Indiase Shrikhand met Mango en Pistache
Indiase hangop
(inclusief uitlekken)12 uur uur
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 liter volle yoghurt
- 50 ml halfvolle melk
- ½ theelepel versgemalen kardemom
- 0,05 gram saffraan
- 35 gram witte basterdsuiker
- 2 eetrijpe mango's
- 2 eetlepels ongezouten pistachenoten
Spoel de theedoek uit en wring goed uit.
Leg de theedoek in een zeef met daaronder een kom en schenk de yoghurt in de theedoek.
Laat de yoghurt een nacht uitlekken, goed afgedekt, om dikke yoghurt te verkrijgen.
Verwarm de melk met de kardemom en saffraan tot het net niet kookt.
Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op.
Laat de melk 20 minuten afkoelen.
Voeg de uitgelekte yoghurt toe aan de afgekoelde melk en roer goed door.
Schil de mango's en snijd ze in blokjes.
Hak de pistachenoten grof.
Verdeel de hangop over schaaltjes en bestrooi met mango en pistachenoten.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato of een late oogst Riesling past goed bij dit gerecht.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 6g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 16
Romige Radijssoep met Bosui en Ras el Hanout
Probeer deze unieke romige radijssoep met een vleugje ras el hanout. Verfrissend en vol smaak!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 100kcal
Author: Cor Klaar
- 700 ml groentebouillon
- 1 bosje radijs goed schoongewassen (4 radijsjes apart houden)
- 2 bosuien in stukjes gesneden
- Keukenroom naar smaak
- ½ el ras el hanout
- 1 teentje knoflook geperst
Breng de groentebouillon aan de kook in een pan.
Voeg de bosui, radijs (behalve de 4 apart gehouden), en knoflook toe aan de bouillon.
Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
Voeg tijdens het koken een scheut keukenroom toe en roer goed door.
Snijd de apart gehouden radijsjes in dunne plakjes.
Pureer de soep eventueel met een staafmixer voor een gladde textuur (optioneel).
Vul de borden met de soep en garneer met de dun gesneden radijsjes.
Serveer warm.
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze radijssoep.
Calories: 100kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 5g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 16
Minispinaziequiches uit de Airfryer
Deze minispinaziequiches uit de airfryer zijn perfect voor een lichte lunch of een hartig tussendoortje. Met een knapperige korst en een romige spinazievulling zijn ze zowel warm als koud heerlijk. Ideaal voor wanneer je snel iets smaakvols op tafel wilt zetten!
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Voor het deeg:
- 1 ei
- 2 el melk
- 200 g bloem
- 75 g boter
- Peper en zout pezo, naar smaak
Voor de vulling:
- 1 el olie
- 1 ei
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 100 g hüttenkäse ongezouten
- 200 g spinazie vers
Doe alle ingrediënten voor het deeg met een snufje zout in een keukenmachine en meng totdat er een deegbal ontstaat.
Leg het deeg op een ondergrond en kneed met je handen tot een gladde bal.
Laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast.
Snipper de ui.
Verwarm de olie in een pan en voeg de ui toe.
Fruit deze glazig.
Voeg de spinazie toe en bak 1 tot 2 minuten totdat de spinazie is geslonken.
Druk daarna het vocht uit de spinazie, snijd fijn en voeg toe aan een kom.
Klop het ei los in een kom en meng met de hüttenkäse.
Voeg de spinazie toe en meng goed door elkaar.
Verdeel het deeg in vieren en rol elk deel uit tot een cirkel die groot genoeg is om de bodem en zijkanten van de cakevormpjes te bekleden.
Bekleed de vormen met het deeg en vul elk vormpje met de spinazievulling.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
Plaats de quiches in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 15 minuten totdat ze goudbruin en stevig zijn.
Serveer de minispinaziequiches lauwwarm of koud.
Combineer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay
Calories: 250kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 8g | Vet: 13g | Zout: 0.4g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 16
Champignon- of Vleeskroketjes uit de Airfryer
Deze heerlijke champignon- of vleeskroketjes uit de airfryer zijn perfect voor elke gelegenheid. Knapperig aan de buitenkant en romig van binnen, bieden ze een onweerstaanbare snack of voorgerecht. Kies voor de klassieke champignonvulling of maak een variant met kalfs- of rundvlees!
(inclusief voorbereiding en baktijd, exclusief koeltijd)23 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 80kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Voor de vulling:
- ¼ ui fijngesnipperd
- 1 ½ eetlepel bloem
- 100 g champignons fijngehakt
- 20 g boter
- 500 ml melk
- Gemalen nootmuskaat naar smaak
- Zout naar smaak
Voor de paneerlaag:
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 50 g broodkruim
Snipper de ui en hak de champignons fijn.
Smelt de boter in een steelpan en bak de ui en champignons tot ze zacht zijn.
Voeg de bloem toe en roer goed om een roux te vormen.
Verwarm de melk en voeg deze beetje bij beetje toe aan het champignonmengsel, terwijl je blijft roeren tot het mengsel dikker wordt.
Breng de vulling op smaak met zout en gemalen nootmuskaat.
Laat het mengsel 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
Meng voor de paneerlaag de plantaardige olie met het broodkruim en roer totdat het mengsel los en kruimelig is.
Rol een eetlepel van de opgesteven vulling door de paneerlaag, zodat deze volledig bedekt is.
Herhaal dit proces totdat alle vulling is gebruikt.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
Plaats de kroketjes in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 8 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Serveer de kroketjes direct als een smaakvol tussendoortje of voorgerecht.
Combineer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een licht rode wijn zoals Pinot Noir.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 2g | Vet: 4g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 16
Spinazie-Ei Stamppot
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 50 g gerookte spekreepjes
- 150 g verse spinazie gewassen en grof gehakt
- 600 g kruimige aardappelen geschild en in stukken gesneden
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- 2 rode paprika's in dunne reepjes gesneden
- 150 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel yoghurtmayonaise of 1 theelepel yoghurt en 2 theelepels mayonaise
- 1 sjalot fijngesnipperd
- Zout en peper naar smaak
Verwijder de vetrandjes van de gerookte spekreepjes en snijd ze in kleine reepjes.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de spekreepjes knapperig.
Voeg dan de rode paprika toe en bak deze samen met de spekreepjes gedurende 2 minuten op hoog vuur.
Haal daarna van het vuur.
Kook intussen de eieren in kokend water gedurende 7 minuten.
Koel ze af onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in plakjes.
Kook de aardappelen in een pan met een bodempje water en wat zout gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
Verwarm de melk in een aparte pan.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamppotstamper.
Voeg de verwarmde melk en yoghurtmayonaise toe en roer goed door tot een smeuïge puree.
Schep de gehakte spinazie en gebakken paprika met spek door de puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de spinazie-ei stamppot over twee borden en strooi de fijngesnipperde sjalot eroverheen.
Serveer de plakjes ei en gebakken spekjes boven op de stamppot.
Geniet van deze hartverwarmende spinazie-ei stamppot!
Wijnadvies:
De romigheid van de stamppot en het zoute karakter van het spek vragen om een wijn met wat frisheid en een lichte zoetheid om het geheel in balans te brengen. Een droge Riesling of een lichtzoete Gewürztraminer zou perfect passen.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 16
Rotelle met Warme Tomaatsalade en Waterkers
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 623kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 g rotelle ronde pasta
- 3 sjalotten
- 4 kleine trostomaten
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 zak waterkers 75 g
- Versgemalen zwarte peper
- 100 g pecorino of andere pittige kaas stukje
Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Pel en snijd de sjalotten in vieren.
Snijd de trostomaten in vieren, verwijder eventueel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olijfolie en bak de sjalot zachtjes gedurende 2 minuten.
Voeg de helft van de tomatenblokjes toe en bak ze 1 minuut mee.
Verwijder de harde stelen van de waterkers en scheur de waterkers grof.
Giet de pasta af en meng het sjalotmengsel met de waterkers door de pasta.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de pasta over twee diepe borden en strooi de rest van de tomatenblokjes erover.
Druppel de rest van de olijfolie over de pasta en schaaf met een dunschiller grove krullen kaas over de borden.
Maal nog wat grove peper erboven.
Wijnadvies:
Deze Rotelle met Warme Tomaatsalade en Waterkers past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 623kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 21g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 16
Romige Citroenspaghetti met Zwarte Olijven en Pittige Kaas
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 490kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 400 g spaghetti
- ½ citroen
- 125 ml crème fraîche
- 50 g pittige kaas geraspt
- 50 g zwarte olijven gehalveerd
- 15 g verse bieslook fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Boen de citroenschil schoon, rasp deze zeer fijn en pers vervolgens de vrucht uit.
Meng de citroenrasp en het sap met de crème fraîche en de geraspte kaas.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer 1 eetlepel kookvocht door de citroensaus en giet de spaghetti af.
Meng de citroensaus samen met de olijven door de uitgelekte pasta en verwarm alles nog even in de pan.
Verdeel de citroenspaghetti over de borden, bestrooi ruim met verse bieslook en serveer direct.
Voedingswaarden (per portie):
Wijnadvies:
Deze romige citroenspaghetti met zwarte olijven en pittige kaas gaat goed samen met een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.
Calories: 490kcal | koolhydraten: 62g | Protein: 14g | Vet: 19g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 16
Romige Broccolipuree met Verse Dille
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 400 g kruimige aardappels geschild en in stukken gesneden
- 600 g broccoli in roosjes gesneden (inclusief stronk)
- 65 ml zure room
- 2 eetlepels verse dille fijngehakt
- Enkele druppels citroensap
- Zout en peper naar smaak
Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook.
Voeg de gesneden aardappels toe en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
Voeg de broccoliroosjes en -blokjes de laatste 5 minuten van de kooktijd toe aan de aardappels en kook ze samen beetgaar.
Giet de aardappels en broccoli af en stamp ze fijn met een stamppotstamper.
Voeg de zure room en verse dille toe aan de puree en roer alles goed door tot een smeuïge consistentie.
Breng de puree op smaak met enkele druppels citroensap, zout en peper.
Serveer de romige broccolipuree direct als bijgerecht.
Wijnadvies:
Deze romige broccolipuree met verse dille past uitstekend bij een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 7g | Vet: 4g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 16
Romige Risotto met Kastanjechampignons
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd27 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 590kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eetlepels olie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 300 g risottorijst
- 150 ml rode wijn
- 500 ml bospaddenstoelenbouillon van tablet
- 250 g kastanjechampignons schoongeborsteld en in stukken gesneden
- 50 g roomboter
- 100 g Pecorino Romano kaas geraspt
- Zout en peper naar smaak
Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg de gedroogde tijm en risottorijst toe.
Roer goed door.
Schenk de rode wijn erbij wanneer de rijstkorrels glanzen.
Roer goed door.
Laat op laag vuur zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen, roer regelmatig door.
Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe.
Wacht telkens met de volgende scheut totdat het vocht van de vorige scheut helemaal door de rijst is opgenomen.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 5 minuten op hoog vuur.
Schep de gebakken champignons, behalve 2 eetlepels, door de risotto.
Laat nog 5-10 minuten koken tot de rijst gaar is.
Haal de pan van het vuur en roer de boter en tweederde van de kaas door de risotto.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat 2-5 minuten met de deksel op de pan staan tot de risotto mooi romig is.
Verdeel de risotto over vier borden, schep de overgebleven champignons erover en bestrooi met de rest van de kaas en wat (versgemalen) peper.
Serveer deze romige risotto met kastanjechampignons als hoofdgerecht met een frisse groene salade aan de zijde.
Wijnadvies:
Voor deze romige risotto met kastanjechampignons zou een mooie droge witte wijn goed passen. Een Chardonnay met een lichte houtlagering kan goed samengaan met de romigheid van de risotto en de aardse smaken van de champignons. Een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc kunnen ook goede keuzes zijn vanwege hun frisheid en fruitige tonen die het gerecht mooi aanvullen. Als je liever rood drinkt, kan een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir ook goed werken, vooral als je de voorkeur geeft aan rode wijn.
Calories: 590kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 17g | Vet: 26g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 16
Frisse Rijstsalade met Peulvruchten
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 330kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 g basmatirijst
- 225 g tuinbonen diepvries
- 225 g tuinerwten of jonge kapucijners diepvries
- 200 g peultjes gehalveerd
- 30 g verse peterselie
- 15 g verse munt
- 1 bakje tuinkers
- 1 citroen
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 stengels bleekselderij in plakjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat deze in een slaschaal afkoelen.
Kook de bevroren tuinbonen, erwten en peultjes in ruim kokend water met zout gedurende 3 minuten beetgaar.
Voeg na 1 minuut de peultjes toe.
Spoel de peulvruchten in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken.
Dubbel dop de tuinbonen door het stugge grijze velletje open te scheuren en het felgroene boontje eruit te wippen.
Gooi de velletjes weg.
Snijd de peterselie en munt fijn.
Knip de tuinkers van het bedje los.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
Meng het citroensap en -rasp met de olijfolie door de rijst.
Schep de peulvruchten, bleekselderij, tuinkers, peterselie en munt door de rijst.
Breng op smaak met zout en peper en laat de salade minstens 30 minuten intrekken.
Wijnadvies:
Deze frisse rijstsalade met peulvruchten past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.
Calories: 330kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 9g | Vet: 14g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 16