Sesamkorst Kipfilet met Paksoi en Mienestjes

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Azië
Porties: 1 personen
calorieën: 680kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

  • Kleine koekenpan
  • Kleine pan
  • Bord

Ingrediënten

  • 1 kleine kipfilet ca. 125 g
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 3 nestjes mihoen pak à 500 g
  • 1 struikje paksoi in repen gesneden
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel azijn

Instructies

  • Bestrooi de kipfilet met zout en peper.
  • Haal de kipfilet door het losgeklopte ei en druk beide kanten vervolgens in het sesamzaad.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een kleine koekenpan en bak de kipfilet aan beide kanten in 10-12 minuten gaar op laag vuur.
  • Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking in ruim water gedurende 10 minuten.
  • Giet af en laat uitlekken in een zeef.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de paksoi gedurende 1 minuut.
  • Voeg de ketjap, azijn en 3 eetlepels water toe aan de paksoi en verwarm het geheel nog 3 minuten zachtjes.
  • Schep de gekookte mihoen op een bord en leg de paksoi er bovenop.
  • Serveer de kipfilet ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Een Nouaison Syrah Vin de Pays d'Oc, met zijn volle en kruidige karakter, past goed bij dit Aziatisch geïnspireerde gerecht.

Nutrition

Calories: 680kcal | koolhydraten: 74g | Protein: 41g | Vet: 26g | Zout: 3mg | Sugar: 5g

Romige Kruiden Gehaktballetjes

Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 498kcal
Auteur: nogcheken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • 6 eetlepels paneermeel
  • Zout
  • Peper
  • 50 gram boter
  • 1 zakje rundvleesjus 18 gram
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 eetlepels bieslook fijngehakt

Instructies

  • Meng het gehakt in een kom met mosterd, ei en 3 eetlepels paneermeel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm met vochtige handen gehaktballetjes van ongeveer 5 cm diameter.
  • Rol de gehaktballetjes door de overgebleven paneermeel.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin.
  • Verlaag het vuur en laat de gehaktballetjes in ongeveer 15 minuten gaar worden.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd ze apart.
  • Blus het bakvet af met 1½ dl water en roer het zakje rundvleesjus erdoor.
  • Laat kort doorkoken.
  • Voeg de crème fraîche toe aan de jus en laat nog 2 minuten zachtjes meekoken.
  • Roer de fijngehakte bieslook door de saus.
  • Verwarm de gehaktballetjes in de saus.
  • Serveer de gehaktballetjes met gekookte aardappeltjes en sperzieboontjes.

Notities

Wijnadvies:

Oranjerivier Ruby Cabernet Merlot

Nutrition

Calories: 498kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 29g | Vet: 37g | Zout: 1.2mg | Sugar: 1g