Mexicaanse Tortilla Tosti’s met Ossenworst

Mexicaanse Tortilla Tosti's met Ossenworst

Deze knapperige Mexicaanse tortilla tosti's met ossenworst en gesmolten kaas zijn de perfecte borrelhap. Snel klaar en vol smaak!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Rundvlees, Tosti's, Wraps
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 8 personen
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 stoneleeks bosuitjes
  • 4 tortilla wraps
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eetlepels pikante ketchup
  • 200 g ossenworst in plakjes
  • 150 g belegen kaas geraspt
  • 1 theelepel gemalen komijn djinten

Instructies

  • Snijd de worteltjes en de uiteinden van de stoneleeks af.
  • Bestrijk de tortilla’s aan één kant met olie.
  • Verhit een koekenpan op matig hoog vuur en leg een tortilla met de geoliede kant naar beneden in de pan.
  • Bestrijk de tortilla met 2 eetlepels pikante ketchup en bestrooi met een kwart van de kaas.
  • Verdeel de helft van de plakjes ossenworst en stoneleeks erover.
  • Bestrooi met een snufje gemalen komijn en nog een kwart van de kaas.
  • Dek af met een tweede tortilla met de geoliede kant naar boven.
  • Bak de tortillatosti op matig hoog vuur 4-5 minuten knapperig en goudbruin.
  • Draai de tortillatosti voorzichtig om met een spatel en bak nog 4-5 minuten tot de kaas is gesmolten.
  • Haal de tortilla uit de pan en snijd in acht punten.
  • Herhaal dit met de overige ingrediënten om nog een tortillatosti te bakken.

Notities

Serveertip:

Serveer de tostipuntjes met een frisse guacamole of zure room voor extra smaak.

Wijnadvies:

Een kruidige Tempranillo of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij dit hartige gerecht.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Romige Lichte Erwtensoep met Rookworst

Romige Lichte Erwtensoep met Rookworst

Deze lichte erwtensoep met rookworst en groenten is heerlijk romig en vol van smaak. Perfect voor een koude dag en makkelijk van tevoren te bereiden!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Groenten, Soep, Varkensvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 5 bouillontabletten vleesbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2,5 liter water
  • 900 g erwten diepvries
  • 1 eetlepel olie
  • 150 g rookspek in reepjes
  • 2 winterwortels in kleine blokjes
  • 1 knolselderij in kleine blokjes
  • 2 aardappels in kleine blokjes
  • 2 preien in dunne ringen
  • 2 rookworsten
  • 1 zakje selderij grof gehakt

Instructies

  • Breng in een grote soeppan 2,5 liter water met de bouillontabletten, laurierblaadjes en erwten aan de kook.
  • Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  • Schep een deel van de erwten uit de soep en pureer ze in de keukenmachine.
  • Voeg de gepureerde erwten weer toe aan de soep voor extra romigheid.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 3 minuten zachtjes uit.
  • Voeg de wortel, knolselderij, aardappels en prei toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Voeg het spek-groentemengsel toe aan de erwtensoep en laat nog 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  • Verwijder de laurierblaadjes uit de soep.
  • Verwarm de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de rookworsten schuin in plakjes en roer ze samen met de selderij door de soep.
  • Breng op smaak met zout en royaal versgemalen peper.
  • Serveer warm en geniet!

Notities

Serveertip:

Lekker met roggebrood en katenspek of soepstengels.

Wijnadvies:

Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige structuur van deze soep.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 18g | Vet: 12g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g

Chocolade-Dadels met Amandelspijs

Chocolade-Dadels met Amandelspijs

Deze luxe dadels gevuld met romige amandelspijs en gedipt in chocolade zijn een heerlijk zoete traktatie voor elke gelegenheid!
Bereidingstijd55 minuten
Totale tijd55 minuten
Land van herkomst: Midden Oosten
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc: Sinterklaas
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels amandelen
  • 175 g amandelspijs
  • ½ theelepel sinaasappelschil geraspt
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • 20-25 dadels
  • 100 g pure chocolade in stukjes

Instructies

  • Rooster de amandelen goudgeel in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Meng in een kom het amandelspijs met sinaasappelrasp en sinaasappellikeur.
  • Voeg de geroosterde amandelen toe en kneed kort tot een stevig mengsel.
  • Snijd de dadels in de lengte open en verwijder de pitten.
  • Vul de dadels met het amandelspijsmengsel.
  • Bekleed een bakplaat of platte schaal met bakpapier.
  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron (1,5-2 minuten op vol vermogen, tussendoor roeren).
  • Dip de gevulde dadels voor de helft in de gesmolten chocolade en leg ze op het bakpapier.
  • Laat de chocolade in de koelkast opstijven.
  • Haal de dadels voor het serveren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

Notities

Serveertip:

Serveer de chocolade-dadels met een kop verse muntthee of een glaasje dessertwijn.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een PX Sherry of Muscat past perfect bij deze chocolade-dadels.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g

Lauwwarme Feta Salade met Pancetta en Rozemarijn

Lauwwarme Feta Salade met Pancetta en Rozemarijn

Deze lauwwarme feta salade met pancetta, paprika en rozemarijn is een heerlijk bijgerecht voor een zomerse barbecue of een lichte maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 200 g feta in blokjes
  • 1 paprika in dunne reepjes
  • 100 g pancetta of gerookte spekjes
  • 1 takje verse rozemarijn fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de feta in blokjes en doe deze in een kom.
  • Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de pancetta of spekjes krokant.
  • Voeg de paprika toe en bak tot deze iets zachter is geworden.
  • Voeg op het laatste moment de fijngehakte rozemarijn en zwarte peper toe en roer goed door.
  • Schep het warme mengsel over de feta en meng voorzichtig.
  • Serveer direct als bijgerecht of lichte maaltijd.

Notities

Serveertip:

Lekker als bijgerecht bij de barbecue of geserveerd met een stuk vers stokbrood.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij deze salade.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 14g | Vet: 24g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g

Romige Tagliatelle met Broccoli en Oude Kaas

Romige Tagliatelle met Broccoli en Oude Kaas

Geniet van deze romige tagliatelle met knapperige broccoli, gesmolten oude kaas en een vleugje basilicum. Een snel en smaakvol pastagerecht!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 400 gram tagliatelle
  • 400 gram broccoli in kleine roosjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 dl room culinair
  • 1 zakje oude kaas geraspt
  • 3 eetlepels basilicum fijngeknipt
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 5 minuten tot ze goudgeel zijn.
  • Kook intussen de broccoli 5 minuten in kokend water met zout en giet af.
  • Giet de tagliatelle af en meng met het uimengsel en de broccoli.
  • Voeg de room culinair en de geraspte oude kaas toe en meng goed door.
  • Breng op smaak met peper en strooi de fijngeknipte basilicum erover.
  • Serveer direct en geniet van dit heerlijke pastagerecht!

Notities

Serveertip:

Lekker met een frisse groene salade en knapperig ciabattabrood met olijfolie.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals Valpolicella Terre di Verona past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 62g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g

Farfalle met Ansjovis, Tomaatjes en Broccoli

Farfalle met Ansjovis, Tomaatjes en Broccoli

Deze heerlijke farfalle met ansjovis, tomaatjes en broccoli is een smaakvolle en lichte Italiaanse klassieker. Simpel, snel en vol mediterrane smaken!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram broccoli in kleine roosjes
  • 300 gram farfalle vlinderpasta
  • 3 ansjovisfilets
  • 3 tomaten fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 flinke bos basilicum grof gehakt
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Breng een ruime pan water aan de kook en kook de farfalle volgens de verpakking beetgaar.
  • Voeg de laatste 4 minuten de broccoli toe aan de pasta.
  • Giet de pasta en broccoli af en laat uitlekken.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ansjovisfilets toe.
  • Pers de knoflook erboven uit en laat de ansjovisfilets langzaam oplossen.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Klop een dressing van de witte wijnazijn met het oliemengsel.
  • Was en hak de basilicum grof.
  • Roer de basilicum en gehakte tomaten door de dressing.
  • Breng op smaak met peper.
  • Meng de dressing en tomaatjes door de pasta en broccoli.
  • Serveer direct en geniet van deze smaakvolle Italiaanse pasta!

Notities

Serveertip:

Bestrooi de pasta met geschaafde oude kaas voor extra smaak.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige Italiaanse rode wijn zoals Villa Maria Bardolino past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 14g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g

Romige Koolraapstamppot met Gehaktballen

Romige Koolraapstamppot met Gehaktballen

Een heerlijke stamppot met zachte koolraap, romige aardappelen en smaakvolle gehaktballen in jus. Perfect voor een koude dag!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Stamppot, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen geschild en in stukken
  • Zout naar smaak
  • 30 g boter
  • 1 koolraap geschild en in blokjes
  • 2 tl suiker
  • ½ tl kaneel
  • 1 zakje rundvleesjus
  • 4 gehaktballen
  • Instructies:

Instructies

  • Kook de aardappelen in een ruime pan met gezouten water in 20 minuten gaar.
  • Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg de koolraap, suiker, kaneel en een snufje zout toe.
  • Bak de koolraap 5 minuten op halfhoog vuur terwijl je regelmatig omschept.
  • Voeg 100 ml water toe en laat de koolraap in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Bereid intussen de rundvleesjus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de gehaktballen in de jus.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de gare koolraap en het kookvocht tot een smeuïge stamppot.
  • Serveer de stamppot met de gehaktballen en de jus.

Notities

Serveertip:

Serveer met een frisse komkommersalade voor een lichte tegenhanger.

Wijnadvies:

Een kruidige rode wijn zoals Corbières Trésor past uitstekend bij dit gerecht.

SEO-titel:

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 28g | Vet: 25g | Zout: 2.1g | Sugar: 8g

Indiase Maïskoekjes met Chili Dip

Indiase Maïskoekjes met Chili Dip

Knapperige Indiase maïskoekjes met een zoete chili dip, perfect als bijgerecht of borrelhapje.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Borrelhapjes
Land van herkomst: India
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 dl melk
  • 1 ei
  • 1 blikje maïs 300 gram
  • 2 eetlepels Conimex Kruidenpasta voor Tikka Massala
  • 75 gram bloem
  • Conimex Sweet Chili Saus
  • Conimex Wok Olie

Instructies

  • Laat de maïskorrels uitlekken en meng ze met de kruidenpasta.
  • Maak een glad beslag van de bloem, het ei en de melk.
  • Roer de gekruide maïskorrels door het beslag.
  • Verhit een laagje olie in de wok of koekenpan.
  • Bak hierin 4 afgeplatte lepels van het maïsbeslag bruin.
  • Keer de koekjes regelmatig om.
  • Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.
  • Bak de rest van de koekjes.
  • Serveer de maïskoekjes met Sweet Chili Saus.

Notities

Serveertip:
Voeg 2 eetlepels fijngehakte koriander toe aan het beslag voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 8g

Groene Kool Ovenschotel met Saucijsjes

Groene Kool Ovenschotel met Saucijsjes

Hartverwarmende ovenschotel met groene kool, saucijsjes en aardappelpuree, perfect voor een koude avond.
Bereidingstijd1 uur
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 1 pak aardappelpuree 4 personen
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 3 saucijsjes
  • 30 gram boter
  • 4 jeneverbessen
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 500 ml groentebouillon
  • groene kool
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd in stukken, verwijder de harde stronk.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes.
  • Halveer de saucijsjes in de lengte.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de saucijsjes aan beide zijden ca.
  • 2 minuten.
  • Schil de winterpeen en snijd deze in plakken.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Meng de kool met het spek, winterpeen, uien, jeneverbessen, komijnzaad, zout en peper door elkaar.
  • Schep de helft in een ovenschaal.
  • Leg de saucijsjes erop en dek af met de rest van het koolmengsel.
  • Snijd de boter in blokjes.
  • Schenk de groentebouillon over de kool en verdeel de boter erover.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Serveer de aardappelpuree bij de koolschotel.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade voor extra groenten.
Wijnadvies:
Cuvee Veronique Bordeaux rouge, Franse rode wij

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 8g

Knapperige Gebakken Tilapiafilet

Knapperige Gebakken Tilapiafilet

Snel en eenvoudig gebakken tilapiafilet met knapperige korst, perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Bereidingstijd9 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Roerbakken / Wokken, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 tilapiafilets à 250 gram
  • Olijfolie
  • Viskruiden

Instructies

  • Dep de tilapiafilets goed droog met keukenpapier.
  • Bestrooi de filets met viskruiden.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de tilapiafilets op matig vuur ongeveer 4 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en citroenpartjes.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 0g | Protein: 40g | Vet: 20g | Zout: 0.5g | Sugar: 0g