Krokante geitenkaas met geroosterde paprika en paardenbloem

Krokante geitenkaas met geroosterde paprika en paardenbloem

Heerlijke krokante geitenkaasjes met een zoet paprikaslaatje en een frisse paardenbloemvinaigrette.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd55 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • ½ bos basilicum
  • 4 geitenkaasjes ± 120 gram per stuk
  • 1 knoflookteen
  • 3 eetlepels hazelnootolie
  • 3 eetlepels maïsolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 8 paprika's
  • 100 gram paardenbloemblaadjes
  • 80 gram geroosterde pijnboompitten
  • 30 gram paneermeel
  • Peper
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • Zout

Instructies

  • Rooster de paprikastukken 20 minuten in de oven op 220°C tot de schil blakert.
  • Bedek de paprika's met een vochtige handdoek en laat afkoelen.
  • Mix de helft van de paardenbloem, basilicum, knoflook, pijnboompitten en paneermeel in een blender.
  • Bestrijk de geitenkaas met maïsolie en wentel in het kruidenmengsel.
  • Bak de geitenkaasjes 8 minuten in de oven op 200°C.
  • Verwijder de schillen van de paprika's en halveer ze.
  • Leg de paprika's nog 3 minuten in de oven.
  • Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
  • Leg de geitenkaasjes op borden, schik de paprika eromheen en overgiet met de vinaigrette.
  • Garneer met de overgebleven paardenbloemblaadjes en basilicum.

Notities

Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of een lichte salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, of een rosé.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 20g | Vet: 35g | Zout: 1g | Sugar: 5g

Avocado-hamburgers met tomaat

Avocado-hamburgers met tomaat

Heerlijke vegetarische hamburgers met avocado-roomkaascrème en tomaat, een smaakvolle en makkelijke lunch.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Kaas, Vleesvervangers
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 4 broodjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 100 gram roomkaas
  • 4 tomaten
  • 4 vegetarische hamburgers Tivall
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Bak de hamburgers warm en bruin in een koekenpan.
  • Meng het vruchtvlees van de avocado, roomkaas, chilipoeder, citroensap, peper en zout tot een moes in een kom.
  • Snijd de broodjes open.
  • Leg de hamburgers op de broodjes.
  • Leg plakjes tomaat op de hamburgers.
  • Besmeer de hamburgers dik met de avocadosaus.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of frietjes.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Krokante kaaskroketjes met tijm en bieslook

Krokante kaaskroketjes met tijm en bieslook

Heerlijke krokante kaaskroketjes met tijm en bieslook, een smaakvol en makkelijk borrelhapje.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Borrel, Oranje sport wedstrijden, Verjaardag
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel bieslook fijngehakt
  • 100 gram belegen kaas grof geraspt
  • 1 ei gesplitst
  • 1 mosterd
  • 3 eetlepels olie
  • 3 sneetjes oud bruinbrood zonder korst, fijn verkruimeld
  • 1 theelepel tijm

Instructies

  • Splits het ei.
  • Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het fijn.
  • Rasp de kaas grof.
  • Meng de eidooier, bieslook, mosterd, tijm en 2/3 van het broodkruim door de kaas.
  • Vorm 6 kleine kroketjes van het kaasmengsel.
  • Wentel de kroketjes eerst door het eiwit en dan door de rest van het broodkruim.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kroketjes rondom bruin.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Lekker met broccoli met tomaat of een andere groente naar keuze.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1g | Sugar: 2g

Kaaskroketjes met Mierikswortelsaus

Kaaskroketjes met Mierikswortelsaus

Knapperige kaaskroketjes met een pittige mierikswortelsaus, een heerlijk borrelhapje of snack.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Kaas, Noten, Snack, Warme hapjes
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 40 g bloem
  • ½ groentebouillontablet
  • 1 ei
  • 200 g Kernhem kaas
  • 3 el geraspte mierikswortel Kühne
  • ½ pakje paneermeel 75 g
  • 8 takjes peterselie
  • 1 dl Biogarde Roer
  • 1 sjalotje
  • 1 tomaat
  • Frituurolie of -vet
  • ½ tl chilipoeder
  • Zout
  • Peper
  • 2 walnoten

Instructies

  • Hak de walnoten fijn.
  • Knip 6 takjes peterselie fijn in een kommetje.
  • Snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in kleine stukjes.
  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak het sjalotje met chilipoeder zachtjes ± 2 minuten.
  • Verkruimel het bouillontablet erboven en roer de bloem erdoor.
  • Voeg al roerend scheutje voor scheutje 2 dl water toe en blijf roeren tot een dik gebonden saus ontstaat.
  • Roer de walnoten, kaasstukjes en de helft van de fijngeknipte peterselie erdoor.
  • Schenk de kaassaus in een diep bord en laat afkoelen.
  • Laat de saus ± 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Klop het ei met 1 el water los in een ander diep bord.
  • Strooi het paneermeel uit op een plat bord.
  • Snijd de koude kaasmassa in 8 puntjes en vorm tot kroketjes met koele handen.
  • Haal de kroketjes eerst door het ei en wentel ze vervolgens door het paneermeel, zodat alle kanten bedekt zijn.
  • Herhaal dit en zet de kroketjes afgedekt in de koelkast.
  • Roer een sausje van de Biogarde, mierikswortel, de rest van de peterselie, zout en peper.
  • Was de tomaat en snijd in 8 partjes.
  • Verhit de olie in een frituurpan tot 175 °C en frituur de kroketjes in ± 3 minuten goudbruin.
  • Laat ze uitlekken in een vergiet, leg ze op een schaal en garneer met peterselie en tomaat.
  • Geef de mierikswortelsaus er apart bij.
  • Serveer met een salade van lollo rosso en bruin stokbrood.

Notities

Serveertip:
Serveer de kaaskroketjes met een frisse salade en bruin stokbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past goed bij de kaaskroketjes.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 40g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Pasteibakjes met roomkaas en amandelen

Pasteibakjes met roomkaas en amandelen

Heerlijke pasteibakjes met een romige kaasvulling en amandelen, een smaakvol en feestelijk hapje.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Kaas, Warme hapjes
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Borrel, Verjaardag
Servings: 8
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel amandelen
  • 30 gram belegen kaas plak
  • ½ pakje bladerdeeg
  • 1 ei gesplitst
  • 4 eetlepels melk
  • 200 gram roomkaas MonChou of Rederijkertje
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Tuinkers
  • Zout

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien en rol uit tot een dunne lap (2 mm).
  • Steek 8 bodems en 16 ringen (Ø 5 cm) uit het deeg.
  • Bestrijk de ringen met eiwit en zet ze op de bodems.
  • Bestrijk de bovenkant met eidooier en bak 10-15 minuten op 200°C.
  • Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
  • Meng de roomkaas met melk, amandelen, zout en peper.
  • Vul de pasteibakjes met het roomkaasmengsel.
  • Snijd de kaas in blokjes of steek er figuurtjes uit.
  • Garneer de pasteitjes met kaas, tuinkers en paprikapoeder.

Notities

Serveertip:
Serveer direct.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Chardonnay, of een mousserende wijn.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g

Gebakken appel met gepaneerde brie

Gebakken appel met gepaneerde brie

Heerlijke gebakken appel met gepaneerde brie, een warm en smaakvol hapje.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Land van herkomst: Frankrijk, Fusion, Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 3 eetlepels amandelen
  • 1 appel
  • 25 gram bloem
  • 25 gram boter
  • 3 eetlepels melk
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 takje peterselie
  • 75 gram roombrie

Instructies

  • Maak de amandelen fijner met een deegroller en meng met paneermeel in een ander bord.
  • Snijd de brie in 4 plakjes, haal door bloempapje en wentel door paneermeel.
  • Schil de appel en snijd in plakken van 1 cm dik.
  • Verhit de helft van de boter en bak de appelplakken 3 minuten lichtbruin.
  • Leg de appelplakken op 2 borden.
  • Verhit de rest van de boter en bak de brieplakken 2 minuten goudbruin.
  • Rangschik de brie op de appel en garneer met peterselie.

Notities

Serveertip:
Serveer direct.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals Sauternes.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 0.5g | Sugar: 15g

Roerei caprese

Roerei caprese

Heerlijk roerei met mozzarella, tomaat en basilicum, een smaakvol en snel ontbijt of lunchgerecht.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Brunch, Ei, Kaas, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 grote basilicumblaadjes
  • 6 eieren
  • 1 kleine mozzarella
  • 1 tomaat
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructies

  • Klop de eieren los met zout en peper.
  • Snijd de mozzarella en tomaat in 4 plakken.
  • Verhit boter in een pan en bak de eieren al roerend gaar.
  • Verdeel het roerei over 4 borden.
  • Leg een plakje mozzarella, basilicum en tomaat op elk bord.
  • Strooi er zout en peper over.

Notities

Serveertip:
Serveer met geroosterd brood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 20g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 2g

Gekarameliseerde sinaasappels met Grand Marnier

Gekarameliseerde sinaasappels met Grand Marnier

Heerlijke gekarameliseerde sinaasappels met Grand Marnier, een elegant en smaakvol dessert.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Winter
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 25 gram amandelen schaafsel
  • 50 gram basterdsuiker
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels Grand Marnier
  • 4 sinaasappels

Instructies

  • Was 1 sinaasappel en trek siertjes van de schil met een zesteur.
  • Schil alle sinaasappels dik en halveer ze.
  • Leg ze in een schaal met de geschilde kant naar boven.
  • Besprenkel met Grand Marnier.
  • Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
  • Strooi het amandelschaafsel over de sinaasappels.
  • Verwarm de basterdsuiker met 2 eetlepels water in een steelpan.
  • Voeg de sinaasappelsliertjes toe.
  • Haal de pan van het vuur als de stroop lichtbruin is.
  • Schenk de stroop over de sinaasappels.
  • Schep de crème fraîche op de sinaasappels en serveer licht gekoeld.

Notities

Serveertip:
Serveer met chocolade-slagroomijs.
Wijnadvies:
Passade sherry cream of een Spaanse rode wijn.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 25g

Garnalen met tomaten over witte rijst

Garnalen met tomaten over witte rijst

Snel en makkelijk gerecht met garnalen, tomaten en witte rijst, perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Zeevruchten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 500 gram garnalen gepeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Peterselie
  • 175 gram rijst
  • 125 gram tomaten gehalveerd
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de olie in een koekenpan.
  • Voeg de garnalen toe en bak ze 30 seconden op matig vuur.
  • Schep de garnalen om en roerbak ze nog 45 seconden tot ze ondoorzichtig zijn.
  • Neem de pan van het vuur en schep de garnalen op de rijst.
  • Verdeel de gehalveerde tomaten over de rijst.
  • Garneer met peterselie.
  • Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  • Verdeel over 4 borden.

Notities

Serveertip:
Serveer met een rucolasalade met basilicumvinaigrette.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 3g

Luxe champignon-brie toastjes

Luxe champignon-brie toastjes

Heerlijke champignontoast met brie en basilicum, een smaakvol en snel te bereiden hapje.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten
Land van herkomst: Frankrijk, Fusion, Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 verse basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel boter
  • 75 gram brie
  • 100 gram kastanjechampignons
  • Peper
  • 2 sneetjes witbrood
  • Zout

Instructies

  • Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Verhit de boter en bak de champignons bruin (3 minuten).
  • Bestrooi met peper en zout.
  • Snijd de brie in plakjes en knip het basilicum in reepjes.
  • Verwarm de grill voor.
  • Rooster het brood en verdeel de champignons en brie erover.
  • Strooi het basilicum erover en maal er peper boven.
  • Laat de kaas smelten onder de grill (2 minuten).

Notities

Serveertip:
Serveer direct, eventueel met een salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 2g