Gegrilde Zalmfilet met Frisse Aardappelsalade
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 900 g panklare aardappelblokjes
- 1 citroen
- 125 ml zure room
- ½ tl gedroogde munt
- 1 komkommer in blokjes
- 2 el olie
- 37½ g veldsla
- 500 g zalmfilet in 4 gelijke stukken
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 el kappertjes
Prik enkele gaatjes in de verpakking van de aardappelblokjes en verwarm de zakken na elkaar in 4 minuten in de magnetron.
Boen de citroen schoon.
Rasp de schil van de helft van de citroen en snijd de andere helft in plakjes, die je vervolgens halveert.
Pers de rest van de citroen uit.
Klop een saus van de citroenrasp, zure room, gedroogde munt, zout en peper naar smaak.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes.
Meng het citroensap (bewaar 1 theelepel), de olie (bewaar 1 theelepel) en zout en peper naar smaak en schep dit door de komkommer en veldsla.
Verhit een grillpan.
Bestrijk de zalmfilets dun met de rest van de olie.
Gril de zalmfilets 3 minuten per zijde, tot ze van buiten bruin en van binnen rosé zijn.
Bestrooi de zalm met zout en peper en besprenkel met de rest van het citroensap.
Meng de gare aardappelblokjes met de helft van de gesnipperde ui, de helft van de kappertjes en de zure roomsaus.
Verdeel de komkommersalade over vier borden.
Schep de aardappelsalade ernaast en bestrooi met de rest van de ui en kappertjes.
Leg de gegrilde zalmfilets schuin op de aardappelsalade.
Serveer apart de citroenplakjes om over de vis te sprenkelen.
Wijnadvies:
Een verfrissende witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, past goed bij de frisse smaken van de aardappelsalade en de zalm.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 20g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / magnetron / Pagina 3
Gegrilde Forel met Citroen en Kappertjes
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Diepe koekenpan,
magnetron
- 1 citroen
- 4 eetlepels bloem
- 2 forellen schoongemaakt
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie diepvries of vers
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 schaaltje pofaardappels met yoghurt-knoflooksaus 2 stuks
- 50 g boter
- 1 bakje groene groentemix diepvries, 300 g
- Zout en peper naar smaak
Boen de citroen schoon, rasp de schil en snijd de vrucht in plakjes.
Meng in een diep bord de bloem met zout en peper.
Wentel de forellen door de bloem en schud overtollig bloem eraf.
Bestrooi de buikholte van de forellen met peper en zout en vul ze met citroenrasp, peterselie en kappertjes.
Pof de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de forellen aan elke kant in 6-7 minuten goudbruin en gaar.
Houd de aardappels warm in een theedoek en verwarm de groentemix in de magnetron gedurende ongeveer 5 minuten op vol vermogen.
Leg op elk bord een forel en garneer met citroenplakjes.
Leg de aardappel ernaast, snijd deze open en vul met de yoghurt-knoflooksaus.
Serveer de groentemix naast de forel en aardappel.
Wijnadvies:
Een frisse en droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de gegrilde forel en de citroen-kappertjes smaken.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 40g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / magnetron / Pagina 3
Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
Allerhande 2005
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 750 g kruimige aardappels
- 2 zure appels bijv. Granny Smith
- 2 zoete appels bijv. Braeburn
- 2 sjalotten
- 8 plakken bacon
- 4 eendenborstfilets
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 pot gevogeltefond 380 ml
- 50 g gedroogde cranberry's
- 2 eetlepels boter
- 3 eetlepels crème fraîche
- 4 eetlepels appelstroop
Schil de aardappels, appels en sjalotten en snijd ze in kleine stukken.
Breng in een pan water aan de kook met zout en voeg de aardappels, appels en sjalotten toe.
Kook ze afgedekt in 20 minuten gaar.
Bak ondertussen de plakken bacon in een droge koekenpan op zeer laag vuur tot ze knapperig zijn.
Leg eventueel een bodem van een springvorm op de bacon om te voorkomen dat ze krullen.
Kerf met een scherp mes het vel van de eendenborstfilets in ruitpatroon.
Bestrooi de filets met gemberpoeder, zout en peper naar smaak.
Bak de eendenborstfilets op hoog vuur in een koekenpan met de velkant naar beneden gedurende 5 minuten, keer ze om en bak nog 1-2 minuten.
Haal de filets uit de pan en laat ze rusten in aluminiumfolie.
Giet het overtollige vet uit de koekenpan en voeg de gevogeltefond toe.
Roer de cranberry's erdoor en roer de aanbaksels los.
Laat de saus op hoog vuur in 5 minuten inkoken tot de gewenste dikte.
Giet het aardappelmengsel af en voeg boter en crème fraîche toe.
Stamp tot een romige puree met een handmixer of aardappelstamper.
Verwarm de appelstroop in de magnetron gedurende 20 seconden, zodat deze vloeibaar wordt.
Verdeel de hete bliksem over vier borden en schep de saus in een kuiltje.
Steek de plakken bacon erin.
Leg de eendenborst naast de hete bliksem en druppel de appelstroop er als streepjes naast.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaken van de eendenborst en de zoete appelstroop.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / magnetron / Pagina 3
Boerenkoolstamppot met Runderrookworst en Bosui
Bereidingstijd19 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Kook de boerenkool in 10 minuten gaar.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Prik met een vork gaatjes in de verpakking van de runderrookworst en verwarm de worst 2 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Snijd de augurken in plakjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Meng de gekookte boerenkool, augurk en de helft van de bosui door de aardappelpuree.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over twee borden.
Leg op elk bord een halve worst en garneer het gerecht met de rest van de bosui.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vullen de hartige smaak van de worst en de boerenkool aan, terwijl de zachte tannines het geheel complementeren.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / magnetron / Pagina 3
Zuurkool met Varkensfilet en Zuiderse Vruchten
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 750kcal
Author: Cor Kevenaar
magnetron
Snijplank en mes
Roerlepel
- 50 g tutti frutti
- 250 g gekookte wijnzuurkool
- 100 ml appelsap
- 2 varkensfiletlapjes
- 1 eetlepel grove mosterd
- 25 g boter
- 550 g aardappelpuree
- 125 ml crème fraîche
Snijd de tutti frutti in reepjes.
Doe de wijnzuurkool, tutti frutti en appelsap in een steelpan en laat het afgedekt ongeveer 15 minuten sudderen.
Bestrijk de varkensfiletlapjes met de grove mosterd.
Verhit de boter in een koekenpan en schroei de filetlapjes aan beide kanten dicht.
Bak de filetlapjes op matig vuur in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege de baktijd.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ongeveer 5 minuten.
Giet de zuurkool af en roer de crème fraîche erdoor.
Meng de aardappelpuree met de zuurkool.
Leg de varkensfiletlapjes bovenop het zuurkoolmengsel en serveer direct.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een droge witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Blanc, die goed samengaat met de zuurkool en het varkensvlees.
Calories: 750kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 3g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / magnetron / Pagina 3
Honing-Mosterd Karbonade met Gepofte Aardappel en Spinazie
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 1 persoon
Calories: 680kcal
Author: Cor Kevenaar
- 225 g diepvries bladspinazie
- 3 eetlepels boter
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels zure room
- 1 karbonade
- 2 grote aardappels bijv. Super aardappels
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de bevroren spinazie met 1 eetlepel boter in een pan gedurende ongeveer 15 minuten, af en toe roerend.
Meng in een kom de helft van de mosterd met de honing, en voeg zout en peper naar smaak toe.
Maak in een andere kom een saus van de zure room, de resterende mosterd, zout en peper.
Smeer de karbonade in met het mosterd-honingmengsel.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonade op matig vuur in ongeveer 10 minuten bruin en gaar.
Boen de aardappels schoon en prik ze rondom in met een vork.
Pof de aardappels in de magnetron op vol vermogen (700 watt) in 6-7 minuten gaar, draai ze halverwege om.
Leg de aardappels op een bord, snijd ze in de lengte open en vul ze met de mosterdroomsaus.
Serveer de spinazie en karbonade naast de gepofte aardappels.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot of een Syrah past goed bij de rijke smaken van de honing-mosterd karbonade en de romige aardappelvulling.
Calories: 680kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / magnetron / Pagina 3
Varkensfiletlapjes met spinazie
Aller Hande 1996
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
magnetronschaal met deksel inhoud ca. 1/2 liter,
wijde, lage magnetronschaal doorsnede ca. 20 cm,
magnetronfolie
magnetron
- 150 g spinazie á la crème deelblokjes , diepvries, Iglo,
- 1 sjalotje
- 2 takjes basilicum
- 4 varkensfiletlapjes á la minute ca. 150 g,
- 1 theelepel chilipoeder
- zout
- 2 dikkeplakken jongbelegen kaas á 50 g,
Spinazie in kleine magnetronschaal doen en afgedekt in ca. 2 á 3 minuten op vol vermogen
(ca. 700 Watt) laten ontdooien.
Intussen sjalotje pellen.
Helft in dunne ringen snijden, rest fijnsnipperen.
In kopje basilicum fijnknippen.
Spinazie in zeef doen en met bolle kant van eetlepel vocht eruit drukken.
Gesnipperde sjalot en basilicum erdoor roeren.
Vlees bestrooien met 1/2 theelepel chilipoeder en zout.
In lage magnetronschaal leggen.
Spinaziemengsel erover verdelen.
Korstjes van kaas snijden.
Kaas halveren en op spinazie leggen.
Bestrooien met rest van chilipoeder.
Sjalotringen erop leggen.
Schaal afdekken met folie en in magnetron zetten.
In ca. 3 á 4 minuten op 3/4 van vermogen (ca. 500 Watt) vlees gaar laten worden en kaas laten smelten.
Serveren met gebakken minikrieltjes.
Receptenplein.nl
Home / magnetron / Pagina 3
Pasta met pittige tomatensaus
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 150 g penne
- 400 g tastytomtomaten
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 2 tl Provençaalse kruiden
- 2 bosuitjes
- 150 g achterham
Kook de penne in ruim kokend water in 12-14 min. beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een
scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de tomaat en de rode peper in een
magnetronschaal en pers de knoflook erboven uit.
Voeg de provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm het tomaat mengsel in de magnetron afgedekt ca. 5 min. op vol vermogen (700 Watt) tot de tomaat stukjes zacht zijn.
Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Snijd de ham in repen van ca. 2 cm breed.
Pureer de tomatenmassa met een staafmixer tot een gladde saus.
Schep de bosuitjes en de ham erdoor en laat de saus onafgedekt nog 1-2 min. op vol vermogen verwarmen.
Giet de pasta af en schep in diepe borden.
Verdeel de tomatensaus erover.
Lekker makkelijk met snelle tomatensaus uit de magnetron.
Lekker erbij:
Parmezaanse kaas, rucola
Receptenplein.nl
Home / magnetron / Pagina 3
Miniquiches met shii-take
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 6 personen
Calories: 255kcal
Author: Cor Kevenaar
- 6 plakjes bladerdeeg diepvries
- 300 g shii-takes
- 1 eetlepel olijfolie
- 12½ g bieslook verse
- 25 g pijnboompitten
- zout
- peper versgemalen
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- boter om in te vetten
- 2 teentjes knoflook
Deeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
Knoflook pellen en fijn snipperen.
In koekenpan olie verhitten, shiitakes en knoflook ca.2min al omscheppend bakken.
Pan van vuur nemen.
Bieslook erboven fijn knippen, pijnboompitten toevoegen.
Paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en peper.
In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
Oven voorverwarmen op 200 ºC.
(In magnetron) boter smelten.
Zes vormpjes dun invetten en elk met plakje deeg bekleden.
Overhangend deeg langs rand afsnijden.
Paddestoelmengsel over vormpjes verdelen.
Eimengsel voorzichtig over vulling in vormpjes schenken, tot net onder de rand.
Miniquiches ca. 30 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken.
Quiches uit oven nemen en warm serveren.
Calories: 255kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 9g | Vet: 17g
Receptenplein.nl
Home / magnetron / Pagina 3
Mini ricotta cheesecakejes
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 255kcal
Author: Cor Kevenaar
magnetron
muffinvorm
Papieren cakevormpjes
- 6 volkoren biskwietjes
- 50 g boter
- mespunt kaneel
- 1 citroen
- 1 el maizena
- 2 eieren
- 100 g witte basterdsuiker
- 4 el lemon jelly marmelade
- 250 gr ricotta
- 125 ml crème fraîche
- ½ mango
In keukenmachine koekjes tot kruim malen.
(In magnetron) boter smelten.
Boter en kaneel door koekjeskruim mengen.
Muffinvorm bekleden met papieren cakevormpjes.
In elk vormpje 1 el koekkruim scheppen en met bolle kant van lepel aandrukken.
In koelkast ca. 15 minuten laten opstijven.
Intussen oven voorverwarmen op 175 ºC.
Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
Halve citroen uitpersen.
Maizena oplossen in citroensap.
In kom eieren met suiker loskloppen.
Citroensap, geraspte schil en 2 el marmelade erdoor mengen.
Ricotta en crème fraîche toevoegen en tot glad mengsel roeren.
Muffinvorm uit koelkast halen.
Vormpjes tot de rand vullen met ricottamengsel.
Cakejes in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken.
Muffinvorm uit oven nemen en cakejes in vorm tot kamertemperatuur laten afkoelen.
Mango schillen en vruchtvlees in mooie stukjes snijden.
In steelpan rest van marmelade in 1 el water voorzichtig laten smelten.
Pan van vuur nemen.
Mango door marmelade scheppen en ca. 3 minuten laten afkoelen.
Mango over cakejes verdelen.
Calories: 255kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 6g | Vet: 16g
Receptenplein.nl
Home / magnetron / Pagina 3