Slaapmutsje
Dit sap is goed voor een heerlijke nachtrust.
In bananen en sla zitten stoffen die ervoor kunnen zorgen dat u goed inslaapt.
Kamille is een rustgevend kruid.
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 1 zakje kamillethee
- 100 g ijsbergsla
- 1 banaan
- ½ citroen het sap hier van
Leg het theezakje 10 minuten in 150 ml gekookt water.
Haal vervolgens het theezakje uit het water.
Snij de banaan in stukken en doe deze in de blender.
Voeg de sla toe en maal het geheel glad.
Voeg dan het citroensap en de thee toe en mix het geheel kort glad.
Drink de sap direct op.
Variatie: neem i.p.v. Kamille Vatathee.
Om de werking nog sterker te maken kunt u thee maken van het slaapmutsje of 10 homeopathische druppels van het slaapmutsje toevoegen.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 38
Zuurkoolstamppot met Chorizo en Geitenkaas
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
Aardappelschiller
Grote kookpan
Pureestamper of -pers
mes
- 1 pakje kruidenzuurkool ongeveer 500 gram
- 800 gram aardappels
- 150 gram chorizo
- 150 gram zachte geitenkaas
- 80 gram groene olijven
- Boter voor het pureren van de aardappels
- Melk voor het pureren van de aardappels
Aardappels Koken:
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
Kook de aardappels in een grote pan met water en een beetje zout tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
Giet de aardappels af en pureer ze met wat boter en melk tot een smeuïge puree.
Samenvoegen:
Voeg de blokjes chorizo, geitenkaas en olijven toe aan de zuurkool-aardappelpuree.
Roer alles goed door en zorg dat het geheel goed verwarmd is.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 38
Verfijnde Carpaccio Wraps met Avocado en Basilicum Yoghurtsaus
Bereidingstijd19 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak wraps 8 stuks
- 50 g Parmezaanse kaas vlokken
- 50 g gebruinde pijnboompitten
- 4 bosuitjes
- 4 avocado’s
- 2 verpakkingen carpaccio voor 4 personen
- 200 ml yoghurtsaus met basilicum
Voorbereiding:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Laat afkoelen.
Snijd de avocado’s in plakjes.
Snijd de bosuitjes op de lengte van de wraps en halveer ze in de lengte.
Wraps Beleggen:
Leg elke wrap uitgerold op een plat oppervlak.
Verdeel een paar plakken carpaccio over de wrap.
Verdeel 1/2 avocado in plakjes over de carpaccio.
Leg de halve bosuitjes gelijkmatig over de wrap.
Strooi Parmezaanse kaas vlokken en gebruinde pijnboompitten erover.
Besprenkel met een laagje yoghurtsaus met basilicum.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 38
Verfrissende Rijstsalade voor Warme Dagen
Deze verfrissende rijstsalade is perfect voor warme dagen.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g gekookte rijst
- 1 potje witte bruine of zwarte bonen (375g)
- Cherry tomaatjes in plakjes (naar smaak)
- 3 stengels selderij in fijne plakjes
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 1 gerookte kipfilet in blokjes
- 100 g achterham in blokjes
- 1 avocado in blokjes (op het laatst toevoegen)
- Parmezaanse kaas vlokken
- 3 eetlepels Zaanse mayonaise
- Beetje peper
- Rucolasla voor het opdienen
Kook de rijst en laat afkoelen.
Snijd de cherry tomaatjes, selderij, bosuitjes, gerookte kipfilet en achterham in de gewenste grootte.
Doe de gekookte rijst, bonen, tomaatjes, selderij, bosuitjes, kipfilet en achterham in een grote kom.
Voeg de Zaanse mayonaise en een beetje peper toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg op het laatst de avocado in blokjes toe en meng voorzichtig.
Serveer de rijstsalade met rucolasla en bestrooi met Parmezaanse kaas vlokken.
Wijnadvies
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 38
Libanese Gehaktballetjes in Tomatensaus
Daoûd Bâcha
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 500 gram rundergehakt
- 50 gram pijnboompitten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 uien fijngehakt
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- Geraspte schil van 1 citroen
- 500 gram gepureerde tomaten
- 1 theelepel zwarte peper
- Zout naar smaak
Meng het rundergehakt in een grote kom met tomatenpuree, pijnboompitten, zout, zwarte peper, kaneel, paprikapoeder en chilipoeder.
Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel met vochtige handen.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de uien tot ze glazig zijn.
Schep de uien uit de pan en zet apart.
Bak de gehaktballetjes in dezelfde olie tot ze rondom bruin zijn, ongeveer 5 minuten.
Voeg de gefruite uien, geraspte citroenschil en gepureerde tomaten toe aan de pan met gehaktballetjes.
Laat het geheel 15 minuten zachtjes stoven.
Kook ondertussen witte rijst en haricots verts.
Snijd de haricots verts in stukjes van 2 cm en roer ze door de gekookte rijst.
Bak tomatenblokjes in een beetje olie en voeg deze toe aan de rijst en haricots verts.
Serveer de gehaktballetjes met de rijst en groentemix.
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz past goed bij dit gerecht.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 30g | Vet: 40g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 38
Frisse Italiaanse Salade met Rauwe Ham en Zaden
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 100 gram spinazie
- 100 gram rucola
- 100 gram rauwe ham in dunne reepjes
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
Was de spinazie en rucola grondig en laat goed uitlekken.
Doe de spinazie en rucola in een grote kom.
Voeg de rauwe ham, zonnebloempitten en pijnboompitten toe.
Besprenkel met olijfolie en citroensap.
Meng alles goed door elkaar met een houten lepel of saladebestek.
Serveer direct en geniet van deze frisse Italiaanse salade.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino past uitstekend bij deze salade.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 10g | Vet: 17g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 38
Indiase Aloo Gobi
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
Grote koekenpan of wok
mes
- 1 bloemkool voorgekookt tot middelharde bite
- 4 middelgrote aardappelen voorgekookt tot middelharde bite
- 6 eetlepels olie
- 1 theelepel komijnzaad
- 3 tenen knoflook fijngeperst
- 3 cm gemberwortel heel fijn gesneden
- ¾ theelepel kurkuma
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels ketoembar gemalen korianderzaad
- 3 tomaten in kleine blokjes
- 1 theelepel garam masala
Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak het komijnzaad een paar minuten aan tot het begint te geuren.
Voeg de knoflook en gember toe en bak kort mee.
Voeg de aardappelen toe en roer goed door.
Voeg de kurkuma, tomaatstukjes, ketoembar en chilipoeder toe.
Roer alles goed door elkaar.
Voeg de bloemkool toe en verhit het geheel kort op hoog vuur, voeg een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.
Laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur.
Voeg een paar minuten voor het einde de garam masala toe en roer goed door.
Serveer direct met rijst en chutney naar keuze.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 38
Indonesische Pikante Visschotel
Bereidingstijd29 minuten min
Servings: 3
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g kabeljauwfilet schelvis of zalmmootjes kunnen ook
- 2 fijngesneden uien
- 1 dl vleesbouillon
- 1 eetlepel citroensap
- 50 g garnalen
- 4 teentjes knoflook fijngeperst
- 2 eetlepels sambal oelek
- 1 theelepel serehpoeder citroengraspoeder
- ½ theelepel koenjit kurkuma
- 1 theelepel loaspoeder galangawortelpoeder
- 2 eetlepels olie
- Zout naar smaak
Kook de vleesbouillon in een grote pan samen met de fijngeperste knoflook, sambal oelek, serehpoeder, koenjit en loaspoeder.
Snijd de vis in stukken en zet deze samen met de garnalen klaar.
Snipper de uien en fruit deze in de olie tot ze glazig zijn.
Voeg de gefruite uien toe aan de bouillon en roer goed door.
Schep de vis en garnalen door de bouillon en laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven.
Haal de vis en garnalen uit de pan en leg ze op een schaal.
Maak de saus af met citroensap en giet deze over de vis.
Serveer direct, eventueel met bloemkool als bijgerecht.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij de pittigheid van dit gerecht.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 30g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 38
Gezellige Kaasfondue
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
Bijgerechten:
- Cherry tomaatjes
- Roosjes broccoli en bloemkool
- Gebakken gehaktballetjes
- Chips
- Paprika
- Wortel
Voor de frisheid:
- Druiven
- Komkommer
- Vijgen
- Dadels
Wrijf de fonduepot in met de gehalveerde knoflook, langs de randen en de bodem.
Zet de pot op het vuur en giet de wijn erin.
Laat goed op temperatuur komen.
Voeg de geraspte Emmentaler en Gryère beetje bij beetje toe en roer goed door totdat de kaas gesmolten en smeuïg is.
Meng de maizena met een klein beetje water tot een papje en roer dit door de kaasfondue.
Voeg de kirsch toe en blijf voorzichtig roeren totdat de fondue een gladde en smeuïge consistentie heeft.
Serveer de kaasfondue direct, goed warm, met de blokjes ciabatta en de bijgerechten.
Goed warm serveren.
Wijnadvies
Deze kaasfondue gaat uitstekend samen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 40g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 38
Verfrissende Ceviche met Kabeljauw en Citrus
Deze ceviche is heerlijk fris en perfect voor een zomerse dag
(inclusief marineertijd)2 uur uur 15 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g kabeljauw in hele dunne plakjes
- 6 limoenen uitgeperst
- 2 sappige sinaasappels uitgeperst
- 1 rode peper zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
- Paar blaadjes basilicum
- 1 venkelknol in hele dunne schijfjes
- 1 rode ui in ringen
- Sla ter garnering
Verdeel het sap van de uitgeperste vruchten over 2 schalen.
In schaal 1 doe je de venkel, rode ui en rode peper.
In schaal 2 doe je de kabeljauw.
Laat alles ruim 2 uur marineren, zorg dat alles goed ondergedompeld is.
Gebruik een zeef om de inhoud van beide schalen 1 voor 1 uit te laten lekken.
Leg op elk bord een paar blaadjes sla ter garnering.
Verdeel eerst de inhoud van schaal 1 over de borden en daarna de inhoud van schaal 2.
Voeg een paar blaadjes basilicum toe als afwerking.
Serveer direct en geniet van deze verfrissende ceviche.
Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 20g | Vet: 2g | Zout: 0.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 38