Maizenakoekjes met Chocolade en Kleurige Suikerballetjes

Maizenakoekjes met Chocolade en Kleurige Suikerballetjes

Heerlijke maizenakoekjes met een chocolade-coating en kleurrijke suikerballetjes. Perfect voor een feestelijke traktatie of een gezellige borrel!
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Gebak, Koek, Noten, Taart
Land van herkomst: Marokko
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Flessendopje (of ander uitstekershulpmiddel)
  • plasticfolie
  • Smeltpan voor au-bain-marie

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 125 gram maizena
  • 100 gram meel kan iets meer of minder zijn
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 repen witte/bruine chocolade
  • 70 gram boter zacht
  • 70 gram suiker
  • Een halve theelepel bakpoeder
  • Enkele druppels kleurstof naar keuze
  • Zilveren of gekleurde suikerballetjes
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Meng de boter, het ei, de suiker en de vanillesuiker goed door elkaar.
  • Voeg de maizena toe en meng alles goed.
  • Meng het bakpoeder met het meel en voeg het stap voor stap toe aan het mengsel.
  • Blijf meel toevoegen totdat je een zacht, soepel deeg hebt dat niet meer aan de handen plakt.
  • Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
  • Voeg kleurstof naar keuze toe aan één deel en kneed het goed door.
  • Bestuif het werkblad met meel en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik.
  • Steek met een flessendopje rondjes uit het deeg.
  • Leg de rondjes voorzichtig op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 10 minuten, totdat de onderkant lichtbruin is.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen.
  • Meng de jam in een bord en roer door.
  • Zoek een gekleurd en een wit koekje van gelijke grootte en breng een beetje jam aan op één koekje.
  • Druk het andere koekje voorzichtig bovenop.
  • Smelt de chocolade met de zonnebloemolie au-bain-marie.
  • Dompel elk dubbel koekje in de gesmolten chocolade.
  • Haal het koekje voorzichtig uit de chocolade met een vork en laat het even afdruipen.
  • Zet het koekje op een stuk plasticfolie en decoreer met een suikerballetje.
  • Laat de chocolade hard worden voordat je de koekjes serveert.

Notities

Serveertip:
Serveer de koekjes op een mooi bord met een kopje thee of als feestelijke traktatie op een verjaardag.
Wijnadvies:
Bij dit zoete koekje past een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 2g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 15g

Appelnotentaartjes met Amandelen

Appelnotentaartjes met Amandelen

Deze appelnotentaartjes met een vleugje kaneel en een knapperige amandelcrust zijn de perfecte zoetigheid voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Gebak, Koek, Noten, Taart
Land van herkomst: Marokko
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Bakkerijvormpjes
  • keukenpapier
  • plasticfolie
  • Theeglas
  • vork

Ingrediënten

  • 100 gram rozijntjes
  • 150 gram bloem
  • 1 eetlepel koud water
  • 1 mespunt zout
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 geklutste eieren
  • 200 gram gehakte amandelen
  • 4 appels
  • 4 eetlepels suiker
  • 4 halve walnoten
  • 75 gram boter op kamertemperatuur
  • 75 gram suiker

Instructies

  • Laat de rozijntjes 15 minuten wellen in lauw water.
  • Meng de boter, suiker, zout en het ei goed door elkaar.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en koud water toe en meng goed.
  • Maak een bal van het deeg en wikkel deze in plasticfolie.
  • Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
  • Was en schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Haal de rozijntjes uit het water, dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng de rozijntjes, suiker, kaneel, citroensap en amandelen door de appelstukjes.
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm.
  • Steek rondjes uit het deeg met een theeglas.
  • Vet de bakplaat in met boter en leg de deegrondjes in de bakvormpjes.
  • Prik gaatjes in elk rondje met een vork.
  • Vul de vormpjes met de appel-notenvulling en druk de vulling voorzichtig aan.
  • Bestrijk de vulling met geklutst ei.
  • Druk een halve walnoot of bestrooi met amandelen op elk taartje en bestrijk opnieuw met ei.
  • Bak de taartjes 30 minuten in de voorverwarmde oven op 150°C totdat ze mooi bruin zijn.
  • Laat de taartjes afkoelen voor het serveren.

Notities

Serveertip:

Serveer de taartjes met een kopje thee voor een gezellige en zoete afsluiting van de middag.
Wijnadvies:


Een frisse witte wijn of een lichte rosé past perfect bij de zoetheid van de appelnotentaartjes.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g

Dubbele Boterkoekjes met Vulling

Dubbele Boterkoekjes met Vulling

Maak verrukkelijke dubbele boterkoekjes met een romige vulling. Lekker met frambozenjam, roomkaas en een vleugje vanille.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Koek, Noten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram boter
  • 150 gram zeer fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • theelepel vanille-essence
  • 3 eetlepels verse roomkaas
  • 4 eetlepels frambozenjam
  • 75 gram poedersuiker gezeefd
  • 300 gram bloem
  • mespunt zout

Instructies

  • Klop de boter op 25 gram na met de suiker en vanille tot een romige, maar niet luchtige massa.
  • Klop het ei erdoor.
  • Voeg zout en bloem toe en meng alles tot een glad deeg.
  • Vorm er een platte, ronde bal van en leg hem verpakt in plasticfolie 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor tot 175ºC/gasstand 2-3.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een 3 mm dikke lap en steek er 35 rondjes van 5 cm doorsnee uit.
  • Leg ze met steeds 2½ cm tussenruimte op een bakplaat met een antiaanbaklaag.
  • Bak de 12 tot 15 minuten.
  • Laat ze op een rooster afkoelen.
  • Klop de overgebleven boter met de poedersuiker tot een bleke, romige massa.
  • Roer de verse roomkaas erdoor.
  • Besmeer de helft van de koekjes met jam en de andere helft met het roomkaasmengsel.
  • Druk er steeds twee tegen elkaar en bestuif ze met poedersuiker.
  • Bewaar ze maximaal 7 dagen in een goed gesloten trommel.

Notities

Serveertip:
Voor variaties, probeer de sinaasappelversie met een beetje geraspte sinaasappelschil of de variant met ahornsiroop en pecannoten voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.

Bretonse Koekjes

Bretonse Koekjes

Maak deze klassieke Bretonse koekjes met een heerlijk boterige smaak. Ze zijn makkelijk te maken en perfect voor een zoete traktatie!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 40
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g suiker
  • 2 eetlepels melk
  • 250 g bloem
  • 60 g gezouten boter in stukjes
  • ½ zakje bakpoeder
  • 1 ei

Instructies

  • Roer in een grote kom de bloem, de suiker en het bakpoeder door elkaar.
  • Voeg de in stukjes gesneden boter, het ei en de melk toe.
  • Kneed alle ingrediënten met je handen tot een glad en stevig deeg (het mag niet aan je handen vastplakken).
  • Maak een bal van het deeg, wikkel deze in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik en steek er koekjes uit met een steekvormpje.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk ze met wat in melk opgelost eigeel.
  • Maak met een vork strepen op de koekjes.
  • Zet 10 à 15 minuten in de oven tot de koekjes licht goudbruin geworden zijn.

Notities

Serveertip:
Serveer de koekjes bij een kopje thee of als lekkernij bij de koffie.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte, frisse witte wijn of een glas bruiswater.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 7g | Zout: 0.1g | Sugar: 8g

Biefstuk Stroganoff met Romige Pasta

Biefstuk Stroganoff met Romige Pasta

Een klassiek gerecht met malse biefstukreepjes in een romige stroganoffsaus, geserveerd met perfect gekookte pasta.
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Rusland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 680kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 0,6 dl rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 dl room
  • 30 g bloem gemengd met zout en peper
  • 300 g champignons in dikke plakken
  • 380 g fettuccine of tagliatelle
  • 40 g boter
  • 60 g boter
  • 600 g rib eye steak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Wikkel de rib eye steaks in plasticfolie en sla ze plat met een deegroller of vleeshamer tot ze half zo dik zijn.
  • Snijd de steaks in repen van 1 centimeter breed.
  • Doe de reepjes in een plastic zakje met bloem, zout en peper, en schud tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Kook de pasta al dente in een grote pan met licht gezouten water.
  • Smelt 40 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2 minuten.
  • Bak het vlees in porties, elk 5 minuten, tot het egaal bruin is.
  • Haal het vlees uit de pan en houd warm.
  • Verhit de resterende boter in de pan en bak de champignons 2-3 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de tomatenpuree en rode wijn toe en roer goed door.
  • Laat 2 minuten inkoken tot de saus dikker wordt.
  • Voeg het vlees weer toe aan de pan en giet de room erbij.
  • Draai het vuur laag en laat 1 minuut sudderen tot de saus is ingedikt.
  • Serveer de biefstuk Stroganoff met de gekookte pasta.

Notities

Serveertip:
Garneer met verse peterselie en serveer met knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Shiraz of een Merlot past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 680kcal | koolhydraten: 58g | Protein: 42g | Vet: 32g | Zout: 1.9g | Sugar: 4g

Feestelijke IJstulband met Rum, Gedroogd Fruit en Chocoladesaus

Feestelijke IJstulband met Rum, Gedroogd Fruit en Chocoladesaus

Een elegante ijstulband met gedroogd fruit, amaretti en een rijke chocoladesaus, perfect voor feestelijke diners.
+ minimaal 1 nacht in de vriezer30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Winter, Zomer
Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 10
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl rum
  • 100 g gedroogde abrikozen in stukjes
  • 100 g dadels ontpit, in stukjes
  • 200 g amaretti of bitterkoekjes
  • 2 eetlepels boter
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 4 eidooiers
  • 100 g suiker
  • ¾ liter slagroom
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 50 g geconfijte sinaasappelschilletjes

Voor de chocoladesaus:

  • 100 g cacao
  • 50 g suiker
  • ¼ liter water
  • liter slagroom

Instructies

Voor de ijstulband:

  • Verwarm de rum in een steelpan.
  • Laat de abrikozen en dadels 30 minuten in de warme rum weken.
  • Breek de helft van de koekjes grof en bak deze 5 minuten zachtjes in boter.
  • Laat afkoelen.
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water.
  • Klop de eidooiers met 100 g suiker en 3 eetlepels water au bain-marie in 8-10 minuten tot een dik, luchtig mengsel.
  • Los de uitgeknepen gelatine al roerende op in het warme dooiermengsel.
  • Laat dit mengsel afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en spatel deze door het afgekoelde dooiermengsel.
  • Meng de abrikozen, dadels, rum, gebroken koekjes, sinaasappelrasp en geconfijte sinaasappelschilletjes door het slagroommengsel.
  • Bekleed de tulbandvorm met plasticfolie, laat de folie 15 cm over de rand hangen.
  • Schep het mengsel in delen in de vorm, druk het telkens goed aan en strijk de bovenkant glad.
  • Druk de resterende koekjes bovenop het mengsel en vouw de folie eroverheen.
  • Zet de vorm minstens 1 nacht in de vriezer.

Voor de chocoladesaus:

  • Breng de cacao, suiker en water al roerend aan de kook in een steelpan.
  • Roer de slagroom erdoor en verwarm nog kort door, zonder te koken.

Serveren:

  • Keer de ijstulband op een grote schaal en verwijder de plasticfolie.
  • Serveer met warme chocoladesaus en geniet!

Notities

Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Pedro Ximénez sherry past perfect bij de rijke smaken van dit dessert.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 19g | Vet: 25g | Zout: 0.3g | Sugar: 20g

Carpaccio van Ossehaas met Parmezaanse Kaas en Pijnboompitten

Carpaccio van Ossehaas met Parmezaanse Kaas en Pijnboompitten

Geniet van een klassieke Italiaanse carpaccio met de rijke smaak van parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten, perfect voor een lichte maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Rundvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 dl olijfolie
  • 250 g ossehaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 100 g rucola raketkruid of waterkers
  • 2 eetlepels kappertjes potje
  • 125 g parmezaanse kaas

Instructies

  • Knoflookolie maken: Meng de fijngehakte knoflook met de olijfolie.
  • Ossehaas voorbereiden: Leg de ossehaas een paar minuten in de diepvries en snijd het vervolgens in heel dunne plakken.
  • Indien nodig, leg de plakken tussen plasticfolie en plet ze voorzichtig met een deegroller.
  • Opmaken: Bestrijk de borden met knoflookolie.
  • Schik de dunne plakken ossehaas op de borden.
  • Pijnboompitten roosteren: Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan.
  • Serveren: Schik de rucola in het midden van de ossehaas.
  • Garneer met de geroosterde pijnboompitten en kappertjes.
  • Schaaf de parmezaanse kaas er aan tafel over.

Notities

Wijnadvies
Een lichte, frisse Pinot Grigio of een Soave uit Italië zou perfect passen bij de delicate smaken van de carpaccio en de rijke parmezaanse kaas.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 27g | Vet: 24g | Zout: 350g | Sugar: 0g

Tongrolletjes met Hollandaisesaus en Limoengarnituur

Tongrolletjes met Hollandaisesaus en Limoengarnituur

Verfijnde tongrolletjes gevuld met zalmmousse, geserveerd met een rijke Hollandaisesaus en een frisse garnering van limoen en bieslook.
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de zalmmousse:

  • 100 g zalmfilet
  • 1 ei
  • 1,5 dl slagroom
  • Zout en peper naar smaak

Voor de tongrolletjes:

Voor de Hollandaisesaus:

  • 200 g boter
  • 3 eidooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • Cayennepeper naar smaak

Instructies

Voorbereiden:

  • Zet een diepvries mengkom koud.
  • Pureer de zalmfilet en klop het ei erdoor.
  • Voeg de slagroom, zout en peper toe en meng goed.
  • Zet de zalmmousse in de koelkast om op te stijven.

Tongrolletjes maken:

  • Sla de tongfilets voorzichtig tussen plasticfolie platter.
  • Smeer een dunne laag zalmmousse over de filets en rol ze vanaf de dunne kant losjes op.
  • Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker en bewaar afgedekt in de koelkast.

Koken:

  • Breng de visbouillon, witte wijn en sjalot aan de kook.
  • Zet het vuur laag en plaats de tongrolletjes rechtop in de bouillon.
  • Dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten zachtjes gaar worden.

Hollandaisesaus maken:

  • Smelt de boter in de oven op 100°C.
  • Schep het melkachtige gedeelte uit de gesmolten boter.
  • Houd de gesmolten boter au bain-marie vloeibaar.
  • Klop de eidooiers au bain-marie tot een dikke massa.
  • Voeg water, citroensap en cayennepeper toe en blijf kloppen totdat het mengsel bleker en romiger wordt.
  • Voeg al kloppend in een dun straaltje de gesmolten boter toe.
  • De saus is klaar als hij op de achterkant van een lepel blijft hangen.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Afwerken:

  • Snijd de tongrolletjes doormidden en verdeel ze over de borden.
  • Schep de lauwwarme Hollandaisesaus eromheen.
  • Serveer met broccoli- en wortelpuree, en garneer met verse bieslook en schijfjes limoen.

Notities

Wijnadvies
Serveer bij deze verfijnde visrolletjes een frisse Sauvignon Blanc of een elegante Chardonnay, die de romige Hollandaisesaus perfect aanvult.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 22g | Vet: 20g | Zout: 800g | Sugar: 2g

IJstulband met Rum, Abrikozen en Sinaasappel

IJstulband met Rum, Abrikozen en Sinaasappel

Een heerlijke, feestelijke ijstulband met rum, abrikozen en sinaasappel, perfect voor een luxe nagerecht tijdens de feestdagen.
Bereidingstijd30 minuten
in de vriezer1 dag
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 10
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Hoge tulbandvorm (inhoud 2 liter)
  • plasticfolie

Ingrediënten

  • Voor de ijstulband:
  • 1 dl rum
  • 100 g gedroogde abrikozen in stukjes
  • 100 g dadels ontpit, in stukjes
  • 200 g amaretti of bitterkoekjes
  • 2 eetlepels boter
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 4 eidooiers
  • 100 g suiker
  • ¾ liter slagroom
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 50 g geconfijte sinaasappelschilletjes
  • Voor de chocoladesaus optioneel:
  • 100 g cacao
  • 50 g suiker
  • ¼ liter water
  • liter slagroom
  • Instructies
  • Verwarm de rum en laat de abrikozen en dadels 30 minuten in de rum weken.
  • Breek de helft van de koekjes grof en bak ze in boter 5 minuten zachtjes. Laat ze afkoelen.
  • Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  • Klop de dooiers met suiker en 3 eetlepels water au bain-marie in 8-10 minuten tot een dikke massa. Los de gelatine al roerend op in het mengsel. Laat het mengsel afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en meng dit voorzichtig door het dooiermengsel.
  • Voeg de abrikozen dadels, rum, gebroken koekjes, sinaasappelrasp en geconfijte sinaasappelschilletjes toe.
  • Bekleed de tulbandvorm met plasticfolie laat 15 cm folie over de rand hangen. Doe het mengsel in delen in de vorm en druk regelmatig aan. Strijk de bovenkant glad.
  • Druk hele koekjes in de bovenkant. Vouw de folie erover en zet de tulband minimaal 1 nacht in de diepvriezer.
  • Voor het serveren keer de vorm op een grote schaal om.

Notities

Wijnadvies
Bij dit rijke, zoete nagerecht past een volle Muscat of een lichte Port, die de romigheid van het ijs en de zoetheid van de vruchten aanvult.
Lekker er bij chocoladesaus

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 18g | Zout: 50g | Sugar: 25g

Basisrecept Harde Wener Deeg

Basisrecept Harde Wener Deeg

Een veelzijdig en stevig deeg dat perfect is voor het maken van diverse gebakjes en koekjes. Dit Harde Wener deeg biedt een stevige, maar smaakvolle basis voor jouw bakcreaties.
(inclusief rusttijd)2 uur 15 minuten
Recept categorieën: Basisrecept, Gebak, Koek
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 750 g deeg
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g zachte roomboter
  • 140 g suiker
  • 2 eieren
  • Geraspte schil van 2 citroenen
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 500 g bloem gezeefd
  • Snufje zout

Instructies

  • Meng de zachte roomboter en suiker met een mixer tot een romig geheel.
  • Voeg met de hand de eieren en de geraspte schil van citroenen en sinaasappel toe en meng goed door.
  • Voeg vervolgens de gezeefde bloem en een snufje zout toe.
  • Werk het deeg met de hand goed door.
  • Het deeg kan in het begin stug en onsamenhangend lijken, maar door stevig te kneden ontstaat een soepel deeg.
  • Voeg indien nodig extra boter toe.
  • Kneed het deeg totdat het soepel en samenhangend is.
  • Vorm het deeg tot een bal.
  • Verpak de deegbal in plasticfolie en laat het 2 uur rusten in de koelkast.
  • Het deeg kan ook tot 1 dag van tevoren worden bereid of ingevroren voor later gebruik.

Notities

Wijnadvies:

Hoewel het deeg zelf geen wijnsuggestie nodig heeft, kun je de gebakjes die je met dit deeg maakt, combineren met een dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato voor een zoete touch.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g