Tarwe Vrij

Tarwevrije recepten en gerechten

Tarwevrije recepten zijn ideaal voor mensen met glutenintolerantie of die gewoon hun tarwe-inname willen verminderen. Deze gerechten bieden een smakelijk alternatief voor traditionele tarwe-rijke maaltijden en zijn vaak net zo voedzaam en bevredigend. Van glutenvrije ontbijtopties zoals amandelmeel-pannenkoeken en chiazaadpudding tot heerlijke lunch- en dinerrecepten zoals quinoa-salades, gevulde paprika’s en kikkererwten curry, er is volop keuze. Ook voor snacks en desserts kun je genieten van tarwevrije lekkernijen zoals kokosballetjes, glutenvrije brownies en vers fruit met noten. Deze tarwevrije recepten zorgen ervoor dat je geen concessies hoeft te doen aan smaak en plezier, terwijl je je dieetvereisten respecteert. Maak van elke maaltijd een feest met gerechten die zowel gezond als heerlijk zijn!

Een kom met vers gemixte Koreaanse Bulgogi-marinade, bestaande uit een glanzend mengsel van sojasaus, sesamolie, knoflook en rode pepervlokken. Gegarneerd met fijngesneden lente-ui en sesamzaadjes. Geplaatst op een rustiek houten aanrecht in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten. Zacht natuurlijk licht benadrukt de rijke kleuren en texturen van de marinade.
Aardappelsalade met Jonge Kaas en Sour Cream
Aardappelsalade met Olijfolie en Lente-uitjes
Aardappelsalade met Zure Room en Kruiden
Aardappelsalade
Aardappelsalade voor bij de BBQ
Afrikaanse braai
Afrikaanse Kip Braai met Groenten en Rijst
Aardbeienjam
Ambachtelijke Aardbeienjam met een Vleugje Vanille
Roomboter borstplaat
Ambachtelijke Roomboter Borstplaatjes
Amerikaanse Marinade voor Vlees en Wild
Antipasti met Parmaham en Meloen
Artisjok basilicummousse met parmaham
Artisjokken in Mediterraanse Sherrymarinade
Rendang
Authentieke Rendang van Runderstoofvlees
Avocadosalade met Gedroogde Tomaten en Pecannoten
Avocadosalade met gepocheerd ei
Buikspek met Aziatische marinade
Aziatisch Gemarineerd Buikspek
Aziatische Tomaten-Roerbaksoep met Gehakt
Barbecue Merguez Spiesen met Oregano
Barbecue Merguez Spiesen met Oregano
Basilicum Citroenmayonaise
Basilicum Citroenmayonaise
Basilicum-Feta Rol met Tomatensaus
Biefstuk met Parmaham en Aardappelkoekjes
Bierpap voor Kraamvrouwen
Bloedsinaasappelsoufflé met witte chocoladesabayon en gekonfijte sinaasappelpartjes
Bloedsinaasappelsoufflé met Witte Chocoladesabayon en Gekonfijte Sinaasappelpartjes
Boerenkoolschotel met Mosterdsaus
Bordeaux Gemarineerde Lamsfilet
Cajun Kipkluifjes met Spekabrikozen Spiesjes
Cappelletti met Prei in Vegetarische Bolognesesaus
Caribisch Kruidige Kippendij uit de Airfryer
Carpaccio met prei, oesters en truffelvinaigrette, geserveerd op kleurrijk Mexicaans bord in sfeervolle keuken.
Carpaccio met Prei, Oesters en Truffelvinaigrette
Carperinia, een Filippijnse soep met sinaasappel, geserveerd in een kom met een rijke bouillon, stukken vis, groenten en gegarneerd met sinaasappelschijfjes en verse koriander, in een moderne keuken met kleurrijke accenten.
Carperinia
Cashewnotenroom in een klein elegant schaaltje, met een romige, licht beige kleur, gegarneerd met hele cashewnoten en een vleugje kaneel, in een minimalistische keuken met zachte, natuurlijke verlichting.
Cashewnotenroom
Rijst met chili con carne
Chili con Carne met Gestoomde Rijst
Kipspies op zijn chinees
Chinese Kipspiesen met Pittige Marinade
Chocolade cappuccino-ijs met slagroom en chocoladeschilfers, geserveerd in glas naast een espresso.
Chocolade Cappuccino IJs
Chocolade Chipolata Verassing
Het dekseltje
Chorizo Tapas met een Zoete Twist
Citroen Ricotta Courgette Roll-ups
Citroen Ricotta Courgette Roll-ups
Citroen Tofoe uit de Airfryer
Citroen-carpaccio van sint-jakobsschelpen, dun gesneden en gedrapeerd op een kleurrijk Mexicaans bord, besprenkeld met citroendressing, roze peperbolletjes, grof zeezout en verse koriander, in een Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en terracotta accenten.
Citroen-Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen
Salade met zacht gegaarde zalm
Citroen-Dille Zalmsalade met Gemengde Groenten
Citroen-gemarineerde Courgettestaafjes Omwikkeld met Ham
Citroen-kip Drumsticks met Geroosterde Aardappelen
Citroen-tijmboter
Citroenkip met Geroerbakte Groenten en Rijst
Citroenrijst met Roergebakken Kip en Kokossaus
Courgettecarpaccio met Rookvlees en Champignons
Courgettes Gevuld met Zomerse Stamppot
Gepocheerde eieren met veldsla
Delicate Gepocheerde Eieren met Veldsla en Spek
Dragon Gebraden Kip
Entrecôte met Bietjes, Mierikswortelroom en Rucola
Espresso Affogato met Kaneelijs
Espresso crème brûlée
Espresso Crème Brûlée
Exotische Rijstsalade met Mango en Rode Paprika
Frisse Aardappelsalade met Gerookte Paling en Peultjes
Frisse Aardappelsalade met Kip en Radijsjes
Frisse Aardappelsalade met Peultjes en Pittige Kaas
Asperge-broccolisalade met zalm
Frisse Asperge-Broccolisalade met Zalm
Frisse Bietensalade met Rode Ui en Walnootdressing
Courgette carpaccio met olijven, Parmezaanse kaas, zeezout en olijfolie, in rustieke keuken.
Frisse Courgette Carpaccio met Parmezaanse Kaas
Eiersalade met Griekse yoghurt
Frisse Eiersalade met Griekse Yoghurt
Ceviche van makreel
Frisse Makreel Ceviche
Frisse Mango-Komkommer Chutney
Frisse Ontbijt Smoothie
Frisse Paling Wraps
Frisse Salade met Appel en Noten
Fruitige Barbecue Sensatie
Gado-gado salade met tempé
Gado-gado Salade met Knapperige Tempé
Spies van gamba's en groene asperges
Gamba en Groene Asperge Skewers met Aziatische Laksaus
Gamba’s met San Daniele ham
Gamba’s omwikkeld met San Daniele Ham en Ajo y Perejil Puree
Garnalen en Sushirijst in Slabladwraps
Garnalensalade met Citroenmayonaise en Toast
Gebakken Appels met Amandelvulling en Kaneel
Gebakken Kipfilet met Olijven en Verse Koriander
Gekonfijte zuurkool met makreelfilet en gebakken bospaddenstoelen
Gebakken Makreelfilet met Gekonfijte Zuurkool en Bospaddenstoelen
Gebraden Eend met Aardappel-Parmahamtaartje
Gebraden Eend met Aardappel-Parmahamtaartje
Gebraden Eend met Hazelnootmousseline en Pompoenchutney
Gebraden Eend met Hazelnootmousseline en Pompoenchutney
Eend met linzen, bloedworst, appel en kerrie
Gebraden Eend met Linzen, Appel, Bloedworst en Kerri
Gegratineerde Paddenstoelen-Gorgonzola Lasagne
Een bord met gegrild knoflookbrood, besprenkeld met gouden olijfolie en gegarneerd met verse peterselie. De broodplakjes zijn perfect geroosterd met een knapperige rand en goudbruine kleur. Gepresenteerd op een rustieke schaal in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten, verlicht door zacht natuurlijk licht.
Gegrild Knoflookbrood met Olijfolie
Gegrilde Artisjokken met Pesto-Mayonaise
Gegrilde Aubergine Rosbiefrolletjes met Pikante Muntsaus
Gegrilde Aubergine Sandwiches met Geitenkaas en Basilicum
Gegrilde Basilicumkipfilets
Gegrilde Bloemkoolspiesjes met Citroen Dressing
Gegrilde Courgetterolletjes met Tonijnvulling
Gegrilde Courgetteschijfjes met Brie
Gegrilde Entrecote met Pittige Abrikozen-Koffiesaus
Gegrilde Forel met Citroen-Peterselie Boter
Gegrilde Frikadel-Peultjes Spiezen
Wasabipuree met gegrilde gamba
Gegrilde Gamba’s met Wasabipuree
Hertenbiefstukjes met rode wijnsaus en gemengde paddenstoelen
Gegrilde Hertenbiefstukjes met Romige Rode Wijnsaus en Gemengde Paddenstoelen
Gegrilde Kabeljauw met Provençaalse Groenten en Aardappel-Knoflookpuree
Gegrilde Kabeljauw met Romige Witte Bonenpuree
Gegrilde Kalkoenspiesjes met Verse Nectarinecompote
Gegrilde Kip-Courgettespiezen met Gepofte Aardappel en Gebakken Bonen
Gegrilde Kip-Tofu Spiesjes met Frisse Fruitige Salade en Basmati Rijst
Kippenspiesjes met balsamicosaus
Gegrilde Kippenspiesjes met Balsamicosaus
Gegrilde Lamsspiesjes met Mediterrane Kruiden
Gegrilde piepkuiken en krieltjes
Gegrilde Piepkuiken met Geroosterde Krieltjes
Gegrilde Rundsbrochetten met Paprika en Ajuin
1
2
3
4
5