Romige Kabeljauw-Broccoli Puree
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 1 voor 1 baby van 9-12 maanden
Calories: 230kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 cherrytomaatjes ontveld en gehalveerd
- 1 kleine kruimige aardappel ca. 75 g, in kleine blokjes
- 1 theelepel olie of vloeibare margarine
- 75 g broccoli in kleine roosjes
- 30 g kabeljauwfilet in blokjes
Verwijder de zaadjes uit de cherrytomaatjes.
Kook de aardappelblokjes gaar in een pan met weinig water.
Verhit intussen olie in een pan en smoor de broccoli en tomaatjes in 7 minuten op zacht vuur afgedekt gaar.
Voeg de kabeljauw toe en laat deze in 5 minuten gaar worden.
Giet de aardappels af en vang het kookvocht op.
Doe de gekookte aardappel, vis en groenten in een kom en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine.
Voeg indien nodig een klein scheutje kookvocht toe om de gewenste consistentie te bereiken.
Geniet van deze romige kabeljauw-broccoli puree als voedzaam hoofdgerecht!
Wijnadvies:
Deze romige kabeljauw-broccoli puree gaat goed samen met een frisse Sauvignon Blanc. De verfrissende citrusaroma's van de wijn zullen de lichte en delicate smaken van het gerecht aanvullen.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 9g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 19
Indiase Kip Curry met Pandanrijst en Sperziebonen
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 340kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g pandanrijst
- 1 zakje boemboe ajam smoor Indonesische kruidenmix voor kip
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 kipfilets in blokjes gesneden
- 1 blikje tomatenblokjes 400 g
- 300 g sperziebonen diepvries
- 2 eetlepels gembersiroop
- 4 eetlepels gebakken uitjes
- Zout en peper naar smaak
Bereid de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de boemboe ajam smoor kort.
Voeg de kipfiletblokjes toe en bak ze rondom bruin.
Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe aan de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en laat de kip in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar stoven.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de bevroren sperziebonen door de kipcurry en laat nog 5 minuten mee koken.
Schep de kipcurry met sperziebonen in een warme schaal en meng met de gembersiroop en zout en peper naar smaak.
Serveer de Indiase kip curry met pandanrijst en bestrooi met gebakken uitjes.
Serveer de Indiase kip curry met geurige pandanrijst en bestrooi met gebakken uitjes voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht en helpt de smaken te complementeren.
Calories: 340kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 28g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 19
Gepocheerde Oesters in Hun Eigen Jus
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 78kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Oestermes
theedoek
Deegroller of hamer
- 12 oesters vers en verpakt
- IJsklontjes
- 2 takjes verse dille fijngeknipt
- Versgemalen peper
Klem de oesters met de bolle kant naar beneden tussen een dubbele doek en steek voorzichtig een oestermes aan de dikke kant tussen de schelpen.
Beweeg het oestermes voorzichtig heen en weer totdat de sluitspier doorgesneden is.
Open de oester met de platte kant naar boven en snijd ook de sluitspier aan de onderkant van de oester door, zodat de oester los in de schelp ligt.
Vang het vocht op.
Neem de oesters uit de schelp en zeef het oestervocht door een schone theedoek en vang dit op in een pannetje.
Verwarm het oestervocht (zorg dat het niet kookt).
Leg de helft van de oesters gedurende 30 seconden in het vocht en neem ze vervolgens met een schuimspaan eruit.
Herhaal met de rest van de oesters.
Zeef het oestervocht nogmaals door een schone theedoek.
Wikkel de ijsklontjes in een schone theedoek en sla het ijs fijn met een deegroller of hamer.
Leg het fijngemaakte ijs op een schaal.
Druk de onderkant van de oesterschelpen in het ijs, leg de oesters erin en lepel voorzichtig het oestervocht erover.
Strooi de fijngeknipte dille en versgemalen peper erover.
Wijnadvies:
Deze gepocheerde oesters zullen uitstekend samengaan met een koele, droge champagne. De bruisende en verfrissende eigenschappen van de champagne zullen de subtiele zilte smaak van de oesters perfect aanvullen.
Calories: 78kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 7g | Vet: 3g | Zout: 0.6g | Sugar: 0.1g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 19
Hertenbiefstuk met Sjalotten-Rode Wijnsaus
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 350 ml volle rode wijn
- 1 pot wildfond 380 ml
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g boter
- 250 g sjalotten gepeld en gehalveerd
- 3 cm verse gemberwortel geschild en in plakjes gesneden
- 2 eetlepels appelstroop
- 8 hertenbiefstukjes op kamertemperatuur
- 2 eetlepels verse tijmblaadjes
- 1 theelepel gemalen kardemom
- Zout en peper naar smaak
In een pan de rode wijn met de wildfond op hoog vuur tot eenderde laten inkoken.
Verhit in een andere pan de olijfolie en 25 g boter.
Bak hierin de sjalotten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar, regelmatig omscheppen.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet de sjalotten apart tot gebruik.
Roer de appelstroop door de sjalotten en verwarm het geheel opnieuw zacht.
Verwarm de oven voor op 100°C.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de hertenbiefstukjes in 3 minuten aan beide zijden bruin.
Leg de biefstukjes in een ovenschaal of op een bakplaat en laat ze in de oven nog 8-10 minuten rosé worden.
Roer de gember, 1 eetlepel tijm en kardemom door het bakvet in de koekenpan en bak 1-2 minuten.
Voeg het ingekookte wijnmengsel toe en laat de jus nog 3 minuten op hoog vuur inkoken.
Schenk de jus door een zeef in een sauskom.
Verdeel de hertenbiefstukjes, sjalotten en jus over vier borden en bestrooi met de overgebleven tijm en peper.
Serveer deze heerlijke hertenbiefstuk met sjalottenjus met risotto met morieljes of verse aardappelpuree met knolselderij en oude kaas.
Wijnadvies:
Een mooie begeleidende wijn voor dit gerecht is een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 19
Groente Gehaktstamppotje
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 1 persoon
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kleine aardappel 75 g, in kleine blokjes
- 3 eetlepels tuinerwten-wortel diepvries
- 1 theelepel vloeibare margarine of olie
- 30 g rundergehakt
Kook de aardappelblokjes in een pan met weinig water gedurende 6-8 minuten.
Voeg de tuinerwten en wortel toe aan de pan en laat nog 5-7 minuten meekoken, tot de groenten zacht en gaar zijn.
Vang het kookvocht op.
Verhit intussen de margarine of olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul gedurende 5 minuten.
Pureer de aardappel, groenten en gehakt met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde stamppot.
Maak de stamppot smeuïg met een scheutje kookvocht en zeef het geheel.
Wijnadvies:
Bij dit simpele maar smakelijke stamppotje past een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. Hun fruitige aroma's en zachte tannines zullen de milde smaken van de groenten en het gehakt mooi aanvullen.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 19
Groene Asperges met Boerenham en Oude Kaas Saus
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 360kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 eieren
- 150 g achterham in dikke plakken
- 12½ gr verse bieslook
- 50 g roomboter
- 500 g groene asperges
- 100 g oude boerenkaas
Kook de eieren hard in water gedurende 8 minuten, spoel ze af onder koud water en pel ze.
Snijd de eieren vervolgens in grove stukjes.
Snijd de achterham in smalle repen en daarna in kleine blokjes.
Snijd de bieslook fijn.
Smelt de roomboter in een pan.
Haal de pan van het vuur en roer de hamblokjes, ei en bieslook door de gesmolten boter.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de houtachtige uiteinden (2-4 cm) van de asperges af.
Kook de asperges in een wijde pan of aspergepan gedurende 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
Schaaf met een dunschiller krullen van de oude boerenkaas.
Verwarm de hamsaus op laag vuur.
Laat de asperges uitlekken en leg ze met de koppen naar dezelfde kant op vier borden.
Lepel de hamsaus over de asperges en strooi de kaaskrullen er losjes overheen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De levendige zuurgraad en fruitige tonen vormen een mooie balans met de hartige ham en de romige kaassaus.
Calories: 360kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 18g | Vet: 29g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 19
Gemarineerde Speklapjes met Bietenpuree en Appel
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 500kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 zakje aardappelpuree à la minute
- 400 g geraspte bietjes
- ½ zakje verse bieslook ca. 12,5 g
- 1 appel
- 1 eetlepel boter
- 1 schaaltje gemarineerde speklapjes à la minute ca. 300 g
Verwarm de geraspte bietjes in een pan met een scheutje water op laag vuur gedurende 5 minuten.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Knip de verse bieslook in stukjes en snijd de appel in blokjes.
Laat de verwarmde bietjes uitlekken in een vergiet en doe ze terug in de pan.
Schep de warme aardappelpuree en de bieslook door de bietjes.
Houd de puree warm met een deksel op de pan.
Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de gemarineerde speklapjes aan beide zijden bruin gedurende 2-3 minuten per kant.
Haal de speklapjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie op een bord.
Bak de blokjes appel gedurende 2-3 minuten in het achtergebleven bakvet in de pan, al omscheppend.
Verdeel de bietenpuree over twee borden en schep de speklapjes met de gebakken appel ernaast.
Wijnadvies:
De gemarineerde speklapjes en de zoete bietjespuree vragen om een wijn met voldoende body en fruitigheid om de smaken aan te vullen. Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé zou goed passen bij dit gerecht.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 19
Gemarineerde Schelpdieren met Zoetzure Tomaatje
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 6 limoenen uitgeperst
- 100 ml gembersiroop
- 500 g cherrytrostomaten
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 300 g aspergetips schoongemaakt
- 4 eetlepels vissaus
- 2 bosuitjes in dunne ringetjes
- 2 eetlepels verse dille fijngehakt
- 200 g Hollandse garnalen
- 200 g rivierkreeftjes
Breng in een pan 150 ml limoensap met de gembersiroop aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
Knip de takjes met tomaatjes in 8 kleine trosjes.
Prik de tomaatjes in met de punt van een scherp mesje, leg ze naast elkaar in een schaal en strooi er zout en peper over.
Schenk de hete gembersiroop over de tomaatjes, maar houd 2 eetlepels siroop achter voor de marinade.
Laat de tomaatjes in de gembersiroop afkoelen en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de aspergetips 1 minuut.
Schenk de vissaus erbij en roerbak de groente nog 2 minuten op hoog vuur, tot al het vocht verdampt is.
Laat de aspergetips afkoelen en bestrooi met peper naar smaak.
Klop in een afsluitbare kom 2 eetlepels limoensap met 2 eetlepels gembersiroop en zout en peper naar smaak tot een marinade.
Schep de uiringetjes, dille, garnalen en rivierkreeftjes erdoor en laat het mengsel minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Laat de tomaatjes even uitlekken op keukenpapier.
Leg op acht bordjes een bergje aspergetips en schep de garnalen en de rivierkreeftjes erop.
Leg er een trosje tomaatjes naast
Wijnadvies:
Een verfrissende witte wijn met een lichte zoetheid zoals een Riesling Spätlese of een Moscato d'Asti past goed bij de zoetzure tomaatjes en de maritieme smaken van de garnalen en rivierkreeftjes.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 12g | Zout: 1.1g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 19
Gemarineerde oesterzwammen
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g oesterzwammen
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- Sap van ½ citroen
- 2 theelepels gedroogde tijm
- Zeezout naar smaak
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
Veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier en scheur ze in grove stukken.
Verwarm de olijfolie in een pan.
Voeg de oesterzwammen toe aan de pan samen met het citroensap en de gedroogde tijm.
Roer goed door.
Voeg naar smaak zeezout en versgemalen zwarte peper toe.
Laat de oesterzwammen afgedekt in 5-8 minuten zachtjes gaar smoren.
Laat de gemarineerde oesterzwammen afkoelen tot kamertemperatuur in het vrijgekomen vocht.
Wijnadvies:
Deze gemarineerde oesterzwammen passen perfect bij een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Verdejo. De citrusachtige tonen van de wijn zullen goed samengaan met de citroen en tijm in de marinade.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 19
Romige Geitenkaasballetjes met Spinazie en Truffelolie
Bereidingstijd43 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 640kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 250 gram ricotta
- 200 gram zachte geitenkaas
- 50 gram griesmeel
- 150 gram bloem
- 2 eieren losgeklopt
- 50 gram pecannoten verkruimeld
- 1 zakje sweetbites oranje mini-paprika in dunne reepjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 liter groentebouillon van tablet
- 450 gram panklare spinazie
- 30 gram verse munt grofgesneden
- 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma
- Zout en peper naar smaak
In een kom ricotta, geitenkaas, griesmeel, 100 gram bloem en de losgeklopte eieren tot een deeg kneden.
Roer de helft van de verkruimelde pecannoten door het deeg en breng op smaak met zout en peper.
Laat het deeg 10 minuten rusten.
Bak in een koekenpan de paprikareepjes in de helft van de olijfolie gedurende 5 minuten zachtjes.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet apart.
Strooi een deel van de bloem op een plat bord.
Bestuif je handen met de rest van de bloem en vorm ongeveer 24 balletjes van het deegmengsel.
Voeg meer bloem toe als het deeg te nat is, of voeg extra losgeklopt ei toe als het te droog is.
Rol de deegballetjes door de bloem en leg ze op een groot bord (niet op elkaar!
).
Zet de gnocchi en paprikareepjes afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Breng in een pan de groentebouillon aan de kook en draai het vuur dan lager.
Laat de helft van de gnocchi voorzichtig in de hete bouillon glijden en kook ze in 10 minuten zachtjes gaar.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.
Herhaal met de rest van de gnocchi.
Verhit ondertussen in een wok de rest van de olijfolie en laat de spinazie in gedeelten al omscheppend slinken.
Voeg de laatste minuut de munt toe en warm even mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de paprikareepjes (bijvoorbeeld in de magnetron) gedurende 30 seconden.
Verdeel de gnocchi, spinazie en paprikareepjes over vier borden.
Besprenkel met truffelolie en bestrooi met de rest van de pecannoten.
Wijnadvies:
De aardse smaken van geitenkaasgnocchi en truffelolie passen goed bij een frisse, lichte witte wijn. Probeer een Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei in Frankrijk of een Vermentino uit Italië voor een perfecte harmonie
Calories: 640kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 24g | Vet: 40g | Zout: 2.4g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 19