Abrikozenhapjes met Geitenkaas en Spek
Smaakvolle abrikozen gevuld met geitenkaas en omwikkeld met knapperig spek, ideaal voor bij de borrel.
Bereidingstijd22 minuten min
Servings: 16
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar
- 150 g zachte geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Blanc
- 16 gewelde abrikozen
- 16 plakjes ontbijtspek
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwijder de korst van de geitenkaas en snijd de kaas in 16 gelijke stukjes.
Snijd de abrikozen tot het midden open en vul elke abrikoos met een stukje geitenkaas.
Omwikkel elke gevulde abrikoos met een plakje ontbijtspek en steek vast met een cocktailprikker.
Leg de abrikozenhapjes op de beklede bakplaat.
Bak de hapjes 5 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer direct als warme borrelhap.
Wijnadvies:
Combineer deze hapjes met een frisse Sauvignon Blanc of een mousserende rosé voor een perfecte balans van smaken.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 3g | Vet: 5g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 4
Red Velvet Traybake met Luchtige Topping
Een feestelijke Red Velvet traybake met romige topping, rode bessen en een vleugje limoen.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd52 minuten min
Servings: 8 stukken
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak Dr. Oetker Red Velvet Cake
- 2 eieren
- 250 ml slagroom
- 100 g MonChou
- 2 eetlepels water
- 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips Wit
- 5 takjes rode bessen
- 20 g kokosrasp
- ½ limoen rasp
Voor de cake:
Verwarm de oven voor op 150 °C (elektrische oven).
Doe de Red Velvet cakemix, eieren, 100 ml slagroom en het water in een beslagkom.
Roer het geheel rustig door tot een gladde massa.
Klop met een mixer op de hoogste stand circa 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.
Spatel de witte Chocolate Chips door het beslag.
Bekleed een ovenschaal of laag bakblik met bakpapier en verdeel het beslag erin.
Bak de cake in circa 50 minuten gaar.
Laat volledig afkoelen.
Voor de topping:
Doe de MonChou in een beslagkom en mix deze glad met een mixer.
Voeg de overige 150 ml slagroom en de toppingmix toe.
Mix eerst 1 minuut op de laagste stand, vervolgens 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.
Samenstellen:
Verdeel de luchtige topping over de afgekoelde Red Velvet cake.
Decoreer met rode bessen, kokosrasp en limoenrasp.
Snijd in 8 gelijke stukken en serveer direct of bewaar in de koelkast.
Wijnadvies:
Een licht mousserende dessertwijn zoals Moscato d'Asti past perfect bij deze feestelijke cake.
Calories: 340kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 5g | Vet: 21g | Zout: 0.5g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 4
Brownie IJstaart met Karamelnoten en Frambozen
Een decadente brownie-ijstaart met frambozen, karamelnoten en witte chocoladedecoratie.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
vriezen1 uur uur
Totale tijd2 uur uur
Servings: 8 stukken
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
Mixer met gardes
Kleine koekenpan
- 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
- 50 g boter kamertemperatuur
- 100 ml water
- 200 g schepijs smaak naar keuze
- 125 g frambozen
- 50 g macadamianoten
- 3 eetlepels suiker
- 25 g witte chocolade in stukjes
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven).
Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Klop de boter zacht en romig in een beslagkom met een mixer (niet luchtig kloppen).
Voeg de browniemix en het water toe en meng op de laagste stand tot een egaal beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
Bakken:
Bak de brownie in circa 40 minuten gaar.
De bovenkant is klaar wanneer deze mooi glanst.
Laat de brownie afkoelen en snijd deze horizontaal in twee gelijke helften.
Leg de onderste helft op een schaal die in de vriezer past.
Samenstellen:
Schep het ijs op de onderste helft van de brownie en verdeel het gelijkmatig.
Halveer de frambozen (houd 8 apart) en druk deze in het ijs.
Leg de bovenste helft van de brownie erop en druk voorzichtig aan.
Laat de gevulde brownie minstens 1 uur in de vriezer opstijven.
Karamelnoten:
Verwarm de suiker in een kleine koekenpan op middelhoog vuur zonder te roeren.
Wacht tot de suiker gesmolten is en lichtbruin kleurt.
Roer de macadamianoten snel door de gesmolten suiker en giet het geheel op bakpapier.
Laat afkoelen.
Chocoladedecoratie:
Doe de witte chocolade in een spuitzakje en sluit dit goed af.
Zet het zakje in een glas met heet water zodat de chocolade smelt.
Knip een klein puntje van het zakje en versier de ijstaart met slierten witte chocolade.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti past perfect bij deze ijstaart.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 4g | Vet: 18g | Zout: 0.5g | Sugar: 32g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 4
Roze Koekentaart met Frambozen en Glazuur
Een feestelijke roze koekentaart met frambozen en botercrème, perfect voor verjaardagen of high tea.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Voor de taart:
- 1 pak Dr. Oetker Roze Koeken bakmix
- 75 ml water
- 240 g boter kamertemperatuur
- 2 eetlepels frambozenjam
- 125 ml melk koud
- 150 g frambozen
Voor de afwerking:
- 1 zakje Dr. Oetker Botercrème
- 1 busje Dr. Oetker Chocofantasie
- 2 takjes rozemarijn
- 25 ml heet water
Bereiding van de taart:
Klop 100 g boter zacht in een beslagkom met een mixer.
Voeg de roze koekenmix en 75 ml water toe en meng het geheel op de hoogste stand tot een glad beslag.
Giet het beslag in de springvorm en bak het 30-35 minuten in de oven tot het gaar is.
Laat de taart volledig afkoelen en snijd deze horizontaal doormidden om twee lagen te maken.
Smeer de frambozenjam gelijkmatig op de onderste laag van de taart, laat de randen vrij.
Bereiding van de botercrème:
Klop 140 g boter zacht in een beslagkom.
Voeg de botercrème mix en 125 ml koude melk toe en mix 1 minuut op de laagste stand.
Klop het mengsel daarna 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème.
Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelspuitmond en spuit deze decoratief over de onderste laag koek.
Verdeel 2/3 van de frambozen over de botercrème en plaats de bovenste laag koek erop.
Afwerking:
Meng de glazuurmix met 25 ml heet water en klop dit op de laagste stand tot een gladde massa.
Klop het glazuur 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat 5 minuten rusten.
Verdeel het glazuur over de bovenkant van de taart.
Decoreer de taart met de resterende frambozen, takjes rozemarijn, gouden bolletjes uit de Chocofantasie en eventueel poedersuiker.
Wijnadvies:
Een glas mousserende rosé past uitstekend bij deze feestelijke taart.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 20g | Zout: 0.4g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 4
Aardappelpureetorentjes met Sesamzaad
Krokante aardappelpureetorentjes met sesamzaad, een elegant bijgerecht voor elke maaltijd.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 3
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg aardappelen
- 25 g boter
- 1 eidooier
- 2½ dl melk
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Nootmuskaat naar smaak
- 3 eetlepels sesamzaad
Schil en was de aardappelen.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
Voeg de boter en eidooier toe aan de puree.
Roer geleidelijk de melk erdoorheen totdat een luchtige puree ontstaat.
Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Laat de puree afkoelen.
Vet een bakplaat in.
Schep de aardappelpuree in een spuitzak met een grove kartelspuitmond.
Spuit torentjes van de puree op de bakplaat.
Bestrooi de torentjes met sesamzaad.
Verwarm de oven voor op 250°C.
Bak de pureetorentjes in het midden van de oven gedurende 8 minuten goudbruin en heet.
Haal de torentjes met een pannenkoekmes voorzichtig van de bakplaat.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé past uitstekend bij dit bijgerecht.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 6g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 4
Zelfgemaakte Bastognekoeken
Heerlijke zelfgemaakte Bastognekoeken met een rijke smaak van kandijsuiker en koekkruiden.
(inclusief rusttijd)1 uur uur 30 minuten min
Servings: 20 koekjes
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 175 g gezouten roomboter
- 75 g kandijsuiker gemalen
- 1 dl kandijstroop
- 3 eierdooiers
- 1 theelepel koekkruiden
- Boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 175 °C en vet de bakplaat in met boter.
Doe het zelfrijzend bakmeel, roomboter, kandijstroop, eierdooiers en koekkruiden in een kom.
Meng alles goed tot een glad beslag.
Voeg de gemalen kandijsuiker toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.
Dek de kom af met een theedoek en zet het deeg 1 uur in de koelkast om te rusten.
Maak van het deeg platte, rechthoekige hoopjes en leg ze op de ingevette bakplaat.
Bak de koekjes 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
Wijnadvies:
Combineer met een kop warme chocolademelk of een glas dessertwijn zoals Sauternes.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 125g | Protein: 2g | Vet: 6g | Zout: 0.2g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 4
Zoutgebakken Hele Vis met Frisse Basilicumsaus
Een sappige hele vis, perfect gegaard in een krokante zoutkorst, geserveerd met een frisse basilicumsaus. Een elegant en smaakvol gerecht!
Bereidingstijd50 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 hele vis bijv. grote zalmforel, karper of brasem
- 1 kg grof zeezout
- 350 g bloem
- 6 eiwitten
Laat de vis door de visboer schoonmaken, maar met huid en kop intact voor extra smaak.
Verwarm de oven voor op 250°C.
Meng het zeezout, bloem en eiwitten in een kom tot een stevig deeg.
Rol het zoutdeeg uit op een bakplaat en leg de vis erop.
Vouw het deeg zorgvuldig rondom de vis en druk de naden stevig aan zodat de vis volledig ingepakt is.
Plaats de vis in de oven en bak deze 30 minuten.
Haal de vis eruit en laat hem nog 15 minuten rusten voordat je de korst openbreekt.
Breek voorzichtig de zoutkorst en verwijder de bovenste laag.
Schep de vis voorzichtig uit de korst en serveer direct met basilicumsaus.
Serveertip:
Lekker met geroosterde groenten en een frisse salade met citroenvinaigrette.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een droge Chablis past perfect bij dit gerecht en versterkt de delicate smaken van de vis en de zoutkorst.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 40g | Vet: 8g | Zout: 2.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 4
Gefileerde Baars in Fillo-deeg met Spinazie en Romige Witte Wijnsaus
Een verfijnd hoofdgerecht van baarsfilet in krokant fillodeeg, geserveerd met een romige witte wijnsaus en verse spinazie.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 4 stukken baarsfilet 150 g, bijv. roodbaars of victoriabaars
- 8 vellen fillodeeg diepvries, Easy bakery
- 40 g boter
- 150 g wilde spinazie, kleingesneden
- Zout naar smaak
- Versgemalen witte peper naar smaak
- 2 dl visbouillon van tablet
- ¼ dl witte wijn
- 2 ½ dl slagroom
- Citroensap naar smaak
Verwarm de oven voor op 240°C.
Bak 140 g spinazie in 20 g boter 2-3 minuten zachtjes tot het geslonken is.
Laat afkoelen.
Leg steeds 2 vellen fillodeeg op elkaar en leg de baarsfilets erop.
Bestrooi met zout en peper.
Verdeel de gesmoorde spinazie over de visfilets.
Vouw het deeg zorgvuldig tot pakketjes.
Smelt de rest van de boter en bestrijk de bovenkant van de pakketjes ermee.
Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Bestrijk de pakketjes opnieuw met boter en zet ze nog 4 minuten in de uitgeschakelde oven.
Breng de visbouillon met de witte wijn aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot een stroperige consistentie.
Voeg de slagroom toe en laat het inkoken tot sausdikte.
Breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
Roer de rest van de spinazie door de saus.
Leg de vispakketjes op de borden en schep wat saus ernaast.
Wijnadvies
Serveer deze heerlijke baars in fillodeeg met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay voor een perfecte balans met de romige witte wijnsaus.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 600g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 4
Romige Red Velvet Traybake met Rode Bessen
Een luchtige red velvet traybake met romige topping, rode bessen en kokos.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 8
Calories: 318kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak Dr. Oetker Red Velvet cake
- 2 eieren
- 250 ml slagroom
- 100 g MonChou
- 2 el water
- 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips Wit
- 5 takjes rode bessen
- 20 g kokosrasp
- Rasp van 1/2 limoen
Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
Meng de Red Velvet cakemix, eieren, 100 ml slagroom en water in een beslagkom tot een gladde massa.
Klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand gedurende 3 minuten tot een luchtig beslag.
Spatel de Chocolate Chips door het beslag en verdeel het in een met bakpapier beklede ovenschaal of laag bakblik.
Bak de cake in circa 50 minuten gaar.
Mix de MonChou in een kom glad.
Voeg de resterende 150 ml slagroom en de toppingmix toe, en mix op de laagste stand.
Klop daarna circa 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.
Verdeel de topping over de afgekoelde Red Velvet cake en garneer met de rode bessen, kokosrasp en limoenrasp.
Wijnadvies
Een frisse dessertwijn zoals een rosé Moscato of een lichtzoete witte wijn vormt een mooie balans met de rijke smaken van de cake en bessen.
Calories: 318kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 4g | Vet: 19g | Zout: 150g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 4
Karamel Macadamia Brownie IJstaart
Een verfrissende brownie ijstaart met frambozen, karamelnoten en witte chocolade.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 8
Calories: 465kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
- 50 g boter kamertemperatuur
- 100 ml water
- 200 g schepijs smaak naar keuze
- 125 g frambozen
- 50 g macadamianoten
- 3 el suiker
- 25 g witte chocolade in stukjes
Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Klop de boter zacht en romig in een beslagkom (niet luchtig kloppen).
Voeg de browniemix en het water toe en meng goed door elkaar op de laagste stand.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
Bak de brownie in circa 40 minuten gaar tot de bovenkant mooi glanzend is.
Laat even afkoelen.
Snijd de brownie horizontaal in twee gelijke helften.
Plaats de onderste helft op een schaal die in de vriezer past.
Schep het ijs erop en verdeel gelijkmatig.
Halveer de frambozen (houd er 8 apart) en druk ze in het ijs.
Plaats de bovenste helft van de brownie erop en druk voorzichtig aan.
Laat de taart minstens een uur in de vriezer bevriezen.
Karamelliseer de macadamianoten door de suiker in een kleine koekenpan op middelhoog vuur te verwarmen.
Verdeel de suiker over de bodem zonder te roeren tot deze lichtbruin kleurt.
Meng de noten snel door de gesmolten suiker en giet op een bakplaat met bakpapier.
Laat afkoelen.
Smelt de witte chocolade door deze in een spuitzakje te plaatsen en het zakje in een glas met heet water te zetten.
Haal de brownie uit de vriezer en snijd in 8 gelijke stukken.
Controleer of de witte chocolade gesmolten is, knip een klein puntje van het spuitzakje en versier de stukken met slierten chocolade.
Garneer met de resterende frambozen en de gekarameliseerde macadamianoten.
Serveer direct.
Wijnadvies
Kies voor een volle dessertwijn zoals een Pedro Ximénez of een chocoladige stout voor een rijke smaakervaring.
Calories: 465kcal | koolhydraten: 46g | Protein: 4g | Vet: 28g | Zout: 3g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 4