Romige Bosvruchten Coupe
Een heerlijk romig dessert met frisse bosvruchten, romige yoghurt en een vleugje kaneel. Perfect om samen van te genieten!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g gemengde diepvries bosvruchten
- 2 bolletjes vanille-ijs
- 2 dl yoghurt
- ¼ theelepel Silvo Kaneel Gemalen
Laat de diepvries bosvruchten licht ontdooien.
Doe de bosvruchten, vanille-ijs, yoghurt en kaneel in een mengkom of keukenmachine.
Mix het geheel met een staafmixer of keukenmachine op de hoogste stand tot een romige drank.
Schenk de romige drank in een groot glas of een mooie glazen schaal.
Voeg twee rietjes toe en serveer direct.
Serveertip:
Serveer deze romige bosvruchtencoupe met een extra toefje slagroom en een paar verse muntblaadjes voor een feestelijke finishing touch.
Wijnadvies:
Een zoete, mousserende dessertwijn zoals een Moscato d'Asti sluit perfect aan bij de romige en fruitige smaken van dit nagerecht.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 4g | Vet: 6g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Staafmixer of keukenmachine
Paprikasoep met Garnalen en een Hint van Sherry
Een zachte en romige paprikasoep met een vleugje sherry, perfect gecombineerd met Hollandse garnalen en verse bieslook.
Bereidingstijd49 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g tomaten
- 500 g rode paprika
- 40 g boter
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel cayennepeper
- 1-2 eetlepels sherry
- 2 theelepels tijm
- 1 bouquet garni in preiblad gebonden peterseliestelen en laurierblaadje
- 1 liter visbouillon van tabletten
- 1,25 dl slagroom
- Zout en peper naar smaak
- 100 g Hollandse garnalen
- Bieslook naar smaak
Wijnadvies
Serveer deze paprikasoep met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay voor de perfecte aanvulling op de smaken van de soep en garnalen.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 12g | Vet: 9g | Zout: 500g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Staafmixer of keukenmachine
Kleurrijke Brusselse Groenteterrine
Maak indruk met deze kleurrijke Brusselse groenteterrine, perfect als feestelijk voorgerecht of bijgerecht.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd2 uur uur
afkoeltijd12 uur uur
Servings: 6 personen
Calories: 220kcal
Author: Auteur onbekend
Terrinevorm (inhoud 1,5 liter), ingevet
braadslee
Staafmixer of keukenmachine
- 300 g meiraapjes of koolrabi grof geraspt
- 300 g worteltjes grof geraspt
- 300 g gekookte bieten grof geraspt
- 1 mespunt suiker
- 1 tl geraspte mierikswortel
- 2 el citroensap
- Zout en witte peper naar smaak
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el Marsala Italiaanse dessertwijn
- 6 eieren
- 1,5 dl crème fraîche stijfgeklopt
Verpak de geraspte meiraapjes en worteltjes apart in aluminiumfolie en stoom ze ongeveer 10 minuten gaar.
Pureer de bieten en meng ze met een mespuntje suiker, geraspte mierikswortel, zout en 1 eetlepel citroensap.
Pureer de meiraapjes met gemberpoeder, 1 eetlepel citroensap, zout en peper.
Pureer de worteltjes en meng ze met Marsala, zout en peper.
Voeg aan elke puree 2 eieren en 0,5 dl crème fraîche toe en meng goed.
Breng elke puree sterk op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep achtereenvolgens de bietenpuree, meiraappuree en wortelpuree in de ingevette terrinevorm, strijk elke laag glad.
Vul de vorm niet meer dan driekwart.
Plaats de terrine in een braadslee en dek deze af met aluminiumfolie.
Schenk heet water in de braadslee tot net onder de rand van de terrinevorm.
Bak de terrine in de oven in ongeveer 2 uur gaar, tot de bovenkant stevig aanvoelt.
Laat de terrine 1 nacht afkoelen in de koelkast.
Snijd de terrine in plakjes en serveer met een gemengde salade en worteltjes.
Serveer deze terrine met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 8g | Vet: 14g | Zout: 1g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Staafmixer of keukenmachine
Speenvarken met Tonijnmayonaise en Kappertjes
Geniet van een elegant gerecht van speenvarkenfilet met een romige tonijnmayonaise, knapperige aardappelen en een frisse dressing. Perfect voor een verfijnd diner!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Auteur onbekend
Voor het speenvarken en aardappelen:
- 400 gr speenvarkenfilet of varkenshaas
- 3 rozeval-aardappelen ongeschild
- 30 gr boter
- Sprieten bieslook voor garnering
- Gezouten water om in te koken
Voor de tonijnmayonaise:
- 1 blikje tonijn 185 gr, uitgelekt
- Geraspte schil van 1 1/2 citroen
- ½ eetlepel mayonaise
- ½ eetlepel crème fraîche
- 2 gedroogde tomaten in dunne reepjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel augurk in kleine blokjes
- 1 ½ eetlepel fijngesneden bieslook
- 1 ½ eetlepel fijngesneden peterselie
Voor de dressing:
- ¾ eetlepel Japanse sojasaus
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels fijngesneden groene kruiden bieslook, peterselie
Laat het speenvarken 30 minuten rusten in gezouten water.
Verwarm de oven voor op 100°C.
Dep het vlees droog en bak het in boter in 4 minuten rondom bruin.
Plaats het vlees in de oven en laat nog 10 minuten garen.
Snijd de aardappelen in dunne schijfjes en kook ze in gezouten water gedurende 15 minuten beetgaar.
Maak de tonijnmayonaise door de tonijn te pureren en deze te mengen met citroenschil, mayonaise, crème fraîche, gedroogde tomaten, kappertjes, augurk, bieslook en peterselie.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak de dressing door de sojasaus, olijfolie en groene kruiden te mengen.
Snijd het vlees in dunne plakken en leg ze, afwisselend met de aardappelschijfjes, op het bord in de vorm van een rozet.
Schep een lepel tonijnmayonaise op het vlees en druppel de dressing ernaast.
Garneer met bieslook en serveer direct.
Opmerking:
Bij de slager kunt u kleurzout kopen. Zout daarmee het water naar smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij dit gerecht. De fruitige en knisperende smaken complementeren de romige tonijnmayonaise en het zachte vlees van het speenvarken.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 35g | Vet: 34g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Staafmixer of keukenmachine
Frisse Bietjespuree met Citroen
Deze frisse bietjespuree met citroen is een smaakvol en gezond bijgerecht dat kleur en smaak toevoegt aan je maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Auteur onbekend
- 500 gram schoongemaakte en gekookte bietjes
- 25 gram boter
- 1 gepeld en gesnipperd sjalotje
- 1 gesnipperd augurkje
- Zout
- Peper
- Enkele druppels citroensap
Smelt de boter in een pan.
Smoor de bietjes samen met het sjalotje en de augurk gedurende 15 minuten.
Pureer de bietjes met een staafmixer of keukenmachine.
Breng de puree op smaak met zout, peper en citroensap.
Verwarm het geheel nog even goed door tot de puree de gewenste dikte heeft.
Wijnadvies
Serveer deze puree met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 2g | Vet: 7g | Zout: 0.6g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Staafmixer of keukenmachine
Bonenschotel met Gegrilde St. Jacobschelpen en Spek
Een rijke bonenschotel met verse kruiden en aardappelpuree, geserveerd met gegrilde St. Jacobschelpen omwikkeld met spek. Een culinaire traktatie!
(plus eventuele weektijd voor gedroogde bonen)1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Auteur onbekend
- 400 g verse bonen of gedroogde bonen, 12-24 uur geweekt in koud water
- 1 tomaat met schil
- 1 bol knoflook
- 3-4 laurierblaadjes
- Paar takjes rozemarijn samengebonden
- Paar takjes tijm samengebonden
- Paar takjes bonenkruid samengebonden
- 1 aardappel geschild en gehalveerd
- 8 St. Jacobschelpen
- 8 plakjes ontbijtspek
- Olijfolie voor bakken en op smaak brengen
- 1 eetlepel azijn
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Breng ruim water aan de kook en voeg de bonen toe.
Voeg de tomaat met schil, de hele bol knoflook, laurierblaadjes en de samengebonden takjes rozemarijn, tijm en bonenkruid toe.
Voeg de gesneden aardappel toe aan de pan.
Laat het geheel 40 minuten zachtjes koken tot de bonen gaar zijn.
Giet 3/4 van het water af en verwijder de samengebonden kruiden.
Pel de tomaat en pers de zachte knoflook uit.
Pureer deze samen met de gekookte aardappel tot een gladde moes.
Voeg olijfolie, azijn, peper en zout toe aan de bonen en roer goed door.
Meng vervolgens de moes door de bonen.
Omwikkel de St.
Jacobschelpen met een plakje spek.
Verhit een grillpan met een beetje olijfolie en zout, bak de schelpen goudbruin aan beide kanten.
Wijnadvies:
Serveer deze bonenschotel met een lichte, droge witte wijn zoals een Viognier of een frisse Albariño.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 26g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Staafmixer of keukenmachine
Tongrolletjes met Zalmmousse en Hollandaisesaus
Delicate tongrolletjes gevuld met romige zalmmousse en omhuld met een rijke Hollandaisesaus. Een verfijnd gerecht dat indruk maakt!
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
Voor de zalmmousse:
- 100 g zalmfilet
- 1 ei
- 1,5 dl slagroom
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Voor de tongrolletjes:
- 8 tongfilets
- 1 dl visbouillon van tablet
- 1 dl witte wijn
- 1 sjalotje fijngehakt
Voor de Hollandaisesaus:
- 200 g geklaarde boter
- 3 eidooiers
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel water
- Snufje cayennepeper
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Extra:
- Broccoli- en wortelpuree voor serveren
- Bieslook voor garnering
- Schijfjes limoen voor garnering
Zet een diepvriesmengkom in de koelkast.
Pureer de zalmfilet en klop het ei erdoor tot een glad mengsel.
Doe dit in de koude mengkom.
Klop de slagroom met zout en peper door het mengsel en zet in de koelkast.
Leg de tongfilets tussen plasticfolie en sla ze voorzichtig platter met een nat pannenkoekmes.
Strijk de zalmmousse over de tongfilets uit, rol ze losjes op en zet ze vast met cocktailprikkers.
Dek af en zet in de koelkast.
Bereiding:
Breng de visbouillon samen met de witte wijn en het sjalotje aan de kook.
Zet het vuur laag, zet de tongrolletjes rechtop in de bouillon en dek af met aluminiumfolie.
Laat de rolletjes in 20 minuten gaar worden.
Voor de Hollandaisesaus:
Smelt de boter en schep de melkbestanddelen eraf om geklaarde boter te maken.
Houd de boter au bain-marie vloeibaar.
Klop de eidooiers au bain-marie dik en luchtig.
Voeg 1 eetlepel water, citroensap en cayennepeper toe en klop tot een bleke crème.
Voeg al kloppende de vloeibare boter toe in een dun straaltje tot de saus dik is.
Breng op smaak met zout en peper.
Afwerking:
Snijd de tongrolletjes doormidden en verdeel ze over borden.
Schep de lauwwarme Hollandaisesaus rondom de rolletjes.
Serveer met broccoli- en wortelpuree en garneer met bieslook en schijfjes limoen.
Serveer met broccoli- en wortelpuree en garneer met bieslook en schijfjes limoen.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Chablis of een Pouilly-Fumé past perfect bij de verfijnde smaken van dit gerecht.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 28g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Staafmixer of keukenmachine
Romige Bloemkool-amandelsoep
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 217kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 350 g bloemkoolroosjes panklaar
- 1½ groentebouillontablet
- 27 g amandelschaafsel
- 125 ml crème fraîche
- 1½ eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende ongeveer 1 minuut.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze al omscheppend 1 minuut mee, zonder dat de bloemkool bruin kleurt.
Verkruimel de groentebouillontabletten boven de pan en schenk er 750 ml heet water bij.
Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
Rooster intussen het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
Schep het amandelschaafsel op een bord.
Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
Meng de crème fraîche en het citroensap door de soep en voeg zout en peper naar smaak toe.
Verwarm de soep nog even door tot hij goed heet is.
Verdeel de soep over de kommen of diepe borden en strooi er het geroosterde amandelschaafsel overheen.
Wijnadvies:
Deze Romige Bloemkool-amandelsoep gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Calories: 217kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 1.1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Staafmixer of keukenmachine
Romige Preisoep met Gerookte Zalm
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 kruimige aardappels in blokjes gesneden
- 150 g prei in ringen gesneden
- 1 eetlepel tijm
- 750 ml kippenbouillon van tablet
- 50 ml slagroom
- 100 g gerookte zalm in reepjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook.
Voeg de blokjes aardappel, prei en tijm toe.
Laat het geheel zachtjes koken gedurende 15 minuten.
Pureer de soep voorzichtig met een staafmixer of in een keukenmachine tot een glad mengsel.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden.
Schenk een scheutje slagroom in elke kom soep en roer even kort met een lepel zodat de slagroom als een halve cirkel zichtbaar wordt.
Leg de reepjes gerookte zalm in de soep.
Serveer de romige preisoep met vers brood of stokbrood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige preisoep en versterkt de smaak van de gerookte zalm.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 10g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Staafmixer of keukenmachine
Kruidige Winterse Wortelsoep met Tuinbonen
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd18 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 eetlepels olie
- 2 uien gesnipperd
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels gemalen komijn djinten
- 600 g winterpeen in dunne plakken
- 1 liter groentebouillon van tablet
- 1 pot tuinbonen 660g, uitgelekt
- 1 stokbrood in plakken
Verhit de olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui goudbruin.
Voeg de sambal oelek en gemalen komijn toe en bak dit 1 minuut mee.
Voeg de dun gesneden winterpeen toe aan het uimengsel.
Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep 10 minuten doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de uitgelekte tuinbonen toe en verwarm ze 3 minuten mee.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de kruidige wortelsoep met tuinbonen in vier kommen of diepe borden.
Serveer met plakken stokbrood.
Serveer de soep met versgebakken stokbrood voor een heerlijke maaltijd. Voor extra pit kun je extra sambal oelek toevoegen naar smaak.
Je kunt de tuinbonen vervangen door andere bonen naar keuze, zoals kikkererwten of witte bonen.
Wijnadvies:
Een fruitige en lichtkruidige rode wijn zoals een Grenache of een Shiraz past goed bij de kruidige smaak van deze wortelsoep.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Staafmixer of keukenmachine