Gebakken Zwarte Koolvis met Pastinaakpuree en Groene Kool

Gebakken Zwarte Koolvis met Pastinaakpuree en Groene Kool

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Servings: 6
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 kleine zwarte koolvisfilets schoongemaakt
  • 5 pastinaakwortels
  • ¾ pakje boerenroomboter
  • Scheut room
  • 2 kroppen groene kool
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Schil de pastinaakwortels en snijd ze in blokjes.
  • Kook de pastinaakblokjes in gezouten water gedurende 25 minuten, of tot ze gaar en zacht zijn.
  • Kook de zwarte koolvisfilets op middelhoog vuur rustig gaar.
  • Giet de gekookte pastinaak af en doe ze in een kom.
  • Voeg de boter, een scheutje room, zout en peper toe.
  • Roer goed door tot het een gladde massa is.
  • Roerbak de groene kool kort op hoog vuur en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de gebakken zwarte koolvisfilets met de pastinaakpuree en de groene kool.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse en lichtzure witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht. De wijn helpt de delicate smaken van de vis en de romige pastinaakpuree in balans te brengen.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Speenvarken met Tonijnmayonaise en Kappertjes

Speenvarken met Tonijnmayonaise en Kappertjes

Geniet van een elegant gerecht van speenvarkenfilet met een romige tonijnmayonaise, knapperige aardappelen en een frisse dressing. Perfect voor een verfijnd diner!
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • bakpan
  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

Voor het speenvarken en aardappelen:

  • 400 gr speenvarkenfilet of varkenshaas
  • 3 rozeval-aardappelen ongeschild
  • 30 gr boter
  • Sprieten bieslook voor garnering
  • Gezouten water om in te koken

Voor de tonijnmayonaise:

  • 1 blikje tonijn 185 gr, uitgelekt
  • Geraspte schil van 1 1/2 citroen
  • ½ eetlepel mayonaise
  • ½ eetlepel crème fraîche
  • 2 gedroogde tomaten in dunne reepjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel augurk in kleine blokjes
  • 1 ½ eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1 ½ eetlepel fijngesneden peterselie

Voor de dressing:

  • ¾ eetlepel Japanse sojasaus
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngesneden groene kruiden bieslook, peterselie

Instructies

  • Laat het speenvarken 30 minuten rusten in gezouten water.
  • Verwarm de oven voor op 100°C.
  • Dep het vlees droog en bak het in boter in 4 minuten rondom bruin.
  • Plaats het vlees in de oven en laat nog 10 minuten garen.
  • Snijd de aardappelen in dunne schijfjes en kook ze in gezouten water gedurende 15 minuten beetgaar.
  • Maak de tonijnmayonaise door de tonijn te pureren en deze te mengen met citroenschil, mayonaise, crème fraîche, gedroogde tomaten, kappertjes, augurk, bieslook en peterselie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de dressing door de sojasaus, olijfolie en groene kruiden te mengen.
  • Snijd het vlees in dunne plakken en leg ze, afwisselend met de aardappelschijfjes, op het bord in de vorm van een rozet.
  • Schep een lepel tonijnmayonaise op het vlees en druppel de dressing ernaast.
  • Garneer met bieslook en serveer direct.

Notities

Opmerking:

Bij de slager kunt u kleurzout kopen. Zout daarmee het water naar smaak.

Wijnadvies:

Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij dit gerecht. De fruitige en knisperende smaken complementeren de romige tonijnmayonaise en het zachte vlees van het speenvarken.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 35g | Vet: 34g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Gebakken Zalm met Tomaten-Tapenade

Gebakken Zalm met Tomaten-Tapenade

Een heerlijk gebakken zalmgerecht met een smeuïge tomaten-tapenade, geserveerd met knapperige meiknolletjes en een frisse tomatendressing. Een verfijnde maaltijd voor een speciaal diner.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Tapas, Zalm
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

Voor de zalm en meiknolletjes:

  • 4 stukken zalmfilet ongeveer 150 gr per stuk
  • 2 ½ dl slagroom
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 teentje knoflook geplet
  • 1 klein takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 4 meiknolletjes in dunne plakken
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel gedroogd broodkruim
  • 4 gefrituurde aardappelschillen voor garnering

Voor de tomaten-tapenade:

  • 150 gr gedroogde tomaten op olie uitgelekt
  • ½ teentje knoflook geperst
  • Geraspte ingelegde citroenschil naar smaak
  • Olijfolie naar behoefte

Voor de tomatendressing:

  • 1 grote tomaat ontveld en in kleine stukjes
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel Japanse sojasaus
  • 2 theelepels balsamico-azijn

Instructies

Tapenade maken:

  • Pureer de gedroogde tomaten en meng met knoflook, citroenschil en olijfolie tot een smeuïge tapenade.

Zalm voorbereiden:

  • Strijk de tapenade over de zalmfilets (niet op de velkant).

Tomatendressing maken:

  • Meng de tomaat, basilicum, olijfolie, sojasaus en balsamico-azijn in een kom.

Meiknolletjes koken:

  • Breng de slagroom met zout, peper, knoflook, rozemarijn en tijm aan de kook.
  • Kook de meiknolletjes hierin gedurende 4-6 minuten.

Dakpansgewijs opmaken:

  • Leg de meiknolletjes dakpansgewijs op de borden en bestrooi met een mengsel van Parmezaanse kaas en broodkruim.

Zalm bakken:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Leg de zalmfilets op een bakplaat met de tapenadekant naar boven.
  • Bak de zalm 7 minuten in de oven.

Grillen:

  • Plaats de borden kort onder de hete grill zodat de tapenade krokant wordt.

Serveren:

  • Leg de zalm op de meiknolletjes en verdeel de tomatendressing langs de rand van het bord.
  • Garneer met gefrituurde aardappelschillen.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij de gebakken zalm met tomaten-tapenade. Deze wijnen versterken de delicate smaken van de zalm en de frisse tomatendressing.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 40g | Vet: 38g | Zout: 1.8g | Sugar: 5g

Zalm-Schol Terrine met Spinazie

Zalm-Schol Terrine met Spinazie

Deze verfijnde zalm-schol terrine met spinazie is een prachtig en heerlijk voorgerecht voor een feestelijk diner. Licht en smaakvol, met een romige textuur en een vleugje pit van groene peperkorrels.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • Cakevorm of kleine patévorm
  • Pan voor blancheren
  • Ovenschaal voor au bain-marie
  • kwastje

Ingrediënten

  • 400 gr scholfilet of tongscharfilet
  • 200 gr zalmfilet
  • 2 eidooiers losgeklopt
  • liter slagroom
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 200 gr spinazieblaadjes
  • 1,5 eetlepels groene peperkorrels uitgelekt
  • Mayonaise
  • Olie voor het invetten van de vorm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Snijd de scholfilet schuin in dunne plakjes en de zalmfilet in repen.
  • Meng de eidooiers en slagroom in een kom.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Blancheer de spinazieblaadjes gedurende 30 seconden in kokend water en laat ze uitlekken.
  • Vet een kleine paté- of cakevorm in met olie.
  • Bekleed de vorm met spinazie en schenk een beetje van het roommengsel op de bodem.
  • Maak lagen met scholfilet, zalmrepen en af en toe groene peperkorrels, steeds een beetje roommengsel ertussen strijken.
  • Eindig met een laagje roommengsel.
  • Dek de vorm af en verzwaar deze licht.
  • Zet de vorm in een ovenschaal met heet water (au bain-marie) en bak in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, totdat de terrine stevig is.
  • Laat de terrine afkoelen en serveer op kamertemperatuur in plakken, met mayonaise.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij deze visterrine. De frisse zuren complementeren de delicate vis en spinazie, en vormen een mooie balans met de romige textuur van het gerecht.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g

Chocoladetaart met Kersen

Chocoladetaart met Kersen

Geniet van deze verrukkelijke chocoladetaart met een heerlijke vulling van slagroom en sappige kersen, afgemaakt met een fluweelzachte karamelsaus. Een perfect dessert voor feestelijke gelegenheden!
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 8 personen
Calories: 450kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 10 eieren
  • 180 g fijne tafelsuiker
  • 180 g bloem
  • 50 g cacao
  • 20 g gesmolten boter
  • 1 dl witte rum
  • ½ liter slagroom stijfgeklopt
  • 350 g kersen ontpit

Voor de saus:

  • 250 g kristalsuiker
  • 3 dl slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Klop de eieren en suiker au bain-marie schuimig.
  • Zeef bloem en cacao en spatel deze door het eimengsel.
  • Voeg de gesmolten boter toe en giet het beslag in een ingevette springvorm.
  • Bak de bodem in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten.
  • Laat de taartbodem afkoelen en snijd horizontaal in drie lagen.
  • Besprenkel elke laag met rum.
  • Leg de lagen op elkaar en verdeel de slagroom en kersen tussen de lagen.
  • Bestrijk de taart met slagroom en garneer met extra kersen.
  • Voor de karamelsaus: Smelt de suiker in een pan tot het lichtbruin is.
  • Voeg slagroom toe en roer tot een gladde saus.
  • Serveer de taart met de warme karamelsaus.

Notities

Wijnadvies:

Een dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een zoete rode wijn zoals Lambrusco past perfect bij deze chocoladetaart met kersen.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 8g | Vet: 22g | Zout: 0.2g | Sugar: 35g

Gevulde Eendenbouillon met Rode Bieten Room en Rillettes op Roggebrood

Gevulde Eendenbouillon met Rode Bieten Room en Rillettes op Roggebrood

Een rijke, smaakvolle eendenbouillon met aardse rode bietenroom en heerlijke eendenrillettes geserveerd op roggebrood. Perfect voor een feestelijk diner!
(inclusief week- en kooktijd)3 uur
Recept categorieën: Bouillon, Eend, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 6 personen
Calories: 520kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

Voor de bouillon:

  • 150 g witte en/of bruine bonen
  • 1 tamme eend schoongemaakt
  • ½ knolselderij in blokjes
  • 1 winterwortel in blokjes
  • ½ prei in ringen
  • ½ groene kool in repen
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook geplet
  • 3 takjes peterselie
  • 1 blaadje laurier
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel peperkorrels gekneusd
  • ½ theelepel kummel
  • 100 g linzen
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voor de rode bietenroom:

  • 1 rode biet
  • 1 dl slagroom
  • Voor de rillettes:
  • Eendenvlees van het karkas
  • Scheutje eendenbouillon
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voor de garnering:

  • 2 aardappelen in blokjes
  • 3 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • Roggebrood

Instructies

  • Week de bonen een nacht in ruim water.
  • Kook de bonen de volgende dag 1 ½ uur in water tot ze gaar zijn.
  • Breng de eend met groenten, knoflook, peterselie, laurier, kruidnagels, peperkorrels en kummel aan de kook in ruim water.
  • Schuim regelmatig af.
  • Laat de bouillon 2-2 ½ uur trekken.
  • Laat de bouillon afkoelen en haal de eend eruit.
  • Snijd het borstvlees van de eend en zet apart.
  • Kook de linzen 10 minuten in water.
  • Maak de rillettes: haal het eendenvlees van het karkas, meng het met een scheutje bouillon, breng op smaak met zout en peper, en bewaar in een stenen pot in de koelkast.
  • Pureer de rode biet met de slagroom en klop het mengsel stijf.
  • Zeef de bouillon en kook de aardappelen, linzen en overige groenten hierin 10-20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Voeg bieslook, peterselie, zout en peper toe.
  • Serveer de eendenborst in kommen, schep de soep erover en garneer met een eetlepel bietenroom.
  • Serveer de rillettes op roggebrood erbij.

Notities

Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een lichtrode wijn zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g

Milanese Kalkoen met Walnoot-Pruimen Vulling

Milanese Kalkoen met Walnoot-Pruimen Vulling

Een smaakvolle Milanese kalkoen, gevuld met een rijke vulling van walnoten, pruimen en kastanjes. Perfect voor feestelijke gelegenheden!
Bereidingstijd2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 8 personen
Calories: 510kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • grote braadpan,
  • Keukendraad

Ingrediënten

  • 1 kalkoen van 2 1/2 kg
  • 750 gr vlees van braadworst
  • 100 gr gepelde walnoten grof gehakt
  • 250 gr gedroogde pruimen ontpit en in partjes gesneden
  • 3 eieren
  • Zout naar smaak
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 250 gr tamme kastanjes gekookt en gepeld
  • 100 gr gesmolten boter
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 dl runderbouillon

Instructies

  • Vraag de poelier om het borstbeen en de ribben uit de kalkoen te verwijderen.
  • Vermeng in een kom het braadworst vlees met de walnoten, pruimen en eieren.
  • Kneed goed door elkaar en breng op smaak met zout, kaneel en nootmuskaat.
  • Werk de kastanjes door het mengsel en vul de borstholte van de kalkoen ermee.
  • Naai de kalkoen dicht met keukendraad.
  • Wrijf de buitenzijde van de kalkoen in met zout en leg hem in een grote braadpan.
  • Giet de gesmolten boter erover en voeg de rozemarijn toe.
  • Zet de pan in een voorverwarmde oven op 200 °C en smoor de kalkoen in 2 1/2 uur gaar.
  • Bedruip de kalkoen af en toe met het uitgetreden vocht.
  • Neem de kalkoen uit de pan en houd hem warm.
  • Verwijder de takjes rozemarijn.
  • Roer de aanbaksels los met de witte wijn en kook het mengsel tot de helft in.
  • Leng de maïzena aan met de bouillon en voeg dit toe aan het mengsel om een licht gebonden saus te maken.
  • Breng de saus op smaak met zout en serveer apart bij de kalkoen.

Notities

Serveer de saus apart bij de kalkoen.
Wijnadvies:
Serveer deze kalkoen met een volle rode wijn zoals een Chianti of een Barolo, die de rijke vulling en de kruidige tonen mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 510kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 45g | Vet: 28g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g

Traditionele Engelse Plumpudding met Rum en Rozijnen

Traditionele Engelse Plumpudding met Rum en Rozijnen

Deze klassieke Engelse plumpudding, rijk gevuld met rozijnen, krenten, sukade en een vleugje rum, is een heerlijk feestelijk dessert om warm te serveren tijdens de kerst.
Voorbereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd4 uur
Wachttijd28 dagen
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Rundvlees
Land van herkomst: Engeland
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram runderniervet
  • 250 gram bruine rietsuiker
  • 250 gram pitloze rozijnen
  • 60 gram fijngehakte sukade
  • 60 gram oranjesnippers
  • 250 gram krenten
  • 250 gram droog wittebroodkruim
  • 125 gram bloem
  • Ongeveer 3 dl melk
  • Mespunt kaneel
  • Mespunt kruidnagelpoeder
  • Mespunt geraspte nootmuskaat
  • Mespunt gemberpoeder
  • 50 gram fijngesneden gember
  • 4 eieren
  • 50 gram gesnipperde amandelen
  • Mespunt zout
  • 1 eetlepel rum cognac of whisky

Instructies

  • Maal het runderniervet fijn.
  • Zeef de bloem en was de krenten en rozijnen, droog ze in een doek.
  • Meng het fijngemalen niervet met de overige ingrediënten in een grote kom.
  • Laat dit mengsel op een koele plek minstens 4 weken rusten en haal het af en toe tevoorschijn om het mengsel goed door te roeren.
  • Neem een schone doek, wrijf het midden in met boter en strooi er een laagje bloem over.
  • Vorm een bal van het puddingmengsel en leg deze in het midden van de doek.
  • Knoop de punten stevig vast, maar laat wat ruimte over tussen de bal en de knoop.
  • Leg een treefje onderin een pan, vul de pan met kokend water en laat de pudding 4 uur zachtjes koken.
  • Zorg ervoor dat de pudding goed onder water blijft staan.
  • Giet, wanneer de pudding nog warm is, de voorverwarmde rum erover en steek deze aan voor een indrukwekkende presentatie.

Notities

Serveer de pudding zo of met een warme vanillesaus met eieren en rum.
De plumpudding is het lekkerst wanneer deze nog warm geserveerd wordt.
Wijnadvies:

Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een glas rijke, verwarmende port.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 80g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 0.5g

Schotse Zalm met Kervel-Sabayon

Schotse Zalm met Kervel-Sabayon

Een delicaat gerecht van Schotse zalm geserveerd met een romige kervel-sabayon, perfect als verfijnd voorgerecht voor speciale gelegenheden.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Schotland
Jaargetijde:: Lente
Feestdagen etc: Kerst, Valentijnsdag, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 540kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 750 gr zalmfilet in 4 stukken
  • Zout en peper
  • 4 eidooiers
  • 1 dl droge witte wijn
  • ½ dl Els La Vera Limburgs bitter
  • 4 eetlepels fijngesneden kervel
  • 100 gr gesmolten boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Wrijf de zalmfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat.
  • Bak de zalm gedurende 12 minuten in het midden van de oven, of tot de vis gaar is.
  • Klop ondertussen de eidooiers los met witte wijn en Els La Vera in een kom.
  • Plaats de kom boven een pan met heet water (au bain-marie) en klop het mengsel luchtig totdat het begint te binden.
  • Voeg de gesmolten boter en fijngesneden kervel toe en blijf kloppen tot de saus goed gemengd en gebonden is.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Serveer de zalm op borden en giet de kervel-sabayon ernaast of eroverheen.

Notities

Wijnadvies
Dit gerecht past perfect bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay met een frisse, kruidige toets.

Nutrition

Calories: 540kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 45g | Vet: 38g | Zout: 1g | Sugar: 0g

Groene Ravioli met Slakken-Kruidenvulling en Champignon-Wijnsaus

Groene Ravioli met Slakken-Kruidenvulling en Champignon-Wijnsaus

Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 645kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • Pastamachine (optioneel)
  • deegrol
  • sauspan

Ingrediënten

Voor de Ravioli:

  • 150 gram gehakte spinazie diepvries
  • 200 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • Peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eieren waarvan 1 losgeklopt

Voor de Vulling:

  • 1 eetlepel boter
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 250 gram champignons fijngehakt
  • 4 eetlepels + 2 deciliter slagroom
  • 1 blikje slakken
  • 100 gram kruidenboter
  • 2 eetlepels cognac of vieux

Voor de Saus:

  • 2 deciliter witte wijn
  • 1 liter kruidenbouillon van tablet
  • 1 pot gevogeltefond 400 ml
  • Zout en peper naar smaak

Afwerking:

  • Bieslook fijngehakt

Instructies

Voorbereiding Ravioli:

  • Verwarm de spinazie en knijp het goed uit.
  • Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Voeg zout, olijfolie, 2 eieren en spinazie toe in het kuiltje.
  • Meng met een vork de eieren en spinazie, voeg beetje bij beetje de bloem toe.
  • Kneed het deeg gedurende 10 minuten en laat het 1 uur rusten in folie.

Voor de Vulling:

  • Hak sjalot en champignons fijn.
  • Bak sjalot in boter zacht gedurende 5 minuten.
  • Voeg champignons toe, laat vocht verdampen, roer 4 eetlepels slagroom erdoor en laat iets inkoken.
  • Snijd slakken in stukjes, bak ze in kruidenboter gedurende 4 minuten.
  • Voeg cognac toe en laat alcohol verdampen.
  • Meng slakken en champignonmengsel, laat afkoelen.

Voorbereiding Ravioli Vervolg:

  • Rol het deeg met een deegrol (of pastamachine) heel dun uit tot 6 vellen van ongeveer 8x40 cm.
  • Schep op de helft van de vellen, met 5 cm tussenruimte, een lepel van het mengsel.
  • Bestrijk het deeg rond de vulling met losgeklopt ei.
  • Leg de rest van de vellen erop en druk het deeg rond de vulling goed aan.
  • Steek met een pastawieltje 12-16 ravioli uit.

Voorbereiding Saus:

  • Verwarm de wijn in de champignonpan en roer aanbaksels los.
  • Zeef het mengsel boven een sauspan.
  • Kook de wijn tot de helft in.
  • Voeg bouillon toe en kook weer tot de helft in.
  • Roer 2 deciliter slagroom erdoor en laat het inkoken tot sausdikte.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Bereiding:

  • Kook de ravioli in de bouillon in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Verwarm de saus zachtjes.
  • Schep wat saus op de borden, verdeel de ravioli erover en garneer met fijngehakte bieslook.

Notities

Wijnadvies:

Deze groene ravioli met slakken-kruidenvulling en champignon-wijnsaus komt goed tot zijn recht met een stevige, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 645kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 22g | Vet: 44g | Zout: 3.5g | Sugar: 4g