.
    • Breng de melk met het vanillestokje langzaam aan de kook in een steelpan met dikke bodem.
    • Draai het vuur laag en laat de melk 10 minuten zachtjes trekken.
    • Klop in een kom de eierdooiers met de suiker en de maïzena in 5-10 minuten bleek en romig.
    • Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje uit de melk.
    • Zet de kom met het dooiermengsel op een pan met heet water op laag vuur.
    • Giet de hete melk al kloppend in een dun straaltje bij het dooiermengsel.
    • Blijf roeren tot de vla gebonden is.
    • Giet de vanillevla door een fijne zeef in een schone kom om eventuele klontjes te verwijderen.
    • Zet de kom in een bak met koud water en laat de vla onder af en toe roeren afkoelen.
    • Zet de afgekoelde vla, afgedekt met folie, ongeveer 50 minuten in de koelkast om goed koud te worden.
    • Schep de gekoelde vanillevla in een ijsmachine en laat de machine draaien tot het mengsel half bevroren is (10-15 minuten).
    • Klop intussen de slagroom en meng de gesmolten chocolade erdoor.
    • Giet de room, terwijl de ijsmachine draait, langzaam bij de vla.
    • Laat de machine draaien tot het ijs de gewenste stevigheid heeft bereikt (20-25 minuten).
    • Schep het ijs in een diepvriesdoos met deksel en bewaar het tot gebruik in de diepvries.
    • Zet het ijs, als het langer dan 12 uur in de diepvries heeft gestaan, ca.
    • 30 minuten voor het opdienen in de koelkast, zodat het iets zachter kan worden.

    Notities

    Wijnadvies:
    Serveer met een zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti of een frisse Limoncello voor een perfecte combinatie.

    Nutrition

    Calories: 290kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g

    Terschellingse Cranberryspoom met Cointreau

    Terschellingse Cranberryspoom met Cointreau

    Deze verfrissende Terschellingse cranberryspoom met een vleugje Cointreau is perfect als feestelijk dessert of tussengerecht. Serveer het met mousserende wijn voor een luxe touch!
    (inclusief tijd in de ijsmachine)45 minuten
    Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Dranken, Fruit
    Land van herkomst: Friesland, Nederland
    Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
    Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw
    Servings: 10
    Calories: 120kcal
    Author: Cor Klaar

    Ingrediënten

    • 200 g cranberry's
    • 115 g basterdsuiker
    • 1 dl grapefruitsap
    • ½ dl mousserende witte wijn
    • 10 cc Cointreau

    Garnering:

    • 30 cranberry's
    • 50 g suiker

    Instructies

    • Verwarm de cranberry's, basterdsuiker en grapefruitsap op laag vuur in een steelpan totdat de suiker is opgelost.
    • Laat de cranberry's ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
    • Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het in een keukenmachine tot een glad geheel.
    • Zeef de puree boven een kom om zoveel mogelijk sap te verkrijgen en roer de Cointreau erdoor.
    • Laat het mengsel afkoelen.
    • Schep het cranberrymengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 30 minuten draaien tot het stevig is.
    • Breng 1 dl water met 50 g suiker aan de kook.
    • Kook de cocktailprikkers 1 minuut en laat ze afkoelen in het suikerwater.
    • Prik 3 cranberry's aan elke cocktailprikker en schuif ze naar het midden.
    • Schep in elke champagneflûte een bolletje cranberry-ijs en schenk er mousserende wijn overheen.

    Notities

    Wijnadvies:
    Serveer deze cranberryspoom met een droge mousserende wijn zoals een Cava of een Champagne. De frisheid van de wijn past perfect bij de zoetzure smaak van de cranberry's.

    Nutrition

    Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0.5g | Vet: 0g | Zout: 18g

    Winterdessert met Gemberijs, Appelnougatine en Frangipane

    Winterdessert met Gemberijs, Appelnougatine en Frangipane

    Een winters dessert dat warme smaken van gember en appel combineert met knapperige nougatine en fris gemberijs. Een perfect einde aan een feestelijk diner.
    Voorbereidingstijd1 uur
    Bereidingstijd2 uur
    Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
    Land van herkomst: Internationaal
    Jaargetijde:: Winter
    Feestdagen etc: Kerst
    Servings: 4
    Calories: 750kcal
    Author: Cor Klaar

    Ingrediënten

    Voor de gember-appelbol:

    • 250 g bloem
    • ¼ dl lauwe melk
    • 15 g gist
    • 5 g zout
    • 1 ei
    • 50 g gember
    • 1 Granny Smith appel
    • Kaneel
    • Poedersuiker
    • Gemberpoeder

    Voor de appelnougatine:

    • 4 appels
    • Voor het sabledeeg:
    • 125 g boter
    • 60 g poedersuiker
    • Zout naar smaak
    • 20 g ei
    • 70 g amandelpoeder
    • 130 g bloem

    Voor de frangipane:

    • 125 g boter
    • 100 g amandelpoeder
    • 75 g suiker
    • 100 g eieren
    • 25 g amandelspijs
    • 38 g bloem

    Voor de nougatine:

    • 200 g suiker
    • 100 g glucose
    • 100 g amandelen

    Voor het gemberijs:

    • 2,5 dl kokosmelk
    • 2,5 dl melk
    • ½ dl gembersiroop
    • 100 g suiker
    • 50 g glucose
    • 80 g eidooier
    • 2 dl room

    Voor de garnering:

    • Poedersuiker
    • Muntblaadjes

    Instructies

    Gember-Appelbol:

    • Meng de melk met de gist en voeg bloem en ei toe.
    • Roer tot een homogene massa.
    • Hak de gember fijn en snijd de appel in brunoise.
    • Meng beide met zout door het beslag en laat onder een vochtige doek rijzen.
    • Snijd de gefermenteerde deegbollen in kleine stukjes en frituur ze tot ze goudbruin zijn.
    • Meng de gebakken bollen met kaneel, poedersuiker en gemberpoeder.

    Appelnougatine:

    • Snijd de appels in dunne plakken en droog ze in de oven op lage temperatuur tot ze knapperig zijn.

    Sabledeeg:

    • Klop de boter luchtig en voeg poedersuiker, zout, amandelpoeder en ei toe.
    • Meng goed.
    • Voeg de bloem toe en kneed tot een glad deeg.
    • Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
    • Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en steek cirkels van 10 cm uit.
    • Bak ze af op 190 graden Celsius gedurende 15 minuten.

    Frangipane:

    • Klop de boter luchtig en voeg suiker, amandelpoeder, amandelspijs, eieren en bloem toe.
    • Laat het mengsel 20 minuten rusten.

    Nougatine:

    • Rooster de amandelen in de oven op 180 graden Celsius gedurende 5 minuten.
    • Karameliseer de suiker met glucose en roer de warme amandelen erdoor.
    • Giet het mengsel op een siliconenmat en rol het dun uit.
    • Steek cirkels van 8 cm uit en laat ze afkoelen.

    Gemberijs:

    • Verhit kokosmelk, melk, suiker en glucose tot het kookpunt.
    • Voeg eidooiers en gembersiroop toe en verwarm tot 85 graden Celsius.
    • Voeg de room toe en laat afkoelen.
    • Draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs.

    Serveren:

    • Plaats een diep bordje op een vierkant bord.
    • Leg de gefrituurde deegbol in het diepe bord.
    • Zet het appeltaartje ervoor en leg er een bol gemberijs op.
    • Plaats de nougatine op het ijs en garneer met poedersuiker en muntblaadjes.

    Notities

    Wijnadvies:
    Serveer dit dessert met een glas lichtzoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti.

    Nutrition

    Calories: 750kcal | koolhydraten: 85g | Protein: 10g | Vet: 40g | Zout: 2g | Sugar: 50g

    Geep Fricassee met Groenten en Mosterdsaus

    Geep Fricassee met Groenten en Mosterdsaus

    Een klassieke Deense fricassee van geep, gecombineerd met kleurrijke groenten en een romige mosterdsaus. Deze verfijnde vismaaltijd is ideaal voor een lichte en smaakvolle lunch of diner.
    Voorbereidingstijd30 minuten
    Bereidingstijd1 uur
    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
    Land van herkomst: Denemarken
    Jaargetijde:: Lente, Zomer
    Feestdagen etc: Kerst, Pasen
    Servings: 4
    Calories: 450kcal
    Author: Cor Klaar

    Equipment

    Ingrediënten

    Voor de geep:

    • 800 g geep gefileerd
    • Citroensap voor het visnat
    • Zout en witte peper naar smaak
    • Peterselie grof gesneden, voor de vulling

    Voor de groenten:

    • 250 g aardappelblokjes
    • 250 g bloemkoolroosjes
    • 150 g worteltjes in stukjes
    • 200 g diepvriesdoperwtjes

    Voor de saus:

    • 35 g boter
    • 50 g bloem
    • Kooknat van vis en groenten
    • Mosterd naar smaak
    • 125 ml zure room
    • Fijngehakte peterselie
    • Zout en peper naar smaak

    Instructies

    Voorbereiding:

    • Fileer de geep: Zorg dat de ruggegraat en kleine graatjes verwijderd zijn.
    • Bestrooi de visfilets met zout en peper aan de vleeskant.
    • Vul de visrolletjes: Leg een plukje grof gesneden peterselie aan de kopzijde van elke filet en rol het geepfiletje op.
    • Bind de rolletjes vast met garen.

    Pocher de geep:

    • Pocher de visrolletjes in een ondiepe pan met een laagje water, citroensap en een deksel op laag vuur gedurende 5 minuten.
    • Zeef het kooknat en bewaar het voor de saus.

    Kook de groenten:

    • Kook de bloemkoolroosjes, worteltjes, aardappelblokjes en doperwtjes in een pan met water gedurende ongeveer 10 minuten.
    • Bewaar het kookvocht voor de saus.

    Maak de saus:

    • Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door tot een bal ontstaat (roux).
    • Verdun de roux met het kooknat van de vis en de groenten tot de gewenste dikte ontstaat.
    • Breng de saus op smaak met mosterd, zout, peper en fijngehakte peterselie.
    • Voeg zure room toe indien gewenst voor extra romigheid.

    Serveren:

    • Leg de visrolletjes bovenop de groenten.
    • Giet de saus over de visrolletjes en groenten.
    • Serveer direct met vers stokbrood of gekookte witte rijst.

    Notities

    Dit gerecht kan ook geserveerd worden met gekookte witte rijst voor een complete maaltijd.
    Wijnadvies:
    Serveer deze fricassee met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.

    Nutrition

    Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 5g

    Zomerse Coupe met Vanille-ijs, Aardbeien en Amandelen

    Zomerse Coupe met Vanille-ijs, Aardbeien en Amandelen

    Een heerlijke zomerse coupe met huisgemaakt vanille-ijs, verse aardbeien, slagroom en geroosterde amandelen. Perfect om af te sluiten met een frisse, zoete traktatie!
    (exclusief koeltijd)45 minuten
    Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs
    Land van herkomst: Internationaal
    Jaargetijde:: Zomer
    Feestdagen etc: Verjaardag
    Servings: 4
    Calories: 650kcal
    Author: Cor Klaar

    Ingrediënten

    • 1 liter melk
    • 2 vanillestokjes gespleten
    • 250 g suiker
    • 200 g eidooiers
    • 3 dl room
    • Saus:
    • 5 dl aardbeiencoulis
    • 1 dl fraises des bois kleine wilde aardbeien

    Garnituur:

    • 500 g aardbeien gewassen en in vieren gesneden
    • 4 dl room
    • 150 g amandelschaafsel
    • 1 chocolade sigaret per coupe

    Instructies

    Vanille-ijs:

    • Doe de melk in een pan samen met de gespleten vanillestokjes en voeg de helft van de suiker toe.
    • Breng aan de kook.
    • Draai het vuur uit en laat de melk met vanille 20 minuten trekken onder een deksel.
    • Klop ondertussen de eidooiers met de rest van de suiker luchtig en wit.
    • Giet de warme melk op het dooiermengsel en verwarm dit samen opnieuw tot 80°C.
    • Voeg de room toe, roer goed door en koel het geheel terug.
    • Plaats het mengsel in een ijsmachine en draai tot ijs.

    Saus:

    • Roer de fraises des bois door de aardbeiencoulis.
    • Zet apart.

    Garnituur:

    • Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een voorverwarmde oven op 180°C.
    • Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in vieren.
    • Klop de room met een beetje suiker stijf.

    Dresseren:

    • Schep een bol vanille-ijs in gekoelde coupes.
    • Voeg wat aardbeien en saus toe.
    • Voeg nog een bol ijs toe, gevolgd door aardbeien en saus.
    • Garneer met een flinke toef slagroom, de geroosterde amandelen en een chocolade sigaar.
    • Serveer direct.

    Notities

    Wijnadvies:
    Serveer deze coupe met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti of een frisse rosé voor een zomerse combinatie.

    Nutrition

    Calories: 650kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 10g | Vet: 40g | Zout: 0.2g | Sugar: 50g