Gegrilde Kippenvleugels met Sinaasappel uit de Airfryer
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 2
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
Gevogelteschaar,
keukenpapier
- 6 kippenvleugels
- 1 grote onbespoten sinaasappel
- 2 eetlepels Worcestersaus
- ½ eetlepel donkere basterdsuiker
- Flink mespunt gedroogde tijm
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Partjes sinaasappel of sinaasappelrasp voor het serveren
Verdeel elke kippenvleugel met een gevogelteschaar in drie stukken en dep ze goed droog met keukenpapier.
Rasp de schil van de sinaasappel in een kom en pers vervolgens het sap erboven uit.
Voeg de kip toe aan de kom samen met de Worcestersaus, donkere basterdsuiker, gedroogde tijm, zout en peper.
Laat 1 uur marineren.
Stel de airfryer in op 180°C.
Laat de kip uitlekken en vang de marinade op.
Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier, leg de kip erin en schenk dan de helft van de bewaarde marinade erover.
Stel de timer in op 10 minuten.
Voeg na 10 minuten de overgebleven marinade toe en stel de timer in op nog 8-10 minuten.
Doe de kippenvleugels als ze volledig gaar zijn in een schaal en serveer met de sinaasappelpartjes of versgeraspte sinaasappelschil.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot past goed bij de hartige smaak van de kippenvleugels en de frisse citrusaroma's van de sinaasappel.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 16g | Vet: 14g | Zout: 0.7g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 5
Geroosterde Cayenne Pinda's uit de Airfryer
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel cayennepeper
- 250 gram ongeroosterde pinda's
- Zeezout
Stel de airfryer in op 160°C.
Klop in een grote kom de olijfolie en cayennepeper door elkaar.
Voeg de pinda's toe en roer tot ze rondom gelijkmatig met de olie zijn bedekt.
Doe de pinda's in het mandje van de airfryer.
Stel de timer in op 10 minuten.
Schud het mandje na 10 minuten en stel de timer in op nog 10 minuten.
Haal het mandje uit de airfryer en breng de pinda's op smaak met zout.
Schud het mandje nog een laatste keer, plaats het terug in de airfryer en stel de timer in op 5 minuten.
Leg de geroosterde pinda's op een met keukenpapier bekleed bord en laat ze voor het serveren iets afkoelen.
Wijnadvies: Een koud glas droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, vormt een verfrissende combinatie met de pittige smaak van de geroosterde cayenne pinda's.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 5
Zalmpakketjes met tijmboter uit Nice
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
keukentouw
keukenpapier
mes
kookpan
- 4 moten zalm ongeveer 150 g elk
- 2 eetlepels olie
- 50 g zachte boter
- 1 teentje knoflook geplet
- 2 theelepels mosterdzaadjes
- 2 theelepels fijngesneden tijmnaaldjes
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 4 tomaten
- Takjes tijm
Halveer de zalmmoten en verwijder eventuele graten.
Bind elke halve moot met keukentouw tot een rond pakketje.
Verhit olie in een pan en bak de zalmpakketjes aan beide zijden gedurende 1 minuut.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
Meng de zachte boter met geplette knoflook, mosterdzaadjes, fijngesneden tijm, zout en peper.
Maak een kruisvormige inkeping in elke tomaat, dompel ze 30 seconden onder in kokend water en ontvel ze.
Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Knip uit bakpapier 8 cirkels van 25 cm doorsnede.
Leg in het midden van elke cirkel een zalmpakketje.
Verdeel de gekruide boter en tomatenblokjes over de zalm.
Vouw het papier dicht en bind het vast met touwtjes.
Plaats de zalmpakketjes op een bakplaat.
Bak de zalm in het midden van de oven gedurende 10-15 minuten.
Leg de pakketjes op borden en open ze.
Garneer met een takje tijm.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 30g | Vet: 23g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 5
Artisjokbodems met Pesto Mayonaise en Ham
Deze artisjokbodems met een romige pestomayonaise en hartige hamblokjes zijn een elegant en smaakvol voorgerecht dat eenvoudig te bereiden is.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Author: Auteur onbekend
- 8 artisjokbodems blik, 400 g, bijv. Royal Mail
- 3 dikke plakken rauwe ham ongeveer 50 g
- 1 potje rode pesto 113 ml, bijv. Grand'Italia
- 2 el mayonaise
- 2 el zure room
- 1 bakje tuinkers 20 g
Voorbereiding:
Laat de artisjokbodems uitlekken op keukenpapier.
Snijd de rauwe ham in kleine blokjes.
Meng in een kom de pesto, mayonaise en zure room.
Voeg de blokjes rauwe ham toe aan het pestomengsel en schep alles goed door.
Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.
Instructies:
Verdeel de pesto mayonaise over de artisjokbodems.
Garneer met toefjes tuinkers.
Serveer direct.
Serveer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 5
Pâté met appel en cranberries
Deze pâté met gebakken appel en cranberries is een verfijnd en smaakvol voorgerecht, perfect voor speciale gelegenheden of een feestelijk buffet.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
- 2 kleine rode appels
- 2 el boter
- 150 g roompaté
- 2 el cranberries uit pot bijv. Ocean Spray
- ½ ciabattastokbrood 225 g
Was de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
Snijd elke appel in 4 plakken van ongeveer 1 cm dik.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de appelplakken op hoog vuur gedurende 2 minuten, keer ze halverwege.
Neem de appelplakken uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier.
Snijd de ciabatta in 8 plakken en rooster deze lichtbruin in de broodrooster.
Besmeer de geroosterde ciabatta plakken royaal met roompaté.
Leg de gebakken appelplakken op de paté.
Garneer met cranberries.
Combineer dit gerecht met een lichtzoete dessertwijn zoals een Sauternes of een frisse Riesling.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 6g | Vet: 24g | Zout: 0.8g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 5
Salade met Spekjes en Gekruide Amandelen
Geniet van deze knapperige salade met spekjes en gekruide amandelen, een perfecte combinatie van hartig en zoet met een frisse dressing!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
- 150 g ontbijtspek plakjes
- 130 g amandelen 2 zakjes à 65 g
- 3 zakjes gemengde sla 200 g elk
- 1 blikje mandarijntjes netto 312 g
- 5 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 el Italiaanse kruiden
- 2 tl mosterd
- Zout en peper naar smaak
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak het ontbijtspek in ongeveer 3 minuten knapperig.
Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg de amandelen toe aan het achtergebleven bakvet.
Bak de amandelen al omscheppend in ongeveer 3 minuten lichtbruin.
Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak al omscheppend nog 1 minuut, zodat alle amandelen bedekt zijn met de kruiden.
Laat de amandelen daarna afkoelen.
Laat de mandarijntjes uitlekken in een zeef en vang 2 eetlepels sap op.
In een kom roer je het mandarijnsap, citroensap, mosterd, zout en peper tot een dressing.
Voeg de resterende olijfolie toe en klop alles goed door elkaar.
Meng in de slaschaal de gemengde sla, gekruide amandelen, spekjes, mandarijntjes en de dressing door elkaar.
Serveer direct.
Serveer deze salade met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 10g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 5
Gemarineerde Feestkaasjes met Cognac
Bereidingstijd2 uur uur 30 minuten min
Servings: 10 personen
Calories: 150kcal
Author: Auteur onbekend
- 30 g kleine rozijnen
- 2 eetlepels sinaasappellikeur
- 250 g verse roomkaas
- 50 g gekonfijte gemberbolletjes fijngehakt
- 50 g pistachenoten fijngehakt
- 2 dl cognac of whisky
- Geroosterd brood
Week de rozijnen in de sinaasappellikeur gedurende 15 minuten.
Roer de roomkaas los en meng deze met de geweekte rozijnen, fijngehakte gember en pistachenootjes.
Vorm 10 bolletjes van het kaasmengsel.
Verpak de kaasbolletjes in kaasdoek en bind ze vast met touw.
Schenk de cognac in een kom en leg de kaasjes erin.
Marineer ze gedurende 2 uur in de cognac.
Laat de kaasjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze met geroosterd brood.
Wijnadvies:
Deze gemarineerde feestkaasjes passen perfect bij een glas frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een dessertwijn zoals een Sauternes.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 5
Gepaneerde Haringfilets op Hollandse Wijze
Geniet van deze traditionele Hollandse gepaneerde haringfilets, goudbruin gebakken en perfect geserveerd met wittebrood of aardappelpuree en een frisse salade.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 8 haringfilets schoongemaakt
- Zout naar smaak
- Bloem glutenvrij indien nodig
- Olie om te bakken
Maak de haringfilets schoon met keukenpapier en wrijf ze in met zout.
Laat het zout even intrekken.
Wentel de haringfilets door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
Verhit voldoende olie in een koekenpan en bak de haringfilets goudbruin aan beide kanten.
Laat de gebakken haringfilets uitlekken op keukenpapier.
Schik de haringfilets dakpansgewijs op een serveerschaal.
Serveer de gebakken haringfilets met wittebrood of aardappelpuree en een frisse salade.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een frisse, lichte wijn zoals een Nederlandse Riesling of een Pinot Blanc. Deze wijnen vullen de smaak van de haringfilets goed aan zonder te overheersen.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 5
Feestelijke Kalkoen met Paddenstoelenvulling
Een klassiek kalkoengerecht met een vulling van paddenstoelen en spek, ideaal voor een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd3 uur uur 44 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 kalkoen van 3 kg
- Zout en peper naar smaak
- 50 gr boter
- 1 ui fijngehakt
- 1 wortel in kleine blokjes gesneden
- 125 gr gerookt spek niet al te dun gesneden
- 1 liter kippenbouillon
- ⅞ liter droge witte wijn
- 1 tl maïzena
- Verse kruiden zoals tijm en peterselie
Voor de vulling:
- 375 gr gemengde paddenstoelen shiitake, oesterzwammen, fijngehakt
- 50 gr gerookt spek in blokjes
- 2 uien fijngehakt
- Verse peterselie fijngehakt
- 250 gr varkensgehakt
- Zout en zwarte peper naar smaak
Dep de kalkoen droog met keukenpapier en breng royaal op smaak met zout en peper.
Bak het gerookte spek in een pan tot het knapperig is.
Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is.
Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze zacht zijn.
Laat het mengsel afkoelen.
Meng in een kom de afgekoelde paddenstoelenmix, gerookt spek, fijngehakte uien, peterselie, varkensgehakt, zout en peper.
Vul de kalkoen met het paddenstoelenmengsel en bind de openingen dicht met keukentouw.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter in een braadslede en leg de kalkoen erin.
Leg plakjes gerookt spek op de borst voor extra smaak.
Verdeel de wortelblokjes en ui rond de kalkoen en voeg verse kruiden toe, zoals tijm en peterselie.
Dek de braadslede af met aluminiumfolie en bak gedurende ongeveer 2,5 tot 3 uur.
Bedruip de kalkoen af en toe met het braadvocht.
Verwijder het folie 30 minuten voor het einde van de braadtijd om de kalkoen mooi te laten bruinen.
Haal de kalkoen uit de oven en laat deze rusten voordat je hem snijdt.
Voor de saus:
Giet het braadvocht in een pan, voeg witte wijn toe en laat sudderen.
Bind de saus met maïzena en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de plakjes kalkoen met de heerlijke saus.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een volle witte wijn zoals Chardonnay.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 50g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 5
Konijn gestoofd met Zuidvruchten
Een hartig en rijk gerecht van gestoofd konijn met zuidvruchten, perfect voor een verwarmende maaltijd in de koudere maanden.
Bereidingstijd1 uur uur 45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 580kcal
Author: Auteur onbekend
- 250 gram gedroogde gemengde vruchten abrikozen, vijgen, pruimen
- 1 kg konijn in delen
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 60 gram bloem
- 50 gram boter
- 125 gram oesterzwammen schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 1 pot wildfond 380 ml
- 300 ml donker speciaalbier bijvoorbeeld bruin trappistenbier
Breng 2 dl water aan de kook en voeg de gedroogde vruchten toe.
Laat de vruchten 15 minuten wellen en uitlekken in een zeef.
Bestrooi de konijndelen met zout en peper en haal ze door de bloem.
Verhit de boter in een grote braadpan en bak de konijndelen 10 minuten, regelmatig keren.
Haal de konijndelen uit de pan en voeg wildfond en speciaalbier toe aan het bakvet.
Roer de aanbaksels los en breng het mengsel aan de kook.
Leg de konijndelen terug in de pan en voeg de oesterzwammen en gewelde vruchten toe.
Laat het geheel 1 ½ uur zachtjes stoven.
Verwijder het deksel 15 minuten voor het einde van de stooftijd om de saus te laten inkoken.
Serveer de konijndelen met de ingedikte saus.
Serveer met aardappelpuree en gestoomde groenten naar keuze, zoals spruitjes.
Geniet van je gemoderniseerde Gestoofd Konijn met Zuidvruchten!
Wijnadvies
Een rijke rode wijn, zoals een Shiraz of Malbec, vormt een uitstekende combinatie met dit stoofgerecht.
Calories: 580kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 47g | Vet: 24g | Zout: 1.8g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 5