Aromatische Tom Kha Kai Soep met Kip en Kokosmelk
Geniet van de rijke en aromatische smaken van deze klassieke Thaise Tom Kha Kai soep met kip en kokosmelk.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- ¾ L water aangemaakt met 2 blokjes kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 6 kipdijfilets in stukjes gesneden
- 4 cm verse gember in dikke plakjes
- 2 sereh stengels
- 6 citroenblaadjes
- 250 gram Thaise roerbakgroenten
- 250 gram kastanjechampignons in vieren gedeeld
- 1 blikje bamboescheuten
- 1 tl sambal optioneel
- 80 gram noedels optioneel, voor maaltijdsoep
Breng het water aan de kook en voeg de kippenbouillonblokjes toe.
Voeg de kipdijfilet, gember, sereh stengels en citroenblaadjes toe aan de bouillon en kook de kip in 20 minuten gaar.
Haal de gember, sereh stengels en citroenblaadjes uit de soep.
Voeg de Thaise roerbakgroenten, kastanjechampignons en bamboescheuten toe aan de soep.
Voeg naar smaak sambal toe als je van pittig houdt.
Breng de soep weer aan de kook en voeg, indien gewenst, de noedels toe.
Kook tot de noedels gaar zijn.
Voeg als laatste de kokosmelk toe en verwarm de soep nog even, maar laat deze niet koken.
Serveer de soep warm en geniet van de heerlijke Thaise smaken.
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Riesling, die de kruidige en romige smaken van de soep aanvult.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 20
Vietnamese Pho met Garnalen en Verse Koriander
Een aromatische Vietnamese Pho boordevol verse groenten en garnalen. Perfect voor een lichte en gezonde maaltijd!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 2
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 100 gram noodles
- 2 blokjes groentebouillon
- 2 uien gesneden
- 150 gram garnalen
- 1 steranijs
- 2 kruidnagels
- 2 tenen knoflook geperst
- 50 gram wortels in schijfjes
- 100 gram taugé
- ½ courgette fijn gesneden
- Flinke blok gember fijn gesneden
- Verse koriander naar smaak
- Beetje munt fijn gesneden
- 2 zongedroogde tomaten in stukjes gesneden (optioneel)
Breng 1 liter water aan de kook en voeg de groentebouillonblokjes toe.
Voeg vervolgens de gesneden uien, gember, knoflook, wortels, courgette, steranijs en kruidnagels toe.
Laat de soepbasis ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen om de smaken te laten ontwikkelen.
Verwijder de steranijs en kruidnagels uit de soep en voeg de noodles toe.
Laat de soep opnieuw opwarmen en voeg de laatste 2 minuten de garnalen toe, zodat ze net gaar worden.
Leg in diepe borden een handje taugé, wat verse koriander, munt en indien gewenst stukjes zongedroogde tomaat.
Schenk de hete soep met noodles en garnalen over de groenten in de borden.
Serveer direct met stokbrood voor een complete maaltijd.
Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een Grüner Veltliner, die goed past bij de frisse en kruidige smaken van de Pho.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 22g | Vet: 4g | Zout: 3.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 20
Turkse Zuurkool met Macaroni en Worst
Een unieke en verrassende combinatie van zuurkool, macaroni en vlees, afgemaakt met een vleugje ketchup. Comfort food met een twist!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak zuurkool uitgelekt
- 250 gram macaroni
- 2 speklapjes aangebraden en in stukjes gesneden
- 3 ons ongeveer 300 gram verse worst
- Ketchup naar smaak
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en braad de speklapjes aan.
Snijd de aangebraden speklapjes vervolgens in stukjes.
Braad de verse worst in dezelfde pan totdat deze gaar is.
Snijd de worst daarna in plakjes.
Doe de zuurkool in een pan en voeg de stukjes spek en plakjes worst toe.
Zet het geheel op middelhoog vuur en laat het doorwarmen.
Schep de macaroni op borden en verdeel de zuurkool met spek en worst ernaast.
Garneer het gerecht met tomatenketchup naar smaak.
Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Serveer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel, die goed past bij de hartige smaken van het gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 28g | Vet: 30g | Zout: 3g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 20
Romige Aspergelasagna met Zalm en Spinazie
Een luxueuze aspergelasagna met gerookte zalm en spinazie. Verrassend en vol van smaak.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
blender of staafmixer
kookpan
- 1 kg witte asperges schoongemaakt en 10 minuten gekookt
- 2 eieren
- 200 gr gerookte zalm
- 200 gr spinazie
- 100 gr geraspte Parmigiano Reggiano
- Bechamelsaus kant-en-klaar (hoeveelheid naar smaak)
- Voorgekookte lasagnabladen
ook de asperges in een pan met water gedurende 10 minuten, laat ze daarna uitlekken.
Pureer de spinazie met de eieren en de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano met behulp van een staafmixer of blender.
Meng het spinaziemengsel door de bechamelsaus en verwarm dit kort in een pan, zodat het lichtjes kookt.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Neem een grote ovenschaal en begin met een laagje van de bechamelsaus op de bodem.
Leg hierop een laag voorgekookte lasagnabladen, gevolgd door enkele asperges en stukjes gerookte zalm.
Herhaal dit proces met nog een laag bechamelsaus, lasagna, asperges en zalm.
Eindig met een laatste laag bechamelsaus en bestrooi royaal met de resterende geraspte Parmigiano Reggiano.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagna gedurende 20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.
Deze aspergelasagna past uitstekend bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 20
Krokante Tjap Tjoi met Kip en Groenten
Snel, eenvoudig en vol smaak: deze tjap tjoi met kip en groenten staat in 20 minuten op tafel.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 100 gr sugar snaps gehalveerd
- 100 gr wortels in de lengte versneden
- 1 blikje bamboescheuten uitgelekt
- 1 prei in ringetjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn geperst
- 400 gr kipdijfilet in plakjes gesneden
- Basmati rijst hoeveelheid naar keuze
- Oestersaus naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit de wokpan op hoog vuur en voeg de kipdijfilet toe.
Roerbak tot de kip licht begint te kleuren.
Voeg de knoflook, sugar snaps, wortels, prei en bamboescheuten toe.
Roerbak alles samen gedurende 5 minuten.
Voeg de oestersaus toe naar smaak en verwarm het geheel goed door.
Serveer de tjap tjoi met de geurige basmatirijst.
Deze tjap tjoi gaat goed samen met een droge Riesling of een lichte Grüner Veltliner.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 28g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 20
Mexicaanse Gevulde Paprika's met Romige Walnotensaus
Een heerlijk en kleurrijk gerecht geïnspireerd door de Mexicaanse keuken, met een vullende gehaktmix en een rijke walnotensaus. Perfect voor zowel vleesliefhebbers als vegetariërs.
Bereidingstijd44 minuten min
Servings: 4
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar
- 500 gr walnoten
- 100 gr feta
- 100 ml gecondenseerde melk
- 250 gr gehakt of vegetarisch gehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 tomaat in blokjes gesneden
- 1 appel of perzik in kleine stukjes gesneden
- 1 bakbanaan of onrijpe banaan in kleine stukjes gesneden
- 2 el rozijnen
- 45 gr amandelen fijngehakt
- 4 zoete puntpaprika's gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
- 1 granaatappel of bakje granaatappelpitjes
- 100 ml water
- Zout naar smaak
- Basmati rijst hoeveelheid naar wens
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Gebruik een keukenmachine om de walnoten, feta en gecondenseerde melk te pureren tot een dikke, romige saus.
Zet apart.
Verhit een koekenpan en rul het gehakt of vegetarisch gehakt.
Voeg vervolgens de gesnipperde ui, tomaat, appel (of perzik), bakbanaan, rozijnen en gehakte amandelen toe.
Bak het geheel 3 minuten zachtjes door.
Voeg 100 ml water en wat zout toe aan het gehaktmengsel.
Laat het mengsel nog even doorpruttelen totdat alles goed gemengd is.
Halveer de zoete puntpaprika's en vul ze met het gehaktmengsel.
Plaats de gevulde paprika's op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de gevulde paprika's op borden met de basmatirijst.
Giet de walnotensaus over de paprika's en garneer met granaatappelpitjes.
Dit gerecht combineert goed met een fruitige witte wijn zoals een Viognier of een lichte rosé.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 40g | Zout: 1.5g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 20
Romige Aspergesoep met Forelballetjes
Een elegante en smaakvolle aspergesoep met forelballetjes, perfect voor bijzondere momenten.
Bereidingstijd1 uur uur 45 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
blender of keukenmachine
kookpan
soeppan
theelepel
- 1 eiwit
- 1 el slagroom
- 1 tl citroensap
- 2 eidooiers
- 2 el bloem
- 4 el slagroom
- 50 gr roomboter
- 100 gr forel gefileerd
- 375 gr asperges schoongemaakt
- 5 el aspergekookvocht
- ½ el suiker
- ½ l water
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Haal de forelfilet en slagroom uit de koelkast en snijd de filet in kleine stukjes.
Pureer de forel met room en eiwit tot een gladde massa.
Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Zet de puree voor 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Schil de asperges en snijd ze in stukken.
Breng water aan de kook met een beetje zout, suiker en 1 el boter.
Voeg de aspergeschillen toe en laat dit 20 minuten koken.
Giet het kookvocht door een zeef en gooi de schillen weg.
Vul het aspergevocht aan met melk en breng opnieuw aan de kook.
Voeg de aspergestukken toe en laat ze in 25 minuten gaar koken.
Laat de asperges uitlekken, bewaar 5 el van het kookvocht.
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en bak tot deze lichtgeel kleurt.
Voeg langzaam het bewaarde kookvocht toe aan de roux, roer goed door.
Voeg de aspergestukken toe en laat nog 5 minuten koken.
Klop de eidooiers met slagroom los en voeg dit mengsel toe om de soep te binden.
Verwarm kort door.
Vorm met een theelepel kleine balletjes van de forelpuree en pocheer deze 4 minuten in heet, maar niet kokend water.
Verdeel de forelballetjes over de soepkommen en giet de hete soep eroverheen.
Garneer met kervel, peterselie of bladselderij naar smaak.
Serveer deze soep met een droge Riesling of een Pinot Blanc voor een perfecte combinatie.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 12g | Vet: 24g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 20
Groentecurry met Pangasiusfilet en Basmati Rijst
Een romige groentecurry met zachte pangasiusfilet, perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Bereidingstijd1 uur uur 45 minuten min
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g basmati rijst gekookt
- 1 el Hindoestaanse madras
- 1 el Thai curry madras
- 1 pakje kookroom ongeveer 200 ml
- 1 ui gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 350 g pangasiusfilet in blokjes
- 65 ml water
- 1 zak gemengde groente bloemkool, broccoli en worteltjes
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 150 graden (boven- en onderwarmte).
Bak de gesneden ui in een bakpan tot deze glazig is.
Kook de gemengde groenten 3 minuten in een kookpan.
Maak een saus door de kookroom, geperste knoflook, Hindoestaanse madras, Thai curry madras, peper en zout te mengen.
Doe de voorgekookte groenten in een ovenschaal en leg de pangasiusfilet blokjes en gebakken ui er bovenop.
Giet de saus over de vis en groenten.
Plaats de ovenschaal voor 90 minuten in de oven.
Kook de basmati rijst in de laatste 15 minuten van de oventijd.
Serveer de groentecurry met de rijst en geniet van dit smaakvolle gerecht.
Een frisse, droge Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de zachte smaken van de vis en de kruidigheid van de curry.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 20
Indische Asperges met Garnalen en Ei
Een smaakvolle Indische aspergeschotel met garnalen, ei en ketjapsaus. Heerlijk met rijst!
Bereidingstijd33 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- ½ kg witte asperges geschild en in stukken van 4 cm gesneden (kopjes apart gehouden)
- 1 ui fijn gesnipperd
- 3 flinke tenen knoflook fijn gesnipperd
- 1 rode lombok zaadjes verwijderd en fijn gesneden
- 2 tomaten in kleine stukjes gesneden
- 2 eieren gekookt en gepeld
- 2 laurierbladen
- 4 cm verse gember in drie stukken verdeeld
- 1 paar druppels limoensap
- 1 flinke scheut ketjap manis
- 1 volle theelepel bruine suiker
- 1 theelepel djahe gemberpoeder
- 1 groot glas water
- Garnalen naar keuze geen kleine Hollandse garnalen
- Zout naar smaak
- Olie om in te bakken
Schil de asperges en snijd ze in stukken van 4 cm, houd de kopjes apart.
Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode lombok tot ze glazig zijn.
Voeg de tomaten en de stukken verse gember toe en schep alles om.
Voeg het laurierblad, een snufje zout, bruine suiker, djahe, een flinke scheut ketjap manis en het glas water toe aan de pan.
Voeg de aspergestukken (zonder de kopjes) toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de eieren, pel ze en snijd ze in 8 parten.
Voeg de aspergekopjes en de garnalen toe aan de pan, samen met de partjes ei.
Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen in een afgedekte pan.
Vergeet niet om voor het serveren de gemberstukken en het laurierblad te verwijderen.
Serveer de Indische asperges met gekookte rijst en geniet van de rijke smaken.
Deze Indische aspergeschotel combineert goed met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 20
Klassieke Nasi Goreng met Ei en Pindasaus
Geniet van deze klassieke nasi goreng, boordevol smaak en perfect voor een snel en smaakvol diner.
Bereidingstijd28 minuten min
Servings: 4
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
Wok of grote braadpan
kookpan
- 1 blok boemboe voor nasi goreng
- 1 puntpaprika in kleine reepjes gesneden
- 1 prei in ringen gesneden
- 150 gr diepvrieserwten
- 150 gr kastanjechampignons in plakjes gesneden
- 150 gr taugé
- 150 gr wortelen in dunne plakjes gesneden
- 300 gr hamblokjes of vegetarische kipstukjes
- 320 gr basmatirijst
- 75 gr gember in hele kleine stukjes gesneden
- 1 rode peper fijn gesneden
- Wokolie
- 4 eieren
- Pindasaus hoeveelheid naar wens
- Kroepoek voor erbij
Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en zet apart.
Verhit wokolie in een grote braadpan of wok op middelhoog vuur en voeg het boemboe blok toe.
Roer goed door om het te laten oplossen.
Voeg de fijngesneden gember en rode peper toe en bak kort aan.
Voeg de hamblokjes of vegetarische kipstukjes, puntpaprika, prei, champignons, wortelen, erwten en taugé toe aan de pan.
Roerbak alles samen tot de groenten gaar zijn en het vlees of de vegetarische optie goed doorbakken is.
Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met de gebakken groenten en vlees.
Bak alles nog een paar minuten mee, zodat de smaken goed mengen.
Verhit ondertussen een koekenpan en bak de eieren tot ze gaar zijn, maar de dooiers nog zacht.
Verwarm de pindasaus volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de nasi goreng op borden met een gebakken ei bovenop.
Voeg een lepel pindasaus toe en serveer met gebroken kroepoek.
Deze nasi goreng combineert goed met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht gekoelde rosé.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 20g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 20