Salade met spekjes en amandelen
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 5 eetlepels olijfolie
- 150 g ontbijtspek plakjes,
- 2 zakjes amandelen á 65 g, Baukje,
- 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
- 1 blikje mandarijnpartjes netto 312 g,
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels mosterd
- zout
- peper
- 3 zakjes gemengde sla á 200 g,
VOORBEREIDEN:
In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
Ontbijtspek in 3 minuten knapperig bakken.
Uit pan nemen en op keukenpapier laten afkoelen.
Amandelen aan bakvet toevoegen en al omscheppend in 3 min lichtbruin bakken.
Italiaanse kruiden toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken, zodat alle amandelen bedekt zijn met kruiden.
Laten afkoelen.
In zeef mandarijntjes laten uitlekken, hierbij 2 eetlepels sap opvangen.
In kom mandarijnsap, citroensap, mosterd, zout en peper tot dressing roeren.
Rest van olie erdoor kloppen.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 13
Salade met ei en chorizo
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 kwarteleitjes
- 2 eieren
- 2 stengels bleekselderij
- 3 worteltjes
- 1 eetlepel mayonaise
- 3 eetlepels Biogarde roer
- 2 theelepels tacokruiden AH,
- ½ dl abrlkozen-sinaasappeldrank Dubbeldrank,
- zout peper,
- 100 g chorizoworst stukje,
- 1 zakje gemengde friséesla 200 g,
VOORBEREIDEN:
In pan met ruim kokend water kwarteleitjes en eieren aan de kook brengen en 3 minuten laten koken.
Kwarteleitjes met eetlepel uit kokend water scheppen, onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
Eieren in nog 7 minuten hard koken.
Eieren onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
Intussen bleekselderij schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
Worteltjes schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
In schaal mayonaise met Biogarde, tacokruiden en sinaasappel-abrikozendrank tot sausje roeren.
Bleekselderij en wortel door sausje scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tot gebruik salade afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Chorizo in kleine blokjes snijden.
In droge koekenpan chorizoblokjes al omscheppend in 5 minuten zachtjes bruin en knapperig bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Intussen eieren pellen en in stukjes snijden.
Kwarteleitjes pellen en halveren.
Friséesla over vier borden verdelen.
Stukjes ei door salade scheppen.
Eiersalade over friséesla verdelen.
Halve kwarteleitjes erop leggen.
Chorizoblokjes erover strooien.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 13
Roodbaarsfilet met aubergine
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
ovenschaal 20 x 30 cm,
keukenpapier
- 8 aardappels á 80 g, vastkokend, bijv. Lady Christl,
- 1 aubergine
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 9 eetlepels olijfolie
- 4 tomaten
- 1 takje tijm zakje á 15 g,
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel rode-wijnazijn,
- zout
- peper
- 1 potje groene pesto 135 g, Grand'ltalia,
- 4 roodbaarsfilets á 140 g,
Aardappels onder koud water goed schoonboenen.
Aardappels in pan met weinig water in 15 minuten beetgaar koken.
Intussen aubergine schillen en in plakken van 1/2 cm dikte snijden.
Plakken in blokjes van 1/2 cm snijden.
Ui pellen en fijnsnipperen.
Knoflook pellen en fijnsnipperen.
In pan 6 eetlepels olie verhitten.
Ui en knoflook 4 minuten zachtjes fruiten.
Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Aubergineblokjes toevoegen aan ui en afgedekt op laag vuur in 8 minuten laten garen, regelmatig omscheppen.
Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
Tomaten elk in 8 stukken snijden.
Tijmblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
Tomaten aan aubergine toevoegen en goed doorroeren.
Tijm, suiker en azijn toevoegen en 3 minuten zachtjes laten koken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Aardappels elk in 5 plakken snijden en in ovenschaal leggen.
Pesto losroeren met 2 eetlepels olie en aardappels ermee bestrijken.
Schaal 8 minuten in midden van oven zetten.
Intussen vis droogdeppen met keukenpapier.
In koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie verhitten.
Vis in 4 minuten krokant en gaar bakken, halverwege keren.
Compote van aubergine over vier borden verdelen.
Vis erop leggen.
Aardappels ernaast scheppen.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 13
Risotto met zongedroogde tomaat
Aller Hande 1996
Recept categorieën: Rijst
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 sjalotje
- 2 eetlepels olie
- 150 g snelkookrijst
- 1 mespunt saffraanpoeder of kurkuma
- 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
- 2 zongedroogde tomaten op olie potje, Peloponese,
- 20 sprietjes bieslook
- 3 eetlepels slagroom
- zout
Sjalotje pellen en snipperen.
In pan olie verhitten.
Sjalot 2 minuten zachtjes fruiten.
Rijst toevoegen en al omscheppend 2 minuten bakken tot alle korrels glanzen. Saffraanpoeder (of kurkuma), bouillonpoeder en 300 ml water toevoegen.
Rijst -onafgedekt op halfhoog vuur in 8 minuten gaar en smeuïg laten worden. Regelmatig roeren en scheut water toevoegen als rijst droog wordt.
Rijst van vuur afgedekt nog 15 minuten laten nagaren.
Intussen zongedroogde tomaten droogdeppen met keukenpapier en kleinsnijden. Bieslook in kopje fijnknippen.
Stukjes tomaat, bieslook en room door rijst roeren.
Op smaak brengen met zout.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 13
Reebiefstuk met madeirasaus
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2½ dl wildfond pot á 380 ml, AH,
- 1 eetlepel Madeira keukenflesje,
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 2 dl gevogeltefond á 380 ml, AH,
- 3 eetlepels slagroom
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel witte peperkorrels
- 100 g boter of margarine
- zout
- 4 reebiefstukjes á 125 g,
- peper versgemalen
- 100 gr shii-takes
- 250 r groene kool panklare
- 2 theelepels roze peperbessen potje, Royal Mail,
VOORBEREIDEN:
In pan wildfond met Madeira en kruiden aan de kook brengen.
In andere pan gevogeltefond met slagroom, 1 eetlepel citroensap en peperkorrels aan de kook brengen.
Beide mengsels in 5 á 6 minuten op hoog vuur tot 1 1/2 dl laten inkoken.
In twee zeven elk natgemaakte theedoek leggen.
Madeiramengsel en roommengsel elk afzonderlijk boven twee andere pannen zeven.
Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
50 g Boter in blokjes snijden en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Vijf borden voorverwarmen.
In grote pan ruim water met zout en rest van citroensap aan de kook brengen. Intussen reebiefstukjes elk in 3 gelijke stukjes snijden.
Bestrooien met zout en peper.
Shii-takes schoonvegen met keukenpapier.
Grote exemplaren halveren.
In pan met kokend water kool in 5 minuten beetgaar koken.
In -zeef laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
Intussen in koekepan rest van boter verhitten.
Biefstukjes in 5 à 7 minuten aan weerszijden bruin bakken.
Biefstukjes uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. In achtergebleven bakvet shii-takes in 5 min bruin bakken,af en toe omscheppen.
In tussen pannen met Madeira- en roommengsel opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af door elk mengsel 25 g blokjes boter kloppen.
Sauzen zonodig op smaak brengen met zout.
Op elk bord eerst Madeirasaus scheppen.
Borden zó bewegen dat saus goed over borden verdeeld wordt.
Hierin 'bedje' van kool leggen.
Op kool in cirkelvorm 3 biefstukjes leggen.
Shii-takes in midden van biefstukjes leggen.
Hierover roomsaus schenken.
Garneren met peperbessen.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 13
Plaattaartjes met gekarameliseerde ui
Servings: 4 personen
Calories: 65kcal
Author: Cor Klaar
- 8 uien
- 2 takjes rozemarijn
- 50 g roomboter
- 8 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 romatomaten
- 4 ansjovisfilets
- zwarte peper
- zout
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
Uien pellen en in ringen snijden.
Rozemarijn van takjes rissen en fijnhakken.
In pan met dikke bodem boter smelten.
Uienringen erdoor scheppen en 25 à 30 minuten zachtjes fruiten tot ze zoetig van smaak en zacht zijn; niet bruin laten worden.
Regelmatig omscheppen.
Rozemarijn erdoor scheppen.
Intussen bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Werkvlak en deegroller dun bestuiven met bloem.
Telkens 2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne langwerpige lap (ca. 20 x 10 cm).
Deeglapjes op bakplaat leggen.
Randjes van lapjes deeg bestrijken met water, ca. 1 centimeter naar binnen vouwen en aandrukken.
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Uienmengsel op plakjes deeg scheppen, randen vrijlaten en bestrijken met olijfolie.
Bakplaat in midden van oven schuiven en taartjes in 15 à 20 minuten goudbruin bakken.
Intussen tomaten wassen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
Ansjovis met keukenpapier droogdeppen en fijnsnijden.
Ansjovis door tomaten scheppen.
Plaattaartjes uit oven nemen en tomatenmengsel erover verdelen.
Taartjes royaal bestrooien met zwarte peper.
Calories: 65kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 9g | Vet: 4g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 13
Plaattaartje met asperges en ham
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories: 385kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g witte asperges
- zout
- 2 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 150 g ham plakjes
- 3 takjes peterselie
- 125 g mascarpone
- 1 ei
- peper versgemalen
- nootmuskaat
- 1 eetlepel roomboter zachte
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden.
Houtachtige uiteinden eraf snijden.
In aspergepan (of in wijde pan) asperges met kopjes omhoog in ruim kokend water met zout ca. 10 minuten koken.
Van vuur af ca. 10 minuten afgedekt laten staan.
Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Bladerdeeg laten ontdooien. 50 g ham en peterselie fijnhakken.
In kom mascarpone losroeren met ei, fijngehakte ham en peterselie.
Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Aanrecht bestuiven met bloem, plakjes bladerdeeg halveren en uitrollen tot repen van ca. 18 cm lang.
Naast elkaar op bakplaat leggen.
Bestrijken met mascarponemengsel, 1/2 cm van rand rondom vrijhouden.
Asperges uit pan nemen, goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Met kopjes naar één kant over bladerdeegrepen verdelen.
Bestrijken met boter.
In oven taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Intussen rest van ham in brede repen snijden.
Aspergetaartjes op vier borden leggen en hamrepen erop draperen.
Calories: 385kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 13g | Vet: 31g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 13
Pilav van couscous met rozijnen
Allerhande 2002
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 440kcal
Author: Cor Klaar
- 75 g blanke rozijnen
- 1 rode ui
- 6 zongedroogde tomaten op olie
- 4 eetlepels olie
- 200 gr couscous
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ tablet tuinkruidenbouillon
- 7,5 gr bieslook
In kom rozijnen 10 minuten wellen in heet water en afgieten.
Ui pellen en snipperen.
Tomaten droogdeppen met keukepapier en in stukjes snijden.
In wok of ruime koekenpan olie verhitten en ui 2 minuten zachtjes bakken.
Couscous en gemberpoeder al omscheppend meebakken tot korrels glanzen. Bouillontablet erboven verkruimelen en 3 dl water erover schenken.
Rozijnen en tomaten toevoegen.
Couscous al roerend in 5-6 minuten zachtjes gaar laten worden.
Bieslook erboven fijn knippen en erdoor scheppen.
Serveren bij kip en lamsvlees.
Vervang de zongedroogde tomaat eventueel door stukjes paprika en bak deze met de ui mee.
Vervang de rozijnen door 100 g salademix, een mengsel van rozijnen en noten.
Calories: 440kcal | koolhydraten: 67g | Protein: 7g | Vet: 17g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 13
Ovenschotel met geitenkaas en koolrabi
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 kleine koolrabi's
- 4 grote aardappels
- 100 g katenspek vleeswaren
- 1 zakje waterkers 75 g
- 4 tomaten
- 250 g zachte geitenkaas
- 2 dl slagroom
- 3 eetlepels olijfolie
- zout
- versgemalen peper
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Koolrabi's schillen en in dunne plakken snijden.
Aardappels schoonboenen en in lengte in dunne plakken snijden.
Katenspek in koekenpan met antiaanbaklaag uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken.
Uit waterkers grove takjes verwijderen.
Kleine hoeveelheid waterkers achterhouden voor garnering, rest fijnhakken. Tomaten wassen en in dunne plakken snijden.
In ovenschaal met helft van ingrediënten lagen maken van aardappel, koolrabi, spek, verbrokkelde geitenkaas en waterkers.
Herhalen met andere helft van ingrediënten.
Slagroom erover schenken.
Ovenschotel afdekken met plakken tomaat.
Tomaten bedruipen met olijfolie en bestrooien met zout en royaal peper. Ovenschaal ca. 1 uur in midden van oven zetten, tot alle groenten gaar zijn. Garneren met achtergehouden waterkers.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 13
Tempura van AllerHande
Oosterse groentebeignets / Allerhande 2002
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 1 persoon
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 theelepel vloeibare kruidenbouillon knijpflesje
- 2 eetlepels sherry medium dry
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 2 cm gemberwortel
- 4 shii-takes paddestoelen
- 2 bosuitjes
- 4 minimaïskolfjes
- 6 peultjes
- 2 broccoliroosjes
- 1 ei uit koelkast
- 75 g bloem
- 2 dl olie
- ½ dl sesamolie
In steelpan 1 dl water met kruidenbouillon verwarmen.
Sherry en sojasaus erdoor roeren.
Laten afkoelen en in 2 kommetjes schenken.
Gemberwortel schillen en fijn raspen.
Op 2 borden scheppen.
Kommetje met dipsaus ernaast zetten.
Shii-takes met keukenpapier schoonvegen.
Groenten schoonmaken, heel laten.
In lage wijde kom ei met 1 dl ijskoud water loskloppen.
Met vork bloem erdoor kloppen, er mogen klontjes zichtbaar blijven.
In wok olie en sesamolie verhitten tot er lichte damp af komt.
Groenten één voor één door beslag halen en met 3-4 stuks tegelijk in hete olie in ca. 3-4 minuten goudbruin frituren.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Groenten op borden rangschikken en direct serveren met pikante dipsaus.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 13