Rabarbertaart met amandelvulling

Rabarbertaart met amandelvulling

Een heerlijke rabarbertaart met een zachte amandelvulling en een knapperige bodem. Perfect als dessert of bij de koffie.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak, Groenten, Noten, Taart
Land van herkomst: Internationaal, Nederland
Jaargetijde:: Lente
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 100 g boter
  • 100 g paneermeel
  • 175 g kristalsuiker verdeeld
  • 500 g rabarber geschild en in stukken van 3 cm gesneden
  • 150 g poedersuiker
  • 100 g geschaafde amandelen verdeeld
  • 2 eieren
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 tl gemalen kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
  • Haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Smelt de boter in een pan en voeg het paneermeel en 75 g kristalsuiker toe.
  • Roer tot het mengsel goudbruin is en haal van het vuur.
  • Meng de overgebleven kristalsuiker met de rabarber en laat het 30 minuten rusten.
  • Giet daarna het overtollige vocht af.
  • Meng in een kom de poedersuiker, 75 g geschaafde amandelen, citroenrasp, kaneel en eieren.
  • Voeg het botermengsel toe en roer goed.
  • Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het in een ingevette taartvorm van 24 cm.
  • Versterk de rand van de taart met het overhangende deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem en leg de rabarber er decoratief bovenop.
  • Bak de taart 40 minuten in het onderste gedeelte van de oven, tot hij goudbruin is.
  • Garneer met de rest van de geschaafde amandelen en laat de taart iets afkoelen voor het serveren.

Notities

Serveertip:
Serveer de taart lauwwarm met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs voor extra luxe.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling of een Sauternes past uitstekend bij de zoetzure smaak van de rabarber en het romige van de amandelvulling.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 0.2g | Sugar: 27g

Havermout-Rabarbertaart met Knapperige Kruimels

Havermout-Rabarbertaart met Knapperige Kruimels

Deze havermout-rabarbertaart combineert een knapperige kruimellaag met de frisse smaak van rabarber. Perfect als dessert of bij de koffie!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, Groenten, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6 personen
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 60 g bloem
  • 60 g grove havermoutvlokken
  • 150 g suiker
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl sinaasappelschil geraspt
  • 75 g zachte boter
  • 500 g rabarber geschild en in 1 cm brede stukjes gesneden
  • 4 lange vingers of biscuit fijn gemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het taartdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Meng in een kom de bloem, havermoutvlokken, 75 g suiker, kaneel en sinaasappelschil tot een gelijkmatig mengsel.
  • Voeg de zachte boter toe en kneed met je handen tot een kruimelig deeg.
  • Plaats het kruimelmengsel in de koelkast.
  • Meng de rabarberstukjes met de resterende 75 g suiker en laat 30 minuten rusten.
  • Giet daarna het overtollige water af.
  • Rol het deeg met het bijgeleverde bakpapier uit en leg het in een taartvorm.
  • Druk met het uitstekende deeg de randen stevig aan om ze te versterken.
  • Verdeel de gemalen lange vingers over de bodem en leg de uitgelekte rabarberstukjes erbovenop.
  • Haal het kruimelmengsel uit de koelkast en strooi dit gelijkmatig over de rabarber.
  • Bak de taart in het midden van de oven gedurende 35 minuten, of tot hij goudbruin en knapperig is.
  • Laat de taart afkoelen en bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker.

Notities

Serveertip:
Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra feestelijke touch.
Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Muscat, die de fruitige en zoete smaken van de taart aanvult.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g

Fruity Suikerbrood Trifle met Rood Fruit

Fruity Suikerbrood Trifle met Rood Fruit

Een heerlijk frisse fruity broodtrifle met mascarpone, suikerbrood en vers rood fruit. Ideaal als dessert of luxe ontbijt voor speciale gelegenheden.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Ontbijt
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Moederdag, Vaderdag, Valentijnsdag
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 8 sneetjes suikerbrood
  • 125 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 200 g rood zacht fruit bijv. aardbeien, frambozen, bosbessen
  • Sap van 2 sinaasappels
  • Geraspte schil van ½ sinaasappel

Instructies

  • Snijd het suikerbrood in blokjes en verdeel de helft ervan over 4 glazen.
  • Klop de mascarpone samen met de slagroom, suiker, sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil luchtig in een mengkom.
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de suikerbroodblokjes in de glazen.
  • Leg een laag rood fruit bovenop het mascarponemengsel.
  • Herhaal de lagen met de resterende suikerbroodblokjes, mascarponemengsel en rood fruit.
  • Bewaar enkele mooie bessen voor de garnering.
  • Zet de glazen in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer vlak voor het serveren met de achtergehouden bessen.

Notities

Serveer deze verrukkelijke broodtrifles als dessert of als luxe ontbijt. Heerlijk op speciale dagen zoals Moederdag, Vaderdag of Valentijnsdag.
 
Wijnadvies:
Dit frisse dessert gaat perfect samen met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een frisse rosé.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 25g | Zout: 0.6g | Sugar: 30g

Griekse Rosbiefbroodjes met Tzatziki

Griekse Rosbiefbroodjes met Tzatziki

Heerlijke Griekse broodjes met malse rosbief, romige tzatziki en knapperige asperges. Een frisse en smaakvolle lunchoptie.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Asperges, Broodjes, Brunch, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Griekenland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 Kaiserbroodjes
  • 16 plakken rosbief
  • 150 g Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 8 groene asperges
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ handje aspergescheuten
  • Peper naar smaak
  • Zeezout naar smaak

Instructies

  • Was de komkommer en snijd deze in kleine blokjes.
  • Meng de komkommerblokjes met de Griekse yoghurt in een mengkom.
  • Hak de knoflook fijn en voeg toe aan de komkommer-yoghurt.
  • Snijd de onderste stukken van de asperges af en blancheer ze kort in kokend water.
  • Spoel de asperges direct koud af en laat ze uitlekken.
  • Snijd vier asperges in ringetjes en houd de rest apart voor garnering.
  • Voeg de aspergeringetjes toe aan de tzatziki en breng op smaak met peper en zeezout.
  • Snijd de Kaiserbroodjes open en leg de plakken rosbief op de onderste helft.
  • Verdeel de tzatziki over de rosbief en garneer met de hele asperges en aspergescheuten.
  • Plaats de bovenste helft van het broodje erop en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Pinot Noir of een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 18g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Provençaalse Gehaktballetjes met Kruiden en Pijnboompitten

Provençaalse Gehaktballetjes met Kruiden en Pijnboompitten

Geniet van smaakvolle Provençaalse gehaktballetjes met knoflook, verse kruiden en pijnboompitten – perfect voor een mediterrane maaltijd!
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g gehakt bij voorkeur grof gemalen
  • 1 ei
  • 40 g pijnboompitten
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • Handjevol peterselie
  • Handjevol koriander
  • Handjevol bieslook
  • Snufje peper en zout
  • Boter of olie om in te bakken
  • Bloem of paneermeel

Instructies

  • Doe het gehakt, ei, pijnboompitten, zout en peper in een mengkom.
  • Snijd tweederde van de rode ui in grove stukken en houd het andere deel apart.
  • Hak het apart gehouden deel van de ui extra fijn en voeg dit toe aan het gehakt.
  • Pureer de knoflook.
  • Verwijder de steeltjes van de peterselie en koriander en hak ze fijn, samen met de bieslook.
  • Voeg deze kruiden en knoflook toe aan het gehakt.
  • Kneed alle ingrediënten zorgvuldig door het gehakt.
  • Vorm gehaktballetjes en duw voorzichtig de lucht eruit om barsten tijdens het bakken te voorkomen.
  • Rol de gehaktballetjes één voor één door bloem of paneermeel voor een krokante korst.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg eventueel een klontje boter toe.
  • Bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur gedurende 8-10 minuten, regelmatig omdraaiend tot ze rondom bruin zijn.
  • Voeg de resterende grof gesneden ui toe aan de pan en roer deze door de gehaktballetjes.
  • Verlaag het vuur en laat nog 5 minuten sudderen.

Notities

Serveertip:
Serveer de Provençaalse gehaktballetjes met een frisse salade, couscous of aardappelpuree voor een volledige maaltijd.
Wijnadvies:
Deze Provençaalse gehaktballetjes passen goed bij een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Côtes du Rhône of een Beaujolais.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 1.3g | Sugar: 6g

Frisse Citroentaartjes met Frambozen

Frisse Citroentaartjes met Frambozen

Heerlijke frisse citroentaartjes met een romige vulling en sappige frambozen – een perfecte zomerse traktatie!
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 10
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Snijd het deeg met een pizzasnijder in de lengte doormidden en vervolgens elk deel in 5 stukken, zodat je 10 rechthoekjes krijgt (ongeveer 8×12 cm).
  • Snijd rondom elk vierkantje een rand van 1 cm en prik met een vork gaatjes in het midden, maar niet in de randjes.
  • Klop 1 ei los en gebruik de helft om de deegstukjes mee in te kwasten.
  • Zet de andere helft apart.
  • Vouw de randjes van het deeg naar binnen (eerst de lange zijden, dan de korte) en bestrijk de randjes opnieuw met ei.
  • Schuif het deeg op een bakplaat met bakpapier en bak de taartjes 20 minuten in het midden van de oven.

Voor de citroenvulling:

  • Meng het overgebleven ei met de gecondenseerde melk.
  • Voeg het citroenrasp en -sap toe en roer goed door.
  • Zet de oven na het bakken van het deeg terug naar 170°C.
  • Druk het midden van de taartjes voorzichtig plat met de achterkant van een vork.
  • Schenk de citroenvulling in de taartjes en vul ze tot aan de rand.
  • Plaats ze terug in de oven en bak ze nog 15 minuten tot de citroenvulling stevig is.
  • Laat de taartjes minimaal 1 uur afkoelen voordat je ze decoreert met verse frambozen.
  • Bewaar ze afgedekt in de koelkast tot het serveren.

Notities

Serveertip:
Serveer de citroentaartjes gekoeld en garneer met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Deze taartjes passen perfect bij een lichtzoete witte wijn, zoals een Moscato d'Asti uit Italië.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 180g | Sugar: 12g

Soft Shell Krab in Tempurabeslag met Wasabi Dip

Soft Shell Krab in Tempurabeslag met Wasabi Dip

Naar een recept van restaurant 't Zusje
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Tapas, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Japan, Nederland
Dieët: Lactosevrij
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de krab:

  • 4 soft shell krabjes
  • 4 bananenbladeren
  • 4 schijfjes citroen

Voor het tempurabeslag:

  • 3 eieren
  • 165 gram bloem
  • 500 ml ijskoud water
  • Zout en peper naar smaak

Voor de wasabi dip:

  • 20 gram wasabipasta
  • 5 ml olijfolie
  • 100 gram mayonaise

Instructies

Voorbereiding tempurabeslag:

  • Meng in een kom de bloem met het ijskoude water tot een gladde massa.
  • Voeg de eieren toe en roer goed door tot het beslag glad is.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Voorbereiding wasabi dip:

  • Meng in een andere kom de wasabipasta, olijfolie en mayonaise tot een gladde dip.

Bereiding van de krab:

  • Verhit de frituurpan of diepe koekenpan tot 180 graden Celsius.
  • Haal de soft shell krabjes door het tempurabeslag en laat het overtollige beslag uitlekken.
  • Frituur de krabjes in de hete olie tot ze krokant en goudbruin zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Opmaak van het bord:

  • Vouw het bananenblad dubbel (niet plat drukken) en leg het op een bord.
  • Plaats de gefrituurde soft shell krab tegen het bananenblad.
  • Serveer met een schijfje citroen op de krab en een schepje wasabi dip ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 2g

Pitabroodje Gyros met Huisgemaakte Tzatziki ala ’t Zusje

Pitabroodje Gyros met Huisgemaakte Tzatziki ala 't Zusje

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Hapjes, Hoofdgerechten, Tapas, Vlees
Land van herkomst: Griekenland
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor het pitabroodje gyros:

  • 4 mini pitabroodjes
  • 200 gram gyrosvlees
  • Witte kool fijngesneden

Voor de tzatziki:

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram komkommer
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 20 ml citroensap
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Optioneel:

  • verse dille fijngehakt

Instructies

  • Rasp de komkommer en laat deze goed uitlekken in een schone theedoek of kaasdoek.
  • Druk het overtollige vocht eruit.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt, komkommerrasp, citroensap en uitgeperste knoflook.
  • Voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje dille.
  • Verwarm de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.
  • Leg een beetje witte koolsalade op een tapasschaaltje en leg hier een opengesneden pitabroodje tegenaan.
  • Zet er een tipje tzatziki bij.
  • Bak de gyrosreepjes in een koekenpan totdat ze lekker krokant zijn.
  • Schep de gebakken gyrosreepjes in de pitabroodjes en serveer met de witte koolsalade en tzatziki.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko of een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 6g

Carpaccio volgens ’t Zusje recept

Carpaccio volgens 't Zusje recept

Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Tapas, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië, Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de carpaccio:

  • 4 porties rundercarpaccio
  • Gemengde sla
  • Kruidendressing naar keuze en naar smaak
  • Balsamicodressing
  • Parmezaanse kaasvlokken
  • Pittenmix
  • Kervel

Voor de truffelmayonaise:

  • 100 gram mayonaise
  • 10 gram truffeltapenade
  • 10 ml truffelolie
  • 10 ml water

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de truffelmayonaise goed door elkaar in een mengkom.
  • Maak de gemengde sla aan met de kruidendressing.
  • Leg de porties carpaccio op tapasschaaltjes en trek een zigzagsgewijze streep van de truffelmayonaise over de carpaccio.
  • Herhaal dit met de balsamicodressing.
  • Bestrooi de carpaccio met Parmezaanse kaasvlokken en de pittenmix.
  • Leg in het midden van elke portie een handje aangemaakte salade en maak het geheel af met een takje kervel.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past uitstekend bij deze carpaccio.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Gevulde Appelcrêpes met Cointreau en Slagroom

Gevulde Appelcrêpes met Cointreau en Slagroom

Luchtige crêpes gevuld met warme appelmoes, geparfumeerd met Cointreau en geserveerd met een toefje slagroom – een perfecte afsluiting van een maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 kg appels geschild en in schijfjes gesneden
  • 130 g bloem
  • 150 g boter
  • 2 ½ dl melk
  • 3 eieren
  • 75 g suiker
  • 4 eetlepels Cointreau-likeur
  • Een snufje zout

Instructies

  • Smelt 25 g boter in een pan.
  • Maak een beslag van bloem, een snufje zout, melk, eieren en de gesmolten boter.
  • Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak dunne crêpes.
  • Houd ze warm.
  • Smelt de resterende boter in een andere pan.
  • Bak de appelschijfjes op laag vuur, al roerend, in ongeveer 20 minuten tot een dikke moes.
  • Voeg naar smaak suiker toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen, blijf roeren.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de Cointreau-likeur toe aan de appelmoes.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Vul de crêpes met de appelmoes, rol ze op of vouw ze en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  • Verwarm de gevulde crêpes ongeveer 5 minuten in de oven.
  • Optioneel: verwarm een beetje Cointreau in een kleine pan (zet de afzuigkap uit), steek het aan en schenk het voorzichtig over de crêpes voor een flambé-effect.
  • Serveer direct, eventueel met een toefje lobbig geklopte slagroom.

Notities

Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs voor een extra luxe dessertervaring.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een lichtzoete Riesling past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 8g | Vet: 18g | Zout: 0.4g | Sugar: 28g