Pittige Buffalo Bloemkoolroosjes
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- ¾ gemiddeld grote bloemkool in even grote roosjes
- 4 eetlepels panko Japans broodkruim gemengd met 1 theelepel zeezout
- Voor de saus:
- 4 eetlepels gesmolten plantaardige boter
- 2 eetlepels hotsauce naar keuze
- 2 eetlepels gedestilleerde witte azijn
- 2 theelepels worcestersaus
- Snufje knoflookpoeder
Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Bewaar de saus in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast tot gebruik.
Houd elk bloemkoolroosje bij de steel vast en dip het in het boterige buffalosausmengsel tot het rondom is bedekt.
Doe de panko in een ondiepe kom, doop de boterige bloemkoolroosjes erin en wentel ze erdoor tot ze met zoveel panko zijn bedekt als gewenst.
Leg de roosjes in het mandje van de airfryer.
Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 15 minuten.
Schud het mandje een paar keer tijdens het bakproces en controleer de voortgang van het bakproces als je schudt.
De bloemkool is klaar wanneer de roosjes lichtbruin zijn.
Wijnadvies: De pittige smaak van de Buffalo bloemkool vraagt om een verfrissend drankje, zoals een koud biertje zoals een pilsener of een lichte IPA. Als je liever wijn drinkt, probeer dan een droge Riesling of een koele Pinot Grigio.
Receptenplein.nl
Home / kwastje / Pagina 2
Zalm-Schol Terrine met Spinazie
Deze verfijnde zalm-schol terrine met spinazie is een prachtig en heerlijk voorgerecht voor een feestelijk diner. Licht en smaakvol, met een romige textuur en een vleugje pit van groene peperkorrels.
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
- 400 gr scholfilet of tongscharfilet
- 200 gr zalmfilet
- 2 eidooiers losgeklopt
- ⅛ liter slagroom
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 200 gr spinazieblaadjes
- 1,5 eetlepels groene peperkorrels uitgelekt
- Mayonaise
- Olie voor het invetten van de vorm
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Snijd de scholfilet schuin in dunne plakjes en de zalmfilet in repen.
Meng de eidooiers en slagroom in een kom.
Breng op smaak met zout en peper.
Blancheer de spinazieblaadjes gedurende 30 seconden in kokend water en laat ze uitlekken.
Vet een kleine paté- of cakevorm in met olie.
Bekleed de vorm met spinazie en schenk een beetje van het roommengsel op de bodem.
Maak lagen met scholfilet, zalmrepen en af en toe groene peperkorrels, steeds een beetje roommengsel ertussen strijken.
Eindig met een laagje roommengsel.
Dek de vorm af en verzwaar deze licht.
Zet de vorm in een ovenschaal met heet water (au bain-marie) en bak in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, totdat de terrine stevig is.
Laat de terrine afkoelen en serveer op kamertemperatuur in plakken, met mayonaise.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij deze visterrine. De frisse zuren complementeren de delicate vis en spinazie, en vormen een mooie balans met de romige textuur van het gerecht.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kwastje / Pagina 2
Kalkoen met Fruitige Vulling
Deze kalkoen gevuld met kastanjes, pruimen en appels is een heerlijk feestgerecht met een fruitige twist, perfect voor een gezellige maaltijd!
Bereidingstijd2 uur uur 30 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 510kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 kalkoen van 3 kg panklaar
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- 400 gr tamme kastanjes
- 200 gr gedroogde pruimen enkele uren in water geweekt
- 4 zure appels geschild en in parten gesneden
- 200 gr boter
- Sinaasappelsap
- Maïzena
- Cognac naar smaak
Wrijf de kalkoen van binnen en buiten in met zout en peper.
Maak kruiselings insnijdingen in de kastanjes en kook ze 5 minuten in gezouten water.
Pel de bolsters en verwijder de bruine velletjes.
Ontpit de geweekte pruimen en vul de buikholte van de kalkoen met kastanjes, pruimen en appelparten.
Sluit de opening van de kalkoen met keukendraad of houten prikkers.
Smelt de boter in een pannetje en smeer de kalkoen rondom dik in met de gesmolten boter.
Leg de kalkoen met de borst naar boven op een rooster in de oven en plaats er een braadslee onder.
Braad de kalkoen in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 2 tot 2 1/2 uur.
Bedek de bovenkant van de kalkoen tijdens de eerste helft van de braadtijd met aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen.
Besmeer de kalkoen regelmatig met het vocht uit de braadslee.
Snijd de gare kalkoen in stukken en leg deze op een voorverwarmde schaal, samen met de vulling.
Roer de aanbaksels in de braadslee los met sinaasappelsap, laat de jus kort doorkoken en bind met maïzena.
Breng op smaak met een scheutje cognac.
Breng de jus eventueel op smaak met een scheutje cognac.
Wijnadvies:
Serveer deze gevulde kalkoen met een fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir.
Calories: 510kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 45g | Vet: 28g | Zout: 2.2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / kwastje / Pagina 2
Rode Uien Focaccia met Ansjovis en Olijven
Een heerlijk hartig brood met gekarameliseerde rode uien, ansjovis en olijven. Perfect als bijgerecht of voor een smakelijke lunch.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 10 personen
Calories: 280kcal
Author: Auteur onbekend
- 500 gr rode uien in ringen
- 55 gr boter
- Gedroogde kruiden naar smaak: tijm rozemarijn, salie, oregano
- Zout en peper
- 1 blikje ansjovis
- 2 dl melk
- 1 pak witbroodmix 500 gr
- 1 ei losgeklopt
- 100 gr gepelde pistachenoten
- 15 zwarte olijven ontpit
Smelt 30 gr boter in een pan.
Bak de uien met kruiden, zout en peper gedurende 45 minuten zachtjes tot ze gekarameliseerd zijn.
Snijd de ansjovis in dunne reepjes en laat ze weken in de melk.
Bereid het deeg volgens de instructies op het pak witbroodmix, met 3 dl handwarm water en de rest van de boter.
Laat het deeg 15 minuten rijzen.
Hak de pistachenoten grof en kneed ze door het deeg.
Laat het deeg nogmaals 15 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het deeg dun uit in een pizzavorm of op een bakplaat.
Bedek het deeg met de gebakken uien en garneer met de uitgelekte reepjes ansjovis en olijven.
Bestrijk de rand van het deeg met losgeklopt ei.
Bak het brood in de oven gedurende 30 minuten, tot het gaar en goudbruin is.
Wijnadvies
Serveer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Vermentino of een frisse Sauvignon Blanc
Calories: 280kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kwastje / Pagina 2
Perzikrol met IJs
Deze perzikrol met ijs is een luchtig en knapperig dessert, gevuld met een zoete perzik- en appelvulling, geserveerd met romig perzik-yoghurtijs.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 280kcal
Author: Auteur onbekend
- 30 gr pijnboompitten
- 150 gr amandelspijs
- 2 eetlepels perziklikeur
- 6 halve perziken uit blik uitgelekt en in kleine blokjes
- 200 gr appels geschild en in kleine blokjes
- Boter
- ½ theelepel kaneel
- 8 plakjes filodeeg 18 x 30 cm, ontdooid
- Poedersuiker
- ½ liter perzik-yoghurtijs bijv. Häagen-Dazs
- Slagroom
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
Verkruimel de amandelspijs en meng met de perziklikeur, stukjes perzik, appel en de geroosterde pijnboompitten.
Smelt de boter en meng met kaneel.
Spreid de plakjes filodeeg uit en bestrijk ze dun met de kaneelboter.
Verdeel het perzik-appelmengsel over het deeg en rol de plakjes op tot rollen, met de naad naar beneden.
Leg de rollen op een bakplaat en bak ze 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
Snijd elke rol in 2 of 3 delen.
Verdeel de strudels over de bordjes en bestrooi met poedersuiker.
Schep 2 kleine bolletjes perzik-yoghurtijs naast elke strudel en garneer met een toefje slagroom.
Maak dit taartje ook eens met peer en/of alleen appel.
Wijnadvies
Serveer met een glaasje perziklikeur of appelcider voor een extra fruitige beleving.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 13g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / kwastje / Pagina 2
Griekse Bugatsa met Citroenroom en Filodeeg
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 3 eieren
- 350 g suiker
- 250 g fijne tarwegries
- 1½ l melk
- Schil van 1 citroen geraspt
- 150 g boter
- 500 g filodeeg
- Poedersuiker
- Kaneel
Klop de eieren, tarwegries en suiker tot een schuimige massa.
Giet het mengsel in een pan en voeg al roerend de melk toe.
Breng het mengsel aan de kook en roer de geraspte citroenschil erdoor.
Laat het mengsel afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter en bestrijk elk filodeegblaadje ermee.
Leg de helft van het filodeeg op een ingevet bakblik.
Verdeel de afgekoelde crème gelijkmatig over het deeg.
Bedek met de rest van het filodeeg.
Bak de bugatsa ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudgeel en krokant is, en de vulling gestold.
Laat de bugatsa iets afkoelen, bestrooi met poedersuiker en kaneel.
Snijd in gelijke porties en serveer warm.
Serveertip:
Bugatsa is een heerlijk Grieks gebak met een knapperige filodeeglaag en een romige vulling. Bestrooi het voor het serveren met poedersuiker en kaneel voor extra smaak en presentatie. Geniet van deze authentieke Griekse lekkernij!
Wijnadvies:
Bij dit zoete en romige dessert past een frisse Muscat wijn perfect. De lichte muskaatsmaak van de wijn vormt een mooie aanvulling op de citroenroom en de zoete smaak van de bugatsa.
Receptenplein.nl
Home / kwastje / Pagina 2
Zoete Boterbloempjes met Amandelspijs
Luchtige boterbloempjes gevuld met een zoete amandelspijsvulling en een vleugje kaneel.
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend
Deeg:
- 20 g verse gist
- 2 dl lauwe melk
- 375 g tarwebloem plus extra voor verwerken
- ½ theelepel kaneel
- 75 g zachte roomboter
- ½ theelepel zout
- 40 g suiker
Vulling:
- 50 g zachte roomboter
- ½ theelepel kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 g amandelspijs
- 1 eierdooier
- Amandelschaafsel
Brokkel de gist in een kom en roer glad met de lauwe melk.
Zeef de bloem met kaneel en voeg boter, zout en suiker toe.
Kneed tot een glad deeg.
Dek af met een vochtige doek en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
Maak ondertussen de vulling: kneed de boter, kaneel en vanillesuiker door het amandelspijs.
Kneed het deeg nogmaals op een met bloem bestoven aanrecht.
Verdeel het deeg in twee stukken en rol elk stuk uit tot een rechthoek van 30 x 36 cm.
Bestrijk het deeg met de vulling, vouw dubbel en snijd in stukken van 4 cm breed.
Maak inkepingen aan één lange zijde en vouw de uiteinden naar het midden.
Leg de stukken in een cirkel op een bakplaat met bakpapier.
Laat opnieuw 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Bestrijk de deegstukken met losgeklopt ei en bestrooi met amandelschaafsel.
Bak de boterbloempjes in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin.
Geniet van deze heerlijke boterbloempjes als een zoete traktatie bij de koffie ofthee.
De amandelspijsvulling en het kaneelaroma geven een smaakvolle twist aan dit gebak.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een glas koude melk past uitstekend bij dit gebak.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 1.3g | Zout: 0.4g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / kwastje / Pagina 2
Verfrissende Bacardi Citroencake
Calories:
Author: Cor Klaar
Voor de cake:
- 250 gram bloem
- 250 gram kristalsuiker
- 250 gram roomboter kamertemperatuur
- 80 milliliter Bacardi Lemon
- 5 eieren kamertemperatuur
- Schil van 2 citroenen alleen het gele gedeelte
- 2 theelepels bakpoeder
- ¼ theelepel zout
Voor de siroop:
- 75 milliliter 7UP
- 50 gram kristalsuiker
- 15 milliliter Bacardi Lemon
- Sap van 1 citroen
Voor het glazuur:
- 100 gram poedersuiker
- 3 eetlepels Bacardi Lemon
Voor de topping:
- 1 citroen voor rasp en schijfjes
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Klop in een mengkom de roomboter met de suiker luchtig gedurende minstens 5 minuten.
Voeg vervolgens één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en voeg ook de Bacardi Lemon toe.
Meng alles goed door elkaar.
Rasp de schil van de citroenen en spatel dit door het beslag.
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Prik met een cocktailprikker in de cake om te controleren of deze gaar is.
Als er geen beslag aan de prikker blijft kleven, is de cake klaar.
Ga ondertussen verder met de volgende stap.
Breng in een pan de 7UP en kristalsuiker aan de kook.
Laat dit inkoken tot een siroop.
Haal van het vuur en laat afkoelen.
Voeg het sap van de citroenen en Bacardi Lemon toe aan de siroop en meng goed.
Als de cake gaar is, haal je deze uit de oven en prik je met een cocktailprikker veel gaatjes in de bovenkant.
Verdeel vervolgens de siroop over de cake met behulp van een kwastje.
Laat de cake volledig afkoelen in de vorm.
Meng de poedersuiker met de Bacardi Lemon om een dik glazuur te maken.
Haal de afgekoelde cake uit de vorm en verdeel het glazuur er sierlijk overheen.
Serveer de Bacardi Citroencake met citroenrasp en -schijfjes voor een verfrissende finishing touch.
Deze citroencake gaat goed samen met een lichte, frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese. Hun zoetheid en fruitige aroma's vullen de frisheid van de citroen mooi aan.
Receptenplein.nl
Home / kwastje / Pagina 2
Knoflook-Parmezaan Kippenspiesjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 10 spiezen
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar
Rijg de stukjes kippendij op satéprikkers.
Meng de Italiaanse kruidenmix, Salty Lemon kruidenmix en olijfolie en marineer de kipstukjes hiermee.
Zorg ervoor dat alle stukjes goed bedekt zijn met de olie en kruidenmixen.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kipspiesjes rondom goudbruin en gaar.
Als je de pan afdekt, creëer je een soort oven die ervoor zorgt dat de kip sneller gaart.
Zet de hittebron dan wel wat lager en keer de spiesjes regelmatig om.
Smelt ondertussen de roomboter in een steelpan op een lage temperatuur.
Voeg de fijngehakte knoflook, peterselie, Italiaanse kruidenmix en Salty Lemon kruidenmix toe.
Rasp de Parmezaanse kaas en voeg deze ook toe aan de gesmolten boter.
Roer goed door tot alles goed gemengd is.
Bestrijk de gare kippenspiesjes royaal met de knoflook-Parmezaan botersaus met behulp van een kwastje.
Serveer de knoflook-Parmezaan kippenspiesjes direct en geniet van de heerlijke smaak!
De rijke smaken van de knoflook-Parmezaan kippenspiesjes vragen om een witte wijn met wat body en een lichte kruidigheid. Een Chardonnay of een Viognier zou hier goed bij passen. Als je liever rood drinkt, probeer dan een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De fruitigheid en zachtheid van deze wijnen zullen de smaken van het gerecht mooi aanvullen.
Calories: 350kcal
Receptenplein.nl
Home / kwastje / Pagina 2
Gegratineerde Kreeft met Provençaalse Kruiden
Een verfijnd gerecht van gegratineerde kreeft met boter en Provençaalse kruiden, ideaal voor een luxe diner.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 gekookte kreeft
- 2 flinke eetlepels boter
- 1 teen knoflook geperst
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- Peper
- Zout
Snijd de kreeft over de lengte doormidden.
Maak het vlees wat los van de schaal, maar laat het erin liggen.
Smelt de boter in een klein pannetje en meng deze met de geperste knoflook, Provençaalse kruiden, peper en zout.
Verwarm de grill voor.
Bestrijk de kreefthelften royaal met de gekruide boter met behulp van een kwastje.
Plaats de kreefthelften onder de grill en laat deze ongeveer 10 minuten gratineren tot ze warm zijn en een lichtbruine korst hebben.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een frisse salade voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Combineer met een gekoelde witte wijn zoals een Chablis of een Sauvignon Blanc.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / kwastje / Pagina 2