Feestelijke IJstulband met Rum, Gedroogd Fruit en Chocoladesaus

Een elegante ijstulband met gedroogd fruit, amaretti en een rijke chocoladesaus, perfect voor feestelijke diners.
+ minimaal 1 nacht in de vriezer30 minuten
Recept categorieën: IJs, Nagerecht - Dessert
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Winter, Zomer
Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 10
calorieën: 310kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl rum
  • 100 g gedroogde abrikozen in stukjes
  • 100 g dadels ontpit, in stukjes
  • 200 g amaretti of bitterkoekjes
  • 2 eetlepels boter
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 4 eidooiers
  • 100 g suiker
  • ¾ liter slagroom
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 50 g geconfijte sinaasappelschilletjes

Voor de chocoladesaus:

  • 100 g cacao
  • 50 g suiker
  • ¼ liter water
  • liter slagroom

Instructies

Voor de ijstulband:

  • Verwarm de rum in een steelpan.
  • Laat de abrikozen en dadels 30 minuten in de warme rum weken.
  • Breek de helft van de koekjes grof en bak deze 5 minuten zachtjes in boter.
  • Laat afkoelen.
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water.
  • Klop de eidooiers met 100 g suiker en 3 eetlepels water au bain-marie in 8-10 minuten tot een dik, luchtig mengsel.
  • Los de uitgeknepen gelatine al roerende op in het warme dooiermengsel.
  • Laat dit mengsel afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en spatel deze door het afgekoelde dooiermengsel.
  • Meng de abrikozen, dadels, rum, gebroken koekjes, sinaasappelrasp en geconfijte sinaasappelschilletjes door het slagroommengsel.
  • Bekleed de tulbandvorm met plasticfolie, laat de folie 15 cm over de rand hangen.
  • Schep het mengsel in delen in de vorm, druk het telkens goed aan en strijk de bovenkant glad.
  • Druk de resterende koekjes bovenop het mengsel en vouw de folie eroverheen.
  • Zet de vorm minstens 1 nacht in de vriezer.

Voor de chocoladesaus:

  • Breng de cacao, suiker en water al roerend aan de kook in een steelpan.
  • Roer de slagroom erdoor en verwarm nog kort door, zonder te koken.

Serveren:

  • Keer de ijstulband op een grote schaal en verwijder de plasticfolie.
  • Serveer met warme chocoladesaus en geniet!

Notities

Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Pedro Ximénez sherry past perfect bij de rijke smaken van dit dessert.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 19g | Vet: 25g | Zout: 0.3mg | Sugar: 20g

Carpaccio van Ossehaas met Parmezaanse Kaas en Pijnboompitten

Geniet van een klassieke Italiaanse carpaccio met de rijke smaak van parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten, perfect voor een lichte maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Rundvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 4
calorieën: 320kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 dl olijfolie
  • 250 g ossehaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 100 g rucola raketkruid of waterkers
  • 2 eetlepels kappertjes potje
  • 125 g parmezaanse kaas

Instructies

  • Knoflookolie maken: Meng de fijngehakte knoflook met de olijfolie.
  • Ossehaas voorbereiden: Leg de ossehaas een paar minuten in de diepvries en snijd het vervolgens in heel dunne plakken.
  • Indien nodig, leg de plakken tussen plasticfolie en plet ze voorzichtig met een deegroller.
  • Opmaken: Bestrijk de borden met knoflookolie.
  • Schik de dunne plakken ossehaas op de borden.
  • Pijnboompitten roosteren: Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan.
  • Serveren: Schik de rucola in het midden van de ossehaas.
  • Garneer met de geroosterde pijnboompitten en kappertjes.
  • Schaaf de parmezaanse kaas er aan tafel over.

Notities

Wijnadvies
Een lichte, frisse Pinot Grigio of een Soave uit Italië zou perfect passen bij de delicate smaken van de carpaccio en de rijke parmezaanse kaas.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 27g | Vet: 24g | Zout: 350mg

Tongrolletjes met Hollandaisesaus en Limoengarnituur

Verfijnde tongrolletjes gevuld met zalmmousse, geserveerd met een rijke Hollandaisesaus en een frisse garnering van limoen en bieslook.
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Lente, Zomer
Porties: 4
calorieën: 290kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de zalmmousse:

  • 100 g zalmfilet
  • 1 ei
  • 1,5 dl slagroom
  • Zout en peper naar smaak

Voor de tongrolletjes:

Voor de Hollandaisesaus:

  • 200 g boter
  • 3 eidooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • Cayennepeper naar smaak

Instructies

Voorbereiden:

  • Zet een diepvries mengkom koud.
  • Pureer de zalmfilet en klop het ei erdoor.
  • Voeg de slagroom, zout en peper toe en meng goed.
  • Zet de zalmmousse in de koelkast om op te stijven.

Tongrolletjes maken:

  • Sla de tongfilets voorzichtig tussen plasticfolie platter.
  • Smeer een dunne laag zalmmousse over de filets en rol ze vanaf de dunne kant losjes op.
  • Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker en bewaar afgedekt in de koelkast.

Koken:

  • Breng de visbouillon, witte wijn en sjalot aan de kook.
  • Zet het vuur laag en plaats de tongrolletjes rechtop in de bouillon.
  • Dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten zachtjes gaar worden.

Hollandaisesaus maken:

  • Smelt de boter in de oven op 100°C.
  • Schep het melkachtige gedeelte uit de gesmolten boter.
  • Houd de gesmolten boter au bain-marie vloeibaar.
  • Klop de eidooiers au bain-marie tot een dikke massa.
  • Voeg water, citroensap en cayennepeper toe en blijf kloppen totdat het mengsel bleker en romiger wordt.
  • Voeg al kloppend in een dun straaltje de gesmolten boter toe.
  • De saus is klaar als hij op de achterkant van een lepel blijft hangen.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Afwerken:

  • Snijd de tongrolletjes doormidden en verdeel ze over de borden.
  • Schep de lauwwarme Hollandaisesaus eromheen.
  • Serveer met broccoli- en wortelpuree, en garneer met verse bieslook en schijfjes limoen.

Notities

Wijnadvies
Serveer bij deze verfijnde visrolletjes een frisse Sauvignon Blanc of een elegante Chardonnay, die de romige Hollandaisesaus perfect aanvult.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 22g | Vet: 20g | Zout: 800mg | Sugar: 2g

IJstulband met Rum, Abrikozen en Sinaasappel

Een heerlijke, feestelijke ijstulband met rum, abrikozen en sinaasappel, perfect voor een luxe nagerecht tijdens de feestdagen.
Bereidingstijd30 minuten
in de vriezer1 dag
Recept categorieën: IJs, Nagerecht - Dessert
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Herfst, Winter
Porties: 10
calorieën: 320kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • Hoge tulbandvorm (inhoud 2 liter)
  • plasticfolie

Ingrediënten

  • Voor de ijstulband:
  • 1 dl rum
  • 100 g gedroogde abrikozen in stukjes
  • 100 g dadels ontpit, in stukjes
  • 200 g amaretti of bitterkoekjes
  • 2 eetlepels boter
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 4 eidooiers
  • 100 g suiker
  • ¾ liter slagroom
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 50 g geconfijte sinaasappelschilletjes
  • Voor de chocoladesaus optioneel:
  • 100 g cacao
  • 50 g suiker
  • ¼ liter water
  • liter slagroom
  • Instructies
  • Verwarm de rum en laat de abrikozen en dadels 30 minuten in de rum weken.
  • Breek de helft van de koekjes grof en bak ze in boter 5 minuten zachtjes. Laat ze afkoelen.
  • Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  • Klop de dooiers met suiker en 3 eetlepels water au bain-marie in 8-10 minuten tot een dikke massa. Los de gelatine al roerend op in het mengsel. Laat het mengsel afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en meng dit voorzichtig door het dooiermengsel.
  • Voeg de abrikozen dadels, rum, gebroken koekjes, sinaasappelrasp en geconfijte sinaasappelschilletjes toe.
  • Bekleed de tulbandvorm met plasticfolie laat 15 cm folie over de rand hangen. Doe het mengsel in delen in de vorm en druk regelmatig aan. Strijk de bovenkant glad.
  • Druk hele koekjes in de bovenkant. Vouw de folie erover en zet de tulband minimaal 1 nacht in de diepvriezer.
  • Voor het serveren keer de vorm op een grote schaal om.

Notities

Wijnadvies
Bij dit rijke, zoete nagerecht past een volle Muscat of een lichte Port, die de romigheid van het ijs en de zoetheid van de vruchten aanvult.
Lekker er bij chocoladesaus

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 18g | Zout: 50mg | Sugar: 25g

Basisrecept Harde Wener Deeg

Een veelzijdig en stevig deeg dat perfect is voor het maken van diverse gebakjes en koekjes. Dit Harde Wener deeg biedt een stevige, maar smaakvolle basis voor jouw bakcreaties.
(inclusief rusttijd)2 uur 15 minuten
Recept categorieën: Basisrecept, Gebak, Koek
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 750 g deeg
calorieën: 400kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g zachte roomboter
  • 140 g suiker
  • 2 eieren
  • Geraspte schil van 2 citroenen
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 500 g bloem gezeefd
  • Snufje zout

Instructies

  • Meng de zachte roomboter en suiker met een mixer tot een romig geheel.
  • Voeg met de hand de eieren en de geraspte schil van citroenen en sinaasappel toe en meng goed door.
  • Voeg vervolgens de gezeefde bloem en een snufje zout toe.
  • Werk het deeg met de hand goed door.
  • Het deeg kan in het begin stug en onsamenhangend lijken, maar door stevig te kneden ontstaat een soepel deeg.
  • Voeg indien nodig extra boter toe.
  • Kneed het deeg totdat het soepel en samenhangend is.
  • Vorm het deeg tot een bal.
  • Verpak de deegbal in plasticfolie en laat het 2 uur rusten in de koelkast.
  • Het deeg kan ook tot 1 dag van tevoren worden bereid of ingevroren voor later gebruik.

Notities

Wijnadvies:

Hoewel het deeg zelf geen wijnsuggestie nodig heeft, kun je de gebakjes die je met dit deeg maakt, combineren met een dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato voor een zoete touch.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.5mg | Sugar: 25g

Spicy Crispy Rice Sushi met Tonijn

Geniet van deze heerlijke Spicy Crispy Rice Sushi met Tonijn. Knapperige rijst gecombineerd met een pittige tonijntopping maakt dit gerecht een geweldige keuze voor een verrassend voorgerecht of borrelhapje.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Sushi, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Japan
Porties: 4
calorieën: 230kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g tonijn
  • 2 uien
  • 1 tl suiker
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl hot chilisaus
  • 4 kopjes gekookte rijst
  • 3 el rijstazijn
  • Olie in spray

Instructies

  • Meng de gekookte rijst met rijstazijn en suiker om sushi-rijst te maken.
  • Snijd de tonijn in kleine stukjes.
  • Maak de pikante tonijntopping door de tonijn te mengen met sojasaus en chilisaus.
  • Plaats de sushi-rijst op plasticfolie en een bamboematje.
  • Rol de rijst strak in een lange strip, zorg ervoor dat de rijst goed is aangedrukt.
  • Snijd de rijstrol met een nat mes in plakjes.
  • Spray de plakjes licht in met olie en plaats ze met natte vingers in de Airfryer.
  • Bak de rijstplakjes 13 minuten op 200°C totdat ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Serveer de crispy rice met de pikante tonijntopping bovenop.

Notities

 

Wijnadvies:

Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Sake voor een authentieke ervaring.

Nutrition

Serving: 1portie | Calories: 230kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 12g | Vet: 5g | Zout: 1.2mg | Sugar: 3g

Citroen Merengue Taart met Spinsuiker

Deze Citroen Merengue Taart is een verfijnd dessert dat je gasten zal imponeren. De knapperige taartbodem, romige citroencrème en luchtige merengue vormen samen een perfecte balans van smaken. De afwerking met spinsuiker en Kaapse kruisbessen zorgt voor een prachtige presentatie. Een klassiek dessert met een moderne twist, gemaakt in de airfryer!
(inclusief rust- en koelperiode)3 uur
Recept categorieën: Airfryer, Fruit, Gebak, Nagerecht - Dessert, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Veganistisch
Porties: 8
calorieën: 450kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 125 g boter
  • 250 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 30 g poedersuiker
  • 65 g suiker
  • 1 ei
  • 1 mespunt zout
  • 1 vanillestokje

Voor de citroencrème:

  • 100 ml citroensap
  • 2 eieren
  • 3 eidooiers
  • 300 g bloemsuiker
  • 300 g boter
  • Geraspte schil van 2 citroenen

Voor de merengue:

  • 160 g bloemsuiker
  • 200 ml eiwit ongeveer 8 eiwitten
  • 200 g suiker
  • Azijn een paar druppels

Ter decoratie:

  • Citroen
  • Kaapse kruisbes
  • Spinsuiker
  • Gele kleurstof

Instructies

De Bodem:

  • Meng de boter, suiker, en amandelpoeder in een kom.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
  • Voeg deze samen met het ei, zout, bloem, en poedersuiker toe aan het mengsel.
  • Meng tot een homogene massa.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ongeveer een halve centimeter dik.
  • Vet een vlaaivorm in en leg het deeg erin.
  • Druk goed aan en prik gaatjes in de bodem.
  • Bak de taartbodem blind af in de airfryer op 160 graden gedurende 30 minuten.

De Citroencrème:

  • Smelt de boter op matig vuur en voeg het citroensap en de geraspte citroenschil toe.
  • Voeg de bloemsuiker toe, roer goed door en laat kort opkoken.
  • Klop de eieren en eidooiers los.
  • Haal de pan van het vuur en meng het eiermengsel erdoor.
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren tot de crème dikker wordt.
  • Zeef de crème door een fijne zeef en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

De Merengue:

  • Ontvet de mengkom met een paar druppels azijn op keukenpapier.
  • Klop het eiwit stijf en voeg langzaam de suiker toe.
  • Zeef de bloemsuiker over het eiwit en klop nogmaals door.
  • Doe de merengue in een spuitzak.

Samenstellen en Decoreren:

  • Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.
  • Vul de bodem met de citroencrème en strijk glad.
  • Spuit de merengue op de taart en brand de bovenkant voorzichtig bruin met een kleine brander.
  • Smelt wat suiker in een pan en voeg een druppel gele kleurstof toe.
  • Trek spinsuikerdraden en werk de taart af met Kaapse kruisbessen en schijfjes citroen.

Notities

Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 5g | Vet: 24g | Zout: 0.2mg | Sugar: 40g

Mexicaanse Kerstbroodjes

Recept categorieën: Broodjes
Land van herkomst: Mexico
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

  • plasticfolie

Ingrediënten

Voor de broodjes:

  • 450 gr bloem
  • 20 gr suiker
  • 15 gr verse gist of gedroogde gist
  • 250 ml lauw water
  • Mespuntje zout

Voor de vulling:

  • 400 gr sardientjes in olie
  • 5 chorizo's
  • 1 ui
  • 1 blik serrano-chili's
  • 1 bosje oregano

Extra:

  • Serrano-pepers verkrijgbaar in blik
  • Boter voor het invetten van het bakblik

Instructies

Het bereiden van het deeg:

  • Los de gist op in lauw water in een mengkom.
  • Voeg bloem, zout en suiker toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
  • Laat het deeg afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats twee uur rijzen, totdat het verdubbeld is.
  • Bestrooi een werkblad met bloem, leg het deeg erop en maak er een rol van.
  • Verdeel de rol met een scherp mes in 10 plakken.
  • Vorm 10 bolletjes en maak boven in elk bolletje met een mes 3 evenwijdige inkepingen.
  • Leg de bolletjes op een met boter ingesmeerd bakblik, dek ze af met plasticfolie en laat ze nog een half uur rijzen.

Het bakken van de broodjes:

  • Verwarm de oven voor op 240°C.
  • Plaats een hittebestendige schaal met water onder in de oven om stoom te produceren.
  • Bak de broodjes 12 minuten.
  • Bestrijk ze direct nadat ze uit de oven zijn gehaald met een vochtig kwastje voor een mooie glans.

Het bereiden van de vulling:

  • Ontdoe de chorizo's van het vel en bak ze op een laag vuur tot ze gaar zijn zonder bruin te worden.
  • Laat de sardientjes uitlekken en verwijder graten, vinnen en staartjes.
  • Meng de sardientjes met de afgekoelde chorizo.
  • Snijd reepjes van de pepers, snipper de ui en hak de oregano fijn.
  • Roer alles door elkaar.

Het vullen van de broodjes:

  • Snijd de broodjes doormidden, hol de helften uit en vul ze met het sardine-chorizo mengsel.
  • Wikkel de broodjes in een doek en laat ze een nacht in de koelkast staan zodat de smaken
  • zich kunnen mengen.

Het afbakken:

  • Verwarm de oven voor op 190°C en bak de broodjes nog 5 minuten.

Notities

(Optioneel) De broodjes kunnen ook in de diepvries worden bewaard.
Laat ze dan eerst ontdooien voordat ze worden afgebakken.
Geniet van deze heerlijke Mexicaanse kerstbroodjes met een smaakvolle vulling!

Ricotta Gevulde Kipfilet omwikkeld met Parmaham

inclusief marineren2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Varkensvlees
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote kipfilets 170-200 gram elk
  • 8 blaadjes salie
  • 5 flinke eetlepels ricotta
  • 8 plakjes Parmaham
  • eetlepel olijfolie
  • 1 handvol takjes tijm

Instructies

  • Snijd elke kipfilet aan één kant diep in zonder helemaal door het vlees heen te snijden.
  • Vouw de kipfilets open als een boek.
  • Hak 4 blaadjes salie fijn en meng ze met de ricotta.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Leg twee plakjes Parmaham iets overlappend op een snijplank.
  • Plaats een blaadje salie in het midden en leg daarop een opengesneden kipfilet.
  • Schep een kwart van het ricotta-mengsel in het midden van de kip.
  • Vouw het vlees weer dubbel over de vulling heen.
  • Wikkel de gevulde kipfilets in de plakjes Parmaham en vervolgens in plasticfolie.
  • Herhaal dit voor de overige kipfilets.
  • Laat de ingepakte kipfilets 1 tot 2 uur stevig worden in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en verwarm een braadslee voor.
  • Verhit de olijfolie in een hete, zware koekenpan.
  • Bak de kipfilets, indien nodig in porties, aan beide zijden gedurende 2 minuten bruin.
  • Leg een paar takjes tijm op elke kipfilet en plaats ze in de hete braadslee.
  • Bak ze, afhankelijk van de grootte, 12 tot 15 minuten in de oven tot het vlees stevig aanvoelt als er zachtjes op wordt gedrukt.
  • Dek de kipfilets af met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten op een warme plaats.
  • Snijd de gevulde kipfilets diagonaal in plakken en serveer op vier warme borden.

Notities

Lekker met gestoomde groenten en aardappelpuree of gekruide couscous.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir vormt een mooie aanvulling op de smaken van de kip, ricotta en Parmaham.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 40g | Vet: 20g | Zout: 2.5mg

Tongrolletjes met Zalmmousse en Hollandaisesaus

Delicate tongrolletjes gevuld met romige zalmmousse en omhuld met een rijke Hollandaisesaus. Een verfijnd gerecht dat indruk maakt!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Saus, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Alle Jaargetijden
Dieët: Pescatarian
Feestdagen etc: Kerst, Valentijnsdag
Porties: 4
calorieën: 380kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de zalmmousse:

  • 100 g zalmfilet
  • 1 ei
  • 1,5 dl slagroom
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Voor de tongrolletjes:
  • 8 tongfilets
  • 1 dl visbouillon van tablet
  • 1 dl witte wijn
  • 1 sjalotje fijngehakt

Voor de Hollandaisesaus:

  • 200 g geklaarde boter
  • 3 eidooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel water
  • Snufje cayennepeper
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Extra:

  • Broccoli- en wortelpuree voor serveren
  • Bieslook voor garnering
  • Schijfjes limoen voor garnering

Instructies

  • Zet een diepvriesmengkom in de koelkast.
  • Pureer de zalmfilet en klop het ei erdoor tot een glad mengsel.
  • Doe dit in de koude mengkom.
  • Klop de slagroom met zout en peper door het mengsel en zet in de koelkast.
  • Leg de tongfilets tussen plasticfolie en sla ze voorzichtig platter met een nat pannenkoekmes.
  • Strijk de zalmmousse over de tongfilets uit, rol ze losjes op en zet ze vast met cocktailprikkers.
  • Dek af en zet in de koelkast.

Bereiding:

  • Breng de visbouillon samen met de witte wijn en het sjalotje aan de kook.
  • Zet het vuur laag, zet de tongrolletjes rechtop in de bouillon en dek af met aluminiumfolie.
  • Laat de rolletjes in 20 minuten gaar worden.

Voor de Hollandaisesaus:

  • Smelt de boter en schep de melkbestanddelen eraf om geklaarde boter te maken.
  • Houd de boter au bain-marie vloeibaar.
  • Klop de eidooiers au bain-marie dik en luchtig.
  • Voeg 1 eetlepel water, citroensap en cayennepeper toe en klop tot een bleke crème.
  • Voeg al kloppende de vloeibare boter toe in een dun straaltje tot de saus dik is.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Afwerking:

  • Snijd de tongrolletjes doormidden en verdeel ze over borden.
  • Schep de lauwwarme Hollandaisesaus rondom de rolletjes.
  • Serveer met broccoli- en wortelpuree en garneer met bieslook en schijfjes limoen.

Notities

Serveer met broccoli- en wortelpuree en garneer met bieslook en schijfjes limoen.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Chablis of een Pouilly-Fumé past perfect bij de verfijnde smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 28g | Vet: 28g | Zout: 1.5mg | Sugar: 1g