Kleurrijke Hapjes aan Cocktailprikker

Kleurrijke Hapjes aan Cocktailprikker

Kleurrijke en smaakvolle hapjes aan cocktailprikkers – ideaal voor feestjes, borrels of als zomerse amuse.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hapjes
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 10 hapjes
Calories: 40kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kerstomaat
  • 2 blokjes geitenkaas
  • 2 blokjes avocado
  • 2 kleine aardbeien
  • 2 bolletjes meloen
  • 2 grote garnalen
  • 2 blokjes jonge kaas
  • 2 gevulde olijven
  • 2 blokjes mosterdkaas
  • Silvo Gemberwortel

Instructies

Hapje 1:

  • Prik een half kerstomaatje en een blokje geitenkaas op een cocktailprikker.

Hapje 2:

  • Combineer een blokje avocado met een kleine aardbei.

Hapje 3:

  • Rijg een bolletje meloen samen met een grote garnaal.

Hapje 4:

  • Prik een blokje jonge kaas met een gevulde olijf.

Hapje 5:

  • Combineer een blokje mosterdkaas met een gemberbolletje.
  • Herhaal tot alle ingrediënten zijn gebruikt.

Notities

Serveer de cocktailprikkers op een mooi bord of plank. Garneer eventueel met verse kruiden zoals basilicum of munt.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Nutrition

Calories: 40kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 3g | Vet: 2g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g

Gekruid Gehakt met Groene Pepersaus en Sperziebonen

Gekruid Gehakt met Groene Pepersaus en Sperziebonen

Geniet van heerlijke gekruide gehaktschijven omwikkeld met katenspek, geserveerd met een romige groene pepersaus en sperziebonen.
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 415kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 blik sperzieboontjes
  • 1 ei
  • 1 el boter
  • 1 el groene pepertjes glas of blik
  • 2 beschuiten
  • 2 grote uien
  • 2 tl mosterd
  • 4 plakjes katenspek
  • 50 gr boter
  • l slagroom
  • ¼ l bouillon van tablet
  • 400 gr gehakt half om half
  • Allesbinder of maizena
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom.
  • Voeg het ei, peper, zout, fijngemaakte beschuiten, mosterd en 1/3 van de gesneden uien toe.
  • Vorm 8 platte schijven van het gehakt en omwikkel de randen met katenspek.
  • Zet het vast met cocktailprikkers indien nodig.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktschijven op matig vuur onder een half gesloten deksel in ca.
  • 10 minuten gaar en bruin.
  • Laat de sperzieboontjes goed uitlekken.
  • Haal de gehaktschijven uit de pan en houd ze warm.
  • Voeg de slagroom en bouillon toe aan de braadboter, roer goed door en voeg de groene peperkorrels toe.
  • Bind de saus met allesbinder of maizena en breng op smaak met peper en zout.
  • Fruit de rest van de uien in een el boter en roer de sperziebonen erdoor.
  • Voeg peper en nootmuskaat toe naar smaak.
  • Serveer de boontjes met de gehaktschijven en overgiet met de pepersaus.

Notities

Wijnadvies:
Een volle, droge rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot combineert goed met de hartige gehaktschijven en romige pepersaus.

Nutrition

Calories: 415kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 25g | Vet: 29g | Zout: 2.1g | Sugar: 3g

Abrikozenhapjes met Geitenkaas en Spek

Abrikozenhapjes met Geitenkaas en Spek

Smaakvolle abrikozen gevuld met geitenkaas en omwikkeld met knapperig spek, ideaal voor bij de borrel.
Bereidingstijd22 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Fruit, Kaas, Varkensvlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw, Verjaardag
Servings: 16
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 150 g zachte geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Blanc
  • 16 gewelde abrikozen
  • 16 plakjes ontbijtspek

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwijder de korst van de geitenkaas en snijd de kaas in 16 gelijke stukjes.
  • Snijd de abrikozen tot het midden open en vul elke abrikoos met een stukje geitenkaas.
  • Omwikkel elke gevulde abrikoos met een plakje ontbijtspek en steek vast met een cocktailprikker.
  • Leg de abrikozenhapjes op de beklede bakplaat.
  • Bak de hapjes 5 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer direct als warme borrelhap.

Notities

Wijnadvies:
Combineer deze hapjes met een frisse Sauvignon Blanc of een mousserende rosé voor een perfecte balans van smaken.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 3g | Vet: 5g

Gevulde Kippendijen met Roomkaas en Spek

Gevulde Kippendijen met Roomkaas en Spek

Geniet van dit heerlijke en gemakkelijke avondmaal!
Bereidingstijd34 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Kaas, Kip, Varkensvlees
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 6
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g roomkaas
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel pittig chilipoeder
  • ½ theelepel zeezout
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • 6 plakken ontbijtspek gebakken en fijngehakt
  • 12 kippendijenfilets zonder vel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ¼ theelepel mild chilipoeder
  • ½ ui geraspt

Instructies

  • Meng in een kom de roomkaas, gehakte knoflook, uienpoeder, pittig chilipoeder, zout en zwarte peper.
  • Voeg het fijngehakte gebakken spek toe en roer goed door elkaar.
  • Rol elke kippendijenfilet zo dun mogelijk uit.
  • Schep een lepel van het roomkaasmengsel op elk stuk kip en rol het op.
  • Zet elk rolletje vast met een cocktailprikker.
  • Roer in een kleine kom de olijfolie, het milde chilipoeder en de geraspte ui door elkaar.
  • Bestrijk beide kanten van elk kiprolletje met dit mengsel.
  • Leg de kip in een enkele laag in het mandje van de airfryer; doe dit zo nodig in porties.
  • Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 12 minuten.
  • Keer de kip halverwege de baktijd om en bak tot de kip gaar en goudbruin is.

Notities

Serveer de gevulde kippendijen gloeiend heet met een lekkere salade en knapperige friet.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige Pinot Noir past goed bij de rijke en hartige smaken van de gevulde kippendijen.
 

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g

Franse Hapjes met Gamba’s en Groene Asperges

Franse Hapjes met Gamba’s en Groene Asperges

Deze verfijnde hapjes combineren gamba's, asperges en ei tot een heerlijk voorgerecht of feestelijke traktatie.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Lente
Dieët: Pescatarian
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 4 eieren hardgekookt
  • 8 gekookte gamba's gepeld
  • 8 groene aspergepunten
  • Mayonaise

Instructies

  • Halveer de hardgekookte eieren in de lengte.
  • Rijg achtereenvolgens een gamba, een aspergepunt en een helft van een ei aan een cocktailprikker.
  • Garneer de hapjes met een likje mayonaise.
  • Serveer direct als feestelijke traktatie of verrassend voorgerecht.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of Pinot Grigio sluit perfect aan bij de zachte smaken van gamba’s en asperges.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 0.5g

Verfrissende Bacardi Citroencake

Verfrissende Bacardi Citroencake

Recept categorieën: Cake, Dessert - Nagerecht
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 250 gram bloem
  • 250 gram kristalsuiker
  • 250 gram roomboter kamertemperatuur
  • 80 milliliter Bacardi Lemon
  • 5 eieren kamertemperatuur
  • Schil van 2 citroenen alleen het gele gedeelte
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel zout

Voor de siroop:

  • 75 milliliter 7UP
  • 50 gram kristalsuiker
  • 15 milliliter Bacardi Lemon
  • Sap van 1 citroen

Voor het glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels Bacardi Lemon

Voor de topping:

  • 1 citroen voor rasp en schijfjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Klop in een mengkom de roomboter met de suiker luchtig gedurende minstens 5 minuten.
  • Voeg vervolgens één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en voeg ook de Bacardi Lemon toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Rasp de schil van de citroenen en spatel dit door het beslag.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Prik met een cocktailprikker in de cake om te controleren of deze gaar is.
  • Als er geen beslag aan de prikker blijft kleven, is de cake klaar.
  • Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  • Breng in een pan de 7UP en kristalsuiker aan de kook.
  • Laat dit inkoken tot een siroop.
  • Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Voeg het sap van de citroenen en Bacardi Lemon toe aan de siroop en meng goed.
  • Als de cake gaar is, haal je deze uit de oven en prik je met een cocktailprikker veel gaatjes in de bovenkant.
  • Verdeel vervolgens de siroop over de cake met behulp van een kwastje.
  • Laat de cake volledig afkoelen in de vorm.
  • Meng de poedersuiker met de Bacardi Lemon om een dik glazuur te maken.
  • Haal de afgekoelde cake uit de vorm en verdeel het glazuur er sierlijk overheen.

Notities

Serveer de Bacardi Citroencake met citroenrasp en -schijfjes voor een verfrissende finishing touch.
Deze citroencake gaat goed samen met een lichte, frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese. Hun zoetheid en fruitige aroma's vullen de frisheid van de citroen mooi aan.

Feestelijke Kerstboomhapjes: Een kleurrijk en smaakvol kerstbuffet

Feestelijke Kerstboomhapjes: Een kleurrijk en smaakvol kerstbuffet

Verras je gasten met deze spectaculaire en smaakvolle kerstboomhapjes! Een kleurrijke en feestelijke manier om de kerstborrel op te leuken. Met een mix van zoet, zout en hartig is er voor ieder wat wils.
(exclusief koeltijd)30 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Fingerfood, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 1 kerstboom vol
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Cherrytomaten
  • Groene olijven met of zonder pit
  • Komijnekaas
  • Oude kaas of andere harde kaas
  • Mosterd-dille saus
  • Rozemarijn
  • Spaanse ham of Italiaanse prosciutto
  • Vijgenchutney
  • Zwarte olijven met of zonder pit

Instructies

  • Bekleed de piepschuim kegel volledig met aluminiumfolie.
  • Snijd de cherrytomaten doormidden.
  • Snijd de kaas in blokjes of reepjes.
  • Rijg de ingrediënten (behalve de rozemarijn en dipsauzen) afwisselend aan de cocktailprikkers.
  • Steek de prikkers schuin in de piepschuim kegel, zodat ze een 'slinger'-effect creëren.
  • Knip de rozemarijn in takjes en steek deze tussen de hapjes.
  • Plaats een takje rozemarijn bovenop de kegel als 'kerstboomtop'.
  • Serveer de mosterd-dille saus en vijgenchutney apart in schaaltjes.

Notities

Variaties:
Vervang ingrediënten naar smaak. Denk bijvoorbeeld aan mozzarella, druiven, of stukjes gekookt ei.
Tip:
Voor een extra feestelijke touch kun je de cocktailprikkers versieren met kleine vlaggetjes of sterretjes.
Bewaren:
De kerstboomhapjes zijn het lekkerst als ze vers gemaakt worden.
Wijnadvies voor je Feestelijke Kerstboomhapjes:
Gezien de combinatie van zoet, zout en hartig in de hapjes, is een rode wijn vaak een goede keuze. Hij kan de verschillende smaken mooi verbinden. Denk aan een:
  • Pinot Noir: Deze druif geeft wijnen met een fruitig karakter, vaak met hints van kersen en aardbeien. Hij past goed bij de zoete en hartige elementen in je hapjes.
  • Beaujolais: Een lichtere rode wijn, perfect voor bij een borrel. Hij heeft vaak fruitige tonen en is zacht van smaak.
  • Rosé: Voor degenen die liever een rosé drinken, is een Provençaalse rosé een goede optie. De frisse zuren in de rosé kunnen mooi contrasteren met de rijke smaken van de hapjes.

Krokante Dadels met Chorizo en Spek

Krokante Dadels met Chorizo en Spek

Deze gefrituurde dadels gevuld met chorizo en omwikkeld met spek zijn een heerlijke combinatie van zoet, pittig en krokant. Perfect voor borrels en feestelijke gelegenheden!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Fruit, Hapjes, Varkensvlees
Land van herkomst: Spanje
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 20 dadels
  • 150 g chorizo aan één stuk
  • 20 plakken ontbijtspek bij voorkeur buikspek

Instructies

  • Verwijder de pit uit de dadels.
  • Snijd de chorizo in 10 ronde plakken en snijd deze vervolgens doormidden.
  • Vul de dadels met een halve plak chorizo, op de plek waar de pit zat.
  • Wikkel elke gevulde dadel in een plak ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker.
  • Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • Frituur de dadels ongeveer 20 seconden, totdat ze goudbruin en krokant zijn.
  • Laat de dadels uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct warm.

Notities

Serveertip:

Serveer deze dadels met een frisse yoghurtdip of aioli voor een extra smaakdimensie.

Wijnadvies:

Een Spaanse Tempranillo of een droge sherry zoals Fino past perfect bij de zoete en hartige smaakcombinatie van de dadels, chorizo en spek.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 9g | Vet: 18g | Zout: 1.6g | Sugar: 16g

Tongrolletjes met Zalmmousse en Hollandaisesaus

Tongrolletjes met Zalmmousse en Hollandaisesaus

Delicate tongrolletjes gevuld met romige zalmmousse en omhuld met een rijke Hollandaisesaus. Een verfijnd gerecht dat indruk maakt!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Saus, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Pescatarian
Feestdagen etc: Kerst, Valentijnsdag
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de zalmmousse:

  • 100 g zalmfilet
  • 1 ei
  • 1,5 dl slagroom
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Voor de tongrolletjes:
  • 8 tongfilets
  • 1 dl visbouillon van tablet
  • 1 dl witte wijn
  • 1 sjalotje fijngehakt

Voor de Hollandaisesaus:

  • 200 g geklaarde boter
  • 3 eidooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel water
  • Snufje cayennepeper
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Extra:

  • Broccoli- en wortelpuree voor serveren
  • Bieslook voor garnering
  • Schijfjes limoen voor garnering

Instructies

  • Zet een diepvriesmengkom in de koelkast.
  • Pureer de zalmfilet en klop het ei erdoor tot een glad mengsel.
  • Doe dit in de koude mengkom.
  • Klop de slagroom met zout en peper door het mengsel en zet in de koelkast.
  • Leg de tongfilets tussen plasticfolie en sla ze voorzichtig platter met een nat pannenkoekmes.
  • Strijk de zalmmousse over de tongfilets uit, rol ze losjes op en zet ze vast met cocktailprikkers.
  • Dek af en zet in de koelkast.

Bereiding:

  • Breng de visbouillon samen met de witte wijn en het sjalotje aan de kook.
  • Zet het vuur laag, zet de tongrolletjes rechtop in de bouillon en dek af met aluminiumfolie.
  • Laat de rolletjes in 20 minuten gaar worden.

Voor de Hollandaisesaus:

  • Smelt de boter en schep de melkbestanddelen eraf om geklaarde boter te maken.
  • Houd de boter au bain-marie vloeibaar.
  • Klop de eidooiers au bain-marie dik en luchtig.
  • Voeg 1 eetlepel water, citroensap en cayennepeper toe en klop tot een bleke crème.
  • Voeg al kloppende de vloeibare boter toe in een dun straaltje tot de saus dik is.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Afwerking:

  • Snijd de tongrolletjes doormidden en verdeel ze over borden.
  • Schep de lauwwarme Hollandaisesaus rondom de rolletjes.
  • Serveer met broccoli- en wortelpuree en garneer met bieslook en schijfjes limoen.

Notities

Serveer met broccoli- en wortelpuree en garneer met bieslook en schijfjes limoen.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Chablis of een Pouilly-Fumé past perfect bij de verfijnde smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 28g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g

Auberginerolletjes met Zalm en Hüttenkäse

Auberginerolletjes met Zalm en Hüttenkäse

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 kleine aubergine
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 2 plakjes gerookte zalm 2x 20 g
  • 40 g hüttenkäse

Instructies

  • Was de aubergine en snijd de steelaanzet en het uiteinde eraf.
  • Snijd de aubergine in de lengte in 6 dunne plakken.
  • Bestrijk de plakken aubergine dun met een beetje olijfolie.
  • Grill de aubergines op een hete grillpan in een paar minuten gaar en bruin.
  • Laat ze afkoelen.
  • Snijd de plakjes gerookte zalm in de lengte in drieën.
  • Leg op iedere aubergineplak een reepje zalm en verdeel de hüttenkäse erover.
  • Rol de plakken aubergine op en steek ze vast met cocktailprikkers.

Notities

Geniet van deze heerlijke auberginerolletjes met een smaakvolle vulling van gerookte zalm en hüttenkäse. Een verfijnd voorgerecht dat eenvoudig te bereiden is en indruk zal maken op je smaakpapillen.