Klassieke Spaghettisaus met Groenten en Gehakt
Deze klassieke spaghettisaus, rijk gevuld met groenten en mals gehakt, is een ware traktatie voor het hele gezin. Perfect om van te genieten op een gezellige avond met z'n allen!
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 2 kg gemengd gehakt
- 1 kg champignons in schijfjes
- 3 rode paprika's in reepjes
- 3 à 4 courgettes in blokjes
- 4 blokjes runderbouillon
- 5 uien fijngehakt
- 8 wortels in plakjes
- 2 doosjes tomatenpuree
- 2 l gepelde tomaten
Stoof de uien in een grote kookpan tot ze glazig zijn.
Bak het gehakt in een andere pan, terwijl je het voortdurend plett met een vork om klontjes te voorkomen.
Voeg het gebakken gehakt bij de uien in de kookpan.
Voeg de gepelde tomaten, wortels, courgettes, rode paprika's en runderbouillonblokjes toe.
Breng alles aan de kook en laat sudderen tot de wortels gaar zijn.
Voeg de champignons toe en laat nog 10 minuten meekoken.
Serveer de saus met je favoriete pasta.
Wijnadvies:
Deze rijke saus gaat perfect samen met een volle rode wijn zoals een Chianti of een Merlot.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 35g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 3
Frisse Spaghettini met Asperges en Citroenrucola
Geniet van een lichte en verfrissende pastaschotel met spaghettini, asperges en een heerlijke citroenrucola-mix. Dit gerecht is perfect voor een snelle, gezonde maaltijd vol smaak en kleur.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 1 dl extra vergine olijfolie
- 16 dunne asperges in stukjes van 5 cm
- 380 g spaghettini
- 120 g rucola gescheurd
- 2 verse pepertjes fijngehakt
- 2 tl geraspte citroenschil
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el citroensap
Voeg 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout toe en blancheer de asperges 3-4 minuten.
Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en houd ze onder koud stromend water.
Laat de asperges uitlekken en doe ze in een kom.
Breng het water weer aan de kook en voeg de spaghettini toe.
Kook de pasta al dente, laat hem uitlekken en doe hem terug in de pan.
Meng in de kom de rucola, verse peper, citroenschil, knoflook en 70 g Parmezaanse kaas door de asperges.
Voeg dit mengsel toe aan de pasta, sprenkel het citroensap en de rest van de olijfolie erover.
Bestrooi met wat zout en versgemalen zwarte peper.
Roer goed zodat het mengsel gelijkmatig wordt verdeeld over de pasta.
Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
Serveer direct.
U kunt ook een andere pasta nemen zoals tagliatelle, macaroni of fusilli.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc
Calories: 480kcal | koolhydraten: 54g | Protein: 16g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 3
Romige Penne met Broccoli, Garnalen en Rivierkreeftjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
Grote kookpan
Wok of grote koekenpan
Lepel of spatel
- 240 gram penne
- 400 gram broccoli in roosjes
- 300 gram wokgarnalen
- 200 gram rivierkreeftjes
- Zout naar smaak
- Italiaanse kruiden naar smaak
- Peper naar smaak
- 1 klein bekertje 200 ml crème fraîche
Garnalen en Rivierkreeftjes Toevoegen:
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 3
Kumara-Mosselsoep met Zoete Aardappel en Selderij
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Grote kookpan
scherp mes
Oven voor afbakbroodjes
- 400 gram mosselen 100 gram per persoon
- 3 grote zoete aardappelen kumara, geschild en in blokjes gesneden
- 1,5 liter water
- 2 bouillonblokjes vegetarisch of vis
- Selderijblad naar smaak fijngehakt
- 2 eetlepels maizena
- 4 afbakbroodjes 1 per persoon
Zoete Aardappelen Toevoegen:
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 20g | Vet: 10g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 3
Romige Spaghetti met Garnalen en Asperges
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
Grote kookpan
Wok of grote koekenpan
Grote platte schaal
- 280 gram droge spaghetti 70 gram per persoon
- 150 gram groene dunne asperges
- 1 potje witte asperges
- 200 gram broccoli roosjes
- 400 gram knoflookgarnalen 100 gram per persoon
- 150 gram Boursin light
Serveren:
Verdeel de spaghetti over een grote platte schaal.
Verspreid de gewokte groene asperges, broccoli roosjes en opgewarmde witte asperges gelijkmatig over de spaghetti.
Garneer met de knoflookgarnalen bovenop de groenten.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 3
Zuurkoolstamppot met Chorizo en Geitenkaas
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
Aardappelschiller
Grote kookpan
Pureestamper of -pers
mes
- 1 pakje kruidenzuurkool ongeveer 500 gram
- 800 gram aardappels
- 150 gram chorizo
- 150 gram zachte geitenkaas
- 80 gram groene olijven
- Boter voor het pureren van de aardappels
- Melk voor het pureren van de aardappels
Aardappels Koken:
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
Kook de aardappels in een grote pan met water en een beetje zout tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
Giet de aardappels af en pureer ze met wat boter en melk tot een smeuïge puree.
Samenvoegen:
Voeg de blokjes chorizo, geitenkaas en olijven toe aan de zuurkool-aardappelpuree.
Roer alles goed door en zorg dat het geheel goed verwarmd is.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 3
Gnocchi met Spruitjes en Spekjes in Romige Kaassaus
Bereidingstijd45 minuten min
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ui in kleine stukjes gesneden
- 300 gram spekjes
- 500 gram spruitjes schoongemaakt
- 1 bak gnocchi 500 gram
- Geraspte kaas naar smaak ongeveer 100 gram
- 200 ml crème fraîche
- 2 eieren
Samenstellen en Bakken:
Giet de saus over het mengsel in de ovenschaal en zorg dat alles gelijkmatig bedekt is.
Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de saus goed is gestold.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 3
Zuurkool op een Nieuwe Manier met Macaroni en Worst
Bereidingstijd43 minuten min
Servings: 4
Calories: 750kcal
Author: Cor Klaar
- 500 gram wijnzuurkool
- 300 gram macaroni
- 4 speklapjes
- 1 pot scherpe tomatensaus ongeveer 400 ml
- 500 gram verse worst
Macaroni Koken:
Breng ondertussen een andere grote pan met water aan de kook en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en zet apart.
Worst Aanbraden:
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en braad de verse worst aan tot ze rondom bruin en gaar is (ongeveer 15-20 minuten).
Samenstellen van het Gerecht:
Verdeel de macaroni over de borden.
Schep de zuurkool en speklapjes over de macaroni.
Voeg een beetje scherpe tomatensaus toe over de zuurkool.
Leg een stuk gebraden worst bovenop.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc.
Calories: 750kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 35g | Vet: 40g | Zout: 3g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 3
Heerlijke Chinese Kippensoep met Shiitakes en Peultjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- ½ rode peper in dunne schijfjes (met of zonder zaadjes)
- 1 winterpeen in lucifer dunne reepjes gesneden
- 1 cm verse gember geschild en geraspt
- 1 kipfilet
- 6 eetlepels sherry
- 50 gram shiitakes in plakjes gesneden
- 50 gram peultjes schoongemaakt en gehalveerd
- 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 liter water
Voorbereiding:
Snijd de rode peper in hele dunne schijfjes.
Snijd de winterpeen in lucifer dunne reepjes.
Schil en rasp de gember.
Snijd de shiitakes in plakjes en de peultjes in helften.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Bouillon Koken:
Leg de kipfilet samen met de reepjes winterpeen, rode peper en geraspte gember in een grote kookpan.
Voeg 1 liter water en de sherry toe en breng aan de kook.
Kipfilet Snijden:
Laat de kipfilet koken tot deze gaar is (ongeveer 10 minuten).
Haal de gare kipfilet uit de bouillon, snijd deze doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
Doe de plakjes kipfilet terug in de bouillon.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 3g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 3
Romige Artisjokkensoep met Bieslook
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Grote kookpan
scherp mes
Voorverwarmde soepborden
- 800 gram artisjokken uit blik uitgelekt
- 1 liter groentebouillon
- 3 tenen knoflook geraspt
- 1 ui gesnipperd
- Vers gehakte bieslook voor garnering
- 125 ml room
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Artisjokken en Knoflook Toevoegen:
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 3