Zalmcarpaccio met Grapefruit en Avocado
Deze verfijnde zalmcarpaccio combineert de frisheid van grapefruit met de romigheid van avocado en een vleugje cayennepeper. Perfect als elegant voorgerecht!
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g zalmfilet zonder vel en graten
- 1 grote roze grapefruit
- Cayennepeper naar smaak
- ¼ krop lollo bionda in plukjes
- 1 rijpe avocado in kleine blokjes
- 2 eetlepels kleine kappertjes
- Takjes dille optioneel
Snijd de zalm met een scherp mes in dunne plakjes en verdeel deze over vier borden.
Pers de grapefruit uit en sprenkel het sap over de zalm.
Bestrooi licht met cayennepeper naar smaak.
Verdeel de lollo bionda, avocado en kappertjes over de carpaccio.
Garneer eventueel met takjes dille voor extra smaak en een mooie presentatie.
Laat de carpaccio ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveertip:
Serveer met versgebakken stokbrood en een lichte citrussalade.
Wijnadvies:
Bij deze carpaccio past een volle, droge witte wijn zoals een Chablis of een Sauvignon Blanc, die de frisheid van de grapefruit en zalm benadrukken.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 32g | Vet: 20g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / citruspers
Frozen Daiquiri Cocktail
Geniet van een tropische Frozen Daiquiri, dé klassieke cocktail voor zomerse avonden!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- ½ dl witte rum
- 2 eetlepels versgeperst citroensap
- ½ eetlepel suiker
- 1 ½ eetlepel Curaçao triple sec likeur
- 1 kopje fijngemalen ijs
- Reepje limoenschil voor garnering
Doe de witte rum, citroensap, suiker en Curaçao triple sec in een blender.
Voeg een kopje fijngemalen ijs toe.
Mix op de hoogste stand tot een gladde consistentie ontstaat.
Schenk de mix in een glas.
Garneer met een reepje limoenschil en serveer direct.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig; deze cocktail schittert op zichzelf!
Calories: 180kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 14g
Receptenplein.nl
Home / citruspers
Gebraiseerde Parelhoenderbouten met Rode Wijn en Kruiden
Deze gebraiseerde parelhoenderbouten, langzaam gegaard in rode wijn en verse kruiden, zijn een smaakvolle aanvulling op elk winterdiner. De rijke smaken van rozemarijn, basilicum en laurier maken dit gerecht tot een feestelijke traktatie.
(inclusief braiseertijd)5 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 4 parelhoenderbouten
- 3 tenen knoflook
- 6 pomodori tomaten
- 1 bosje rozemarijn
- 3 blaadjes laurier
- 1 bosje basilicum
- 5 sjalotten
- 2 limoenen
- 500 cc rode wijn
- Olijfolie naar behoefte
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Wrijf de parelhoenderbouten royaal in met peper en zout.
Verwarm de olijfolie in een braadpan en braad de bouten rondom bruin.
Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Snijd de tomaten en sjalotten in grove stukken en pers de limoenen uit.
Hak de knoflook grof.
Voeg de tomaten, sjalotten en knoflook toe aan de braadpan en fruit ze aan tot ze zacht zijn.
Blus de groenten af met de rode wijn en het limoensap.
Giet het mengsel over de parelhoenderbouten in de ovenschaal.
Leg de takjes rozemarijn, laurierblaadjes en basilicum op de bouten.
Zet de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven op 120 ºC.
Laat het gerecht 4 tot 5 uur langzaam braiseren, waarbij je de bouten af en toe bedruipt met de jus.
Serveer de gebraiseerde parelhoenderbouten met gebakken witlof met tijm en gegratineerde aardappelen.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Syrah, die de rijke en diepe smaken van de parelhoenderbouten aanvult.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / citruspers
Avocadosaus met Frisse Crudités
Fris en gezond! Deze romige avocadosaus met kleurrijke crudités is perfect als voorgerecht of lichte snack. Een smaakvolle combinatie van rauwe groenten en een pittige dip.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 winterpeen schoongemaakt en in reepjes van 1 cm breed
- 4 stengels bleekselderij in de lengte gehalveerd en in stukjes van 4 cm
- 1 rode paprika schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 1 groene paprika schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 1 grote rijpe avocado ongeveer 700 g
- 1 citroen uitgeperst
- 1 groene appel Granny Smith, geschild en in kleine stukjes
- 125 ml crème fraîche
- 2 theelepels tacokruiden
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Voorbereiding:
Maak de wortel schoon, was hem en snijd in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
Was en maak de bleekselderij schoon, halveer de stengels in de lengte en snijd ze in stukjes van 4 cm.
Maak de paprika's schoon, was ze en snijd ze in reepjes.
Leg de groenten apart in kommetjes en zet ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil.
Pers de citroen uit.
Was de appel, halveer deze, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
Avocadosaus maken:
Doe het avocado vruchtvlees, citroensap, appel, crème fraîche, tacokruiden, zout en peper in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om het geheel grof te pureren.
Zet de avocadosaus afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Bereiding:
Roer de saus nogmaals door en doe deze in een kom.
Plaats de kom in het midden van een platte schaal en leg de crudités rondom de kom.
Serveer direct en geniet van de frisse en romige smaak.
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Verdejo voor een frisse aanvulling op de smaken.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 2g | Vet: 11g | Zout: 0.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / citruspers
Tonijn-Carpaccio met Aziatische Vinaigrette
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend
- 300 g tonijn in dunne plakjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel fijngehakte koriander
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 8 blaadjes zuring
- 8 eetlepels extra vierge olijfolie
Verdeel de tonijn over de borden.
Meng in een kom de sojasaus, balsamicoazijn, honing, citroensap, fijngehakte koriander, knoflook en olijfolie tot een vinaigrette.
Snijd de zuring fijn.
Strooi de fijngehakte zuring over de tonijn.
Giet de vinaigrette gelijkmatig over de tonijn.
Serveer direct voor een heerlijk licht en smaakvol voorgerecht.
Wijnadvies:
Deze tonijn-carpaccio met Aziatische vinaigrette vraagt om een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Grüner Veltliner. Hun verfrissende smaken vullen perfect de tonijn aan.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 26g | Vet: 22g | Zout: 12g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / citruspers
Citroen-Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen
Voorbereidingstijd15 minuten min
plus koeltijd5 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal
Author: Auteur onbekend
scherp mes
citruspers
Lepel
- 600 g Sint-Jakobsschelpen zonder koraal
- 2 citroenen
- 2 eetlepels fijngehakte dille
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- Versgemalen zwarte peper
Leg de borden in de vriezer gedurende 5 minuten om ze te koelen.
Snijd de Sint-Jakobsschelpen in dunne plakjes en schik ze op de gekoelde borden.
Zet de borden met de plakjes schelpen terug in de koelkast tot vlak voor het serveren.
Meng het sap van 1 citroen met de fijngehakte dille en olijfolie.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zet op kamertemperatuur weg.
Snijd de overgebleven citroen in dunne partjes.
Lepel vlak voor het serveren de saus over de Sint-Jakobsschelpen en garneer met de citroenpartjes.
Wijnadvies:
Deze verfijnde schotel vraagt om een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis. Hun citrusachtige aroma's zullen perfect samengaan met de citroen en de zeevruchten.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 22g | Vet: 20g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / citruspers
Verfijnde Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen met Witloof en Citroen
Een verfijnde carpaccio van sint-jakobsschelpen geserveerd met fris witloof en een subtiele citroendressing. Dit elegante voorgerecht is perfect voor een feestelijk diner.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Auteur onbekend
- 4 verse sint-jakobsvruchten
- 2 stronkjes witloof
- Sap van 1 citroen
- 1 eetlepel olie bijvoorbeeld olijfolie
- 1 eetlepel roze peperbolletjes
- Grof zeezout
Snijd het witloof fijn en meng het met het sap van 1 citroen, olie en roze peperbolletjes.
Breng het mengsel op smaak met grof zeezout en verdeel het over vier bordjes.
Snijd de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes en schik ze op het witloof.
Serveer de carpaccio van sint-jakobsvruchten meteen.
Wijnadvies
Een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze carpaccio, omdat het de delicate smaken van de sint-jakobsschelpen en het witloof perfect aanvult.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 12g | Vet: 8g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / citruspers
Verfrissend Bieten-Mandarijnensap met Mierikswortel
Dit frisse bieten-mandarijnensap is een gezonde dorstlesser met een verrassende twist van rucola en mierikswortel. Een boost voor je energie!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 120kcal
Author: Auteur onbekend
sapcentrifuge
mes
citruspers
- 4 ongekookte bieten elk ongeveer 200 g
- 2 middelgrote winterwortels
- 6 grote mandarijnen of 2 perssinaasappels
- 4 blaadjes rucola fijngehakt
- Geraspte mierikswortel naar smaak
Boen de bieten en de wortels schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Gebruik een sapcentrifuge om het sap uit de bieten en wortels te persen.
Pers het sap uit de mandarijnen of sinaasappels met een citruspers.
Snijd de rucola heel fijn.
Schenk het groentesap samen met het mandarijnensap in twee glazen en roer er naar smaak wat geraspte mierikswortel door.
Garneer met fijngesneden rucola en zet een roerstokje in elk glas.
Serveer direct en geniet van deze gezonde en verfrissende drank!
Serveertip:
Serveer met een schijfje sinaasappel op de rand van het glas voor een extra feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Niet van toepassing
Calories: 120kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 2g | Vet: 0.5g | Zout: 0.2g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / citruspers
Gegrilde Biefstuksalade met Mango en Paprika
Een frisse en kleurrijke biefstuksalade met sappige mango, knapperige paprika en een kruidige limoendressing. Perfect als lichte lunch of zomerse maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten min
marineren1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Auteur onbekend
- 2 biefstukken van elk 100 g
- 5 eetlepels olijfolie
- Sap en rasp van 1 limoen
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 gele paprika in stukjes
- 2 mango's geschild en in blokjes
- 100 g veldsla
- 15 g koriander
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
Snijd de paprika in stukjes.
Verhit een grillpan.
Bestrijk de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie en grill ze ongeveer 4 minuten per kant.
Laat de biefstukken 5 minuten rusten en snijd ze vervolgens in dunne reepjes.
Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
Meng in een kom de limoenrasp, limoensap, ketjap, suiker en de helft van de paprika.
Roer er de rest van de olijfolie door om een dressing te maken.
Schep de biefstukreepjes door de dressing en laat dit 1½ uur marineren.
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng de mango met de veldsla en koriander.
Verdeel de salade over 4 borden en leg de gemarineerde biefstukreepjes er bovenop.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of een frisse limoen-muntsaus voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte Sauvignon Blanc past goed bij deze biefstuksalade.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 26g | Vet: 23g | Zout: 2.1g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / citruspers
Geflambeerde Clementines met Karamel en Vanille-ijs
Deze geflambeerde clementines met een vleugje karamel en mandarijnenlikeur, geserveerd met romig vanille-ijs, zijn een feestelijk dessert dat zowel eenvoudig als spectaculair is.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Auteur onbekend
citruspers
Lucifers of aansteker
- 8 clementines
- 4 bolletjes vanille-ijs
- 4 takjes munt
- 4 eetlepels mandarijnenlikeur
- 2 eetlepels suiker
- 1 klontje boter
Pers het sap uit 4 clementines en zet dit apart.
Pel de overige 4 clementines en verdeel ze in partjes.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de clementinepartjes ongeveer 2 minuten.
Bestrooi de partjes met suiker en laat ze karamelliseren.
Blus af met de mandarijnenlikeur en flambeer voorzichtig door de vlam in de pan te laten slaan.
Schud de pan zachtjes om de vlam te doven.
Voeg het clementinesap toe en laat het geheel kort inkoken tot een licht stroperige saus.
Serveer de warme clementines in een diep bord met een bolletje vanille-ijs erbovenop.
Garneer met een takje munt en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met knapperige amandelkoekjes of een scheutje extra mandarijnenlikeur over het ijs voor een intensere smaak.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals Muscat of een lichte, sprankelende prosecco past perfect bij de frisse citrus en het romige ijs.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / citruspers