Spaanse Gefrituurde Uienringen met Ansjovis
Knapperige Spaanse gefrituurde uienringen met een verrassende twist van ansjovis. Perfect als tapas of voorgerecht, geserveerd met verse bieslook voor een extra smaakboost!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Auteur onbekend
keukenpapier
Kommen (2)
vork
- 3 grote rode uien
- 1 ei gesplitst
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 dl bier
- 65 g bloem
- 5 ansjovisfilets in kleine stukjes gesneden
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- Frituurvet
- Enkele takjes bieslook fijngeknipt
Pel de rode uien en snijd ze in ringen van ongeveer ½ cm dik.
Haal de ringen voorzichtig uit elkaar en gebruik de grote ringen.
Splits het ei, houd het eiwit apart in een schone kom.
Meng de eidooier met de olijfolie en voeg het bier en de bloem toe.
Mix op een lage stand tot een glad beslag.
Klop het eiwit stijf in een schone, vetvrije kom en spatel het voorzichtig door het bierbeslag.
Voeg de gesneden ansjovisfilets toe aan het beslag en breng op smaak met versgemalen peper.
Verhit het frituurvet tot 180°C.
Haal de uiringen door het bierbeslag en frituur ze in porties goudbruin in ongeveer 4 minuten.
Laat de gefrituurde uienringen uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met fijngeknipte bieslook en serveer de uienringen warm.
Wijnadvies:
Deze knapperige uienringen met ansjovis passen goed bij een droge witte wijn zoals een Verdejo of een lichte, frisse rosé.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 5
Spaanse Churros met Kaneelsuiker
Heerlijke knapperige Spaanse churros, gebakken tot goudbruin en bestrooid met een zoete mix van kaneel en suiker. Een perfecte traktatie voor elk moment van de dag!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Auteur onbekend
- 100 g bloem
- ½ theelepel zout
- ¾ dl water
- 2 eieren
- 50 g boter
- Suiker naar smaak
- Kaneelpoeder naar smaak
- Frituurvet
Breng het water met de boter en het zout aan de kook in een steelpan.
Voeg de bloem in één keer toe en roer goed tot het deeg loslaat van de pan.
Haal van het vuur.
Roer de eieren één voor één door het deeg totdat je een glad mengsel krijgt.
Doe het deeg in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
Verhit het frituurvet tot 180°C.
Spuit het deeg rechtstreeks in het hete vet in lange repen of kleine bergjes.
Bak de churros in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestuif de churros met een mengsel van suiker en kaneelpoeder en serveer direct.
Wijnadvies:
Deze churros smaken heerlijk met een zoete Spaanse dessertwijn zoals een Pedro Ximénez of met een warme chocolademelk als begeleider.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 5
Scholfilet met Truffelmousseline en Zuurkool
Een verfijnd gerecht van scholfilet, geserveerd met romige truffelmousseline en zuurkoude garnituur voor een luxe dinerervaring.
Bereidingstijd1 uur uur 45 minuten min
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
pureeknijper
Sauteerpan
snijmachine
Mousseline:
- 500 g aardappelen geschild en gesneden
- 1 liter visfond
- 1 dl room
- 1 dl witte wijn
- 80 g eidooier
- Truffelpasta naar smaak
Saus:
- Kookvocht van de aardappelen
- Crème fraîche
- Peper
- Zout
Garnituur:
- 500 g zuurkool
- Laurier
- Room
- Tijm
- Zoete aardappel geschild en in dunne plakken gesneden
Scholfilet:
Portioneer de scholfilets op 80 gram per stuk.
Besprenkel een ovenplaat met olijfolie en bestrooi met zeezout.
Leg de scholfilets erop en koel tot gebruik.
Mousseline:
Kook de gesneden aardappelen in koude visfond met witte wijn en een beetje zout, onder deksel, tot ze gaar zijn.
Giet de aardappelen af, bewaar wat van het kookvocht.
Pureer de aardappelen met een pureeknijper en maak de puree soepel met wat kookvocht.
Bewaar de puree tot gebruik.
Garnituur:
Spoel de zuurkool af onder koud water.
Stoof de zuurkool gaar in room met tijm en laurier, onder deksel.
Frituur de dunne plakken zoete aardappel in olie tot krokante chips.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Scholfilets:
Besprenkel de scholfilets met olijfolie en gaar zachtjes in een voorverwarmde oven van 140°C gedurende 5 tot 8 minuten.
Verwarm de mousseline en klop de room en eidooier erdoor.
Breng op smaak met truffelpasta.
Verhit de zuurkool en laat goed uitlekken.
Afwerking:
Plaats een lepel zuurkool op elk bord.
Leg de scholfilet erop en bedek met een lepel truffelmousseline.
Schep de saus rondom het gerecht.
Garneer met een zoete aardappelchip en verse kervel.
Een elegante witte wijn zoals een Chardonnay of een Chablis past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 3g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 5
Knapperige Groente Snacks
Bereidingstijd29 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- ½ bos bospeen
- 500 g witte asperges dunne
- 300 g broccoliroosjes
- 50 g geraspte pittige kaas
- 1 sinaasappel
- 75 g bloem
- 2 eetlepels milde kerriepoeder
- 5 eiwitten
- Olie om te frituren
- 3 sneetjes oud witbrood zonder korst
Breek de worteltjes van de bos (laat een klein stukje groen zitten) en schil ze met een dunschiller.
Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de uiteinden eraf.
Kook de wortels, asperges en broccoliroosjes in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
Spoel de groenten in een vergiet af onder koud stromend water en dep ze droog.
Verwarm de olie in een frituurpan tot 175 °C.
Verkruimel de sneetjes brood in een keukenmachine en meng de kaas erdoor.
Doe dit mengsel over op een bord.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil er met een fijne rasp af.
Meng op een ander bord de bloem met de sinaasappelrasp, de kerriepoeder, 1-2 theelepels zout en peper naar smaak.
Klop in een diep bord de eiwitten los.
Wentel de groenten stuk voor stuk door de bloem, schud de overtollige bloem eraf en haal ze dan door het eiwit en vervolgens door het broodmengsel.
Zorg ervoor dat het laagje niet te dik wordt.
Leg 4-5 stuks groenten in het frituurmandje en laat ze in het hete vet zakken.
Frituur ze in 2-3 minuten knapperig en bruin.
Laat de groenten uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
Serveer de knapperige groentesnacks met zoete chilisaus gemengd met een scheutje sinaasappelsap en fijngehakte koriander.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze knapperige groentesnacks. De wijn helpt de smaken in balans te brengen en zorgt voor een verfrissende tegenhanger voor de knapperige textuur.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 5
Knapperige Witlofrolletjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 grote witlofstronken
- Bloem
- 2 eiwitten losgeklopt
- 4 sneetjes witbrood
- Zout en peper naar smaak
- Verse sinaasappels optioneel, voor garnering
Eventueel
- wildbiefstuk voor serveren
- aardappels voor vulling, indien hoofdgerecht
- Munsterkaas of geitenkaas voor vulling, indien hoofdgerecht
Snijd de witlofstronken in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern indien gewenst.
Bestrooi de witlofhelften met zout en peper.
Haal de witlofhelften achtereenvolgens door de bloem, losgeklopt eiwit en het fijngemalen witbrood, zodat er een dun paneerlaagje ontstaat.
Verhit de frituurolie tot 180°C.
Frituur de witlofhelften een voor een in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat de gefrituurde witlof uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze nogmaals met een beetje zout en peper.
Serveer de witlofrolletjes eventueel met wat geraspte sinaasappelschil als garnituur, als amuse of bijgerecht.
Als hoofdgerecht, vul de holtes van de witlofhelften voor het paneren met een mengsel van aardappelpuree en Munster of geitenkaas, en frituur volgens dezelfde methode.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc vormt een mooie combinatie met de knapperige witlofrolletjes.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 1g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 5
Knapperige Tofu in Romige Kokossaus met Snijbonen
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 750 g naturel tofu
- 400 g mienestjes mihoen
- 400 g snijbonen
- 200 ml kokosmelk
- 5 eetlepels ketjap asin zoute sojasaus
- 1 theelepel djinten gemalen komijnzaad
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- Olie om te frituren
Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C.
Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog met keukenpapier.
Frituur de tofu in de frituurpan gedurende 3 minuten goudbruin en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Kook de mienestjes volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout.
Haal de mie na het koken los met een vork.
Snijd de snijbonen in ruiten en kook ze de laatste 6 minuten mee met de mie.
Breng ondertussen in een hapjespan de kokosmelk met ketjap en gemalen komijnzaad aan de kook.
Voeg de gefrituurde tofu en de blokjes tomaat toe aan de kokossaus en laat het geheel 5 minuten sudderen.
Breng het mengsel op smaak met peper en voeg eventueel naar smaak extra zout of ketjap toe.
Laat de mie en snijbonen uitlekken en verdeel ze over vier borden.
Schep de tofu-kokossaus over de mie en snijbonen.
Serveertip:
Garneer het gerecht eventueel met verse korianderblaadjes en gesneden lente-ui voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een lichtzure witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland vormt een mooie aanvulling op de romige kokossaus en verfrist het gehemelte na elke hap.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 30g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 5
Krokante Sliptong met Gember-Bietensaus
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
steelpan met dikke bodem
fijne zeef
- 1 venkel
- 1 kleine winterpeen
- 12 peultjes
- 4 grote uien
- 6 sliptongetjes of 6 scholfilets
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 gekookte biet bak à 500 g
- 75-100 ml witte-wijnazijn
- 5 cm verse gemberwortel
- 150 g suiker
- 1 eetlepel maïzena
- 75 g bloem
- 2 eiwitten
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 flesje pilsener bier 300 ml
- 125 g taugé
- Olie om te frituren
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Maak de venkel, wortel en peultjes schoon en snijd ze in luciferdunne reepjes.
Pel de uien, halveer er één en snijd de andere drie in dunne ringen.
Snijd de halve ui ook in dunne reepjes.
Snijd de sliptongfilets los met een fileermes of halveer de scholfilets in de lengte.
Wrijf de vis in met zout en knoflook.
Snijd de gekookte biet in stukjes.
Pureer de biet samen met de witte-wijnazijn in een keukenmachine tot een gladde saus.
Schil en hak of rasp de verse gember zeer fijn.
Verwarm de suiker in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot deze gesmolten is.
Voeg de fijngesneden gember toe en laat de saus licht kleuren.
Roer de bietenpuree door de saus en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken tot de suiker opnieuw is opgelost.
Verdun eventueel met een scheutje azijn of water.
Wrijf de saus door een fijne zeef boven een andere pan.
Roer de maïzena opgelost in wat water door de saus en verwarm nog even tot de saus lichtgebonden is.
Breng op smaak met zout.
Verwarm de oven voor op 125 °C.
Verhit de frituurolie tot 180 °C.
Rol de uienringen door de bloem en frituur ze in porties gedurende 2 minuten.
Schud overtollige bloem af en leg de gefrituurde uienringen op een met keukenpapier beklede bakplaat.
Laat ze ca.
10 minuten in de oven drogen zodat ze krokant blijven.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom met een handmixer.
Klop in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met het bier tot een glad beslag dat van een lepel loopt.
Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het beslag.
Wentel de visfilets door bloem, haal ze door het beslag en frituur ze met 4 tegelijk goudbruin in 3-4 minuten.
Houd warm in de oven.
Verhit in een wok de zonnebloemolie en fruit de uireepjes glazig.
Voeg de venkel, wortel en peultjes toe en roerbak 2-3 minuten.
Voeg als laatste de taugé toe en bak nog 1 minuut mee.
Verdeel de groentemix over vier warme borden, leg de visfilets erop en schep de bieten-gembersaus eromheen.
Garneer met de gefrituurde uiringen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, omdat het de smaken van de vis en de gember-bietensaus versterkt.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 25g | Vet: 25g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 5
Apple fritters
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 eieren
- 40 ml halfvolle melk
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 1 snufje zout
- 10 g basterdsuiker
- 2 zoete appels
- 50 g suiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 500 ml olie om in te frituren
Verhit de olie tot circa 160 ºC.
Klop de eieren met de melk luchtig in een kom.
Meng het zelfrijzend bakmeel, een snufje zout en suiker tot een glad beslag.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in circa 9 ringen per appel.
Doop de appelrondjes een voor een in het beslag, zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn.
Bak de apple fritters per twee om en om circa 3 minuten.
Meng de suiker met kaneelpoeder in een kom.
Laat de apple fritters op een bord met keukenpapier uitlekken.
Haal de apple fritters door de kaneelsuiker en serveer direct.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 5
Zoete en Hartige Oliebollen Duo
inclusief 45 minuten rijstijd1 uur uur 45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Zoete Vulling:
- ½ citroen
- 75 g dadels
- 75 g gedroogde vijgen
- 75 g pistachenoten
- 1 pak mix voor oliebollen 500 g
- 1 tl koenjit kurkuma
- 4 el poedersuiker
- 1 el koekkruiden
Hartige Vulling:
- 60 g zwarte olijven zonder pit
- 8 gedroogde tomaatjes uit potje
- 1 teentje knoflook
- 1 zakje gebakken spekjes 30 g
- 1 el gedroogde oregano
- 1 dl droge witte wijn
- 100 g geraspte Parmezaan
- Olie om te frituren
Zoete Bolletjes:
Boen de citroen schoon en rasp de schil.
Ontpit de dadels en snijd ze samen met de vijgen klein.
Pel de pistachenoten, spoel af, dep droog en hak grof.
Meng in een kom de citroenrasp, dadels, vijgen en pistachenootjes met 1 el oliebollenmix.
Meng in een schaal de helft van de oliebollenmix met koenjit en 2½ dl lauwwarm water en kneed met de deeghaken van een mixer tot een deeg.
Voeg de vulling toe aan het deeg en meng goed.
Dek de schaal af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats ca.
45 minuten rijzen.
Hartige Bolletjes:
Snijd de olijven en gedroogde tomaten klein.
Pel en hak de knoflook fijn.
Meng in een kom de olijven, tomaatjes, knoflook en spekjes met 1 el oliebollenmix.
Meng in een schaal de rest van de oliebollenmix met oregano, wijn en 1½ dl lauwwarm water en kneed met de deeghaken van een mixer tot een deeg.
Voeg de vulling toe aan het deeg en meng goed.
Dek de schaal af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats ca.
45 minuten rijzen.
Frituren:
Verwarm de olie in een frituurpan tot 190 °C.
Doop een kleine ijsbolletjestang of 2 dessertlepels in de frituurolie en vorm kleine bolletjes (walnootgrootte) uit het deeg.
Laat de bolletjes direct in de hete olie glijden en frituur 6 tegelijk in 2-3 minuten goudbruin en gaar.
Laat de oliebolletjes uitlekken op een dikke laag keukenpapier.
Serveren:
Stapel de zoete en hartige oliebolletjes op aparte schalen.
Bestrooi de zoete oliebolletjes met poedersuiker en koekkruiden.
Bestrooi de hartige oliebolletjes met geraspte Parmezaan.
Wijnadvies:
Voor de hartige oliebolletjes past een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio goed. Voor de zoete oliebolletjes is een zoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato een goede keuze.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 0.7g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 5
Groente toffees
AllerHande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 vellen fillobladerdeeg pak á 250g, diepvries, Easy Bakery,
- 1 worteltje
- 1 stukje prei van ca. 5 cm
- 1 eetlepel olie
- 50 g taugé schaaltje á 250 g,
- 1 ½ eetlepel sambalsaus hot Conimex,
- 1 eetlepel gezouten pinda's
- 1 eiwit
Voorbereiden:
Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
Worteltje schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
Prei schoonmaken, wassen en in lengte halveren.
Helften in dunne plakjes snijden.
In pan olie verhitten.
Wortel en prei al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
Taugé toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
Sambalsaus en pinda's erdoor roeren.
Groentemengsel laten afkoelen.
Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren.
Eiwit loskloppen. Elk plakje met eiwit bestrijken.
Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel groentemengsel scheppen.
Deeg over vulling heen oprollen.
Zijkanten van rolletjes dichtdrukken, zodat 'toffees' ontstaan.
Toffees tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Bereiden:
In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
Vergiet bekleden met keukenpapier.
4 Toffees in frituurmandje leggen en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
In vergiet laten uitlekken.
Op dezelfde manier rest van toffees frituren.
Toffees op schaal leggen.
Direct serveren.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 5